ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
HABERLER>ASAYİŞ
25 Kasım 2009 Çarşamba - 00:42

Sır perdesi aralandı

Ahmet AKBUĞA/İHA/Erzurum'da 3 Kasım günü okul yolunda kaybolan ve 6 gün sonra cesedi bulunan küçük Musa'nın katil zanlısı olarak 'tinerci' tabir edilen 16 yaşındaki uçucu madde bağımlısı tutuklandı. Öte yandan, Erzurum'da, 3 Kasım'da kaybolan ve 6 gün sonra metruk bir binada cesedi bulunan küçük Musa'nın cinayet zanlısı olduğu iddiasıyla tutuklu bulunan amcaoğlunun Avukatı Tuncer Aktaş, "Bugün büyük oranda soruşturmanın düğümü çözülecek" dedi.

Sır perdesi aralandı

Erzurum'da 3 Kasım günü okul yolunda kaybolan ve 6 gün sonra cesedi bulunan küçük Musa'nın katil zanlısı olarak 'tinerci' tabir edilen 16 yaşındaki uçucu madde bağımlısı tutuklandı.
Musa K. cinayeti ile ilgili araştırmayı geniş çaplı olarak sürdüren Erzurum polisi bir süredir takip altında tuttuğu B.E.'yi dün gece 21.30 sıralarında gözaltına aldı. 30 ayrı suçtan sabıkalı olduğu belirtilen B.E.'nin güvenlik kameralarına yansıyan kapişonlu şahıs olduğu belirlendi.
//KAPİŞONLU MONT BULUNDU
B.E.'nin gösterdiği adreslerde yapılan aramalarda kameralarda görülen kapişonlu mont, pantolon ve bot bulundu. Olayın soruşturmasını sürdüren savcılık tarafından sorgulanan B.E. kısmen suçunu itiraf etti. Olay günü Musa K.'yı tehdit ederek cinayetin işlendiği metruk binaya götürdüğünü itiraf eden B.E., burada olayla ilgili olarak tutuklu bulunan S.K.'nın içki içtiğini ve Musa'nın akrabası olan S.K.'dan yardım istediğini, S.K.'nın kendisine bağırması üzerine olay yerinden kaçtığını iddia etti.
//KRİMİNAL SONUÇLARI ULAŞTI
Bu arada soruşturma kapsamında Ankara Kriminal Dairesi'nden beklenen sonuçlar da Savcılığa ulaştı. Olay yerinden alınan örneklerde 7 kişiye ait bulgular bulunurken S.K.'ya ait örneklere rastlanmadı. Dün gece yarısında tutuklanan B.E.'den alınan örneklerin ise bugün Ankara'ya gönderileceği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturmayı yürüten savcılığın halen cezaevinde bulunan amcaoğlu S.K ile tutuklanan B.E.'yi yüzleştireceği öğrenildi.
Polis cinayeti işlediği iddia edilen B.E.'nin yanında olay sırasında başka kişi ya da kişiler olup olmadığını araştırıyor.
//EMNİYET VE SAVCILIK GERİĞİNİ YAPIYOR
Öte yandan Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, polisin Musa K. cinayeti ile ilgili yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu belirterek, "Dün gece cinayetle ilgili gözaltılar oldu. Polis ve savcılık cinayeti aydınlatmak için çalışmalarını sürdürüyorlar. Tutuklanma olayından haberim yok. Bu polis ve savcının işi. Onlar da gereğini yapıyorlar" diye konuştu.
DÜĞÜM BUGÜN ÇÖZÜLECEK
Erzurum'da, 3 Kasım'da kaybolan ve 6 gün sonra metruk bir binada cesedi bulunan küçük Musa'nın cinayet zanlısı olduğu iddiasıyla tutuklu bulunan amcaoğlunun Avukatı Tuncer Aktaş, "Buğün büyük oranda soruşturmanın düğümü çözülecek" dedi.
//AKTAŞ’TAN DEĞERLENDİRME
Avukat Tuncer Aktaş, yaptığı açıklamada MOBESE kayıtlarında kaybolduğu gün, amcasının oğlu maktul Musa K. ile birlikte yürüyen zanlı olduğu iddiasıyla tutuklanan ve Erzurum Kapalı Cezaevi'nde bulunan müvekkili S.K. ile bugün tutuklanarak ceza evine konulan B.E.'nin yarın yüzleştirmesinin yapılacağını söyledi.
Savcılığın, geniş çaplı bir soruşturma sürdürdüğünü belirten Aktaş, "Bugünkü soruşturmanın sonucuna göre yeniden tahliye talebinde bulunabiliriz. Savcılığın elinde birtakım bulgular var. Bizim de sunduğumuz birtakım deliller var. Bunlar değerlendirilecek ve bir görüşe varılacak. Yani bugün soruşturmanın büyük oranda düğümü çözülecek" diye konuştu.
B.E.TUTUKLANDI
Erzurum'da 3 Kasım günü okul yolunda kaybolan ve 6 gün sonra cesedi bulunan küçük Musa'nın katil zanlısı olarak gözaltına alınan 16 yaşındaki çoğunluğu hırsızlık olmak üzere toplam 52 suçtan sabıkalı şahıs, ''Nitelikli Kasten Adam Öldürme" iddiasıyla tutuklandı.
Zanlının annesiyle birlikte psikolog eşliğinde verdiği ifadeye İHA ulaştı. Zanlı B.E.(16) ifadesinde, "Hapse girersem kendimi öldürürüm" dedi.
//POLİSTEN OPERASYON
Musa K. cinayeti ile ilgili araştırmayı geniş çaplı olarak sürdüren Erzurum polisi bir süredir takip altında tuttuğu B.E.'yi Pazartesi günü akşam saat 18.10'da evinde yakaladı. Daha sonra annesi B.E., ile birlikte psikolog nezaretende verdiği ifade de B.E., "Musa'yı daha önceden tanımıyorum. O gün Musa'yı okul önünde gördüm. Musa çok korkak bir çocuktu. Onu okulun önünden hırsızlık yaptırmak amacıyla tehdit ederek aldım. Daha sonra okuldan istasyon istikametine götürdüm. Migros civarında birlikte 2 tur attık.Ardından malum yere gittik. Burada bağırıyordum. Musa korkudan titriyordu. O sırada ben üzerine gittim ve yere düştü. Kafasını taşa çarptı. Kuyuya düştü. Ben korktum bu sırada. Musa'nın kafasından kan geliyordu. Musa'nın düştüğü kuyuya daha sonra taşlar düştü. Ben kaçtım. Eğer beni bir daha cezaevine atarsanız ben kendimi öldürürüm" şeklinde konuştu.
//PSİKOLOG NEZARETİNDE İFADE ALINDI
Cinayeti işlediği iddia edilen B.E. psikolog nezaretinde verdiği ifadenin ardından avukat eşliğinde savcıya verdiği ifadede ise cinayeti kabul etmeyerek şu şekilde konuştu:
"Musa'yı okuldan aldım olay yerine kadar götürdüm. Tehdit ettim. Hırsızlık yaptırmak için. Ancak ben öldürmedim. Olay yerinde Musa bağırdı. O sırada alkol alan S.K., geldi bana bağırdı. Ben de Musa'yı bırakarak kaçtım."
//TUTUKLANDI
İfadelerin ardından dün saat 01. 00 sıralarında nöbetçi mahkemeye sevk edilen B.E., tutuklanarak Erzurum E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi.
Öte yandan güvenlik kameralarına yansıyan kapişonlu giysisi, siyah ayakkabıları zanlı B.E.'nin evinde bulunurken, kapişonlu giysisinin arkasında küçük Musa'ya ait olduğu tahmin edilen kan izlerine rastlandı. Giysiler incelenmek üzere bugün uçakla Ankara Kriminal Laboratuarı'na gönderildi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zanlı tutuklandı
AHMET AKBUĞA/Erzurum'da 9 Kasım gecesi tren garının kuzeyindeki metruk ...
Evliyaoğlu Ailesinin acı günü
Trabzon’un Akçabat ilçesinde balkondan düşerek hayatını kaybeden Fırat ...
Gazhane yıkımı ertelendi
Erzurumlu 13 yaşındaki Musa K'ın kaçırıldıktan sonra cesedinin bulunduğu ...
 
Pasinler yolunda kaza: 1ölü, 12 yaralı
AHMET AKBUĞA (İHA) – Erzurum'da meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ...
Askeri araç devrildi: 1 şehit, 7 yaralı
İHA/Ağrı-Erzurum karayolunun 12. kilometresinde askeri aracın devrilmesi ...
Emniyetten sahte para önlemi
İHA/ Erzurum’un Pasinler İlçe Emniyet Müdürlüğü ilçe merkezinde bulunan ...
 
Kars yolunda kaza: 1 ölü
Kars'ta meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti.
Hınıs’ta kaçak av operasyonu
İHA/Erzurum'un Hınıs ilçesinde jandarma kaçak avcılara baskın düzenledi. ...
Terörle Mücadele Polislerine eğitim
İHA/Aralarında Erzurum’un da yer aldığı 5 ilden gelen terörle mücadele ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva