ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
Kaçakçılara darbe
Kaçakçılara darbe
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
Jandarmadan terör operasyonu
Jandarmadan terör operasyonu
HABERLER>EĞİTİM
23 Aralık 2017 Cumartesi - 16:05

Servis sürücülerine eğitim

Erzurum'un Çat ilçesinde öğrenci taşımacılığı yapan servis şoförleri, "İyi Dersler Şoför Amca" projesi kapsamında eğitime alındı.

Servis sürücülerine eğitim

Erzurum'un Çat ilçesinde öğrenci taşımacılığı yapan servis şoförleri, "İyi Dersler Şoför Amca" projesi kapsamında eğitime alındı.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları ve Michelin Lastikleri arasında imzalanan iş birliği protokolüyle yürütülen proje kapsamında okul yönetimi, veliler, öğrenciler ve şoförlere yönelik, öğrenci taşımacılığı özelinde trafik güvenliği konusunda farkındalığı geliştirici iletişim çalışmaları yürütülüyor.
Trafikte Sorumluluk Hareketi çerçevesinde Türkiye'nin dört bir yanında yürütülen "iyi Dersler Şoför Amca" Projesi'nde durak Erzurum'un Çat ilçesi oldu. İlçede taşımalı eğitim programı kapsamında görev alan servis şoförleri, Trafik Uzmanı Yenal Polat tarafından eğitime alındı. İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli olan Polat, servis şoförlerine trafik güvenliği konularında eğitici bilgiler verdi. Aralarında Erzurum'un da bulunduğu 30 ilde 60 formatör, 868 eğitmen, 28 bin servis şoförü ve 17 bin öğrencinin dahil edildiği projeyle öğrenci taşımacılığı konusunda farkındalığı geliştirici eğitim programları organize ediliyor.
ŞOFÖRLER, ÖĞRENCİ VE VELİLER...
Çat İlçe Jandarma Komutanlığı'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen eğitim programı ve yürütülen proje hakkında bilgiler veren Trafik Uzman Çavuş Yenal Polat, projenin ana hedef kitlesinin, taşımalı eğitim sisteminde görev alan okul servis şoförleri olduğunu kaydetti. Bunun yanında, okul servis şoförlerinin eğitimiyle görevlendirilen kamu görevlileri ile bu kişilerin proje çerçevesinde eğitilmesini sağlayacak proje ortağı ve paydaşı kuruluşların çalışanlarının da projenin hedef kitlesi içinde bulunduğunu kaydeden Polat, "Belirlenen illerde, proje ortağı Jandarma Genel Komutanlığı personeli formatörler aracılığıyla ilkokul öğrencilerine eğitimler verilmektedir. Buna ek olarak, okul yönetimi, öğretmenler, veliler ve şoförlere yönelik iletişim çalışmalarıyla öğrenci taşımacılığı özelinde farkındalığı geliştirmek amaçlanmaktadır." diye konuştu.
PROJENİN FAYDALARINI ANLATTI
Projenin faydalarını da sıralayan Polat, öğrenci taşımacılığına yönelik özel bir eğitim programının geliştirilmesinin, bu konudaki standart eğitim içeriği ihtiyacını karşılayacağını dile getirerek, ilgili tüm paydaşların bir araya gelmesi sayesinde de, bu alandaki sorunların, ihtiyaçların ve beklentilerin kapsamlı bir şekilde ortaya çıkarılabileceğini kaydetti. Yine ilgili tüm paydaşların bir araya gelmesinin, öğrenci taşımacılığı alanında koordinasyon ve iş birliğini pekiştireceğini belirten Trafik Uzman Çavuş Yenal Polat, "Öğrenci taşımacılığı alanına özel bir eğitim programının geliştirilmesi sayesinde, bu eğitimi alan şoförlerin tercih edilir hale gelmesi sağlanacak, böylece okul servis şoförleri daha itibarlı bir konum elde edecektir" ifadelerini kullandı. Bu bağlamda Çat ilçesinde de öğrenci taşımacılığı yapan servis şoförlerini eğitime aldıklarını söyleyen Polat, "Eğitimlere dahil ettiğimiz görsel ve uygulamalı sunumlar sayesinde şogör arkadaşlarımızın trafik güvenliği konusunda farkındalıklarını geliştirmeye çalıştık" dedi.
Öte yandan eğitimlerin ardından servis şoförlerine proje kapsamında sertifika verildi. Servis şoförleri daha sonra eğitim programına alındıkları Cumhuriyet Yatılı Bölge Ortaokulu önünde hatıra fotoğrafı çekildi.

 
Yakutiye AK Parti'de kongre heyecanı
 
Kur’an-ı Kerim’i güzel okumak için yarıştılar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bilimsel başarıya ödül
Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülünün (GEBİP) bu yılki sahibi, Atatürk ...
Yaylalı Lise öğrencileriyle buluştu
Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Prof. Dr. Necmeddin Erbakan Fen Lisesi ...
Derslerini AFAD’ta işlediler
AFAD Erzurum İl Müdürü Karslı “AFAD Erzurum eğitimde 2017’de 41 bin kişiye ulaştı”
 
Eğitim Bir Sen'den tepki
Eğitim Bir Sen 2 Nolu Şube Başkanı Karataş: “Bilginin gücünü cehaletin ...
Yurtcan'a TUBA ödülü
TUBA Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı (GEBİP) Ödülüne layık görülen Atatürk ...
“Gönül Örgüsü Sevgi Köprüsü”
Yaşar Doğu İlkokulunda “Gönül Örgüsü Sevgi Köprüsü” projesi kapsamında ...
 
TDED'ten Kudüs konferansı
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Erzurum Şubesi ile Erzurum Yakutiye Final ...
Erzurum MEM soruşturma başlattı
Erzurum’da otizmli bir çocuğun eğitim gördüğü okulda çekilen görüntüleri ...
Atatürk Üniversitesi ile ‘Mobbing’ protokolü
Mobbing dersinin seçmeli ders kapsamında müfredata girmesi ve Atatürk ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva