ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>EKONOMİ
15 Aralık 2015 Salı - 18:27

Sekmen markalaşma takvimini açıkladı

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ‘İnşallah gelecek 3-5 yıl içerisinde Erzurum’un birçok alanda isminin daha da duyulduğunu, markalaştığını göreceğiz.”dedi.

Sekmen markalaşma takvimini açıkladı

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ‘İnşallah gelecek 3-5 yıl içerisinde Erzurum’un birçok alanda isminin daha da duyulduğunu, markalaştığını göreceğiz.”dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen “Mühim olan, gündeme gelmeyen imkânları gündeme getirerek, yeni imkânlar oluşturmak” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen, Erzurum’da termal sularla kesme çiçek seracılığı yapılması ve çiçek yetiştiriciliğinin geliştirilmesi için, sektörün Türkiye’deki önemli oda ve dernek başkanlarını Erzurum’a getirdi. Türkiye Çiçekçiler Federasyonu Kurucu Başkanı Emin Tok, Teleflor Uluslararası Çiçekçilik Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Daştan, Türkiye Çiçekçiler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Çiçekçiler Dernek Başkanı Daştan Evcen, Anadolu Çiçekçiler Dernek Başkanı Şerafettin Ünsal, Bursa Çiçekçiler Odası Başkanı Ertan Tanırgan, Ankara Çiçekçiler Dernek Başkanı M. Emin Yeşil, Afyon Çiçekçiler Dernek Başkanı Soner Çoban, Bursa Çiçekçiler Dernek Başkanı Ogün Tümer, Erzincan Çiçekçiler Dernek Başkanı Şefik Özdemir, Başkan Sekmen’in daveti üzerine Erzurum’a geldi.

ERZURUM’DA, TERMAL SULARLA ÇİÇEK SERACILIĞI YAPILACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yeni kurulan Erzurum Çiçekçiler Derneği’nin Müceldili Konağı’nda yapılan 1. Olağan Genel Kurulu’nda il dışından gelen konuklarıyla bir araya geldi. Başkan Sekmen, sektörün önde gelen temsilcileriyle Erzurum’da termal sularla çiçek seracılığı yapılması ve çiçekçiliğin geliştirilmesine yönelik fikir alışverişinde bulundu.

REFAHLA GELEN YENİ SEKTÖRLER

Başkan Sekmen, yeni kurulan derneğin ve ilk kongresinin hayırlı olansını dileyerek şunları söyledi: “Gerek ülkemizde, gerekse de dünyada refah yükseldikçe yeni sektörler oluşuyor. Önemli vilayetlerde ve gelişmiş ülkelerde önemli bir aşamaya gelmiş olan çiçekçilik, her geçen gün daha da gelişiyor. Gerek yapma çiçekçilik, gerekse kesme çiçek dediğimiz çiçek üretimi ve satışı gün geçtikçe artıyor. Bundan etkilenerek, ‘Biz de, Erzurum’da kesme çiçekçiliğin ve yapma çiçekçiliğin üretimini yapabilir miyiz’ diye çalışmalarımız var. İlimiz soğuk olsa bile bizim de önemli kaplıcalarımız ve termal sularımız var. ‘Bu termal sulardan istifade ederek, seralar kurarak bunu yapabilir miyiz’ diyerek Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda Erzurum’da ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde öncülük yapmaya karar verdik. Bunu inşallah gerçekleştireceğiz. Buradaki arzumuz; şehrimize il dışından ve yurt dışından gelen bazı çiçekleri Erzurum’da üretebilmek. Dış piyasadan gelen bazı çiçekleri burada üretebileceğimizin farkına vardık. Dedik ki; ‘Önce belediye olarak biz bunu yapalım. Sonrada, çiçek satışı ve pazarlamasıyla uğraşan esnafımıza önayak olalım. Onların da çiçek üretimi yapmasına yardımcı olalım.’ Böylece hem şehrimizin hem de çevremizdeki illerin çiçek ihtiyacını karşılayacağız.”

BÜYÜKŞEHİR, ÇİÇEK VE FİDAN YETİŞTİRİCİLİĞİNDE ÖNCÜ OLACAK

Başkan Sekmen, çiçekçilik sektörünün yeni ve büyük bir sektör olduğunu, ülkemizde ise yeni gelişmekte olduğunu belirtti. Sekmen, “Bu sektörde yurtdışında, özellikle de Hollanda’da, önemli mesafeler alındığını biliyoruz. Bu tip hizmetlerin Erzurum’da da gelişmesinin şehrimize ve şehrimizin ekonomisine katkı sağlayacağı kanaatindeyim. Çünkü bu, önemli bir sektör haline geldi. Bu sektörü değerlendirmemiz lazım. İnsanlar, istedikleri zaman bazı şeyleri yapma imkânına kavuşuyor. Biz, şehrimizle ilgili neler yapılması gerekiyorsa düşüncelerimizi ortaya koyuyoruz ve bunları hayata geçirmek için girişimlerde bulunuyoruz. Belediyemizde ÇETAŞ diye bir şirketimiz var. Bu şirketin ana temalarından biri çiçekçilik ve fidancılık. Bu şirketimizin görevi; çiçekçilik ve fidancılık konusunda şehrimize ve çevre illere öncü olmaktır. İnşallah bunu geliştireceğiz. Hem kendi bölgesel ürünlerimizin üretimlerini yapacağız hem de burada olmayıp da dışarıdan aldığımız çiçeklerin ve fidanların üretimini yapacağız. Üretimini yapamadığımız ürünleri de getirerek, ilimizin ve bölgemizin güzelleşmesine ve refahının artırılmasına katkı sağlayacağız” diye konuştu.

“ERZURUM’UN, BİRÇOK ALANDA MARKALAŞTIĞINI GÖRECEĞİZ”

Erzurum’a gelen sektör temsilcilerine teşekkür eden Başkan Sekmen, “Bu vesileyle İstanbul’dan, Ankara’dan, Bursa’dan ve diğer illerimizden gelen sektörün önemli temsilcilerine, ilimizde bu işi yapan kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca, yeni kurulan Erzurum Çiçekçiler Derneği’nin hayırlı olmasını ve derneğin yönetiminde yer alan arkadaşlara da başarılar diliyorum. İnşallah gelecek 3-5 yıl içerisinde Erzurum’un birçok alanda isminin daha da duyulduğunu, markalaştığını göreceğiz.”

KONUKLAR, BAŞKAN SEKMEN’İ BAŞARILI ÇALIŞMALARINDAN DOLAYI TEBRİK ETTİ

Gelen konuklar da, “Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in Erzurum için yaptığı başarılı çalışmaları gördük. Erzurum için, Erzurum halkı için ve burada çiçekçilik yapan arkadaşlarımız için yapacak olduğu işlerin çok faydalı olacağına inanıyoruz” diyerek bu girişimlerinden dolayı Başkan Sekmen’e teşekkür ettiler. Kongrede Erzurum Çiçekçiler Dernek Başkanlığı’na Seçilen Abdurrahman Durmuş, Erzurum’da çiçek üretimi yapılması ve çiçekçiliğin gelişmesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in katkılarıyla bir atak başlattıkları söyledi. Dernek Başkanı Durmuş, Başkan Sekmen’e, Erzurum’da çiçek üretiminin ve çiçekçiliğin gelişmesi için yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Daha sonra, Dernek yönetimine seçilen çiçekçiler Başkan Sekmen’le fotoğraf çektirdi. Kongreye Erzurum Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden ÇETAŞ A.Ş. Genel Müdürü Baran Zahit Türk de katıldı.

 
‘Özmenem, öz menem’
 
Sancar Hoca’dan Erzurum’a Teşekkür
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum TKDK’dan besicilere yeni ufuk
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzurum İl Koordinatörlüğü ...
Vatandaş razı, kasaplar dertli
M.COŞKUN-Kasaplar Odası Başkanı Kenan Ejder, Et ve Süt Kurumu’nun Erzurum’da ...
KUDAKA’dan Çat’ta eğitim etkinliği
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından Çat İlçe Milli Eğitim ...
 
Erzurum’da Tarımsal kalkınma için destek süreci
TKDK) Erzurum İl Koordinatörlüğü ve Yakutiye Gıda Tarım Ve Hayvancılık ...
MÜSİAD’tan Ankara çıkarması
MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Taner Bayır ve yönetim kurulu üyeleri Ankara’da ...
Karaca 2016 yılı beklentilerini açıkladı
M.COŞKUN-Erzurum Matbaa-Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet ...
 
Bölgesel Ekonomide teşvik farkı
M.AKDAĞ-Son 14 yılda Erzurum’da 292, KUDAKA İstatistik Bölgesinde 502, ...
Memur-Sen'den Eylem Planına destek
Hükümetin 2016 Eylem Planını değerlendiren Memur-Sen Genel Başkanı Ali ...
Şengel’den dış ticaret değerlendirmesi
Türkiye-Mali İş Forumu DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel’in başkanlığında ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva