ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>GUNCEL
28 Nisan 2016 Perşembe - 17:47

Sekmen’den sanal basın eleştirisi

‘İnternet üzerinden yapılan gazetecilikte sorunlar yaşandığını ifade eden Sekmen, “Bazı mecralarda herhangi bir site açarak gazetecilik yapanlar oluyor. Bazılarını tenzih ederek söylüyorum ama buradan yayın yapan kimseler adeta küfrederek saldırıyorlar.’ dedi.

Sekmen’den sanal basın eleştirisi

Medya Etiği ve Pozitif Habercilik Panelinde Türkiye’de basın gerçeği ele alındı.

DAGC tarafından Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Medya Etiği ve Pozitif Habercilik Paneli”ne Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, Türkiye Gazetesi Spor Yazarı Hasan Sarıçiçek, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Genel Sekreteri Mustafa Göksel Yener katıldı.

YAVUZ’UN KONUŞMASI

Açılış bölümünde konuşan Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı prof. Dr. Uğur Yavuz, medyada tarafsızlık alanında uçurum yaşandığını belirterek, “Etik ve pozif habercilik önemli bir konu. Meslekte aktif olan öğrencilerim gurur kaynağımız oluyor. Teorik eğitimin yanı sıra pratik uygulama konusunda da kendilerine her türlü kolaylığı sağlıyoruz” dedi.

SEEKMEN’İN VURGUSU

İnternet üzerinden yapılan gazetecilikte sorunlar yaşandığını ifade eden Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Bazı mecralarda herhangi bir site açarak gazetecilik yapanlar oluyor. Bazılarını tenzih ederek söylüyorum ama buradan yayın yapan kimseler adeta küfrederek saldırıyorlar. Bir takım olumsuzluklar yaşanmaya devam ediyor. Siz Avrupa’da bir gazete çıkaracaksınız hiçbir kaydınız olmayacak. Ondan sonra da oradan küfretmeye devam edeceksiniz. Dünya’nın hiçbir gelişmiş ülkesinde böyle bir şeyin olmadığını görüyoruz. Ankara’nın bu tür şeylerin farkında olması lazım. Derhal bunları yasal bir mevzuatla düzeltilmesi lazım” dedi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Nuri Kolaylı, basın mesleğinin kötü emellere alet edildiğini şunları söyledi: “Basın mesleği birçok yönüyle gözde olması nedeniyle kötü niyetli bazı çevrelerin silahı haline gelmektedir. Ülkemizde meslek ilkelerini bile bilmeden ortaya çıkıp gazeteci olduğunu ikna eden insanlar haber yapmakta ve medya grubu sahibi olmaktadır. Önüne gelen herkes gazete açmakta eline kalem geçiren gazeteci olduğu iddiasıyla iş yapmaktadır. Her seçim öncesi meydanlara seçim gazeteleri çıkmakta ve seçim bittikten sonra ortadan kaybolmaktadır. Bu insanlar basın mesleğini kendi çıkarları uğruna tehdit ve şantaj aracıyla kullanmaktadır”

Türkiye Gazetesi Spor Yazarı Hasan Sarıçiçek, sporun arka planına vurgu yaparak, “Bugün devletler yarışlarını cephelerde yapmıyorlar. Ne yazık ki soğuk savaş dediğimiz psikolojik harekatın yapıldığı saha algı yönetimidir. Yani etik denilen kavram aslında bir tür dizayn etme şeklidir. Bu uluslararası normlara göre bir ülkeyi şekillendirme biçimidir. Kırmızı çizgiler vardır ve bunların etkin olduğu alan spordur. Spor güç gösterisinin olduğu bir sanattır. İnsanın doğa ve rakiple mücadelesi değil kendi nefsiyle mücadelesidir. Bireysel anlamda kendi egosunu yenme toplumsal anlamda ise olimpiyat oyunları özelinde devletler arası güç gösterisidir. Temsil, tanıtım ve diplomasidir. Ülkeler spor üzerinden propaganda yapıyor” şeklinde konuştu.

Medyanın yönlendirme yaptığını söyleyen Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, “Etik kurallarda medyanın görevi bilgi ve haberi vermektir. Medya ne zaman yönlendirmeye kayarsa mesleki ahlaktan sapmış olur deniliyor. Baktığımız zaman böyle midir? Dürüst ve fiili durum üzerinen medya bal gibi yönlendirir ve biçimlendirir. Tarafsızlık diye birşey yoktur. Kitaplarda vardır. Medya tarafsız diye bişey yok. Yüzlerce, binlerce haber içerisinden seçim yapmanızda bir biçimlendirmedir. Neden birini manşet yaptık diğerini küçük verdik. Bunların hepsi biçimlendirmedir. Nereye ve niye yönlendiriyoruz ona bakmak lazım. Etiği orada aramak lazım” dedi.

 
Albayrak medya etiğini sorguladı
 
Altıparmak, Yayman’ı ağırladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Albayrak medya etiğini sorguladı
Albayrak, "Geldiğimiz noktada biz iyi niyetimizin kurbanı olduk ve hakikaten ...
BEAH’ta unutulan eşyalar sahiplerini bekliyor
Bölge Eğitim ve araştırma Hastanesinde unutulan yüzlerce eşya sahiplerini bekliyor
Şehit Ailelerine Sağlıkçı desteği
İspir İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İbrahim Yıldırım, Hastane Müdürü ...
 
EXPO 2016’da Erzurum sinerjisi
EXPO 2016 Antalya kapsamında, üniversite bahçeleri teması altında ayrılan ...
EYOFW sürecini Atasoy yönetecek
2017 Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatları (EYOWF) Genel Koordinatörlüğü’ne ...
Olur Kaymakamlığı’ndan gelecek adımı
Olur Kaymakamlığı, Olur Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yeşil Ay Erzurum Şubesi ...
 
Kesintinin sebebi açıklandı
Türkiye’nin, aralarında Erzurum’un da bulunduğu bazı il ve ilçelerinde ...
Altıparmak şampiyonları ağırladı
TFF Spor Toto 3. Lig 1. Grupta ligin bitimine 1 hafta kala şampiyonluğunu ...
Dadaşlardan Şühedaya Sadakat
Çanakkale Savaşı’nın 101. Yıl dönümünde 1000 kişi yüz elli metre uzunluğundaki ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva