ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Aydın siyasi gündemi değerlendirdi
Aydın siyasi gündemi değerlendirdi
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
HABERLER>GUNCEL
21 Ekim 2020 Çarşamba - 02:29

Şentop: ''Ermenistan kalleşçe sivillere saldırmaktadır''

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı (TBMM) Mustafa Şentop ve beraberindeki heyet Ermenistan ordusu tarafından vurularak 1 bebek 1 çocuk olmak üzere toplamda 13 sivilin hayatını kaybettiği ve 55 kişinin yaralandığı Azerbaycan'ın Gence kentini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Şentop:  Ermenistan kalleşçe sivillere saldırmaktadır

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı (TBMM) Mustafa Şentop ve beraberindeki heyet Ermenistan ordusu tarafından vurularak 1 bebek 1 çocuk olmak üzere toplamda 13 sivilin hayatını kaybettiği ve 55 kişinin yaralandığı Azerbaycan'ın Gence kentini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Ermenistan ikinci ateşkesi de ihlal ederek sivillere saldırmaya devam ediyor. TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve beraberindeki heyet bu kritik süreçte Azerbaycan'daki temaslarını sürdürüyor. Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Başbakan Asadov ile görüşen Şentop bu gün ise beraberindeki heyet ile sivilleri katledildiği Gence'ye geldi.
İşgalci Ermenistan'ın 17 Ekim’de sivilleri hedef aldığı bölgede 10 aylık bir bebek, 2 yaşında bir çocuk, toplamda ise 13 sivil yaşamını yitirmiş 53 kişi ise yaralanmıştı. Saldırının düzenlendiği bölgede inceleme yaparak karanfil bırakan Şentop, yaşamını yitirenlerin aileleri ile de bir araya gelerek baş sağlığı dileklerinde bulundu.
"SALDIRIYA UĞRAYAN GENCE’YE DİKKAT ÇEKMEK İSTİYORUZ"
Gence’de basın mensuplarına açıklamalarda bulunan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanı olarak beraberimizde Türkiye Büyük Millet Meclisinden 4 farklı siyasi parti grubumuzdan arkadaşlarımızla beraber Pazar günü akşamı Azerbaycan ziyareti için Bakü’ye geldik. Pazar günü dün ve bugün Bakü’de temaslarımız oldu. Gence bu savaşın çatışmanın zararını en fazla gören sivil kayıpları olduğu Azerbaycan’ın en büyük ikinci şehri. Azerbaycan’a gelmişken burayı görmeden, burayı göstermeden dönmemiz yanlış olurdu. Bu bakımdan bütün milletvekili arkadaşlarımızla biz hep beraber burada yerinde mahallinde bu tabloyu görelim diye geldik. Buraya dikkat çekmek istiyoruz" dedi.
"ERMENİSTAN SAVAŞ SUÇU İŞLEMEKTEDİR"
Türkiye olarak her zaman Azerbaycanlı kardeşlerinin yanında olduklarını belirten Şentop, “Biz Türkiye olarak başından beri 1990’lardan itibaren Azerbaycan’ın yanında yer aldık, Azerbaycan işgal altındaki topraklarını kurtarması konusunda daima Azerbaycan’ı destekledik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bütün Azerbaycan’a selamlar var. Bütün Azerbaycanlı kardeşlerimize selamları var. Biz dost ve kardeş Azerbaycan’ın haklı davasında her zaman, her şartlarda destekledik ve destekliyoruz. Bu arkamızdaki tablo ve Gence dışında da yapılan farklı saldırılar gösteriyor ki Azerbaycan haklıdır, Ermenistan sivil hedefleri gözetmedik atış yapan Ermenistan, bombalayan Ermenistan savaş suçu işlemektedir. Bu haklı davayı destekleme konusunda sesimizi daha da yükselterek bütün dünyaya bu olanı biteni gösterme konusunda kararlıyız. Dağlık Karabağ, Azerbaycan toprağıdır tarih boyunca da böyledir” dedi.
"ERMENİSTAN KALLEŞÇE SİVİLLERE SALDIRMAKTADIR"
Başkan Şentop konuşmasının devamında, “Bugünkü uluslararası hukuka göre de Karabağ’ın Azerbaycan toprağı olduğu Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarında işgalcı olduğu tescil edilmiştir. 1993 yılında Birleşmiş Milletler güvenlik konseyinin kararları vardır, Avrupa Parlementosu‘nun kararı vardır, AGİT kararı vardır, Avrupa konseyi parlamenterler Meclisi’nin kararları vardır. Bütün dünya Ermenistan’ın işgalci olarak tescil etmiştir. Bu sivillere yapılan saldırılar açık bir savaş suçudur, Cenevre sözleşmesine göre de savaş oluyorsa savaşın bir hukuku ahlak olur. Askerler ve askeri hedefler savaşta vurulur ve onlar çarpışırlar, siviller hedef alınmaz. Ermenistan savaşın hukukuna ve ahlakına riayet etmeksizin kalleşçe sivilleri saldırmaktadır. Bunu bütün dünyanın görmesi lazım ama üzüntü duyuyoruz. Bu konuyla güya yakından ilgilenen Minsk grubu eşbaşkanı ülkeler de dahil olmak üzere bu bölgedeki katliamı, saldırıyı, kalleşçe yapılan saldırıları ve insanlık suçlarını görmüyorlar ve buna karşı bir tavır almıyorlar. Biz biraz daha buna vesile olur diye bunu göstermeye geldik. Türkiye olarak Azerbaycan’ın daima yanındayız. Bu haklı davasına biz de Azerbaycan kadar savunuyoruz. İnşallah tez zamanda Azerbaycan ordusu muvaffak olup vatan topraklarının işgal altındaki bölümünü Karabağ’ı kurtaracaktır” diye konuştu.

 
Sekmen: ‘Erzurum büyüyor, Erzurum gelişiyor’
 
Şentop’tan tarihi sesleniş
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Türkiye, Azerbaycan arasında yeni bir tarih yazıldı’
Azerbaycan Şeyhülislamı Allahşükür Paşazade, “Kafkas Müslümanları, Azerbaycan ...
Erzurum İl Hıfzıssıhha Kurulu kararları açıklandı
Erzurum İl Hıfzıssıhha Kurulu kararları açıklandı. Vali Okay Memiş Başkanlığında ...
Erzurum denetleme programı açıklandı
Vali Okay Memiş Başkanlığında toplanan Erzurum il Hıfzıssıhha Kurulu bir ...
 
Türk Dünyasında Tatar sevinci
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki (KKTC) Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ...
Erzurum'da 7 gün boyunca denetim var
İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine “Korona Virüs Salgını” konulu ek ...
Atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı
Sağlık Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.
 
Aliyev: ‘Türkiye olmadan olmaz’
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Dağlık Karabağ’daki son gelişmelere ...
Koca: ‘Erzurum’da vaka sayısı üçte birine indi’
Koca, ‘Erzurum’da vaka oranlarında bir ay öncesine göre yüzde 60 düşüş ...
AK Gençlerden Azerbaycan’a destek
Erzurum AK Parti Gençlik Kolları üyeleri Ermenistan’ın saldırılarını protesto ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva