ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>TÜRKİYE
10 Şubat 2014 Pazartesi - 02:44

‘Sen git işine bak, sen git üretim yap’

TÜSİAD’ı eleştiren Erdoğan, “Bu işin içinde bir de TÜSİAD var. Sen git işine bak. Sen git üretim yap."dedi

‘Sen git işine bak, sen git üretim yap’

İSTANBUL (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, temelin attıkları hatla birlikte İstanbul'da metro hattının uzunluğunun 110 kilomtreye ulaştığını söyledi.
 Mecidiyeköy- Mahmutbey metro hattı temel atma töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, İstanbul’da yaptıkları yatırımların neticelerini verdiğini belirterek, “2004 yılında sadece 45 kilometre olan raylı sistem uzunluğunu bugün 141 kilometreye ulaştırdık. Marmaray gibi dünya çapında projeyi tamamlayarak hizmete açtık. Boğazın altında iki katlı tüp geçiş projesinin çalışmalarını da sürdürüyoruz. Bugün temeline atacağımız hat ile birlikte İstanbul’da inşaatı devam eden metro hatları uzunluğu 110 kilometreye ulaşmış bulunuyor” dedi.
 Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Çin ile İstanbul’u mukayese ettiğini hatırlatan Başbakan Erdoğan, “Onlara verilecek cevap kolay. 1994 öncesinde 5 yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP’deydi. Sorun kaç kilometre metro yaptılar. O 5 yılda başladıkları bir metro olayı vardı. Başladıkları yerde kaldılar. Biz geldik onu tamamlama noktasına getirdik. Para bulamıyorlardı. 2.5 milyar dolar borçla devraldım, 1.2 milyar dolarla devrettim” diye konuştu.
 Temeli atılan 18 kilometrelik Mecidiyeköy-Kağıthane,-Alibeyköy-Mahmutbey Metro hattının İstanbul’daki metro zincirinin sonu değil yeni bir halkası olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, "Bu hat Mecidiyeköy’deki mevcut metro istasyonu ile entegre olacak. Bu metro hattını daha sonra Beşiktaş ve Kabataş’a kadar uzatarak iş ve konut yerleşimi bakımından yoğun tüm alanlar arasında kesintisiz ulaşımı sağlamış olacağız. Günde 1 milyon kişinin yararlanabileceği bu hattın devreye girmesiyle Mecidiyeköy - Mahmutbey arasında yolculuk süresi 27dakikaya düşecek. Mahmutbey’den metroya binen bir vatandaşımız bağlantılı hatlarla Yenikapı’ya 39 dakikada, Üsküdar’a 48 dakikada, Sabiha Gökçen Havalimanı’na 95 dakikada ulaşabilecek” şeklinde konuştu.
 Erdoğan İstanbul’un artan nüfusuna ve araç sayına da dikkat çekerek, “İstanbul nüfusu, şehirdeki araç sayısı sürekli artıyor olmasına rağmen ulaşım noktasında attığımız adımlarla sıkıntı yaşanmasını bugüne kadar engelledik. İstanbul nüfusu benim dönemimde 7.5 milyondu, şimdi 15 milyona ulaştı. 286 yol ve kavşak düzenlemesi büyükşehir belediyemiz yaptı. Tabii ki sıkıntılar yok değil, onun için toplu taşım kültürünü yaygınlaştıracağız. İstasyonlarımızda bu dönemde katlı otoparkları yaygınlaştıracağız” ifadelerini kullandı.
Konuşmasında Avrupa metropollerinden örnekler veren Başbakan Erdoğan şunları söyledi;
“Bugün Londra’da Londra merkezine giremezseniz. Belli bölgeler vardı. Bunların bir kısmı 10 paund, bir kısmı 20 paund tutarındadır. Bu parayı ödeyerek merkezse girebilirsin. Aynı şekilde Paris ve New York. New York’da yoğun saatlerde şehre giriş çıkışlar 1.5 saati buluyor. Bu dünyanın her yerinde hangi alt yapınız olursa olsun, metro hatlarına rağmen yaşanıyor. Ama bunları suiistimal etmek doğru değil. Türkiye’de de bu sıkıntılarım var. Bunlar da inşallah bu metro hatlarımızla, hafif metrolarla, metrobüslerle kolaylaştıracağız. Bu atılan adımlarla o yoğun saatlerde metrobüsler tıklım tıklım dolu. Böyle bir yükü İstanbul üzerinden metrobüslere aldı. Şimdi inşallah metro hatları ile bu daha da kolaylaşacak, trafik daha da rahatlayacak”.
Başbakan Erdoğan, hizmete alınan 201 adet erguvan otobüsün her türlü ileri teknoloji ile donatıldığını ve engelliler için uygun olduğunu belirterek, bu otobüslerin sayısını önümüzdeki dönemde bin 500’e çıkarmayı amaçladıklarını kaydetti.
 Erdoğan konuşmasında şunları söyledi: "Bu şehri gecekondulara mahkum ettiler. Bu şehre çöpe, kire pisliğe boğdular. Bu dünya şehri, bu tarih, medeniyet şehri adeta kimliksiz bir köy gibi yönetilmeye çalışıldı. Onun için bu şehir o yöneticileri bünyesinden attı. Yerine kendisine layıkıyla hizmet edebilecek kişileri seçti. Biz İstanbul’u CHP’den aldık. Biz göreve geldiğimizde bugün ilk sandığa gidecek gençlerimiz o zaman yoktular. Daha yeni doğmuşlardı. Şimdi ilk defa oy kullanacaklar. Onlar İstanbul’daki çöp dağlarını bilmiyor olabilirler, susuzluğu bilmiyor olabilirler, hava kirliliğini bilmiyor olabilirler. Hekimbaşı çöplüğünün nasıl patladığını ve orada 39 kişinin öldüğünü bilmiyor olabilirler. Ey CHP sen önce bunların hesabını ver. CHP olarak Büyükşehir de sendeydi, Ümraniye de sendeydi. Ama siz bir modern depolama getiremediniz ve Ümraniye çöplüğü patladı. 39 vatandaşımız orada öldü".
İzmir’de modern çöp depolamasının olmadığını belirten Erdoğan, "İzmir gibi bir şehirde modern depolama yok. Hala vahşi çöp depolaması yapıyorlar. Orası da onun için AK Belediyeye, Binali Yıldırım’a muhtaç. İnşallah İzmirimiz'de de bu modern depolamaları yapacağız ve oralardan nasıl gübre ve enerji üretilir halkımıza göstereceğiz. Bu iş bizim işimiz. Susuzluk o yıllarda İstanbul’da ne durumdaydı hatırlayın. Bidonlarla su satın alıyorduk hatırlayın. Alibeyköy, Kağıthane, Eyüp sultan ne haldeydi hatırlayın. Yollarda yürüyebiliyor muyduk. Biz geldik yollar parke taşlarıyla buluştu. Şimdi Alibeyköy’ün geldiği nokta nereler. Kentsel dönüşümü başlattık. Halkımızın şu gecekondulardan kurtularak modern konutlara kavuşmasını istiyoruz. Bunu biz yaparız. Bütün bunlar yapılırken vatandaşımızı asla mağdur etmeyiz. Bütün bunları yapmak suretiyle Allah göstermesin bir yangın olduğunda rahatlıkla araçlar buralara girsin" dedi.
 “SEN GİT İŞİNE BAK, SEN GİT ÜRETİM YAP”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TÜSİAD'ın kendi işine bakmasını, gidip üretim yapmasını istedi. Türk Sanayici ve İşadamları Derneği'ni (TÜSİAD) eleştiren Erdoğan, “Bu işin içinde bir de TÜSİAD var. Sen git işine bak. Sen git üretim yap. Sen Türkiye’de bu iktidarın döneminde kazandığını hiçbir zaman kazanamadın. Bundan önce iktidarlardan istediğiniz gibi farklı yollardan bir şeyler istiyordunuz. Onlar size vermiş olabilir ama bizden bunları alamazsınız. Bakkal dükkanı nasıl kontrol ediliyorsa sen de kontrol edileceksin” dedi.
 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mecidiyeköy - Kağıthane - Alibeyköy - Mahmutbey Metro Hattı Temel Atma ve 201 Erguvan Otobüsün Hizmete Alım Törenine katıldı.
Konuşmasında, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Başbakan Erdoğan, “CHP Genel Müdürü bakıyorsunuz talimatlar yağdırıyor ‘oradan istifa etmesi lazım’ Sen kimsin sen işine bak. Bunlar sandıkta netice alamayınca sokaklara dökülüyorlar. Bunlar sandıkta alamadıkları için menderesi ipe götürenlerin ta kendileri. Bunlar sandıkta netice alamadıkları için gezi içinde yer alanların ta kendileri. Şimdi de paralel yapılanmayla birlikte çalışıyorlar. Düne kadar veryansın ediyorlardı. Ne oldu. Ne kadar çabuk dost oldunuz. Biz bu ülkede taş üstüne taş koyanların yanındayız. Ama bu CHP genel müdürü bu güne kadar taş üstüne taş koymadı. Bir zamanlar SSK’nın da genel müdürüydü. O dönem hastanelerin halini hatırlayın” dedi.
 Türkiye’yi aşağı çekmeye çalışan kesimlerin olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, “Biz ‘Türkiye’ onlar kendi küçük dünyalarının derdine düşüyorlar. Biz ‘millet’ dedikçe onlar kendi küçük zümrelerinin peşinden koşuyorlar. Bizi sevindiren, milleti sevindiren her ne varsa bunları üzüyor, bunları rahatsız ediyor. Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz. Bizi bu yoldan çıkarmak için her yolu denediler. Bizi yavaşlatmak için ellerinden geleni yaptılar. Partimizi kapatmaya çalıştılar Olmadı. Şimdi bu paralel devletin uşaklarından bir tanesi çıkmış ‘AK Parti kapatılmalı’ diyor. Önüne de bir Profesör koymuşlar. Senin aldığın ilim buysa biz batmışız. Senin demokrasi anlayışın buysa biz batmışız. Biz bu ülkede partilerin kapatılması noktasında karşı duran tek partiyiz. Anayasa değişikliğinde de bunun kavgasını verdik. Ne yazık ki anayasa değişikliğinde CHP de MHP de BDP de meclisi terk ettiler. Bu maddenin oylamasında orada bulunmadılar. Ne yazık ki partimizin içinde de bazı ihanet edenler çıktı. Ne yazık ki onlar da olumsuz oy kullandılar. 330’u bulamadığımız için o madde reforma girmedi. Çetelerle geldiler, darbe senaryoları il üzerimize geldiler, yalanla iftira ile çamurla üzerimize geldiler” diye konuştu.
 Türk halkının paralel yapıya cevabını meydanlarda vereceğini belirten Başbakan Erdoğan, “Siz millet olarak geldiniz Kazlıçeşme’ye 1.5 milyon İstanbullu onlara gerekli dersi verdiniz. İnşallah bütün illeri dolaşmaya devam edeceğiz. İller bu paralel yapıya gerekli cevabı meydanlardan verecek. Geçen hafta Almanya’daydım. Berlin’deki büyükçe bir kapalı spor salonunu tıklım tıklım dolduran kardeşlerimiz Almanya’dan Türkiye’ye seslendiler. ‘Biriz beraberiz, hep beraber Türkiyeyiz’ dediler. Bizim birliğimizi, beraberliğimizi bozmaya bunların gücü yetmeyecek. 17 Aralık’ta çirkin senaryolar üzerimize gelmeye başladılar. Türkiye ekonomisini, mili kurumları hedef aldılar. 1 yıldan fazla bir süredir devam eden çözüm sürecini hedef aldılar. 1 yılı aşkın zamandır şehit geliyor mu. Şimdi bunu tahrik ediyorlar. Bunlar şehitlerimiz üzerinden prim yapmaya alıştılar. Şimdi rüşvet, yolsuzluk iftirası atarak yaptıkları internetteki düzenlemeyi bahane ederek bir kez daha huzur güven ortamına, milli iradeye kastetmeye başladılar. 17 Aralık sürecinde kimlerin kimlerle iş tuttuğuna dikkat etmenizi rica ediyorum. Hükümeti yıpratmaya çalışanlar, sokakları hareketlendirmeye çalışanlar kimler” şeklinde konuştu.
 Konuşmasında Türk Sanayici ve İşadamları Derneği’ni (TUSİAD) de eleştiren Başbakan Erdoğan, “Bu işin içinde bir de TÜSİAD var. Sen git işine bak. Sen git üretim yap. Sen Türkiye’de bu iktidarın döneminde kazandığını hiçbir zaman kazanamadın. Şöyle kazandınız. Bundan önce iktidarlardan istediğiniz gibi farklı yollardan bir şeyler istiyordunuz. Onlar size vermiş olabilir ama bizden bunları alamazsınız. Bizden hakkınızı alırsınız. Hakkınız olmayanı alamazsınız. Bakkal dükkanı nasıl kontrol ediliyorsa vergilerde defterlerle sen de kontrol edileceksin. Bundan önce sizi gelip kontrol etmiyor olabilirler ama şimdi kontrol edileceksiniz” ifadelerini kullandı
Konuşmasında paralel devlet iddialarına geniş yer veren Başbakan Erdoğan şunları söyledi:
“Bu ittifak içinde yeni bir örgüt var. Kökü dışarıda olan Türkiye dışındaki güçlere hizmetkarlık yapan bir örgüt, saf temiz kardeşlerimiz kullanarak bu milletin çıkarlarını hedef alıyor. Bu örgüt arkasına aldığı bazı uluslararası çevrelerin desteği ile Türkiye’deki marjinal örgütleri, CHP ve MHP’yi parmağında oynatıyor. Tek dertleri ak patiyi yıpratmak. Millet bunların umurunda değil. Türkiye zarar görmüş bunların umurunda değil. Ben şimdi buradan soruyorum. Ey CHP senin bu paralel örgütle ne işi olur. Bu paralel örgüte savaş açan sen değil miydin, en büyük tehlike olarak gören sen değil miydin. CHP gençlik kollarının karikatür sergisine gidip bu paralel örgüt başını sahtekarlık suçlayan sen değil miydin. Peki size ne oldu. Niye bu kadar yakınlaştınız. Nasıl aynı yolun yolcusu oldunuz. Sizi bir araya getiren ne. Eğer CHP bu örgütün tabanından, samimi mensuplarından oy alabileceğini zannediyorsa fena halde yanılıyor. Böyle bir örgüt yapılanmasında o samimi insanlar bu yapılanlardan rahatsızlar. Onlar 11 senedir bu ülkede inanç özgürlüğü noktasında, düşünce özgürlüğü noktasında atılan adımları iyi biliyorlar. O tepe noktada olanlar görmeseler dahi. Bu paralel örgüt CHP’yi parmağında oynatıyor olabilir ama benim samimi kardeşlerim bu oyuna gelmez, bu çirkin ittifaka prim vermez. Yanlış hesap yapıyorlar. CHP de o paralel örgüt de 30 Mart’ta gereken cevabı alacaklar”
Başbakan Erdoğan internet düzenlemesine de değinerek “Biz internette kişilik haklarını ihlal eden, özel hayatın gizliliğini ihlale den yayınlara karşı düzenleme yapıyoruz. Çirkin görüntüler, insanların mahrem konuşmaları yayınlandığında bunlar hemen engellensin, bir yandan mahkeme süreci devam etsin, mahkeme karar verinceye kadar kimse mağdur olmasın. Bu paralel yapının yönetimi bu düzenlemeye karşı çıkıyor. Sayın Baykal ile ilgili çirkin görüntüleri sergileyen de bu yapıydı. Anayasa tartışmaların yapıyorduk. Ulaştırma bakanıma dedim ki ‘bunu hemen anında durdurun’ Talimatı verdim ve o yayın yarım saat içinde durduruldu. O kaset sebebiyle bu günkü genel müdür bu partinin başına geldi. Şimdi sıkılmadan ne diyorlar. Bunun karşısına dikiliyor. Yanındaki yardımcılarından bir tanesi için de böyle bir kaset yayınlandı onu da durdurdular. Bu paralel yapıydı bunları yayınlayan. Paralel yapı yönetimi bunları yaparken şimdi nasıl oluyor da bunu savunuyorlar anlamıyorum. Sizin bu tür yayınları engelleme derdiniz yok mu” diye konuştu.
 Taksim’de dün yapılan internet düzenlemesi eylemini eleştiren Başbakan Erdoğan, “Dün bir grup taksime çıkıyor niçin. Artık Taksim meydanı bu tür gösterilerin mekanı değil bunu bilmenizi istiyoruz. Bunlar için ayrılmış meydanlar neresiyle valiliğe müracaatını yaparsın, gider orada gösteri yaparsın. Gösteriler yasak değil, biz de yanındayız. Ama gidip ‘istediğim yerde istediğim gibi miting yaparım’ yok böyle bir şey. Kendi tabanlarına, tabanlarının içindeki samimi insanlara neyle izah edecekler böyle bir internet yayınını. Birileri edepsiz görüntülere dokunma diyerek sokağa çıkıyor, bu paralel yapı onları destekliyor. Devletin kılcal damarlarına sızmaya çalışan bu örgüte biz göz yummayacağız, Türkiye’nin çıkarlarını hedef alan bu örgüte fırsat tanımayacağız. İçine düştükleri ahlaksızlık batağı, içine düştükleri ihanet tuzağı bunları zaten bitirecek. Biz de yargı yoluyla bunlara yaptıkları illegal işlerin, ajanlığın, casusluğun hesabını soracağız” ifadelerini kullandı.
30 Mart seçimleri öncesinde uyarılarda da bulunan Başbakan Erdoğan, “Kapımıza gelip hiçbir partiye oy istemeyip sadece ‘ak partiye oy vermeyin’ talebinde bulunanlar olursa bu siyaset dışı aktörlere ‘gidip partinizi kurun öyle gelin’ deyiniz” dedi.

 
Kuyumcu terazileri denetlendi
 
Vali’den yardım istediler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Ala Doğu turunda
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) Elazığ ...
Güllüce’den kentsel dönüşüm vurgusu
Bakan Güllüce, “Hızla kentsel dönüşümü teşvik edeceğiz. Türkiye'de yaşayan ...
Erdoğan cevabı verdi, kafalar öne eğildi
Başbakan Erdoğan, Alman Dış Politika Enstitüsü’nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
‘Kimse müslümanlara, çevrecilik edebiyatı yapmasın’
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Çevre, Müslümanların öz be ...
EMITT'te Doğu illeri damgası
Dün tamamlanan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT) ...
Güllüce Türk Dünyası MMB toplantısına katıldı
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türk Dünyası Mühendisler ve ...
 
Bakan Ala valileri uyardı
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Valileri son günlerde meydana gelen otobüs kazalarıyla ilgili uyardı.
Ala: ‘ Milli irade hırsızlığına izin verilmeyecektir’
Ala, 30 Mart yerel seçimlerinde milli irade hırsızlığına ve saygısızlığına ...
‘Ovit Tüneli, bir Dünya Projesi’
Bir zamanlar Türkiye’de hayal dahi edilemeyen dünyanın sayılı projeleri ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva