ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>SİYASET
22 Nisan 2022 Cuma - 16:32

Sekmen’den 23 Nisan 1920 Ruhu vurgusu

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Sekmen’den 23 Nisan 1920 Ruhu vurgusu

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Başkan Sekmen, mesajında şu görüşlere yer verdi: “Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluşunun 102’nci yıldönümünü idrak ettiğimiz bu günde, aynı zamanda Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı da büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. Bilindiği gibi her yıl 23 Nisan’da, imzasını attığı muhteşem zaferle adeta tarih yazan Büyük Millet Meclisimizin kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz. Bugün, milli bağımsızlığımızı kazanmamızın ardından devletimizin yeniden inşa edilişi anlamına gelen Yüce Meclisimizde; ‘Hâkimiyet, kayıtsız-şartsız milletindir’ denilerek, tarihe düşülen o notun yıl dönümünün heyecanını da yaşıyoruz. Bugün, aynı zamanda, bundan tam bir asır önce bu mukaddes vatanın işgaline son veren şehitlerimizin ve gazilerimizin yavrularının, yine bu necip millete emanet edilişi anlamına gelen ve zamanla tüm dünya çocuklarının kutladığı ortak bir bayrama dönüşen 23 Nisan Çocuk Bayramımızı da coşkuyla kutluyoruz. Bu bakımdan 23 Nisan 1920 ruhu, dayanışma ruhudur. 23 Nisan 1920 ruhu, devletin ve milletin bekası için mesuliyetlerin en ağırını yüklenerek İstiklal Mücadelesini yöneten ve nihayetinde Cumhuriyet’i ilan eden ruhtur.”
“Lider Türkiye idealimizi çocuklarımız gerçekleştirecek”
Başkan Mehmet Sekmen, “Türkiye’mizi Dünya’da lider bir konuma yarınları yönetecek olan bugünün çocukları ulaştıracak” dedi. Sekmen, mesajında şu kaydı düştü: “23 Nisan’ın omuzlarımıza yüklediği bir başka sorumluluk ise, kuşkusuz geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızdır. Ve çocuklarımıza çok daha yaşanabilir yarınlar bırakmak ve onları geleceğe hazırlamak için güven, huzur ve barış ortamı oluşturmak; hepimizin üzerine düşen sorumlulukları eksiksiz bir biçimde yerine getirmesiyle mümkün olacaktır. Temel felsefemiz ise, şu olmalıdır: Çocuklarımız araştırmalıdır. Çocuklarımız sorgulamalıdır. Kendilerine güvenen bireyler olarak yetişmeli ve yeniliklere sürekli açık olabilmelidir. Çocuklarımız yaşadıkları çağa uyum sağlamaya çalışırken, doğru analiz edip çağı doğru okuyabilmelidir. Gelecek ufukları olmalı ve kendilerine mutlaka hedefler belirlemelidir. Çocuklarımız, milletini, ülkesini ve bayrağını seven, bu değerleri yüceltmek için sürekli çalışıp, devamlı üreten fertler olmalıdır. Kaldı ki, onları bu mukaddes vatanın onurlu, şerefli, haysiyetli, alnı açık, yüzü ak ve başı dik evlatları haline getirmek; ailelerimizin, öğretmenlerimizin ve biz yöneticilerin öncelikli meselesi haline gelmelidir. Dolayısıyla yaşadığımız yüzyılın gerisinde kalmamamız, çocuklarımızın yaşam şartlarını çok daha iyileştirebilmemiz ve onları çağımızın gerektirdiği her türlü bilgi, birikim ve beceriyle donatabilmemiz gerekmektedir.”
“ÇOCUKLARIMIZ YARINLARIMIZIN ÜMİT VE UMUDUDUR”
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, mesajını şöyle tamamladı: “Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının yapıldığı günü aynı zamanda çocuklar için bayram ilan etmesi; onlara duyduğu güvenin bir eseri olmakla birlikte çocuklarımıza ve dolayısıyla bizlere yüklediği sorumluluk anlamına da gelmektedir. Büyükler olarak bizlerin bu sorumlulukları yerine getirmemiz halinde, çocuklarımızın mutlu yarınlarımızın mimarları olacağından hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır. Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak; şehrimizin ve ülkemizin yarınlarını inşa etmek için çıktığımız bu yolda, çocuklarımızın yanında olmaya devam edecek ve onlar için tüm imkânlarımızı yine seferber edeceğiz. Çünkü çocuklarımızı seviyoruz ve onlara duyduğumuz güvenle yarınlarımızdan çok daha ümit varız. İşte bu duygu ve düşüncelerle bu milletin kahraman evlatlarına TBMM gibi yüksek anlamlar barındıran bir kurumu emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.”

 

 
Bayraktar’dan Turizme bilimsel bakış
 
'Çocuklarımız en kıymetli hazinemiz'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karataş’tan 23 Nisan mesajı
MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk ...
Kasapoğlu’ndan Başkan Sekmen’e övgü
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, kentte hayata geçirdiği ...
Şentop’tan sert tepki
Şentop,"Bütün dünyayı ve uluslararası kuruluşları, sadece ifade ve din ...
 
Aydemir’den HDP Milletvekiline milli tepki
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, HDP Şanlıurfa Milletvekili ...
'Terörün her türlüsüyle mücadele eden bir ülkeyiz'
Çavuşoğlu, sınır dışında devam eden terör operasyonlarıyla ilgili olarak, ...
‘Alnımız açık, başımız dik’
Bilgin, ‘Biliyoruz ki bu topraklarda ezanımız yükseldikçe, bayrağımız ...
 
Bahçeli: Terörün kökü kazınacaktır
Bahçeli, ‘Türk milleti zorda kalanlara, darda olanlara, uzanacak el bekleyenlere, ...
Aydemir: ‘Terör ya yok olacak, ya yok olacak’
Türkiye’nin terörle tarihi, kararlı ve dirayetli bir mücadele verdiğini ...
'Milletimizle gönül masaları kuruyoruz'
Varank, “Kaç kişilik belli olmayan masalarda Recep Tayyip Erdoğan gitsin ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva