ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
3 Eylül 2019’dan bu güne evlat nöbetindeler
3 Eylül 2019’dan bu güne evlat nöbetindeler
Vali Çiftçi sürücüleri uyardı
Vali Çiftçi sürücüleri uyardı
Çiftçi'den Şehit ailesine bayram ziyareti
Çiftçi'den Şehit ailesine bayram ziyareti
Sekmen besicilik destek yaklaşımını paylaştı
Sekmen besicilik destek yaklaşımını paylaştı
Göçmen kaçakçıları gözaltına alındı
Göçmen kaçakçıları gözaltına alındı
HABERLER>EKONOMİ
3 Eylül 2012 Pazartesi - 07:46

Şirketleşmede bölgesel rekabet

TOBB bu yılın yedi ayında açılan şirket sayılarını açıkladı.

Şirketleşmede bölgesel rekabet

TOBB bu yılın yedi ayında açılan şirket sayılarını açıkladı. 
DOĞU ANADOLU BÖLGESİ
TOBB Ticaret sicili verilerine göre, 14 ilin yer aldığı Doğu Anadolu bölgesinde bu yılın 7 ayında, 2011 yılının aynı dönemine göre kurulan şirket sayısı yüzde 26,3, kurulan kooperatif sayısı yüzde 43,1 oranında gerilerken, kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 25,2 oranında artış kaydetti.
TASFİYE VE KAPANMA 
Doğu Anadolu Bölgesinde bu yılın yedi ayında geçen yılın aynı dönemine oranla tasfiye edilen şirket sayısı yüzde 33, tasfiyeye giren kooperatif sayısı ise yüzde 10,8 oranında düşüş gösterdi. Geçen yıla göre, kapanan şirket sayısında yüzde 0,5, kooperatif sayısında yüzde 7,6’lık düşüş kaydedilirken, kapanan gerçek kişi ticari işletmesinde ise yüzde 135,4 oranında artış belirlendi.
2011 VE 2012 VERİLERİ 
2012 Ocak-Temmuz döneminde Bölgede 827 şirket, 50 kooperatif ve bin 361 gerçek kişi ticari işletmesi kuruldu; 225 şirket, 173 kooperatif tasfiye işlemi gördü. Dönemde 171 şirket, 72 kooperatif ve bin 460 gerçek kişi işletmesi kapandı. 2011’in aynı döneminde ise bin 123 şirket, 88 kooperatif, bin 87 gerçek kişi ticari işletmesi açılmış, 336 şirket, 194 kooperatif tasfiyeye girmiş ve 172 şirket, 78 kooperatif ve bin 78 gerçek kişi ticari işletmesi ise kapanmıştı. 
ERZURUM’UN DOĞU ANADOLU BÖLGESİ PAYI
Erzurum’un Doğu Anadolu Bölgesi toplamındaki payı, açılan şirketlerde yüzde 11,3, kooperatifte yüzde 26, gerçek kişi işletmesi sayısında yüzde 8,8, tasfiye edilen şirket sayısında yüzde 16 , kooperatif sayısında yüzde 27,7, kapanan şirket sayısında yüzde 9,3, kooperatif sayısında yüzde 36,1, gerçek kişi ticari işletme sayısında yüzde 12.59,1 olarak belirlendi. 
DOĞU ANADOLU KURULAN ŞİRKET DAĞILIMI
Bu yılın yedi ayında Doğu Anadolu Bölgesi’nde en fazla sayıda şirketin kurulduğu il Van oldu, Erzurum ise dördüncü sırada kaldı. Dönemde Ağrı’da 48, Bingöl’de 40, Bitlis’te 36, Elazığ’da 108, Erzincan’da 37, Erzurum’da 94, Hakkari’de 43, Kars’ta 16, Malatya’da 117, Muş’ta 36, Tunceli’de 11, Van’da 217, Ardahan’da 4, Iğdır’da 20 şirket kuruluşu gerçekleşti.
DOĞU AÇILAN KOOPERATİF DAĞILIMI
Ocak-Temmuz 2012 döneminde Doğu Anadolu Bölgesinde en fazla sayıda kooperatifin kurulduğu il Erzurum oldu. Dönem içerisinde Bingöl, Bitlis ve Iğdır’da1, Hakkari’de 2, Erzincan, Kars ve Van’da 3, Tunceli ve Malatya’da 4, Erzurum’da ise 13 yeni kooperatif kuruldu. Bölgenin Ağrı ve Ardahan illerinde ise kooperatif kuruluşu gerçekleşmedi.
BÖLGE KURULAN KÜÇÜK İŞLETME DAĞILIMI
Bu yılın Ocak-Temmuz bölümünde Doğu Anadolu Bölgesinde en fazla sayıda gerçek kişi ticari işletmesinin kurulduğu il Van olurken, Erzurum 5’inci sırayı elde etti. Dönem içinde Ağrı’da 94, Bingöl’de 34, Bitlis’te 74, Elazığ’da 173, Erzincan’da 127, Erzurum’da 121, Hakkari’de 37, Kars’ta 54, Malatya’da 179, Muş’ta 7, Tunceli’de 66, Van’da 309, Ardahan’da 28, Iğdır’da 58 gerçek kişi ticari işletmesi kuruluşu gerçekleşti
BÖLGEDE TASFİYEYE GİREN ŞİRKET DAĞILIMI
Doğu Anadolu Bölgesinde en fazla sayıda şirket tasfiyesinin kaydedildiği il Malatya olarak belirlendi, Erzurum Malatya’nın ardından ikinci oldu. Yedi ayda Ağrı’da 12, Bingöl’de 10, Bitlis’te 8, Elazığ’da 35, Erzincan’da 9, Erzurum’da 36, Kars’ta 13, Malatya’da 46, Muş’ta 15, Tunceli’de 5, Van’da 15, Iğdır’da 21 şirket tasfiye işlemi gördü.
DOĞU’DA TASFİYEYE GİREN KOOPERATİF DAĞILIMI
TOBB verilerine göre, Doğu Anadolu Bölgesinde en fazla sayıda kooperatif tasfiyesinin belirlendiği il Erzurum oldu. Bu yılın Ocak-Temmuz aylarını kapsayan 7 aylık bölümünde Ağrı’da 2, Bingöl’de 18, Bitlis’te 3, Elazığ’da 26, Erzincan’da 7, Erzurum’da 48, Hakkari’de 1,Kars’ta 12, Malatya’da 4, Muş’ta 30, Tunceli’de 5, Van’da 15, Iğdır’da 2 kooperatif tasfiye işlemi gördü.
DOĞU ANADOLU KAPANAN ŞİRKET İLLER DAĞILIMI
Doğu Anadolu Bölgesinde en fazla sayıda şirketin kapandığı il 53 şirket ile Malatya olarak açıklandı. Yılın Ocak-Temmuz aylarını kapsayan 7 aylık bölümünde Ağrı’da 5, Bingöl’de 9, Bitlis’te 2, Elazığ’da 31, Erzincan’da 3, Erzurum’da 16, Hakkari’de 2,Kars’ta 2, Malatya’da 53, Muş’ta 12, Tunceli’de 1, Van’da 24, Iğdır’da 11 şirket faaliyetini noktaladı.
KAPANAN KOOPERATİF DAĞILIMI
Doğu Anadolu Bölgesinde en fazla sayıda kooperatifin kapandığı il 26 kooperatif ile Erzurum olarak bildirildi. 2012’nin Ocak-Temmuz aylarını kapsayan 7 aylık bölümünde Bingöl’de 8, Bitlis’te 2, Elazığ’da 1, Erzincan’da 5, Erzurum’da 26, Hakkari’de 2,Kars’ta 4, Malatya’da 3, Muş’ta 19, Tunceli’de 2 kooperatif faaliyetini bitirdi.
KAPANAN KÜÇÜK İŞLETME DAĞILIMI
Doğu Anadolu Bölgesinde en fazla sayıda küçük işletmenin kapandığı il 606 gerçek kişi ticari işletmesi ile Iğdır olarak kaydedildi. Yılın 7 aylık bölümünde Ağrı’da 49, Bingöl’de 14, Bitlis’te 24, Elazığ’da 44, Erzincan’da 196, Erzurum’da 133, Hakkari’de 12,Kars’ta 23, Malatya’da 241, Muş’ta 15, Tunceli’de 5, Van’da 55, Ardahan’da 43 gerçek kişi ticari işletmesi ticari faaliyetine son verdi.
 

 
KUDAKA’da ekonomik kurumsallaşma
 
İstikrardan sapma yok
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KUDAKA’da ekonomik kurumsallaşma
Erzurum, Erzincan ve Bayburt’un oluşturduğu KUDAKA bölgesinde bu yılın 7 ayında 138 şirket kuruldu.
Kuzeydoğu’da Erzurum önde
Erzurum, Erzincan, Bayburt, Ağrı, Kars, Iğdır ve Ardahan’ın yer aldığı ...
Teşvik Bölgesi’nde Erzurum farkı
Erzurum beşinci Teşvik Bölgesinde 7 ayda açılan şirket sayısı bakımından ...
 
8 ayda 27 milyon dolar ihracat
Erzurum’dan ağustos ayında 3.9 milyon dolar, bu yılın sekiz ayında ise ...
İnce Mehmet’ten buruk veda…
Esnaflığın dürüstlük ve sabır isteyen bir iş olduğunun altını çizen Eröz, ...
Afetzede çiftçiye borç ertelemesi
Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne ...
 
OSB vizyon büyüttü
Erzurum Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Zülküf Bakaç, ...
’30 Ağustos milli birliğin ifadesi’
Genç MÜSİAD Başkanı Emre Durmazpınar, 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlayarak bir mesaj yayımladı.
Aziziye köy yolları yenileniyor
Aziziye Belediyesi ilçenin kangren haline gelen sorunlarını birer birer ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Neden ‘Erzurum’a Selam Söyle’ Adını Verdi?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’da öncelik ne olmalı?

Mevcut kadro korunmalı
Önce Hakan Kutlu ile sözleşme yenilenmeli
Tüm takım yenilenmeli
Yeni Stadyum inşaatı başlamalı
Büyükşehir Taraftara Erzincan’a ulaşım desteği vermeli
Erzurumspor’a mali destek kampanyası başlatılmalı
Erzurumspor’un mevcut kadrosuna özel pirim verilmeli


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva