ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>GUNCEL
28 Haziran 2015 Pazar - 16:38

Sekmen’den Gönül Birliği vurgusu

Erzurum’un kalkınması için yoğun gayret gösterdiklerini kaydeden Başkan Sekmen, “Bizler Erzurum’da, yöneticiler olarak zaman zaman bir araya gelerek, ‘Şehrimizi nasıl kalkındırabiliriz, neler yapabiliriz?’ bunun gayreti içerisindeyiz."dedi

Sekmen’den Gönül Birliği vurgusu

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum protokolüne iftar yemeği verdi. Müceldili Konağı’nda organize edilen iftar programına Erzurum protokolü yoğun ilgi gösterdi. İftar yemeğine; İçişleri Eski Bakanı ve Ak Parti Erzurum Milletvekili Efkan Ala, Ak Parti Erzurum Milletvekilleri Adnan Yılmaz, Zehra Taşkesenlioğlu ve İbrahim Aydemir, Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Ağrı Valisi Musa Işın, Askeri erkân, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli ve mahkeme başkanları, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ile Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ile çok sayıda mülki, idari ve yargı erkânı, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri iştirak etti.

HEDEFİMİZ, DEVLET VE MİLLET KAYNAŞMASINI SAĞLAMAK

Başkan Sekmen, iftar programında yaptığı konuşmada Ramazan ayının önemini vurgulayarak, “Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da kurtuluş olan Mübarek Ramazan ayı içerisinde bulunmanın mutluğunu ve huzurunu yaşıyoruz. Her milletin hem milli günleri, hem de manevi günleri ve geceleri vardır. Biz de Türk Milleti olarak gerek milli günlerimizi gerekse de manevi günlerimizi büyük bir coşkuyla ve heyecanla kutlarız. Tabi ki, milletleri millet yapan da bu değer yargılarıdır. Milletler, bu değer yargılarına ne kadar önem verilirse, gelecek nesillere bu değer yargılarını ne kadar taşıyabilirse, o derece sağlam bir yapıya kavuşur ve uzun ömürlü yaşar. Bizler Türk Milleti olarak, milli ve manevi günlerimizi büyük coşkuyla kutluyoruz. Tabi ki bunda hedefimiz devlet ve millet kaynaşmasını sağlamak” dedi.

ERZURUMUMUZ’U İDARE EDENLER BİRLİK İÇERİSİNDE OLURSA HİZMET DE ÇOK OLUR

Manevi günlerin ve gecelerin milletimizin yaşamında çok önemli yeri olduğuna dikkat çeken Başkan Sekmen, “Şu İçerisinde bulunduğumuz Ramazan ayı, bu iftar sofraları bizlerin bir araya gelmesine, kaynaşmasına, konuşmasına vesile oluyor, dostluklar pekişiyor. Biz de, geçen yıl başlatmış olduğumuz bu iftar sofralarını geleneksel hale getirerek bu yıl da devam ettiriyoruz. Erzurum’umuzu idare eden gerek mülki, gerek adli, gerek idari ve askeri erkân, yerel yönetimler ve eğitim camiasını bir araya getirerek iftar sofrasında buluşmalarına vesile oluyoruz. Çünkü buradakiler eğer birlik ve beraberlik içerisinde olursa, birbirleriyle dostane ilişkiler kurabilirlerse Erzurum’un çok hizmet alması mümkün olur. Ama bu diyalogun olmadığı, bir araya gelemeyen idarecilerin olduğu bir yerde de hizmetin olması mümkün değil” şeklinde konuştu.

BİZLER, ‘ŞEHRİMİZİ NASIL KALKINDIRABİLİRİZ?’İN GAYRETİ İÇERİSİNDEYİZ

Erzurum’un kalkınması için yoğun gayret gösterdiklerini kaydeden Başkan Sekmen, “Bizler Erzurum’da, yöneticiler olarak zaman zaman bir araya gelerek, ‘Şehrimizi nasıl kalkındırabiliriz, neler yapabiliriz?’ bunun gayreti içerisindeyiz. İlimizin ve bölgenizin milletvekilleri ve bakanları el ele verdikleri zaman o şehrin, hatta o bölgenin alamayacağı hizmetin olmaması lazım. Çünkü bu hizmetler birlik ve beraberlik içerisinde yürüyor. Ülkemize baktığımız zaman, Allah’ın bizlere lütuf olarak verdiği birçok nimeti görüyoruz. Bu nimetler değerlendirilebilirse her bölgemiz, her şehrimiz mutlaka bir kalkınma hamlesi içerisine girecek ve ülkemizdeki idarecilerin en çok şikâyeti olan büyükşehirlerdeki insan yığılması önlemiş olacak. İnşallah, bu azim ve gayretle çalışmalarımızı hep beraber yürüteceğiz. Tabi ki siyasilerimiz Ankara’da, biz de burada el ele, gönül gönüle vermek suretiyle bu hizmetleri götürmenin gayreti içerisinde olacağız” diye konuştu.

ERZURUMUZ’DA, İHTİYAÇ SAHİBİ İNSAN BIRAKMAMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Büyükşehir Belediyesi olarak günde yaklaşık 5 bin kişiye iftar yemeği verdiklerini belirten Başkan Sekmen, “Ramazan ayı içerisinde iftar sofraları düzenleniyor. Biz de, şuanda 4 yerde 5 bine yakın insanımıza iftar veriyoruz. Fakir fukaraya, ihtiyaç sahiplerine devletimiz sahip çıktığı gibi, yerel yöneticiler olarak bizler de sahip çıkmanın gayreti içerisindeyiz. Ben hep şöyle düşünürüm; eğer bir ilde ihtiyaç sahipleri varsa, bir yıl içerisinde 100 liralık hizmet yapacaksak, bu hizmetin onların nezdinde bir kıymeti olmadığını biliriz. Bunun için bu hizmet miktarının yüzde 20’sini de bu insanlara ayırabilirsek, bunların ihtiyaçlarını giderebilirsek 100 lira yerine 80 liralık yapacağımız hizmetin çok daha farklı bir etkisi olacaktır. Biz bu duygu ve düşünceyle hareket ediyoruz. Bizlerin, Erzurumumuz’da aç, sefil, ihtiyaç sahibi insan bırakmamamız lazım. El birliğiyle, gönül birliğiyle onların yardımına koşmamız lazım. Yerel yönetimler olarak bu konuda büyük özen ve gayret gösteriyoruz. İnşallah bundan sonra da özen göstermeye devam edeceğiz” diyerek iftar davetlerine icabet etmelerinden dolayı protokol üyelerine teşekkür etti.

İÇİŞLERİ ESKİ BAKANI ALA, BAŞKAN SEKMEN’İ TEBRİK ETTİ

İçişleri Eski Bakanı ve Ak Parti Erzurum Milletvekili Efkan Ala da yaptığı konuşmada, Ramazan iftarlarında dünyanın her tarafında insanların birlik ve beraberlik içerisinde bir araya geldiklerine işaret ederek, “Değerli dostlar, bu bizim medeniyetimizin, bizim inancımızın çok önemli bir değeridir, bir ikramıdır. Bunun kıymetini iyi bilmek lazım” dedi. İftar programını organize ettiği için Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e teşekkür eden İçişleri Eski Bakanı Ala, “Bir ilin bütün sivil toplum, özel sektör ve kamu yöneticilerinin bir araya gelmesi, hem iftarı idrak ederken, hem de meselelerini konuşması ve değerlendirmesinin, o ilin kendisine ve geleceğine katkıda bulunacak çok ciddi bir aktivite olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunun yokluğunu çeken illerde ciddi problemler ortaya çıkıyor veya olan problemler çözülemiyor. Bunun için Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmeni tebrik ediyorum” diyerek davetlilerin ramazan aylarını kutladı.

 
Sekmen: ‘Önceliğimiz Erzurum ruhunu yaşatmak’
 
AK Partili Milletvekillerinden seçmene vefa
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mehmet 29 Haziran 2015 Pazartesi 12:05

yemekten ara bulup ta hangi meseleyi konuştunuz? Anlatsanız da bizde öğrensek.....

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sağanak, taşkınlara yol açtı
Erzurum’da aniden bastıran sağanak yağmur taşkına dönüştü.
Erzurum Tarım Konseyi toplandı
Erzurum Tarım Konseyi, Konseyin kuruluşu ve çalışma yönergesinin hazırlanması ...
Oltu Polis Merkezi su altında kaldı
Erzurum’un Oltu ilçesinde yaklaşık 20 dakika süren sağanak yağış sele ...
 
Büyükşehir'de yardım izdihamı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından dar gelirli ailelere Ramazan ...
Müftü Yazıcı’dan fitre uyarısı
M.COŞKUN-Yakutiye Müftüsü Osman Yazıcı, fitre verilirken kime, nasıl verilmesi ...
Oltu ve Uzundere’yi dolu vurdu
Oltu ve Uzundere ilçelerinde etkili olan dolu yağışı yüzlerce dönüm ekili ...
 
Kültür Merkezi çocuk sesleriyle şenlendi
Okulların kapanmasıyla birlikte Palandöken Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan ...
‘Veren el, alan eli görmüyor’
Ramazan ayında Erzurum Büyükşehir Belediyesince faaliyete geçirilen Hayır ...
Akhisar Belediyespor Erzurum yolunda
4 Temmuz’da Celal Bayar Üniversitesi'nde sağlık kontrolünden geçecek olan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva