ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’dan Ahlat’a tarih köprüsü
Erzurum’dan Ahlat’a tarih köprüsü
Özel gereksinimli bireyler Hadis’te yarıştı
Özel gereksinimli bireyler Hadis’te yarıştı
Müftü Can’dan Yaz Kur’an Kursları bilgilendirmesi
Müftü Can’dan Yaz Kur’an Kursları bilgilendirmesi
Erzurum eksi 6’yı gördü
Erzurum eksi 6’yı gördü
İbrahim Hakkı’nın 1755’te tespit ettiği gerçek
İbrahim Hakkı’nın 1755’te tespit ettiği gerçek
HABERLER>BÖLGEDEN
15 Şubat 2013 Cuma - 13:37

Sivri Deresi rehabilite edilecek

Oltu ilçesinde Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında yapılacak olan çalışmalar konusunda köy muhtarları bilgilendirildi.

Sivri Deresi rehabilite edilecek

DURSUN MURAT AYDIN
ERZURUM (İHA) - Erzurum’un Oltu ilçesinde Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında yapılacak olan çalışmalar konusunda köy muhtarları bilgilendirildi. Sivri deresi Mevkiindeki 10 köyü kapsayan sulama, erozyon, fidan dikimi, seracılık ve sulama kanalı gibi birçok iyileştirme çalışmasının son değerlendirme toplantısı da sayılan toplantı Kaymakamlık Toplum Merkezinde gerçekleştirildi.
İlk kez 2002 yılında Japonya’dan gelen bir heyet tarafından Çoruh Nehri Havzası üzerinde tespit edilen alanlarda rehabilitasyona yönelik bir çalışma yapıldığını ardından devam eden sürecin sonunda 2004 yılında bir Japon Heyeti ile bir proje anlaşması imzalandığını aktaran Orman Genel Müdürlüğü Daire Başkan Yardımcısı Hanifi Akbıyık, bir takım problemlerden dolayı uzayan sürecin 2008 yılında tekrar hayata geçirilmesine karar verildiğini belirtti.
KÖYLERDE ÖNCELİK SIRALAMASI
2012-2019 yılları arasında toplam 7 yıllık bir sürece yayılan projenin uygulama çalışmalarına önümüzdeki aylarda başlanacağını dile getiren Hanifi Akbıyık, toplantıyı düzenlemekteki amaçlarının proje bütçesinin sınırlı olması nedeniyle projede adı geçen Ballıca, Başaklı, Büyük Orcuk, Çamlıbel, Erdoğmuş, Kaleboğazı, Küçük Orcuk, Özdere, Sarısaz ve Tutmaç köylerinde yapılması planlanan çalışmalar hususunda bir öncelik sırası belirlemek olduğunu söyledi.
Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında Oltu mikro havzasında yapılan arazi çalışmalarında sona gelindiğine değinen Orta Doğu Ormancılık Proje Etüd Müşavirlik AŞ (ODOPEM) Firması Ormancılık Faaliyetleri Uzmanı Atilla Küçükala ve Sulama Uzmanı Nazım Özşahin tarafından projede adı geçen 10 köye yapılacak doğal kaynaklarının rehabilitasyonu ve geçim kaynaklarının iyileştirilmesi çalışmaları anlatıldı.
KÖYLERİN SOR-SAP-ÇÖZ ÇALIŞMASI TAMAMLANDI
ODOPEM Firması Ormancılık Faaliyetleri Uzmanı Atilla Küçükala yaptığı sunumda; “Doğal Kaynakların Rehabilitasyonu kapsamında; Toprak Muhafaza çalışmaları, bozuk ormanların rehabilitasyonu, orman içi ve orman dışı meraların rehabilitasyonu, heyelan, çığ kontrolü ve nehir sedimantasyon kontrolü. Geçim Kaynaklarının İyileştirilmesi çalışmaları kapsamında ise sulama altyapısının iyileştirilmesi ve gelir getirici faaliyetler bulunuyor. Daha önce Havzada tespit edilen bu 10 köyde sorunlar, saptamalar ve çözümler (SOR-SAP-ÇÖZ) çalışması yaptık. Buna göre; bölgedeki projeye konu köylerin genel durumları hakkında yeterli verileri topladık. Projemizi de buna göre şekillendirdik.” dedi.
DSİ GÖLETİ SULAMA SUYU İHTİYACINI KARŞILAYACAK
Bu arada 10 köyün rehabilitasyon çalışmalarının DSİ tarafından Çamlıbel Köyü sınırları içerisinde yapılacak göletten elde edilecek su sayesinde daha bir işlerlik kazanacağını belirten Oltu Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ise “DSİ’nin yapacağı göletin bu çalışmaları destekleyici niteliği olduğu ortadadır. Köylere yapılacak sulama kanalları ancak göletten sağlanacak sulama suyu ile daha bir önem kazanacaktır.” dedi.
AKBIYIK: SİYASİ TALEP VE BASKI SÖZKONUSU DEĞİLDİR
Oltu Muhtarlar Derneği Başkanı Nuh Bektaş’ın ilçe merkezinde Sivri Deresi Mevkiinde hayata geçirilecek olan bu rehabilitasyon projesinin farklı yönlere çekildiği şeklindeki sorusuna Orman Genel Müdürlüğü Daire Başkan Yardımcısı Hanifi Akbıyık, “Kesinlikle hiçbir siyasi baskı ve talep sözkonusu olmaksızın Japon Heyeti ve kurumlarımızın ortak çalışması neticesinde en uygun arazi ve alanlar seçilmiştir. Bunu farklı yerlere çekmenin hiçbir anlamı yoktur, kimseye de faydası yoktur.” şeklinde konuştu.
Bu arada Oltu Bal Üreticileri Birliği adına söz alan tarım Danışmanı Şerafettin Akçay ise Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesinden hangi köylerin yararlanacağından çok, kendileri açısından ne kadar fazla arıcının istifade edeceğinin daha önemli olduğunu ve arıcılar birliği olarak projeden azami ölçüde yararlanabilmenin gerekliliğine vurgu yaptı.
Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi bilgilendirme toplantısına; başta Oltu Kaymakamı Fatih Çobanoğlu olmak üzere Erzurum Orman Bölge Müdür yardımcısı Bekir Celap, Gıda, Tarım Hayvancılık Başkanlığından Saliha Akbaş, Ali Çağlar Çelikcan ve Erdoğan Er, Oltu Orman İşletme Müdürü Temel Ustabaşı, Oltu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Yılmaz, Ağaçlandırma Şube Şefi Selami Öksüz, ODOPEM Firması Ormancılık Faaliyetleri Uzmanı Atilla Küçükala, Sulama Uzmanı Nazım Özşahin, Orman İşletme Şefi Korkmaz Dursun, Oltu Muhtarlar Derneği Başkanı Nuh Bektaş, Oltu Bal Üreticileri Birliği Başkanı M.Celal Uğurel ve köy muhtarları katıldı.
 

 
Hac Kayıtları devam ediyor
 
'Ben çalıştım, Sen yattın' uyarısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vakıflar Taşhan’ı devretti
Taşhan (Bedesten) Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden kiralanarak Bayburt ...
Kurtuluş töreninde cirit rüzgarı
Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95’nci yıldönümü kutlamaları ...
Yüksekova’da 153 Erzurumlu yaşıyor
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, 153 Erzurumlu yaşıyor.
 
Gediz’de 52 dadaş var
Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) ...
Ahlat’ta 41 Erzurumlu yaşıyor
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verilerine ...
Doğu’nun Kış Lezzeti: Sobada Patates
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde kışın en çok tüketilen besinlerden ...
 
Polise saldırıya toplam 51 yıl hapis
Ardahan'da, cezaevlerindeki açlık grevine destek vermek amacıyla izinsiz ...
Eskimo usulü balık avına fotoğrafçı ilgisi
Şiddetli soğuklar yüzünden tamamen donan göldeki balıkçıların eskimo usulü ...
Doğu'da eğitim çilesi
Muş’ta, köy yolları kapalı olduğu için İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva