ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Jandarmadan kaçamadılar
Jandarmadan kaçamadılar
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Dal’dan başkent mesaisi
Dal’dan başkent mesaisi
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
HABERLER>EKONOMİ
26 Eylül 2012 Çarşamba - 02:22

Şirketleşme verileri açıklandı

TOBB 2012 Ağustos ayı kurulan ve kapanan şirket sayılarını açıkladı.

Şirketleşme verileri açıklandı

MAHMUT AKDAĞ-DOSYA HABER
TOBB 2012 Ağustos ayı kurulan ve kapanan şirket sayılarını açıkladı. Erzurum’da bu yılın Ağustos ayında 7 şirket, 2 kooperatif, 7 gerçek kişi ticari işletmesi kuruldu. Ağustosta 2 şirket ve 1 kooperatif tasfiyeye girdi, 2 şirket, 1 kooperatif ve 6 gerçek kişi ticari işletmesi faaliyetini durdurdu. Erzurum’da Türkiye genelinde olduğu gibi ağustos ayında şirketleşme hızı düşüş gösterdi.
BİR YILLIK DEĞİŞİM
Erzurum’da bu yılın ağustos ayında geçen yılın aynı dönemine göre açılan şirket sayısı yüzde 53.3 oranında geriledi, kooperatif sayısı yüzde 50 oranında arttı, açılan gerçek kişi ticari işletme sayısı ise yüzde 58.8 oranında düşüş gösterdi. 2011 yılına göre tasfiyeye giren şirket sayısı yüzde 50, tasfiyeye giren kooperatif sayısı ise yüzde 80 oranında geriledi. Kapanan şirket sayısında geçen yıla göre değişim olmazken, kapanan kooperatif sayısı yüzde 66 oranında düştü, kapanan gerçek kişi ticari işletmesi sayısı da yüzde 20 oranında artış gösterdi. 2011 yılı ağustos ayında Erzurum’da 15 şirket, 1 kooperatif, 17 küçük işletme kurulmuş, 4 şirket, 5 kooperatif tasfiye edilirken, 2 şirket, 3 kooperatif ve 5 küçük işletme de kapanmıştı
ERZURUM’UN KUDAKA PAYI
Erzurum’un ağustos döneminde KUDAKA payı açılan şirkette yüzde 100, açılan kooperatifte yüzde 100, açılan gerçek kişi ticari işletmesinde yüzde 31, tasfiyeye giren şirkette yüzde 100, tasfiyeye giren kooperatifte yüzde 50, kapanan şirkette yüzde 66, kapanan kooperatifte yüzde 66, kapanan gerçek kişi ticari işletmesinde ise yüzde 40 olarak hesaplandı.
ERZURUM’UN KUZEYDOĞU ANADOLU PAYI
Erzurum’un ağustos döneminde Kuzeydoğu Anadolu Bölgesindeki payı açılan şirkette yüzde 46,6, açılan kooperatifte yüzde 100, açılan gerçek kişi ticari işletmesinde yüzde 14,5, tasfiyeye giren şirkette yüzde 50, tasfiyeye giren kooperatifte yüzde 66, kapanan şirkette yüzde 25, kapanan kooperatifte yüzde 66, kapanan gerçek kişi ticari işletmesinde ise yüzde 21.4 olarak belirlendi
ERZURUM’UN DOĞU ANADOLU PAYI
Erzurum’un Doğu Anadolu Bölgesi toplamındaki payı açılan şirkette yüzde 11,1, açılan kooperatifte yüzde 33,3, açılan gerçek kişi ticari işletmesinde yüzde 5,6, tasfiyeye giren şirkette yüzde 22,2, tasfiyeye giren kooperatifte yüzde 66, kapanan şirkette yüzde 10,5, kapanan kooperatifte yüzde 11, kapanan gerçek kişi ticari işletmesinde ise yüzde 2.6 olarak açıklandı.
ERZURUM’UN BEŞİNCİ TEŞVİK BÖLGESİ PAYI
Erzurum’un ağustos bazlı Beşinci Teşvik Bölgesi toplamındaki payı açılan şirkette yüzde 14,5, açılan kooperatifte yüzde 33, açılan gerçek kişi ticari işletmesinde yüzde 3,58, tasfiyeye giren şirkette yüzde 14,2, tasfiyeye giren kooperatifte yüzde 20, kapanan şirkette yüzde 5.7, kapanan kooperatifte yüzde 8.3, kapanan gerçek kişi ticari işletmesinde ise yüzde 5.6 olarak kaydedildi.
ERZURUM’UN ÜLKE PAYI           
Erzurum’un ağustos döneminde Türkiye toplamındaki payı açılan şirkette yüzde 0,29, açılan kooperatifte yüzde 3.7, açılan gerçek kişi ticari işletmesinde yüzde 0,14, tasfiyeye giren şirkette yüzde 0,27, tasfiyeye giren kooperatifte yüzde 0,85, kapanan şirkette yüzde 0,22, kapanan kooperatifte yüzde 0,77, kapanan gerçek kişi ticari işletmesinde ise yüzde 0,35 olarak hesaplandı.
KUDAKA
Ağustos ayında Erzurum, Erzincan ve Bayburt’un yer aldığı TRA1 KUDAKA Bölgesinde 7 şirket, 2 kooperatif, 22 gerçek kişi ticari işletmesi kurulurken, 2 şirket, 2 kooperatif tasfiyeye girdi, 3 şirket, 1 kooperatif ve 15 gerçek kişi ticari işletmesi ise kapandı.
KUDAKA YILLIK DEĞİŞİM
TRA1 KUDAKA Bölgesinde bu yılın ağustos ayında geçen yılın aynı dönemine göre açılan şirket sayısı yüzde 58 oranında geriledi, kooperatif sayısı yüzde 50 oranında arttı, açılan gerçek kişi ticari işletme sayısı ise yüzde 37 oranında düşüş gösterdi. 2011 yılına göre tasfiyeye giren şirket sayısı yüzde 71, tasfiyeye giren kooperatif sayısı ise yüzde 60 oranında geriledi. Kapanan şirket sayısında değişim olmazken, kapanan kooperatif sayısı yüzde 75 oranında düştü, kapanan gerçek kişi ticari işletmesi sayısı da değişmedi. 2011 yılı ağustos ayında KUDAKA’da 17 şirket, 1 kooperatif, 35 küçük işletme kurulmuş, 7 şirket, 5 kooperatif tasfiye edilirken, 3 şirket, 4 kooperatif ve 15 küçük işletme de kapanmıştı
KUZEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ
TOBB Ağustos ayı verilerine göre Erzurum, Erzincan, Bayburt, Ağrı, Kars, Iğdır ve Ardahan’ın yer aldığı Kuzeydoğu Anadolu Bölgesinde 15 şirket, 2 kooperatif 48 gerçek kişi ticari işletmesi kuruldu, 4 şirket, 3 kooperatif tasfiyeye girerken, 8 şirket, 3 kooperatif ve 28 gerçek kişi ticari işletmesi kapandı. 2011 yılı ağustos ayında Kuzeydoğu Anadolu Bölgesinde 38 şirket, 1 kooperatif, 54 küçük işletme kurulmuş, 10 şirket, 5 kooperatif tasfiye edilirken, 5 şirket, 5 kooperatif ve 25 küçük işletme de kapanmıştı
DOĞU ANADOLU BÖLGESİ
14 ilin yer aldığı Doğu Anadolu Bölgesinde 63 şirket, 6 kooperatif ve 124 gerçek kişi ticari işletmesi kurulurken, dönemde 9 şirket, 3 kooperatif tasfiyeye girdi, 19 şirket, 9 kooperatif ve 225 gerçek kişi ticari işletmesi faaliyetini durdurdu. 2011 ağustos döneminde ise Doğu Anadolu Bölgesinde 115 şirket, 5 kooperatif, 106 küçük işletme kurulmuş, 25 şirket, 17 kooperatif tasfiye edilirken, 17 şirket, 13 kooperatif ve 71 küçük işletme de kapanmıştı
DOĞU ANADOLU BÖLGESİ İLLERİ DAĞILIMI
TOBB Ağustos ayı verilerine göre, Ağrı’da 6, Bingöl’de 2, Bitlis’te 3, Elazığ’da 14, Erzurum’da 7, Hakkari’de 2, Malatya’da 10, Muş’ta 5, Van’da 12, Iğdır’da 1 yeni şirket kuruldu. Erzurum ile birlikte KUDAKA Bölgesinde yer alan Bayburt Ardahan, Tunceli, Erzincan illerinde ise şirket kurulumu gerçekleşmedi. Ağustos ayında Ağrı, Erzincan, Kars ve Muş’ta1, Elazığ ve Erzurum’da 2, Iğdır’da 3, Van’da ise 5 şirket kapandı.
BEŞİNCİ TEŞVİK BÖLGESİ
Erzurum’un içinde yer aldığı beşinci Teşvik Bölgesinde 48 şirket, 6 kooperatif ve 198 gerçek kişi ticari işletmesi kurulurken, dönemde 14 şirket, 5 kooperatif tasfiyeye girdi, 35 şirket, 12 kooperatif ve 106 gerçek kişi ticari işletmesi faaliyetini durdurdu. Beşinci Teşvik Bölgesinde geçen yıl aynı dönemde 124 şirket, 5 kooperatif, 162 küçük işletme kurulmuş, 43 şirket, 24 kooperatif tasfiye edilirken, 21 şirket, 21 kooperatif ve 91 küçük işletme de kapanmıştı.
BEŞİNCİ TEŞVİK BÖLGESİ İLLERİ DAĞILIMI
Beşinci Teşvik Bölgesinde Çankırı ve Sinop’ta 1, Giresun, Niğde ve Yozgat’ta2, Osmaniye’de 3, Adıyaman, Ordu ve Tokat’ta 5, Kahramanmaraş’ta 6, Erzurum’da 7, Aksaray’da 9 yeni şirket kurulurken, Gümüşhane, Tunceli ve Kilis’te şirket kurulumu gerçekleşmedi. Dönemde Çankırı ve Sinop’ta 1, Adıyaman, Erzurum, Niğde, ordu, Yozgat ve Aksaray’da 2, Giresun ve Tokat’ta 3, Osmaniye’de ise 7 şirket kapandı.
 
 

 
Valilik iddiaları yalanladı
 
Doğu paraşütçüleri ağırlıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarımda proje yaklaşımı
Pasinler ilçesinde Tarım Müdürlüğü organizasyonuyla ilçe de bulunan çiftçilere ...
Besicilere kurbanlık uyarısı
Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden Kurban Bayramı öncesinde ...
Son on yılın en iyi dönemi..
MAHMUT AKDAĞ-DOSYA HABER-Erzurum’da bu yılın sekiz ayında kişi başına ...
 
Ticarette Bulgaristan açılımı
Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği’nce organize edilen programda Bulgaristan ...
Tüketiciler derneğe kavuştu
Tüketici Hak Arama Derneği Başkanlığı düzenlenen törenle hizmete açıldı. ...
‘Turizm kalkınma önceliğimiz’
Vali Öztürk, “Bu tarz projelerin yapılması çok önemli. Bölgemiz yer altı ...
 
Yatırım’da ‘Zafer’ ödül
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın da katıldığı törende Zafer Medya ...
Protestolu senette bir ilk
MAHMUT AKDAĞ-DOSYA HABER Erzurum protestolu senet sayısı bazında ağustos ...
Akdağ'dan 2'inci OSB müjdesi
Erzurum Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni yatırım yapan ve kapasite artırımına ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva