ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
Horasan’da Ramazan bereketi
Horasan’da Ramazan bereketi
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
HABERLER>EĞİTİM
17 Ekim 2020 Cumartesi - 03:25

Selçuk’tan Gezici Öğretmen modeli açıklaması

Selçuk, “Gezici öğretmen sınıfı, taşıma merkezi anasınıfı, gezici sınıf, yaz okulları, bu çalışmalardan bazıları. Bu dönemde 14 bin mezra ve köy altı yerleşim yerindeki çocuklarımız için de gezici öğretmen modeliyle desteğimizi sürdürmüş oluyoruz” diye konuştu.

Selçuk’tan Gezici Öğretmen modeli açıklaması

Erken çocukluk eğitiminde hayata geçirilen projelerin tanıtım toplantısında konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Gezici öğretmen sınıfı, taşıma merkezi anasınıfı, gezici sınıf, yaz okulları, bu çalışmalardan bazıları. Bu dönemde 14 bin mezra ve köy altı yerleşim yerindeki çocuklarımız için de gezici öğretmen modeliyle desteğimizi sürdürmüş oluyoruz” diye konuştu.
Milli Eğitim Bakanlığı, 12 Ekim Pazartesi günü itibariyle de TRT EBA’da başlattığı okul öncesi yayın kuşağıyla “Dünyanın en büyük duvarsız anaokulu”nun da açılışını gerçekleştirdi. 2023 Eğitim vizyonunun erken çocukluk eğitimi başlığındaki hedefler doğrultusunda atılan adımlar ile uzaktan ve yüz yüze eğitime geçişte hayata geçirilen projeler Bakan Ziya Selçuk’un katılımıyla Zeytinburnu’ndaki Şehit İbrahim Yılmaz Anaokulunda gerçekleştirilen tanıtım toplantısında kamuoyu ile paylaşıldı. Bakan Ziya Selçuk program öncesi dersliklere girerek minik öğrencilerle bir araya geldi. Tanıtım toplantısına İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, okul müdürü ve öğretmenler katıldı.
“GÜNDE 2 KEZ YAYINLIYORUZ”
Hayata geçirilen projelerin tanıtım toplantısında konuşan Bakan Selçuk, “Okul öncesi eğitim kurumlarını 5 gün olmak üzere açtık. Çocuklarımızın okula gitmesi için her türlü ortamı sağladık. EBA TV’de okul öncesi eğitim için bir program hazırladık. Çocuklarımızın her fırsata eğitim alması için fırsatlar oluşturmaya çalışıyoruz. Günde 2 kez yayınlıyoruz. Kaçıranlar için fırsat olsun diye. Erişimi ulaşımı daha fazla arttırmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
“ÇOK CİDDİ BİR MESAFE ALDIĞIMIZI KANITLARA DAYALI OLARAK GÖSTEREBİLİYORUZ”
Erken çocukluk eğitimine erişimde güçlük yaşayan ailelere ulaşıldığını söyleyen Bakan Selçuk, “2023 Eğitim Vizyonunun en çok vurgu yapılan kısımlarından birisi erken çocuk eğitimi ile ilgiliydi. Ve oradaki hedeflerimize ne kadar ulaştığımızı tekrar tekrar gözden geçiriyoruz. Ve nerede ne eksiğimiz var, hangi ödevlerimiz var bunları da kontrol ediyoruz. Ve çok ciddi bir mesafe aldığımızı da sayılara dayalı olarak, kanıtlara dayalı olarak da gösterebiliyoruz. Bundan dolayı da büyük bir mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.
“ÇOCUKLARIMIZIN KIRTASİYE İHTİYAÇLARININ KARŞILIYORUZ”
1 milyon 700 bin öğrencinin 2019-2020 eğitim-öğretim yılında okul öncesi eğitime devam ettiğini kaydeden, Bakan Selçuk, “Burada 450 etkinliğin olduğu öğretmenlere yönelik olarak öğretmen etkinlik kitabı gibi çok sayıda destek materyalle de bu çalışmalarımızın, eğitim faaliyetlerimizin daha da zenginleşmesine gayret gösteriyoruz. Bunun çocuklar için olan 3 ciltlik içeriğinin de hem web ortamında hem de basılı olarak sunulmasının hayata geçirildiğini söylemek isterim. Tabi bu arada çocuklarımızın kırtasiye ihtiyaçlarının karşılanması ve belli durumlarda çocuklarımız için ödenek gönderilmesi için de bakanlık olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.
“GEZİCİ ÖĞRETMEN MODELİYLE DESTEĞİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ”
Türkiye’de 14 bin civarında mezra ve köy olduğunu ifade eden Bakan Selçuk, “Erişimde kısmen sorun yaşayan çocuklarımız için de özel çalışmalar yapıyoruz. Gezici öğretmen sınıfı, taşıma merkezi anasınıfı, gezici sınıf, yaz okulları, bu çalışmalardan bazıları. Bu dönemde 14 bin mezra ve köy altı yerleşim yerindeki çocuklarımız için de yaklaşık olarak 20 bin çocuktan söz ediyoruz. Onların şartlarına uygun olarak da gezici öğretmen modeliyle bu desteğimizi sürdürmüş oluyoruz. Çocuklarımız için yaptığımız birçok şey var. Öğretmenlerimizin desteklenmesi amaçlı birçok çalışmamız var. Bunlar somut olarak hayata geçti” dedi.
Çocukları için erken çocukluk eğitim takvimi hazırladıklarını söyleyen Selçuk, “Bir velimiz, bir öğretmenimiz 365 gün boyunca bir çocukla ne yapılır, nasıl yapılır, hangi oyunlar oynanır, hangi bilimsel terimler gözden geçirilir. Günün sözü nedir, o gün için değerlerimizle ilgili ne tür içerik vardır? Bunları her gün ama her gün takvim yaprağında bulma imkanına sahip. Bu takvimin dışında ‘Benim oyun sandığım’ adı altında bir sandığımız var. Bu sandığımız bir çocuğun okul öncesinde ihtiyaç duyabileceği her şeyi içinde barındırıyor. Bu sandık sayesinde çocuklar çok erken yaşlarda ana sınıfına gelmediği yıllarda neyi, nasıl yapabileceği konusunda çok zengin materyaller var. Konuşan duvarlarla ilgi çalışmamız var. Bir şeyden çok şey etkinlik setimiz var. İlk arkadaşım kitapçığı da bunlarda bir tanesi” diye konuştu.
Konuşmasının ardından ‘Oyun Sandığı’ projesi üzerinden Elazığ ve Afyon’un köylerinde yaşayan öğrencilerin evlerine görüntülü bağlandı.

 
Muş’tan esnafa müjde
 
Kadına yönelik şiddete sıfır tolerans
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YÖK Anadolu Projesi açıklandı
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), 2020-2021 Yükseköğretim Akademik ...
‘Yaşayan Okullar Projesi' hayata geçirildi
Selçuk, “Her bir mimarımız kendi hayalini, kendi sevincini, kendi kıvancını ...
ATAUNİ’ye Kurumsal Başarı ödülü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Beştepe Millet Kongre ...
 
Yalçın eğitimcilerin beklentilerini açıkladı
Yalçın, okulların salgın sürecinde mutlaka temizlik malzemesi ve maske ...
Didim’den Horasanlı öğrencilere incir jesti
Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, sosyal medya aracılığı ile kendisinden ...
Selçuk: 'Aslolan yüz yüze eğitimdir'
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Bizim açımızdan aslolan yüz yüze eğitimdir. ...
 
ATAUNİ Farmakoloji ve Toksikolojide 209’uncu sırada
Atatürk Üniversitesi, üniversiteleri bilimsel yayın performansına göre ...
Hayırsever’den Kavurmacılar’a ilköğretim okulu
Aşkale ilçesine bağlı Kavurmaçukur Mahallesi’nde hayırsever eğitim gönüllülerince ...
Atatürk Üniversitesi Kalkınma Vakfında yeni dönem
Erdal Karagülle, Atatürk Üniversitesi Kalkınma Vakfının yeni genel müdürü oldu.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva