ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>TÜRKİYE
20 Ağustos 2014 Çarşamba - 02:52

‘Sığınacağımız iki yer var. Biri Rabbim diğeri milletimiz’

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Bizler, bize dönen herkese yardım etmeyi bir borç biliriz. Bir devlet eğer İstanbul'u mekan edinmişse ona acziyet yakışmaz. Ondan istenir o istemez. Böyle bir tarihi sorumluluğu üstlenmiş gidiyoruz" dedi.

‘Sığınacağımız iki yer var. Biri Rabbim diğeri milletimiz’

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Bizler, bize dönen herkese yardım etmeyi bir borç biliriz. Bir devlet eğer İstanbul'u mekan edinmişse ona acziyet yakışmaz. Ondan istenir o istemez. Böyle bir tarihi sorumluluğu üstlenmiş gidiyoruz" dedi.

 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından Kars, Ardahan, Bayburt ve Gümüşhane illerini ziyaret eden Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, temaslarını Trabzon’da sonlandırdı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden Bakan Davutoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile yaptığı değerlendirme toplantısının ardından Belediye Meclis Salonu’nda vatandaşlara hitap etti.

 Burada ilk olarak söz alan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Başbakan Erdoğan’ın en yakın çalışma arkadaşı olan Bakan Davutoğlu’nun, Türkiye pasaportunun dünyada saygın hale gelmesindeki katkılarını ifade ederek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“Bu bölgeye gelip de Trabzon’a selam vermeden geçmek edebe aykırı olur” diyerek sözlerine başlayan Bakan Davutoğlu ise ilk olarak, 30 Mart yerel seçimleri ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde alınan neticelerden ötürü Başkan Gümrükçüoğlu’nu tebrik etti.

 Davutoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin 15 sene evvel temsil edemediği birçok değeri şimdi temsil ettiğini belirterek, "Bize muhalefet edenler dahil gitseler ve Gazze sokaklarında yürüseler görecekler ki, sarıldıkları her insan diyecek ki ‘Allah Türkiye’den ve Erdoğan’dan razı olsun.’ Gazze olayları sırasında CHP milletvekilleri Gazze’ye gitme talebinde bulundu. İstedim ki keşke gitseler de görseler ki Gazze’nin her sokağında Türk bayrağı var. Her evde mutlaka bir çocuğun adı Tayyip. Görsünler ki bu toprakların her tarafında Türkiye’den büyük beklenti var. Namaz kılmak için Kabe’ye dönerler bir şey isteyecekleri zaman bize dönerler. Bizler, bize dönen herkese yardım etmeyi bir borç biliriz. Bir devlet eğer İstanbul'u mekan edinmişse ona acziyet yakışmaz. Ondan istenir o istemez. Böyle bir tarihi sorumluluğu üstlenmiş gidiyoruz. Bizim karşımıza engel çıkarmaya çalıştılar. Bu engeller çıktığı zaman bizim sığınacağımız iki yer var. Biri Rabbim diğeri ise milletimiz. Seçim akşamı Kırgızistan Cumhurbaşkanı, Başbakanımızla halka hitap etti. ‘Bu zafer sadece sizin değil bizim de zaferimizdir’ dedi. Dört sene önce iç savaşın eşiğine gelmiş olan Kırgızistan elimizi uzatmamızla nerelere geldi. Hani şimdi birileri ‘Gazze’ye gösterdiğiniz hassasiyeti niye Türkmenlere, Orta Asya’ya göstermiyorsunuz’ diyor ya, onların kulaklarına küpe olsun diye söylüyorum bunu. Biz hiç kimsenin dinine, ırkına, diline bakmayız, yardıma koşarız" ifadelerini kullandı.

Birçok ülkenin Türkiye'den beklentisi bulunduğunu belirten Davutoğlu, "Biz öyle bir gücü ve kudreti elimizde tutalım ki bunu merhametle, şefkatle, kudretle kullanalım. Şefkati olmayan devlet kudretli olursa zalimleşir. Bunu birçok devlette görüyoruz. Bir devletin veya milletin şefkati var da kudreti yoksa bu seferde acizleşir. Biz öyle bir devlet hayal ediyoruz ki hem kudretli olsun hem şefkatli olsun" şeklinde konuştu.

 Gümrükçüoğlu ise, ziyaretin anısına Bakan Davutoğlu’na Trabzon işi gümüş işlemeli ibrik hediye etti. Davutoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ndeki temaslarının ardından Ankara’ya hareket etti.

 
Karasu HES onayına tepki
 
TCDD'de yaz bereketi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DİB'dan tarihi adım
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından İstanbul Dolmabahçe Sarayı’nda 32 ...
Çevre izni ve lisans sürecinde yeni dönem
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, mevcut yürürlükte bulunan Çevre Kanununca ...
YSK, geçici sonuçları açıkladı
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili geçici sonuçları ...
 
DOSİAD: ‘Niçin Erdoğan?
Aydemir, 'Halkımızın, cumhuriyet tarihimizde örneği ender görülen bir ...
​ 4 Ermenistan ajanı öldürüldü
AZERBAYCAN sınır hattını geçmek isteyen, 4 Ermenistan 'ajan'ının öldürüldüğü, ...
Ensar olmaya devam edeceğiz
Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Allah’ın izniyle ...
 
Şampiyon sporculardan Erdoğan’a destek kampanyası
10 Ağustos Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi, Cumhurbaşkanı ...
TOKİ Konut Satış ihalesi 21 Ağustos’ta
Erzurum, İstanbul, Ankara, Trabzon, Bursa, Balıkesir, Diyarbakır, Kayseri ...
Güllüce’den operasyon yorumu
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, paralel yapı operasyonu ile ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva