ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Doğu Anadolu için sıcak hava uyarısı
Doğu Anadolu için sıcak hava uyarısı
ÜNİLİG futsal şampiyonası başladı
ÜNİLİG futsal şampiyonası başladı
YSK'dan İspir kararı
YSK'dan İspir kararı
TEMA’dan Vali Çiftçi’ye ziyaret
TEMA’dan Vali Çiftçi’ye ziyaret
DAP’tan tarım liselerine destek
DAP’tan tarım liselerine destek
HABERLER>GUNCEL
30 Ocak 2016 Cumartesi - 16:16

Siyasette Oltu Gündemi

AK Parti Oltu İlçe Başkanlığı parti binasında düzenlediği Divan Toplantısında Ankara’ya yönelik heyet halinde gerçekleştirdikleri ziyaretler hakkında genel bir değerlendirme yaptı.

Siyasette Oltu Gündemi

AK Parti Oltu İlçe Başkanlığı parti binasında düzenlediği Divan Toplantısında Ankara’ya yönelik heyet halinde gerçekleştirdikleri ziyaretler hakkında genel bir değerlendirme yaptı. Toplantı öncesi Ak Parti Oltu İlçe Başkanı A. Efdal Gülcü, son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle şehit olan ve yaşamını yitirenlere başsağlığı dileklerini iletti.

MİLLETVEKİLLERİNE OLTU BRİFİNGİ

Ak Parti Oltu İlçe Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda konuşan İlçe Başkanı A.Efdal Gülcü, “Heyet halinde gittiğimiz Ankara’da başta İçişleri Bakanımız Sayın Efkan Ala olmak üzere milletvekillerimizle oldukça verimli görüşmeler yaptık. Hazırladığımız dosyaları sayın bakanımız ve milletvekillerimize takdim ettik. Bu ziyaretler sırasında yaptığımız çalışmaları gerek kamuoyu gerekse parti teşkilatı üyelerimizle paylaşmak istedik” dedi.

Ak Parti Oltu İlçe Başkanı A.Efdal Gülcü, “Yeni binamıza taşınalı bir yılı geride bıraktık. Parti binamızı sabah 09’dan akşam 21’e kadar açık tutmaya azami özen gösterdik. Bugüne kadar tüm vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm bulmak için azami gayret göstermeye çalıştık. Bu çalışmalarımızı da her hafta mutat olarak Salı günleri yönetim kurulu toplantısı yaparak ve ay da bir yaptığımız kurul toplantısında ilçemiz ve vatandaşlarımızın problemlerini ele alarak çözüm yollarını arayıp çözmeye çalıştık.” Şeklinde konuştu.

OLTU’NUN BEKLENTİLERİ RAPORU

Ankara ziyaretinde sunmuş oldukları dosyalarda yer alan taleplerini maddeler halinde sıralayan Başkan Gülcü, “Heyet halinde gittiğimiz Ankara’ya birkaç dosya götürdük. Herkesin kendi çalışma sahasına göre hazırladığı bu dosyaları ilgili makamlara bizzat takdim ettik. Sayın Bakanımıza büyük bir proje olduğu için Sivrideresi Taşkın Koruma Projesinin yer aldığı dosyayı verdik. Oltu’nun Özdere köyünden başlayıp 15-16 tane köyü kapsayan bu deredeki suların taşmasına engel olan 5 bin 900 metrelik dere ıslah projesine yardımcı bir kuvvet olacak bu Sivrideresi Islah Projemizin maliyeti 160 milyon lira olacaktır. Aldığım bilgiye göre, Orman Bakanımıza bu konu verildi ve çalışmalar devam ediyor.” Dedi.

SGK BİNABI TALEBİ

Dosyalar arasında bulunan ve diğer bir konunun da SGK Hizmet Binasının yapılması olduğuna işaret eden A.Efdal Gülcü, “Sayın Bakanımıza SGK için yeni bir hizmet binası yapılması konusunda bir dosya daha verdik. Bu konuda da gerekli çalışmalar yapılmış olup, kaynak aktarımı yapıldıktan sonra yeni SGK hizmet binası yapılmış olacaktır. Bu arada Sayın Recep Akdağ’a kapalı bir halk pazarı yapımı konusunda bir dosya verdik. Yine Toplum Merkezindeki sağlık ocağında yapılan tahliller Narman’a ya da Erzurum’a gidiyor. Bunların bir kısmı ya bozuluyor ya düzgün sonuçlar vermiyor ya da 2-3 günlük bir zamana yayıyor. Bu eskiden Oltu Devlet Hastanesinde yapılıyordu ve çok hızlı bir verim elde ediliyordu. Ama şimdi böyle bir uygulama olmuş ve bu uygulama sağlıklı sonuçlar vermiyor. Eski Sağlık Bakanımızdan bu konunun yeniden düzenlemesi için yardımlarını istedik. Yine milletvekillerimizden Sayın Orhan Deligöz’den Oltu Trafo Merkezinin şehrin içerisinde kaldığını ve bu trafo merkezinin başka bir yere nakledilmesi gerektiği hususunda talebimizi ilettik. Kendisi de sağolsun, dosyamızı Enerji Bakanlığına bizzat teslim ettiğini söyledi. Konuyla ilgili Enerji Bakanlığında görevli Bölge Müdürü buraya geldi. Buradaki çalışmalar yapıldı. Şuanda ikinci bir trafo binası konulmuş. Maliyetler çok yüksekmiş. Bu yüksek maliyetlerin devletimize yüksek bir maliyet getirdiğini, bugün rantbal olmadığını ancak ilerleyen zamanlarda yapılabileceği konusunda bize bir geri dönüş yapıldı.” Diye konuştu.

AYDEMİR’DEN OLTU KALESİ RESTORASYONU TALEBİ

Ak Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’na da Oltu’daki teSbihçilere yönelik yapılması düşünülen işmerkezi ile ilgili dosyayı verdiklerini dile getiren Gülcü, “Zehra Hanım bu konuda çalışmalar yaptı. DAP ile yapılan görüşmeleri neticesinde DAP’ın 2016 yılı yatırım programına alınarak bu kapsamda yapılmasına karar verildiğini söyledi. Kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

Ak Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı’ya ve yine milletvekili İbrahim Aydemir’e Oltu Kalesinin restorasyonu konusunda bir dosya verdiklerini anlatan A.Efdal Gülcü, bu konularda da çalışmaların devam ettiğini aktardı.

Gerek İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Selami Altınok ve Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcılığına atanan Cengiz Yavilioğlu’na da hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarını hatırlatan Ak Parti Oltu İlçe Başkanı A.Efdal Gülcü, “Erzurum İl Başkanlığı Genişletilmiş Divan Toplantısında 1 Kasım Seçimlerinde yaptığımız çalışmalardan dolayı şahsıma ve teşkilatıma yönelik bir tebrik ve teşekkür belgesi verildi. Ben de teşkilatım adına bu belgeyi aldım” dedi.

Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında “Türkmendağı düşmesin, kardeşlerimizi üşümesin” sloganıyla Gençlik Kollarının başlattığı kampanyaya Oltu ve çevre ilçelerin büyük ilgi gösterdiğini dile getiren Ak Parti Oltu İlçe Başkanı Gülcü, toplanan yardımların görevlilerce Türkmendağı’na götürülerek yetkililere bizzat teslim edildiğini söyledi.

Ankara dönüşü Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile bir değerlendirme toplantısı yaptıklarına da değinen A.Efdal Gülcü, Başkan Sekmenle 2016 yılında Oltu’ya yapılması düşünülen ve devam eden projeler ve çalışmalar hususunda bir istişare toplantısı yaptıklarını belirtti.

Bu arada Ak Parti Oltu İlçe Başkanlığı binasında gerçekleştirilen Divan toplantısına; Ak Parti Erzurum İl Başkan Yardımcıları Teoman Kümbet, Sedat Özaras, Erol Korkut ve Teşkilat Başkanı Murat Atar’ın yanı sıra Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, Büyükşehir Meclis Üyesi Tahsin Demir, belediye meclis üyeleri, Kadın kolları temsilcileri, ilçe yönetimi ve partililer katıldı.

 
Oltu esnafı yasta
 
Karayollarından kar seferberliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ETSO Vakıf Üniversitesi’nde geri sayım
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yardım Araştırma Geliştirme Vakfı tarafından ...
Erzurum’da yaşam dondu
Erzurum’da şadırvanlar buz tutarken, Sibirya’yı aratmayan görüntüler ortaya çıktı.
Adana
Adana
 
KUDAKA Bölgesi nüfusu düştü
M.AKDAĞ-Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerinden oluşan KUDAKA İstatistik ...
Sekmen: ‘EMİTT 2016’ya iddialı hazırlandık’
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İstanbul’da düzenlenen ...
Oltu Çayı buza büründü
Sibirya soğuklarının yaşandığı Erzurum'da Oltu Çayı'nda buz parçaları akmaya başladı.
 
Erzurum’un nüfusu açıklandı
TÜİK 2015 Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarını açıkladı. Erzurum’un ...
Umuda yolculuk Erzurum’da son buldu
İnsan kaçakçılarının aracılığıyla yasa dışı yolla Türkiye’ye giriş yapan ...
TSK’dan bir ilk
Genelkurmay Başkanlığı, kahraman bir askerin yaralanma anını ve akabinde ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva