ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
19 terörist etkisiz hale getirildi
19 terörist etkisiz hale getirildi
Aras coştu
Aras coştu
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
HABERLER>SİYASET
4 Mart 2015 Çarşamba - 00:26

Sekmen’den örnek yaklaşım

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, TRT Erzurum Radyosu'na konuk oldu.

Sekmen’den örnek yaklaşım

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, TRT Erzurum Radyosu'na konuk oldu. TRT Erzurum Radyosu'nda yayınlanan, yapımcılığını İsmail Bingöl'ün, sunuculuğunu Gülden ve Mehmet Şahin'in yaptığı "Yöremizden" adlı programa canlı yayın konuğu olan, Başkan Mehmet Sekmen, Büyükşehir Belediyesi'nin engellilere yönelik çalışlarıyla ilgili önemli bilgiler verdi.
ENGELLİLERE YÖNELİK ÇALIŞMALAR
Engellilere yönelik Belediye çalışmaları açısından deneyimli olduğuna dikkat çeken Başkan Sekmen, gelişmekte olan veya geri kalmış toplumlarda engelli vatandaş sayısının daha fazla olduğunu ifade ederek, "Gelişmiş toplumlarda biraz daha oranı az. Biz gelişmekte olan bir toplumuz. Toplumumuzun belli bir kesimi engelli. Hemen şunu ifade edeyim ki ben doksanlı yıllarda İstanbul’da siyasi bir partinin ilçe başkanlığını yaptım. O dönemde ilk kez engelli kardeşlerimizle ilgilenmeye başladık. O günkü partimin il merkezinde engelli komisyonu kurduk. O yıldan beri engelli kardeşlerimizle yakinen ilgilenir, dertlerini, sıkıntılarını dinleriz ve bunları aktarırız." dedi.
ENGELLİ YAKLAŞIMI
Engellilere yönelik yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Sekmen, "Cumhurbaşkanımıza o komisyonu kurduran benim. O, Büyükşehir Belediye Başkanı olunca, bizde Kartal Belediye Başkanıyken engelli kardeşlerimizle yakinen ilgilendik. Erzurum bu konuda umutlu olabilir, çünkü bir deneyim ve tecrübemiz var. Engellilerle ilgili Büyükşehir Belediyesi'nde ve Kartal Belediyesi'nde birimler kurduk. Şimdi biz Erzurum’da da aynı yolu uygulamaya gayret ediyoruz. Göreve geldikten sonra yaptığımız kaldırımlarda engellilerle ilgili yol oluşturduk. Daha önce yapılmış kaldırımlarda da engellilere yönelik yollar oluşturmaya gayret ediyoruz."diye konuştu.
Kaldırımların buz tutması nedeniyle engellilere yönelik yapılan yollarda vatandaşların kaymalarını önlemek için çalışmalar yaptıklarına dikkat çeken Başkan Sekmen, "Burası bir kış şehri, kaldırımlar kışın buz tutuyor. Engelliler için yapılan kısımlarda insanlarımız kayıyor. Hatta engelli olmayanlar da kayıyor. Bunun için biz oralara kauçuk lastik koyduk ki kaymayı önleyelim. Kaldırımların kenarlarında oturan esnaflarımız bana, 'Birçok sağlıklı hanımefendinin, yüksek topuklu ayakkabı giyinmiş olmaları dolayısıyla, kayıp düştüklerini gördük.' dediler. Ve 'Derhal bunu önleyeceğiz.' dedim. Şimdi kaldırımlara bakın, eğimli rampa kısımlarında bir tırtırlı siyah lastik vardır. Bunu koyduk ve tabi bununla da kalmadık. Ulaşım vasıtalarımızda yine engelli rampaları oluşturmaya gayret ediyoruz. Olmayanları da zorluyoruz." şeklinde konuştu.
Büyükşehir Belediyesi'nin görme engellilere yönelik çalışmalarıyla ilgili bilgiler de veren Başkan Sekmen, "Engelli deyince tabi engellilerinde çeşitleri var. Mesela görme engelli kardeşlerimiz var. Onlarla ilgili, yapılmış ve yapılmakta olan kaldırımlara tırtırlı gözenekler olan 'Kılavuz yolu' koyuyoruz. Çünkü onları da düşünmek lazım. Hatta talimat verdim, bundan sonra yine yapılmış ve yapılmakta olan karşıdan karşıya geçişlerde bir düğme konsun, engelli kardeşimiz oraya geldiği zaman, o ışıkların bulunduğu direkteki düğmeye basarak trafiği durdursun ve karşıya geçebilsin." diyerek, bunlara özen gösterdiklerini ve bundan sonrada özen gösteremeye devam edeceklerini kaydetti.
Engellilere yönelik bir rehabilitasyon merkezi kuracaklarını belirten Başkan Sekmen, engellilere ve ailelerine yönelik eğitimler vereceklerini de dile getirdi.
Engelli vatandaşların Büyükşehir Belediyesi'nin toplu ulaşım araçlarından ücretsiz faydalandığını vurgulayan Başkan Sekmen, "Yine Belediyemize müracaat ederek o belgeyi alan kardeşlerimize su faturalarında yüzde 50 indirim sağlanıyor." diyerek, sosyal destek hizmetleri kapsamında engellilerimize eğitim seminerleri, engelli bakım eğitimleri, bilgilendirme, danışmanlık ve bir takım sosyal faaliyetler sunduklarını da belirtti.
Büyükşehir Belediyesi'nin engellilerle ilgili yüzme, basketbol, jim lastik, tenis alanlarında eğitim verildiğini de kaydeden Başkan Sekmen, "Yine biz bu tip kardeşlerimizi, evden alıp rehabilitasyon merkezimize veya bu tip yerlere götürme imkanı sunuyoruz. Bunun dışında evden alıp eve bırakıyoruz. Engeliler içinde Erzurum Büyükşehir Belediyemizin servis hizmeti var. Engellilere zaman zaman akülü ve aküsüz sandalye dağıtımı da yapıyoruz." dedi.
 

 
Ala: ‘Allah fırsat verirse, adayım’
 
2000’i soğuk 2001’i sıcak geçirdik
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ala: ‘Allah fırsat verirse, adayım’
Bakan Ala, siyasi istikrarın kıymetinin bilinmesi ve baş üstünde tutulması ...
‘Gönlümüz ve kapımız ardına kadar açık’
Belediyenin önünde kalabalık bir topluluk tarafından kurban kesilerek ...
Korkut’tan değerler vurgusu
Yeşil Ay haftası etkinliklerinde konuşan Ali Korkut, "Eğitimde temel milli ...
 
‘Erzurum’u sevmek, Türkiye’yi sevmektir’
AK Parti Erzurum Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr.Bahattin Türetken teşkilatlara teşekkür etti
Harmancı’dan temayül teşekkürü
Ak Parti Erzurum Milletvekili Aday adayı eğitimci-bürokrat Süleyman Harmancı, ...
Keleş öngörülerini gençlerle paylaştı
Seçim gezilerini sürdüren AK Parti Erzurum Milletvekili aday adayı Ferit ...
 
Mete’den toplumsal barış vurgusu
Adalet ve Kalkınma Partisi Erzurum Milletvekili Aday Adayı Ali Mete, ziyaretleri ...
Yıldız temayülü değerlendirdi
AK Parti Erzurum Milletvekili aday adayı Dursun Yıldız, “Aday adayı tanıtım ...
Sekmen'e durmak yok
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, hizmetleri yerinde incelemek ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva