ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çatlamaların oluştuğu viyadük sürücüleri tedirgin ediyor
Çatlamaların oluştuğu viyadük sürücüleri tedirgin ediyor
TRENDYOL 1. Lig Playoff tarihleri açıklandı
TRENDYOL 1. Lig Playoff tarihleri açıklandı
MSB: ‘802 terörist etkisiz hâle getirildi’
MSB: ‘802 terörist etkisiz hâle getirildi’
Özakalın Kalkınma Yolu Projesini yorumladı
Özakalın Kalkınma Yolu Projesini yorumladı
 İspir’de bıçaklı ve sopalı kavga
 İspir’de bıçaklı ve sopalı kavga
HABERLER>ASAYİŞ
24 Ocak 2019 Perşembe - 18:38

Şimdi de çocuklarına hasret

Kahramanmaraş’ta halasının oğlu tarafından 12 yaşında cinsel istismara uğrayıp 13 yaşında anne olduğunu iddia eden kadın, çocuklarının velayetinin kendisine verilmesini istedi.

Şimdi de çocuklarına hasret

Kahramanmaraş’ta halasının oğlu tarafından 12 yaşında cinsel istismara uğrayıp 13 yaşında anne olduğunu iddia eden kadın, çocuklarının velayetinin kendisine verilmesini istedi.

Güvenlik gerekçesiyle kadın sığınma evinde yaşayan Ayşegül Akpınar (23), 12 yaşında halasının oğlu S.A tarafından cinsel istismara uğradığını ve küçük yaşta anne olduğunu iddia etti.

Kendisi 13 yaşında iken oğlunu, 14 yaşında iken de kızını dünyaya getiren anne Akpınar, 17 yaşına kadar kocasının her türlü şiddetine maruz kaldığını söyledi. Birçok ilde kadın sığınma evlerinde kaldığını söyleyen Akpınar, Türkoğlu Asliye Hukuk Mahkemesi (Aile Mahkemesi) tarafından 25-12-2018 tarihinde kocasından ayrıldığını, karar sonrası iki çocuğunun babasına verildiğini söyledi.

Ayrıldığı kocasına verilen çocuklarının velayetinin kendisine verilmesini isteyen Ayşe Akpınar, “12 yaşında halamın oğlu tarafından cinsel istismara maruz kaldım. 13 yaşında oğlum oldu. 14 yaşında kızım oldu. 17 yaşına kadar eşimden şiddete, hakarete ve cinsel istismara uğradım. Daha sonra ailesinin zoruyla resmi nikah kıyıldı. Daha sonra ben çocuğumla çok kez evden kaçmayı denedim. Sonrasında boşanma davası açıldı. Kadın konuk evine yerleştirildim. 4 yıl kadın konuk evinde kaldım ve koruma altındaydım. Erzurum, Mersin, Artvin ve Rize’deki kadın konuk evlerinde kaldıktan sonra Erzurum’da kendime bir yaşam ortamı kurdum. Boşanma davamız da bu süreç içerisinde açıldı. Davalarımız Türkoğlu ilçesi aile mahkemesinde görülüyordu davalarımız. Sonra çocukların babası görme kararı almış. Karar sonrası çocukları 25 günlüğüne aldı götürdü. Karar sonrası hakim bizim boşanmamızı reddetti ve çocuklarımın velayetini babaya verdi. Ben çocuklarımı istiyorum. Cinsel istismar yapanların ceza almalarını istiyorum” dedi.

Ayşegül Akpınar’ın avukatı Esra Sabancı Gemci ise, Ayşegül Akpınar’ın yaşadığı olayların travma etkisi yaptığını, Akpınar’ın cinsel istismar sonrası 13 ve 14 yaşlarındayken ardı ardına çocuğunun olduğunu ve ailesinin hiçbir zaman kendisine destek olmadığını söyledi. Gemci, “Ben dosyayı inceledim. 2016 yılından bu yana boşanma davaları devam ediyor. Ayşegül Akpınar ciddi bir mağduriyet yaşamış. 12 yaşında cinsel istismara uğruyor, ilk çocuğunu 13 yaşında ikinci çocuğunu ise 14 yaşında doğuruyor. Bu aslında çok ciddi travmatik bir olay. Ailesi hiçbir zaman yanında olmuyor. Anne ve babasından baskı görüyor. Kocasıyla bir evin içine kapatılarak zorla birlikte olduruluyor. Canından vazgeçip intihar etmek istiyor ve bu hiçbir şekilde umursanmıyor. Senelerce şiddete maruz kalıyor. Çocuklarını kurtarmak istiyor. Ayşegül hanımın yaptığı bu davranış, herkesi karşısına alışı çok önemli görüyor ve ciddi bir kadın aktivizmi olarak görüyorum. Türkoğlu Aile Hukuk Mahkemesi’nde görülen boşanma davasında bizim davamız reddedildi. Karşı tarafın, yani eski eşinin davası kabul edildi, boşanma gerçekleşip iki çocuğun velayeti babaya verildi ve bize bir de 5 bin liralık komik bir rakam ile hüküm verildi. Olay daha kesinleşmedi ve bunun daha istinaf süreci var. Daha sonra başka süreçler de var. Bizim ayrıca cinsel istismar ile ilgili savcılığa suç duyurumuz da var. Bu da mesela çok yavaş ilerliyor. Herkesinki çok hızlı ilerlediği halde, bu durum inatla çok yavaş ilerliyor. Çok yanlı bir adaletle karşı karşıyayız. Ben Ayşegül hanımın her zaman yanındayım” dedi.

 
PFDK ceza yağdırdı
 
Vekilin korumalarını taşıyan araç şarampole devrildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sürücü ve yolculara sahte para uyarısı
Sibirya soğuklarının yaşandığı Ardahan’da, polis ekipleri sürücüleri, ...
Hainlerin planı ortaya çıktı
15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsüne ilişkin devam ...
Şenkaya’da hayvan dolandırıcılığı
Erzurum’un Şenkaya ilçesinde 61 adet büyükbaş hayvanlarını satan 14 çiftçi, ...
 
Uyuşturucu tacirleri tutuklandı
Elazığ'da uyuşturucu tacirlerine yönelik düzenlenen operasyonda 4 kişi tutuklandı.
Terör propagandası’ yapanlara operasyon
Bitlis’te sosyal paylaşım siteleri üzerinden terör propagandası yapanlara ...
Zigana’da buğday yüklü tır devrildi: 1 yaralı
Toprak Mahsulleri Ofisi Trabzon Şubesinden yüklediği buğdayı Erzurum’a ...
 
4 ilde uyuşturucu operasyonu: 10 gözaltı
Uzun süreli takibin ardından Bayburt, Erzurum, Trabzon ve Van'da önceden ...
8 ilde FETÖ operasyonu: 9 gözaltı
Van merkezli 8 ilde FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün askeri mahrem yapılanmasına ...
İşte PKK’nın gerçek yüzü
PKK terör örgütünden kaçarak teslim olan Hogir Kod adlı teröristin ifadesi ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva