ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Engelli gençlerin askerlik heyecanı
Engelli gençlerin askerlik heyecanı
7. Dede Korkut Günleri başladı
7. Dede Korkut Günleri başladı
Edebük şehitlerine vefa
Edebük şehitlerine vefa
Engellilere istihdam için eğitim desteği
Engellilere istihdam için eğitim desteği
Son bir haftada 47 terörist etkisiz hale getirildi
Son bir haftada 47 terörist etkisiz hale getirildi
HABERLER>EKONOMİ
6 Nisan 2017 Perşembe - 13:18

Sekmen'den Erzurum’u ısıtacak proje

KENAN FURAT-Sekmen Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileriyle gerçekleştirdiği toplantıda, yer altı ısısından faydalanabilecek bir çalışma yürüttüklerini açıkladı. Başkan Sekmen, “Yer altı ısılarıyla evler, şehirler ısıtılıyor. Bizde bu sistem üzerine çalışıyoruz.” dedi

Sekmen den Erzurum’u ısıtacak proje

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Sekmen Gazetecilik bölümü öğrencileriyle İletişim Fakültesi konferans salonunda bir araya geldi. Kentsel dönüşüm kapsamında Erzurum’da yapılan alt yapı çalışmalarını ve sosyal faaliyetleri anlatan Sekmen; “içinde kentsel dönüşümünü tamamlamış bir şehir olarak faaliyetlerimize devam ederek kalkınmış bir şehir istiyoruz” dedi. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı sistemine de değinen Sekmen, Cumhurbaşkanlığı sistemiyle beraber hükümet krizlerinin önüne geçileceğini söyledi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından son yıllarda il genelinde başlatılan alt yapı çalışmalarına ve tarihi yapıları gün yüzüne çıkaran projelerine değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Sağlıklı bir şehrin yolunun sağlıklı bir alt yapıdan geçtiğini belirtti. Başkan Sekmen; “Şehir yerleşim alanlarını planlıyoruz, sosyal donatı alanlarını kendi planlama hizmetlerinden anlayan mühendislerle planlıyoruz. Yolları belirliyoruz, caddeleri belirliyoruz ve onarılacak yapıları ve sosyal donatı alanlarını yeniliyoruz. Kentsel dönüşüm kapsamında yeni binalar yaparak insanları teşvik ediyoruz. Gölbaşında ve dağ mahallesinde yıkıp yaptığımız yeni restore yapıları görebilirsiniz. Ayrıca tarihi eser dediğimiz kale ve çevresinde geçmişte ki halini biliyorsunuz oralarda iki katlı üç katlı yapılar vardı biz onları kamulaştırdık ve yıktık tarihi eserleri bıraktık ve tarihi eserleri restore ediyoruz. Şuanda kale ve çevresinde 22 tane Erzurum evi vardı onlar meydana çıktı. İnşallah göreceksiniz ki oralarda gezinti alanları, yeşillikler hepsi oluşacak” şeklinde açıkladı.

 “YER ALTI ISISIYLA SOKAKLARI ISITALIM İSTİYORUZ”

Erzurum’da yapılacak sağlam alt yapı temelleri neticesinde yer altı ısısından faydalanarak, kış aylarında Erzurum sokaklarının ısıtılabileceğini dile getiren Sekmen; ”Erzurum’da kış soğuk geçmekte ve suların donduğunu görüyoruz. Hâlbuki her bir buçuk metreye boru döşenmiş olsa, suların donması mümkün değil ve yer altı kazdıkça kış mevsimi de olsa sıcak olduğunu görüyoruz. Artık yer altı ısısıyla şehirler ısıtılıyor ve bizlerde böyle bir sitem üzerinde çalışıyoruz. Yeraltı ısısıyla sokakları ısıtalım istiyoruz. Bu yönde gerçek manada bir çalışmamız var bunun içinde kentsel dönüşümünü tamamlamış bir şehir olarak faaliyetlerimize devam ederek kalkınmış bir şehir istiyoruz” diye konuştu.

“CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİYLE BERABER HÜKÜMET KRİZLERİ YAŞANMAYACAK “

Cumhurbaşkanlığı hükümet sitemi üzerine soru sorulması üzerine Mehmet Sekmen, Türkiye de siyasi istikrarı sağlamak için böyle bir değişikliğe gidildiğini söyledi. Türkiye’nin 1800’lü yıllardan itibaren dış kuvvetlerin baskısıyla çift başlı bir yönetim ile yönetildiğini belirten Sekmen; ”Osmanlı’nın son dönemlerinde yapılan son değişikler bizde batının baskısıyla olmuş. Şimdi bu sistemden maksat şu, Türkiye’de siyasi istikrarı sağlamak için böyle bir değişikliğe gidiliyor. Siyasi istikrarın olmadığı yerde ekonomik kalkınma ve istikrarda olmuyor. Yatırımcının olabilmesi için siyasi istikrarında olması gerekiyor. Bir yerde yönetimin sabit durması gerekiyor. Devletimizin başında 2002 yılından önce başka bir idare vardı. 2002’den sonra ise başka bir idare geldi. Yatırımcı da seçim dönemi yatırım yapmaz, Yönetimin kim olacağını bekler ve ona göre yatırımını yapar. Arkadaşlar şimdi iyi bakınız Cumhurbaşkanlığı sistemi ile seçimden itibaren göreceğiz ki yönetimi halk seçiyor. Ancak parlamenter sistemde hükümeti biz direkt seçemiyoruz. Hepimiz muhtelif partilere oy kullanıyoruz ve mecliste oylama yapılıyor ve Cumhurbaşkanı birinci partiden başbakanı veya bir milletvekilini çağırarak hükümet kurma görevini ona veriyor. Ama yeni sistemde böyle bir durum yok halk seçtiği kişiyi göreve getirerek hükümeti kurma görevini seçtiği kişiye veriyor. Bu sistemde partiden milletvekillerinin ayrılması gibi bir durumla da karşı karşıya kalmayacağız. Bu sistemle beraber her fikir mecliste kendini temsil etme imkânı bulacak. Bu sistem kısaca siyasi istikrarı ve ekonomik kalkınmayı sağlayacak. Cumhurbaşkanlığı sistemiyle beraber hükümet krizleri yaşanmayacak ve siyasi iktidar beş yıl boyunca görevini yerine getirecek” dedi.

 
Erzurum'dan Avrupa'ya bir başarı öyküsü
 
Ronaldo’nun Ümmiye teyzesi Erzurum’daydı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum'da enerji gündemi
Mimar Sinan Mühendisler Birliği Erzurum Temsilciliği, “Ortadoğu ve Türkiye’nin ...
TKDK, IPARD II programı sonuçlarını açıkladı
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, IPARD II Programı Birinci ...
Yorgan Kültürü geri dönüyor
M.COŞKUN-Gelişen teknoloji ve buna bağlı hazır giyimle birlikte tarihe ...
 
Karakaya taksilerde TT uygulamasını paylaştı
M.COŞKUN-Erzurum Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yücel Karakaya, ...
Karaaslan Tarım Sİgortasını anlattı
M.COŞKUN-Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği Erzurum Bölge Müdürü Ali Karaarslan, ...
DAİB'ten Suudi Arabistan açılımı
İnşaat Kümesi firmaları, yurt dışı pazarlama programlarına Suudi Arabistan’da ...
 
MÜSİAD'tan besicilere projeli destek
M.COŞKUN-MÜSİAD Erzurum Şubesi tarım ve hayvancılığa dair yatırım ağının ...
Coğrafi İşaretlerde Erzurum farkı
M.COŞKUN-Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü, yeni ürünler keşfederek ...
Cankurtaran Tüneli'nde sona yaklaşıldı
603 kilometre karayolu ağına sahip olan Artvin’i sahil ile birleştirecek ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva