ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>EĞİTİM
2 Ağustos 2017 Çarşamba - 11:26

Şimşek’ten Müfredat açıklaması

NESRİN ÇETİNKAYA-Yakutiye Milli Eğitim Müdürü Zinnur Şimşek, yeni müfredatın içeriğine ilişkin özel değerlendirmelerde bulundu.

Şimşek’ten Müfredat açıklaması

Yakutiye Milli Eğitim Müdürü Zinnur Şimşek, yeni müfredatın içeriğine ilişkin özel değerlendirmelerde bulundu. Yapılan müfredat değişikliğinin 2017-2018 eğitim-öğretim dönemi ile başlayacağını kaydeden Şimşek, bu noktada bazı derslerin sayısının azaltıldığını, aynı zamanda bazı derslerinde öğrencilerin sosyal konjonktürüne, gelecek beklentisine ve ihtiyacına göre daha da artırıldığını

Yapılan müfredat değişikliğinin 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde başlayacağını kaydeden Yakutiye Milli Eğitim Müdürü Zinnur Şimşek, bu noktada programın sadece 1’inci, 9’uncu ve 12’inci sınıflarda uygulanacağının bilgisini paylaştı. Yaptıkları gözlemlere ve müşahedelere dayanarak, bu müfredat programının daha uygun, daha öğretilebilir, daha ortak kültür alınan bir format içerdiğini söyleyen Şimşek, buna bağlı olarak bazı derslerin sayısının azaltıldığını, bazı derslerinde öğrencilerin sosyal konjonktürüne, gelecek beklentisine ve öğrencilerin ihtiyacına göre daha da artırıldığını dile getirdi. İller içinde programı öğrencilere anlatmak üzere öğretmenler görevlendirildiğini belirten Şimşek, özellikle Eylül ayından sonra öğretmenleri hizmet içi eğitime alacaklarını söyledi.

EZBERCİLİKTEN ZİYADE ANLAMAYA VE KAVRAMAYA YÖNELİK EĞİTİMLER VERİLECEK

Yeni müfredatın içeriği ile ilgili bilgileri paylaşan Şimşek, “Malumunuz üzere Milli Eğitim Bakanlığımız bir yılı aşkın bu müfredat programı üzerinde çalışmalar yapmaktaydı. Bu çalışmalar yapılırken çeşitli çalıştaylar düzenlenendi, ayrıca İl Milli eğitim Müdürleri aracılığıyla tüm öğretmenlerin, branş öğretmenlerinin görüşlerini aldı.  İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri bu görüşleri toplayarak bir araya getirdi ve raporlar haline dönüştürdü. İlçelerde ki raporlar il raporu haline dönüştürüldü ve daha sonra Bakanlık ile paylaşıldı. Bakanlıkta bu işin uzmanlarıyla, yetkin görüş sahipleriyle bir araya gelerek, talim-terbiye kurulu nezaretinde konular masaya yatırılarak, müfredat değişikliği gerçekleştirildi. Hepimize hayırlı, uğurlu olsun” diye konuştu.  

MÜFREDAT DEĞİŞİKLİĞİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİNDE BAŞLAYACAK

Yapılan müfredat değişikliğinin 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde başlayacağını bildiren Şimşek, “Yapılan bu müfredat değişikliği 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde başlayacak, yalnız bir farkla. Bu noktada sadece 1’inci, 9’uncu ve 12’inci sınıflarda müfredat programı uygulanacak. Bunun sebebi ise kademe kademe gidilmiş olması. Bunlar bir nevi başlangıç sınıfı şuan.  Yeni müfredat programına göre ezbercilikten ziyade anlamaya, kavramaya, anlatmaya dayalı, yani yaşayarak öğrenme, kavramına uygun bir şekilde bazı derslerin azalması, bazı derslerin şişe çoğalması şeklinde devam ediyor. Bu müfredat çalışması her kesimin görüşü alınarak yapıldı. Ben 32 yıllık Edebiyat Öğretmeni olarak söylüyorum ki, kendi alanımda dâhil, diğer alanlarda da yaptığımız gözlemlerde, müşahedelerde bunu müfredat programının daha uygun olduğu, daha öğretilebilir, daha ortak bir kültür alınabilir bir format içerdiğini söyleyebilirim. Şimdi bu müfredat değişikliği ile bazı derslerin sayısı azaltılırken, bazı derslerinde daha sosyal konjonktüre göre, gelecek beklentisine göre ve öğrencilerin ihtiyacına göre daha da artırıldı. Bu dönemden sonra biz bunları öğrencilerimize aktaracağız. Bunları yaparken derslere başlamadan önce öğretmenlerimizi özellikle Eylül ayından sonra hizmet içi eğitime alacağız. Çünkü şuanda müfredat programını anlatacak iller içerisinde öğretmenler görevlendirildi. Bunlar ilgililerde, yetkililerden bu program değişikliğini öğrenecekler ve öğrencilerimize aktaracaklar. Tabi bugün dünden daha iyi, yarın bugünden daha iyi olacak. Müfredat değişikliğinin Türkiye’mize, eğitimimize hayırlı olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

 
Yeşil Dedektör uygulamasında başarı
 
Malkoç: 'Erzurum Türkiye'nin çimentosudur'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Diş Hekimliği Eğitim kalitesiyle 1’inci sırada’
NESRİN ÇETİNKAYA-Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. ...
Ala'dan Atatürk Üniversitesine övgü
Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti MKYK üyesi Efkan Ala, Atatürk Üniversitesi ...
Atatürk Üniversitesi araç parkı güncelleştirildi
Atatürk Üniversitesinde çeşitli alanlarda kullanılan araçlar yenilenerek hizmete sunuldu.
 
Gönül Elçileri Erzurum yolunda
Yunus Emre Enstitüsünün bu yıl 8'incisini gerçekleştireceği Türkçe Yaz ...
Ortaokul Öğrencilerine ‘katkı’ puanı
NESRİN ÇETİNKAYA-Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Zinnur Şimşek, akademik ...
İstanbul'daki Dadaşlardan Narman'a eğitim desteği
Narman ilçesine bağlı köylerde öğrenim gören öğrencilere Kartal Erzurumlular ...
 
Kurs öğrencilerine piknik etkinliği
Tortum Müftülüğü, yaz Kur’an Kurslarına devam eden öğrencilere yönelik ...
Yaz Kur'an Kurslarına büyük ilgi
Aziziye ilçesinde bulunan A. Vehbi Efendi camiinde açılan Yaz Kur’an Kursu’na ...
GHSİM başarılı öğrencileri ağırladı
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Yakutiye Gençlik Merkezi’nin ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva