ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı
Erzurum’da 104'üncü yıl gurur ve coşkusu
Erzurum’da 104'üncü yıl gurur ve coşkusu
Milli İrade Milli Coşkuda yüreklerini buluşturdu
Milli İrade Milli Coşkuda yüreklerini buluşturdu
Temsili Vali’den çevre hassasiyeti
Temsili Vali’den çevre hassasiyeti
Uzundere 23 Nisan coşkusuyla şenlendi
Uzundere 23 Nisan coşkusuyla şenlendi
HABERLER>EKONOMİ
25 Şubat 2019 Pazartesi - 10:45

Sekmen’den özel sektöre destek sözü

Yücelik, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan bir takım şirketlerin özel sektöre devredilmesini talep etti.

Sekmen’den özel sektöre destek sözü

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ETSO), Şubat Ayı Meclis Toplantısı’na konuk olan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik’in sık sık gündeme getirdiği belediyeye ait şirketlerle ilgili olarak, yeni dönemde özel sektörün önünü açacak adımlar atacaklarını ve bazı alanlardan geri çekilecekleri sözünü verdi.

SEKMEN ETSO’NUN KONUĞUYDU

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in, Genel sekreter Yardımcısı Zafer Aynalı’yla birlikte konuk olduğu ETSO Meclisi, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın’ın başkanlık ettiği toplantıda daha sonra Şubat ayı bütçesi okunarak onaylandı. Ardından, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Polat Şubat ayı Yönetim Kurulu faaliyetleri hakkında Meclis üyelerine bilgi verdi.

2.OSB TEŞEKKÜRÜ

Toplantıda daha sonra ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik bir konuşma yaptı. Başkan Sekmen’in ETSO Meclisi’ne konuk olmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Yücelik, Oda’yı ziyaret eden bütün belediye başkan adaylarından, şehrin ticaret hayatını kolaylaştıracak icraatlar yapmalarını ve özel sektörün önünü açacak girişimlerde bulunmalarını istediklerini söyledi. Özellikle 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde, Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve ETSO’nun uyumlu bir işbirliği içeresinde çalıştığını vurgulayan Başkan Yücelik, Erzurum’a yeni yatırım alanları kazandıracak 2. OSB’nin imar edilmesinde taşı altına elini koyan her iki kurumun amirlerine ve çalışanlarına müteşekkir olduklarını ifade etti.

YÜCELİK’TEN ÖNERİ; “BELEDİYE, ŞİRKETLERİ ÖZEL SEKTÖRE DEVRETSİN”

Başkan Yücelik konuşmasında özellikle Büyükşehir Belediyesi’nden yeni dönemdeki beklentilerini de dile getirdi. Başkan Mehmet Sekmen’le ikili görüşmelerinde de gündeme getirdiği gibi, özel sektörün ve serbest meslek erbabının önünün açılmasını istediklerini kaydeden Başkan Yücelik, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan bir takım şirketlerin özel sektöre devredilmesini talep etti. Başkan Yücelik konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Erzurum ekonomisinin güçlenmesi için özel sektörün ağırlıklı olarak kalkınması lazım… Büyükşehir Belediyesi, kurulan şirketler aracılığıyla güzel işler yapıyor. Ancak bu şirketler şehrin ekonomisine etki eden sektörlerde faaliyet gösterdiği için esnafı, tüccarı zora sokuyor. Bizim talebimiz; bu şirketlerin Büyükşehir Belediyesi’nin kendi belirleyeceği şartlarda özel sektöre devredilmesi… Çünkü bu şehrin kalkınması özel sektörün kalkınması bağlı… Onun için Başkanımızdan ricamız; bu taleplerimizin yerine getirilmesi… Özel sektör, belediyeler, valilik, bütün kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları hep birlikte el ele verip, işbirliği ve güç birliği ile bu şehri kalkındırmalıyız.”

SEKMEN’İN DEĞERLENDİRMESİ

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik’in ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, görev süresi boyunca Erzurum merkez ve ilçelerinde yapılan çalışmaları ayrıntılı bir şekilde anlattı. Erzurum’un tarih boyunca kadim bir şehir olduğunu ifade eden Başkan Sekmen, şehrin son yıllarda karşı karşıya kaldığı en önemli sorunlardan birisinin göç olduğunu söyledi. Görev süresi boyunca hep Erzurum’u insanlara cazip kılacak çalışmalar yapmak ve kente vizyon kazandıracak projeleri hayata geçirmek için çaba gösterdiklerini anlatan Başkan Sekmen, şehrin potansiyellerini iyi analiz etmeye ve aynı şekilde bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmeye devam edeceklerini vurguladı. ETSO Meclisi’ne hitaben yaptığı konuşmada yeni dönemde yapacakları çalışmalardan da söz eden Başkan Sekmen, kurumlar arası işbirliği ve diyaloğu da yeni dönemde daha üst seviyelerde tutacaklarını belirtti.

SEKMEN SÖZ VERDİ; “ÖZEL SEKTÖRÜN ÖNÜNÜ AÇACAĞIZ”

Konuşmasında, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik’in dile getirdiği konuyla ilgili de görüşlerini açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, özel sektörün önünü açacak adımlar atacaklarına dair söz verdi. ETSO ile 2. OSB’de olduğu gibi müteşebbisin ve ticaret erbabının sıkıntılarını çözme konusunda da daima işbirliği içerisinde olacaklarını ifade eden Başkan Sekmen,  “İnşallah yeni dönemde sizlerle daha yakın diyalog içerisinde olacağız. Bu şehri beraber kalkındıracağız, beraber güzelleştireceğiz. Sizin yaptığınız bazı işlerden geri çekileceğiz. Bu alanları daha çok esnafımıza ve iş adamlarımıza bırakacağız. Çünkü bizler, bir ve beraber olunca ancak bu şehri kalkındırırız” diye konuştu.

Başkan Sekmen yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından ETSO Meclis üyelerinin sorularını cevaplandırdı. Başkan Sekmen toplantı sonunda ziyaretinin anısına ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik’e bakır işlemeli bir duvar saati hediye etti.

 
Yakutiye’den Narman’a Kitap kardeşliği
 
Büyükelçiler’den Doğu turu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ersoy, Palandöken’de turizmcilerle istişare etti
Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Erzurum’a gelen Kültür ...
TOBB ocak ayı Erzurum verilerini açıkladı
MAHMUT AKDAĞ- ÖZEL - TOBB Ocak 2019 kurulan ve kapanan şirket sayısı iller ...
Dönmez çiftçilere yeni bir müjde verdi
Bakan Dönmez, çiftçilere enerji tüketimi konusunda önemli bir müjde verdi.
 
Çiftçinin tarımsal kredi borçları yapılandırılıyor
Pakdemirli, "Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri’nden kullandırılan ...
Üretimde Sanayi – Üniversite işbirliği gündemi
Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Sekreteri Dr. M. Osman ...
Asgari ücret desteği devam edecek
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, geçen yıl 9 ay uygulanan asgari ...
 
Erzurum esnafının sözü senet, çeki sağlam
MAHMUT AKDAĞ- Türkiye Bankalar Birliği (TBB) 2019 yılı Ocak dönemi ibrazında ...
ETSO Kurulları yenileniyor
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren, ...
Aydın, patates ekimi yasağını değerlendirdi
Aydın, Türkiye genelinde Adana, Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Artvin, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva