ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
AK Parti Kamp tarihi değişti
AK Parti Kamp tarihi değişti
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzurum şehidini uğurladı
Erzurum şehidini uğurladı
HABERLER>GUNCEL
30 Eylül 2011 Cuma - 08:01

Şimşek bölücüleri lanetledi

Eğitim Bir Sen İl Başkanı Şimşek, Erzurum’un Çat ilçesi ve tüm ülkede eğitimcileri hedef alan Bölücü terör eylemlerini ve bölücüleri lanetlediklerini açıkladı.

Şimşek bölücüleri lanetledi

ERZURUM (İHA) - Eğitim Bir Sen İl Başkanı Zinnur Şimşek, Erzurum’un Çat ilçesi ve tüm ülkede eğitimcileri hedef alan PKK’yı lanetlediklerini açıkladı.
Şimşek, konuya ilişkin olarak yaptığı yazılı açıklamada, “Çat ilçesinin Tuzlataşı İlköğretim Okulu na gece baskın yaparak oradaki savunmasız her biri ülkemizin çeşitli bölgelerinden gelerek geleceğimizi hazırlamaya çalışan öğretmen arkadaşlarımızı “Sizin çalışmalarınızla bizim çalışmalarımız birbirini uymadığından dolayı bu bölgeyi acilen terk edeceksiniz“ tehditleriyle bilginin aydınlığını ulaştırmanın sorumluluğunu yüklenmiş, en ücra noktalara kadar bin bir fedakârlıkla eğitim götürmeye çalışan ışığın elçilerinin terör örgütü PKK tarafından hedef alınmış olmasını kınıyoruz” dedi.
EĞİTİMİ ENGELLEMEK İSTİYORLAR
Bölgedeki çocukların eğitim almasını engellemeye, halkı cehalete mahkûm etmeye yönelik PKK’nın öğretmenleri hedef alan kaçırma ve çatışmada kalkan olarak kullanma stratejisinin arka planında, öğretmenlerin bölgeyi terk etmesini sağlamak ve çocukların eğitim almasını engellemenin yattığını dile getiren Şimşek, “Pervari’nin Belenoluk Köyü’nde karakola saldırıda öğretmenleri ve öğrencileri kalkan olarak kullanan, öğretmen eşini görev yerine götürmek için giden mühendisi katleden, 12 öğretmeni kaçıran, araçla seyreden kadınlara 200 mermi boşaltan, Kundaktaki çocuğa zırhlı mermilerle kıyan; gözü dönmüşlüğe, ilkesizliğe ve teröre “özgürlük mücadelesi” diyen PKK’nın ve sivil uzantılarının gerçek yüzünü herkes görmelidir. İdeolojik ve faşizan çıkarları için insanımızın huzurunu, ekonomik kalkınmasını, eğitim hizmeti almasını, yaşam standardının yükselmesini engel olarak gören, siyonist ve emperyalist güçlerin taşeronu PKK’nın her türlü caniliği mubah görmesi gerçekten düşündürücüdür. Bölge halkını, din adına hareket ettiğini iddiasıyla “Sivil Cuma” diye isyana teşvik edenlerle, gençleri isyana ve dağa teşvik edenlerin basına yansıyan görüntüleri her şeyi ortaya çıkarmıştır. Sözde özgürlük mücadelelerinde kullanmak için, dini değerler dâhil kural tanımayan, kanlı mücadelelerinde kadın, çocuk, genç, yaşlı, öğretmen ayrımı yapmayan terör örgütü, bölge insanını karanlığa mahkûm etmeye çalışmaktadır” diye konuştu.
Şimşek yaptığı açıklamada daha sonra şunları kaydetti; “PKK ve sivil uzantılarına soruyoruz: Bu neyin mücadelesidir ki; gençlere kıyıyor, hamile kadına kurşun sıkıyor, savunmasız kadınlara yüzlerce mermi yağdırıyor; amacı, ‘hakkını savunuyorum’ dediğiniz insanlara olağanüstü fedakârlıklara katlanarak eğitim hizmeti götürmek olan öğretmenleri kendine kalkan yapıyor ve onu alıkoyuyorsun.
Şu bilinmelidir ki, fedakâr öğretmenlerimiz dün olduğu gibi, bugün de her türlü zorluğa rağmen eğitim ışığını ülkemizin sınırları içerisindeki her yere götürecek; en büyük aşkları olan öğrencilerinin peşlerinden koşmaya ve cehaletle mücadeleye devam edeceklerdir. Öğretmenlerimizin PKK’nın elinden derhal kurtarılması, bölgede görev yapan tüm eğitimcilerin güvenliğinin sağlanması, terörün kıskacında kalmış halkımıza nitelikli hizmetlerin sunulmasının artarak devamı sağlanmalıdır. Başta bölge halkımız olmak üzere, tüm toplum kesimlerinden beklentimiz ise, öğretmenlerin hedef seçilmiş olunmasına sessiz kalınmamasıdır. Kaçırılan öğretmenlerimizin endişeli ailelerinin kaygı ve üzüntülerini paylaşıyor; kadın, çocuk, öğretmen dâhil herkesi hedef alan siyonizmin ve emperyalist güçlerin taşeronu PKK’yı lanetliyoruz. “

 
Dernekçilikte 35’inciyiz..
 
Güzel’den sert tepki
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dernekçilikte 35’inciyiz..
Erzurum’da 700, Doğu Anadolu Bölgesinde ise 4 bin 571, Bayburt, Erzincan ...
Sağlıkta dönüşüm başarı getirdi
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki (BEAH) “mavi kod” uygulaması ...
Ceza adresini şaşırdı..
Oltu İlçesi’nde manav işleten Selami Şahin adresine gelen trafik cezası ...
 
Şifa'nın Eli Somalili Öğrencilere uzandı
Somalili 12 erkek öğrenci, eğitimlerini Türkiye'de sürdürmeleri için Erzurum'a ...
EBK yeni franchising başvuruları alacak
EBK, İstanbul, Ankara, Bursa ve Eskişehir için yeni franchising başvuruları alacak.
CHP’den Erzurum çıkarması
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Birgül Ayman Güler CHP Kadın ...
 
HES eylemi soruşturuluyor
Tortum ilçesine bağlı Bağbaşı beldesinde önceki gün HES eylemleri sırasında ...
Kış Turizmine termal destek
Aziziye Belediye Başkanı Cengiz, Cazibe Merkezi Projeleri kapsamında hazırlanan ...
'Delil Avcısı' polis sayısı artacak
Cinayet, gasp, hırsızlık ve benzeri olayların bazılarında delillerin toplanması ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva