ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’dan İran’a arama kurtarma desteği
Erzurum’dan İran’a arama kurtarma desteği
Genç Dadaşlardan milli görkemde fener alayı
Genç Dadaşlardan milli görkemde fener alayı
Oltulu Dadaşlar milli coşku yaşadı
Oltulu Dadaşlar milli coşku yaşadı
Mehmetçik barış ve huzurun teminatı
Mehmetçik barış ve huzurun teminatı
Tekin ‘Orijinal Atatürk Portresi Sergisi’ni açtı
Tekin ‘Orijinal Atatürk Portresi Sergisi’ni açtı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
22 Mayıs 2012 Salı - 00:05

Sigarayla mücadelede yeni yöntem

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cildiye Polikliniği doktoru Uz. Dr. Nurhan Döner’in hazırladığı “Temiz Bir Nefes İçin, Savunma Sanatı” isimli proje kapsamında Erzurum’daki İlköğretim okullarında öğrenim gören öğrencilere Uz. Dr. Nurhan Döner ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Kezban Karabağ tarafından sigaranın zararları hakkında müzik dinletisinin de yer aldığı bir sunum gerçekleştirildi.

Sigarayla mücadelede yeni yöntem

ERZURUM (İHA) - Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cildiye Polikliniği doktoru Uz. Dr. Nurhan Döner’in hazırladığı “Temiz Bir Nefes İçin, Savunma Sanatı” isimli proje kapsamında Erzurum’daki İlköğretim okullarında öğrenim gören öğrencilere Uz. Dr. Nurhan Döner ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Kezban Karabağ tarafından sigaranın zararları hakkında müzik dinletisinin de yer aldığı bir sunum gerçekleştirildi.
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi çok amaçlı konferans salonunda gerçekleştirilen sunuma, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kurt, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, hastane yönetimi ve öğretmenlerin yanı sıra ilköğretim okullarında öğrenim gören çok sayıda öğrenci katıldı.
DÖNER’İN SUNUMU
Projenin mimarlarından olan Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cildiye Polikliniği doktoru Uz. Dr. Nurhan Döner üniversite yıllarından itibaren bu projeyi tasarladığını ve üzerinde çalışmalar yaptığını dile getirerek; “ Koruyucu hekimliğin bir gereği olarak kabul ettiğim bu projemizde özellikle hastane başhekimimiz Sayın Prof. Dr. Fazlı Erdoğan’a teşekkür etmek istiyorum. Projemizi Sağlık İl Müdürlüğümüzden, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze kadar ulaştırılması gereken her noktaya ulaştırmakta son derece yardımcı ve destek oldu. İl Sağlık Müdürlüğümüz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz de projemizi sahiplendiler ve bu noktaya geldik. Biz şunu istiyorduk. Evet sigara sağlığa zararlı bu bilinen bir gerçek ama bunu çocuklarımızın beyninde nasıl kalıcı bir bilgi haline getirebiliriz? İşte bu sorudan hareketle biz bir yeşil alan vurgusu üzerinde müzikal yöntemle desteklenen ve adını savunma sanatı olarak belirlediğimiz yönteme başvurduk. Gerek benim sigaranın zararlarını anlatan ve kendi bestelediğim şarkılarla, gerekse müzik dünyasında popüler olan bazı şarkılarla renklendirdiğimiz mini bir konserin de yer aldığı bu sunumu hazırladık. Sigara içen ve bırakan ya da bırakma aşamasında olan kişilerle söyleşiler yaptık. Hayat güzeldir ve biz sağlığımızı bir ömür boyu korumak için sigaraya hiç başlamayalım ilkesini benimseyerek yola çıktık. Şimdi çocuklarımızın bu sunuma ve programa olan coşkulu katılımını ve düşüncelerini görünce projemizin meyvelerini almaya başladık diye düşünüyorum. Bize desteklerini esirgemeyen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi.
Projeyle ilgili görüşlerini dile getiren Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Fazlı Erdoğan öncelikli hedeflerinin bugünün gençleri konumundaki öğrencileri sigaradan uzak tutmak ve ileride sigarasız bir toplum oluşturmak olduğunu ifade ederek; “Sağlıkta Dönüşüm Programının en önemli ayaklarından birisi sağlığın geliştirilip desteklenerek koruyucu hekimliğin geliştirilmesi ilkesine dayanmakta. Bakanlık çatısı altında biz sağlık çalışanları da bu minvalde çalışmalarımızı şekillendirmekteyiz. Bakanlığımızın üzerinde hassasiyetle durduğu konuların başında dumansız hava sahası gelmekte. Sigarasız bir toplumun sağlıklı bir toplum olduğu inancı ve fikri içerisinde bu konunun takipçisi ve destekçisi olmaya devam edeceğiz. Amacımız hedef kitle olarak belirlenen çocuklarımızı bu kötü alışkanlıktan tüm gücümüzle korumak olacaktır. Bir çocuğumuzu bile kurtarmak bizim için çok önemli. Çünkü bizim mesleğimizin temelinde yatan düşüncede bir insanın hayatının kurtarılması bir toplumun hayatının kurtarılması ilkesi gelmektedir. Biz biliyoruz ki bugün bir çocuğumuzu sigaradan kurtarırsak ilerde bu sayı katlanarak olumlu bir seyir alacaktır. Projemizin çok faydalı ve çok etkin bir proje olduğuna inanıyorum. Biz bugün bilim ve sanatı bir araya getirerek çocuklarımıza doğru olanı göstermek istedik. Müziğin gücünü kullanarak sigaranın ne kadar kötü bir alışkanlık olduğunu göstermeye çalıştık. Hastane Basın Yayın Büromuzun sigara kullanan ve daha sonra pişman olup sigarayı bırakan toplumun farklı kesimlerine mensup bireylerle yapmış olduğu röportajları ekrana yansıtarak çocuklarımıza canlı deliller gösterdik. Katılımın yoğun ve coşkulu olması bu gayemizi gerçekleştirmemiz açısından son derece olumlu bir kazanım. Projemize destek veren başta Sayın Sağlık Bakanımız olmak üzere, İl Sağlık Müdürlüğümüze, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimize, değerli öğretmenlerimize ve sevgili öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Erzurum İl Sağlık Müdürü Doç. Dr Serhat Vançelik ise yaptığı konuşmada gerek sigara gerekse bağımlılık yaratan diğer maddelere karşı İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa pek çok proje yürüttüklerinin altını çizerek; “Bu yıl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte 10’a yakın ortak proje çalışması yürüttük. Bugün de Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanemizin ve değerli meslektaşımız Doktor Nurhan Hanım’ın üzerinde çalıştığı “Temiz Bir Nefes İçin Savunma Sanatı” isimli projemize destek için toplandık. Çok güzel ve verimli bir proje. Umuyorum ve inanıyorum ki bugünün gençleri, yarının büyükleri olacak olan yavrularımız sigaranın ne denli zararlı bir madde olduğu bilinci içerisinde yaşamlarına yön vereceklerdir. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Proje kapsamında İlk Öğretim Okulu öğrencileri arasında düzenlenen resim yarışmasında ödül alan resimler de fuaye alanında ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Toplam 500 resim arasında birinciliği; İbrahim Hakkı İlköğretim Okulu 7-A sınıfından Esma Yağmur Yağan, ikinciliği Dumlu İlköğretim Okulu 7-A sınıfından Sedanur Yiğit, üçüncülüğü ise Barbaros Hayrettin Paşa İlköğretim Okulu 7-F sınıfından Derya Şaşı aldı. Öğrencilere plaket ve çeşitli hediyeler verilirken programa katılan diğer öğrenciler arasında ise çekilişle hediye dağıtıldı. Çekiliş sırasında renkli görüntülerin oluştuğu programa Grup Lego ve Uz. Dr. Nurhan Döner’in seslendirdiği birbirinden güzel şarkılar renk kattı. Şarkılara hep birlikte eşlik eden öğrenciler bir taraftan eğlenip diğer taraftan ise sigara konusunda bilinç sahibi olduklarını dile getirdiler.

 
Bayburt kalkınma dinamiklerini sorguladı
 
Çalıntı çek davası sonuçlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ak Parti'de Analar Zirvesi
AK Parti 'Anneler Günü' nedeniyle program düzenledi. AK Parti Milletvekili ...
Hemşirelere çevreci jest
Hemşireler haftası münasebeti ile Erzurum Orman İşletme Müdürlüğü Özel ...
Hukukçulardan Oltu çıkarması
1966 İstanbul Hukuk Fakültesi mezunu 80 savcı, hâkim ve avukat bir araya ...
 
Büyükşehir’den çevre yoğunlaşması
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, çevre seferberliği başlattı.
65 öğrenci sütten rahatsızlandı
Tekman ilçesine bağlı Katranlı köyünde okulda dağıtılan sütten içtikten ...
Doktora dayağa 3 bin TL ceza
Erzurum’da acil serviste nöbetçi doktora hasta yakınına geç müdahalede ...
 
Fidan dağıtımında izdiham
Yakutiye Kent Meydanında vatandaşlara fidan dağıtıldı. Bedava olduğunu ...
20 günlük bebeği kene ısırdı
Erzurum'un Şenkaya ilçesine bağlı Yelkıran köyünde çobanlık yapan Zafer ...
‘Farklıyız, Farkındayız’
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin Halkla İlişkiler ve Tanıtım ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva