ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Müftüler istişare toplantısında buluştu
Müftüler istişare toplantısında buluştu
ETÜ’de Bahar Şöleni
ETÜ’de Bahar Şöleni
Muşlu aileler evlat nöbetine devam ediyor
Muşlu aileler evlat nöbetine devam ediyor
AFAD imdada yetişti
AFAD imdada yetişti
4 kilo kaçak altın ele geçirildi
4 kilo kaçak altın ele geçirildi
HABERLER>ASAYİŞ
21 Aralık 2012 Cuma - 00:15

Silah kaçakçılarına büyük darbe vuruldu

Bitlis Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubesi tarafından silah kaçakçılarına yönelik, Bitlis ve 4 ayrı kentte 8 aylık bir çalışma sonrası düzenlenen eş zamanlı operasyonda, çok sayıda silah ve bu silahlara ait mühimmat ele geçirildi.

Silah kaçakçılarına büyük darbe vuruldu

HABER : VAHİT OLCAY
BİTLİS (İHA) - Bitlis Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubesi tarafından silah kaçakçılarına yönelik, Bitlis ve 4 ayrı kentte 8 aylık bir çalışma sonrası düzenlenen eş zamanlı operasyonda, çok sayıda silah ve bu silahlara ait mühimmat ele geçirildi. Silahlarla ilgili gözaltına alınan 39 kişiden 20'si serbest bırakılırken, 19'unun sorgusu sürüyor.
Yapılan açıklamaya göre, Bitlis merkez, Mutki, Güroymak ve Tatvan ilçeleri ile bölücü terör örgütünün yoğun olarak faaliyet gösterdiği bu ilçelere bağlı köyler, Siirt, Muş, Şırnak ve İstanbul illerinde ikamet eden şahıslara yönelik yapılan operasyon, polis ve jandarmalardan oluşan 300 kişilik bir güvenlik ekibi ile gerçekleştirildi. Yoğun kar yağışı altında yapılan operasyonlarda çeşitli ikametgahlarda aramalar yapıldı. Bitlis’te 29, Muş’ta 4, Siirt’te 5, İstanbul’da 1 kişi olmak üzere toplam 39 kişi gözaltına alındı. İkametgahlardaki aramalarda ise 12 adet Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 1 adet kırma dipçikli otomatik silah, 1 adet Mauzer Marka uzun namlulu silah, 5 adet değişik markalarda ruhsatsız tabanca, 16 adet ruhsatsız av tüfeği, 4 adet değişik markalarda kuru sıkı tabanca, 10 adet lazerli dürbün ele geçirildi. Bu silahlara ait ayrıca 622 adet değişik çaplarda dolu tabanca fişeği, 652 adet uzun namlulu silahlara ait fişek, 532 adet Kalaşnikof fişeği, 169 adet Bixi fişeği, 65 adet Mauzer marka silaha fişeği, 202 adet değişik markalarda av tüfeği fişeği, 30 adet kuru sıkı tabanca fişeği, 27 adet G -3 silahına ait fişek, 11 adet değişik markalardaki tabancalara ait şarjör, 3 adet Kalaşnikof marka silaha ait şarjör, 3 adet kuru sıkı tabanca şarjörü, 2 adet otomatik silaha ait şarjör ve 3 adet namlu uzatıcı ele geçirildi.
BASIN TOPLANTISI
Bitlis Valisi Veysel Yurdakul ve Emniyet Müdürü Sadettin Akgüç, operasyon ile ilgili basın toplantısı düzenlediler. Toplantıda konuşan Vali Yurdakul, Bitlis ve ilçelerinde bu tür olaylara karışanlarla mücadelenin bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edeceğini belirti. Yurdakul, “Bitlis Emniyet Müdürlüğünün yaklaşık 8 aydır takip ettiği, özellikle bölgemizdeki yasadışı silah sevkıyatı, silah ticareti ve ateşli silah yasasına aykırı silah hareketleri doğrultusunda önceki gün bir operasyon gerçekleştirildi. Bu operasyon emniyet, jandarma ve diğer yardımcı birimlerimizle birlikte 300 personelin katılımıyla gerçekleştirildi. Bu operasyonlar çerçevesinde çok çeşitli çapta silah ve mühimmat ele geçirilmiş, özellikle ilimizde yoğun kış şartlarına rağmen kanun hâkimiyeti, hukukun üstünlüğü, vatandaşın can güvenliğinin sağlanması, başta ateşli silahlar gibi benzeri faaliyetlerin nasıl ortak kararlılıkla üzerine gidildiği noktasında güzel bir çalışma ortaya konulmuştur. Bu çalışmanın en büyük özelliği yoğun kış şartlarında greyderlerin arkasında arazili araçlarla Mutki ve Hizan gibi dağlık arazi yapısı olan ilçelerin köylerinde gerçekleştirilmiş olmasıdır. Bu çalışmalar sonrasında gözaltına alınan 39 kişiden 20’si serbest bırakılırken, 19’unun halen emniyetteki sorguları devam ediyor. Başta bu çalışmayı yapan Bitlis İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerini kutluyorum. Kanun çerçevesinde emeği geçen personellerde ödüllendirilecektir” dedi.
Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, operasyonlarda bayan polis memurlarının da görev aldığını belirterek, “Suçluyu takip ederken diğer taraftan vatandaşlarımızın temel haklarını, onların insani, medeni ve vatandaş olmaktan dolayı gelen haklarını korumak ve bunları geliştirmek aynı zamanda bizim görevimizdir. Dolayısıyla kimi operasyonların içinde bayan görevlilerimiz de yer almıştır. Özellikle bayanların yoğun olduğu ortamlarda onlardan bu desteği aldık. Herhangi bir rahatsızlığa meydan ve fırsat verilmemiştir” ifadelerini kullandı.
 

 
KCK iddianamesinden şok ayrıntılar
 
Ukraynalılar Palandöken’i tanıtacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KCK iddianamesinden şok ayrıntılar
2010-2011 yıllarında KCK operasyonu kapsamında gözaltına alınan 15 sanıklı, ...
Aşkın davasında yeni süreç
Van 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi, Aşkın davasında keşfin arkeoloji ve sanat ...
Ağrı kck davası başladı
Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2010-2011 yıllarında KCK operasyonu ...
 
Pasinler’de Huzur Zirvesi
Pasinler İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik tarafından düzenlenen ...
Uyuşturucu davasında ilginç savunma
Erzurum’da görülen uyuşturucu davasında tutuksuz yargılanan 59 yaşındaki ...
Yolcu otobüsü devrildi: 1 ölü
Ankara-Erzurum seferi yapan 34 ZZ 9289 plakalı yolcu otobüsü, Sivas – ...
 
Kaza yapan otomobil yandı
Erzurum Atatürk Üniversitesi kampüsünde trafik kazasına karışan otomobil, yanarak hurdaya döndü.
Karaçoban’da 4 gözaltı
İstanbul’da 14 Aralık 2012 tarihinde işlenen cinayetin ardından aralarında ...
Muskacı e-posta ile yakalandı
Erzurum’da yüksek paralar karşılığı muska yaptığı öne sürülen H.Ç., isimli ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva