ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum vergi tahsilatında liderliğini korudu
Erzurum vergi tahsilatında liderliğini korudu
Erzurum bölgede 3, ülkede 56’ıncı sırayı aldı
Erzurum bölgede 3, ülkede 56’ıncı sırayı aldı
Gümrük'ten 'rekor' yakalama
Gümrük'ten 'rekor' yakalama
UAD’da Ermenistan-Azerbaycan davası başladı
UAD’da Ermenistan-Azerbaycan davası başladı
Işıkhan: 'İstihdam 32 milyon 423 bin kişiye yükseldi'
Işıkhan: 'İstihdam 32 milyon 423 bin kişiye yükseldi'
HABERLER>GUNCEL
18 Eylül 2010 Cumartesi - 07:30

Serdarlı’da umutlu bekleyiş

Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nce oluşturulan bilirkişinin raporunu mahkeme sunmasının ardından Serdarlı’da heyecanlı bir bekleyiş başlarken, davacıların vekili olan Avukat Haktan Avnik, “Serdarlı Deresi kurtuluyor.” dedi.

Serdarlı’da umutlu bekleyiş

Serdarlı Deresi’nde yapımı planlanan hidroelektrik santraliyle ilgili olarak gözler Erzurum 2. İdare Mahkemesi’ne çevrildi. Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nce oluşturulan bilirkişinin raporunu mahkeme sunmasının ardından Serdarlı’da heyecanlı bir bekleyiş başlarken, davacıların vekili olan Avukat Haktan Avnik, “Serdarlı Deresi kurtuluyor.” dedi.
//BİLİRKİŞİ RAPORU TAMAMLANDI
Erzurum İdare Mahkemesi’ne açtıkları dava kapsamında Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden oluşan bilirkişinin raporlarını tamamlayarak, mahkemeye sunduklarını anlatan Avnik, raporun, fevkalade olumlu olduğunu bildirdi. Bilim adamlarının, derelerden ve tabiattan yana bir rapor hazırladıklarını ve bölgedeki gerçekleri bilimsel kriterler ışığında gözler önüne serdiklerini vurgulayan Avukat Haktan Avnik, “Sonuç olarak dava konusu Tortum Serdarlı Vadisi Katıklı Çayı üzerinde kurulacak olan Büyükbahçe Regülatörü ve Hidroelektirk Santrali’nin inşaatı sırasında yapılacak olan faaliyetten doğrudan ya dolaylı olarak vadinin ekolojik dengesi üzerinde ciddi olumsuzluklara yol açacağından, gerek HES inşaat alanı, gerekse vadinin diğer kısımlarını da dikkate alacak şekilde bağımsız ve tarafsız yetkin uzmanlar tarafından çevresel etki değerlendirme raporu verilmesi gerektiği izah edilmiştir.” diye konuştu. 
//DAVADA SON AŞAMA
Bilirkişi raporunun mahkemeye sunulmasının ardından artık davanın son aşamasına gelindiğini anlatan Avukat Avnik, mahkemenin vereceği kararı merakla beklediklerini ifade etti.
Raporda, Serdarlı Katıklı Deresi’ndeki HES inşaatının, ekolojik dengeye vereceği zararın, bilimsel ölçüler ışığında izah edildiğini söyleyen Avnik, “Mahkeme kararını sabırsızlıkla bekliyoruz. Serdarlı Deresi, kısmet olursa çevre ve doğa katliamından kurtulmuş olacak. Bu raporlardan sonra nihai kararlar da yakın bir tarihte çıkacak. Yüce Türk adaletinin, bilimsel raporlar doğrultusunda yöre halkının hakkını teslim edeceğine olan inancımız tamdır.” ifadesini kullandı.
//RAPORDA NELER VAR?
Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Recep Boncukçuoğlu ile öğretim üyeleri Doç. Dr. Erdem Kocadağıstan ve Yrd. Doç. Dr. Vahdettin Tosunoğlu’ndan oluşan bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan raporda, Katıklı Çayı üzerinde yapımı planlanan santralin, doğal dengeye vereceği zararlara yer verildi. Serdarlı vadisinin jeolojik, jeomorfolojik ve meteorolojik özellikleri incelendiğinde tarımsal faaliyetlerin tamamı Katkılı Çayı yatağına göre düzenlenmiş olduğuna dikkat çekilen raporda, vadideki en önemli tarımsal faaliyet olan bahçeciliğin gerek sulama suyu ihtiyacı gerekse vadinin nem içeriği açısından doğrudan doğruya katkılı deresinden akan suyun miktarına bağlı olduğu vurgulandı. Ayrıca dere yatağına bırakılacak 264 L/sn su miktarının, sucul yaşam için yeterli olmadığı bilgisine yer verilen raporda, “Çünkü dereye bırakılacak su miktarı azaldığında akış hızı yavaşlayacağından özellikle yaz aylarında suyun sıcaklığı artacak ve akış rejiminin yavaşlaması sonucu olarak sudaki çözünmüş oksijen konsantrasyonu azıtacağından mevcut türlerin bir çoğunun hayatta kalması imkanı ortadan kalkacaktır. Ayrıca akış hızının azalması ile deredeki besin taşınımı ve dönüşümü de düşeceğinden sucul ekosistem sekteye uğrayacaktır.” denildi.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taner durmaz 2 Ekim 2010 Cumartesi 19:41

Bende katıklı deresinin bir ferdi olarak suyun kesilmesinin bağ bahçe ve yöremizin olumsuz şekilde etkileneceği kanısındayım.lütfen herkesi bu konuda sağduyuya davet ediyorum. kırmızı benekli alabalığımız yok olmasın.doğamızın doğal özellikleri yok olmasın.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dadaşlığa bu yaraşır..
Erzurum'da erkek berberi olan evli ve iki çocuk babası 23 yaşındaki Ahmet ...
Gazeteci Kırıcı, Dünya Evine girdi…
Erzurum’da süreli günlük yerel yayın yapan Olaylara Yorum Gazetesi İmtiyaz ...
Aydın, hayati tehlikeyi atlattı
Erzurum’da dün Adliye binası içerisinde kendini 4’ncü kattan aşağı atan ...
 
Şık, sağlığına kavuştu
Uzun süredir bağırsaklarında yaşadığı rahatsızlıklardan dolayı sürekli ...
Özel Paşa Erzurum’a geldi
Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel, denetim ve incelemelerde ...
Öztürk, Özel Paşa’yı ağırladı
Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel, denetim ve incelemelerde ...
 
EGC, Medya Birliği’nin parlayan yıldızı
Kısa bir süre önce kurulan ve şehrin en etkin meslek örgütlerinden birisi ...
Emniyet’ten ‘Umut Yıldız’ı doğdu
Erzurum Emniyet Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve İş-kur tarafından ...
KUDAKA'dan ekonomiye eğitim desteği
KUDAKA’nın 2010 yılı mali destek programları eğitim toplantıları başladı. ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva