ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
Uzundere’de Çocuklar doğa ile buluştu
Uzundere’de Çocuklar doğa ile buluştu
Köprüköy’de Ramazan bereketi
Köprüköy’de Ramazan bereketi
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
13 Temmuz 2015 Pazartesi - 03:36

Sekmen bir ilki başardı

Maltepe Erzurumlular Vakfı Dengizek, Başkan Sekmen’e teşekkür ederek“Biz İstanbul’da vakıflar olarak ilk defa Erzurum’dan bir davet aldık.’dedi. İstanbul Erzurumlular Federasyonu Başkanı Ahmet Ağırman da, “Yıllardır bunu bir türlü başaramadık. İlk defa Erzurum’dan böyle davet aldık’dedi

Sekmen bir ilki başardı

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İstanbul’daki Erzurum dernekleri ve işadamları onuruna Tarihi Müceldili Konağı’nda iftar yemeği verdi. İftar yemeğine İller Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Gedik, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, İsfalt A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Ağırman, Ümraniye Belediyesi Başkan Yardımcısı Maliki Ejder Batur, Maltepe Erzurumlular Vakfı Başkanı Süha Dengizek, Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Başkanı Cemal Şengel, Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu ile diğer yetkililer katıldı.

DENGİZEK’TEN TEŞEKKÜR

Başkan Dengizek, burada yaptığı konuşmada, söz konusu etkinlikten ötürü Başkan Sekmen’e teşekkür etti. Dengizek, “Biz İstanbul’da vakıflar olarak ilk defa Erzurum’dan bir davet aldık. Vakfım ve yönetim kurulu adına Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen’e çok teşekkür ediyorum” dedi. Vakıf çalışmaları hakkında bilgi veren Dengizek, kentte var olan “Bana necilik” alışkanlığını eleştirdi. Dengizek, “Yönetim kurulumuzdaki bir arkadaşımız 17 büyükelçiyle Erzurum’a geldi. Büyükelçilerin Erzurum’daki ağırlamasını Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız yaptı. Ben bir başka yerde toplantı vardı, oraya gittim. ‘Kardeşim bakın, 17 tane Büyükelçi geldi. Bunların yanlarında yakınları da var 40 taneler. Gelin bunlarla beraber olun. Bunlarla Erzurum’a yatırım kazandıralım’ dedim. Bana dedikleri şey şuydu; ‘Bizi ilgilendirmez, Büyükşehir Belediyesi program yapmış.’ Bu ne demek ya? Büyükşehir Belediyesi nerenin? Bana necilik olmaz, böyle bir anlayış olmaz” diye konuştu.

“BİZİM YANIMIZ, CANIMIZ VE SEVDAMIZ ERZURUM’DUR”

İstanbul Erzurumlular Federasyonu Başkanı Ahmet Ağırman da, gurbetteki Erzurum ve Erzurum’daki Erzurum’un derdini çok iyi bildiklerini söyledi. Ağırman, “Yıllardan beri bir araya gelmek ve beraber olmak için çalıştık. Yıllardan beri bunu bir türlü başaramadık. İlk defa Erzurum’dan böyle davet aldık. Son 1 yıldır hamd olsun İstanbul’daki vakıf ve federasyonları ortak hareket eder hale getirdik. Bizim yanımız, canımız ve sevdamız Erzurum’dur” diye konuştu. Dostluk Grubu Temsilcileri Metin Taş ve Aydın Ayyıldız da, İstanbul’daki Dadaşların tek bir ortak payda olan Erzurum sevdasında birleştiğini ifade etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı da, Başkan Sekmen’in kurmaylarıyla birlikte çok güzel işlere imza attığını kaydetti. Ilıcalı, şehre gelen bürokrat, yatırımcı ve yöneticilere Erzurum’un sahip çıkması gerektiğini bildirdi. Ilıcalı, işadamı, sanayici, siyasetçi, bürokrat ve gazetecilerin Başkan Sekmen’e sürekli destek vermesi gerektiğini, moral ve motivasyonun çok önemli olduğunu ifade etti.

“ERZURUM’U HER ALANDA TANITIYORUZ”

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, İstanbul’dan gelen misafirlerine teşekkür ederek, “Öncelikle sizleri burada ağırlamaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Ne iyi yaptınız da bugün iftar soframızda, aramızda bulunuyorsunuz. Kendisi veya anne-babası Erzurum’da doğmuş ama başka illerimizde yaşayan hemşerilerimizi burada ağırlamaktan ötürü çok mutluyum” dedi. Erzurum’un tanıtımına büyük önem verdiğini ifade eden Sekmen, “İstiyoruz ki Erzurum’u duymayan kalmasın. Ramazan etkinliklerimizi her akşam buradan televizyonlar vasıtasıyla canlı yayınlarla Dünya’ya tanıttık. İstiyoruz ki Erzurum, geçmişte olduğu gibi bugün de arzu ettiğimiz seviyeye gelsin. Bunu da hem Erzurum’da hem de dışarıda yaşayan Dadaşlarla el ele, gönül gönüle vererek beraber yapacağız” diye konuştu.

“DEĞİŞİMİ KABUL ETTİRMEK KOLAY DEĞİLDİR”

Değişimin zor olduğunu vurgulayan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Değişim hakikaten zordur. Değişimi kabul ettirmek kolay değildir. Bu zamanla olacak. Ama bir yerde nasıl su damlaya damlaya mermerleri, taşları deldiği gibi neticede dönüp bakacağız ki hakikaten değişimi, dönüşümü başarmışız. Erzurum’da Ramazan bir başka yaşanır. Serin havada, manevi iklimde dolu dolu yaşanır. Mekkeliler oruç tutmak için Ramazan’da Erzurum’a geliyor. Kendileriyle sohbet ettiğimizde, her yıl Ramazan’da Erzurum’a geldiklerini söylediler. Şehrimizin tanıtımını yaptığımızda sıcak memleketlerden nice insanlar Ramazan’da oruçlarını tutmak için Erzurum’a gelecektir.”

İŞADAMLARINA ÇAĞRI

Konuşmasında işadamlarına çağrıda bulunan Başkan Sekmen, sözlerini şöyle tamamladı: “Biz istiyoruz ki bu şehre yatırım gelsin. Bu şehir büyüyecekse, gelişecekse yatırıma ihtiyacı var. Tabi ki gönlümüz burada oturan Erzurumluların yatırım yapmasını arzu ediyor. Ama dünyanın hiçbir yerinde sadece yerli sermaye ile bu işleri çözmek mümkün olmuyor. Erzurum’a ulusal ve uluslararası düzeyde yatırımcıları da getirme gayreti içerisindeyiz. Erzurum’u geliştirmek, kalkındırmak için yola çıktık. Gündüz gece demeden Allah’ın izniyle bu yolda yürüyoruz. İnanıyorum ki dönemin sonuna geldiğimiz zaman önemli bir gelişme kaydetmiş olacağız. Erzurum için ne gerekiyorsa yapıyoruz ve yapmaya da hazırız.”

 
GHİSM çalışanları iftarda buluştu
 
Atatürk Üniversitesi 2’inci oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oltulu star Alper Türkan Çınar’ın Gölgesi’nde
Oltulu dizi oyuncusu Alper Türkan yeni dizi ile yakında vizyonda.
Tebriz Zehra İlahi Gurubu Erzurum’daydı
Büyükşehir Belediyesi’nce Ramazan ayı boyunca her akşam Havuzbaşı Kent ...
Erzurum Hutbe Okuma’da 3’üncü oldu
2015 yılı Camiler ve Din Görevlileri haftası etkinlikleri kapsamında Erzurum ...
 
Büyükşehir üniversitelileri ağırlayacak
Atatürk Üniversitesinin en etkin kulüplerinden Genç Vizyon Kulübü ile ...
Aşkaleli hafız Pilgir’den büyük başarı
Diyanet İşleri Başkanlığı’nca düzenlenen ‘Türkiye Uluslararası Hafızlık ...
Çarşıbaşı’nda Ramazan bir başka güzel
Oltu İlçesinde Ramazan ayı ile birlikte Çarşıbaşı semtinde düzenlenen ...
 
Vakkasoğlu, ‘Ramazan Medeniyeti’ni anlattı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Havuzbaşı Kent Meydanı’nda düzenlediği ...
Ramazan hoşgörüsünü ‘Tansiyon’la anlatıyor
Erzurum’da Ramazan ayında yerel Kanal 25 ekranlarında yayınlanan “Tansiyon” ...
Erzurum Ramazan Gecelerinde Tiyatro damgası
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Büyükşehir Belediyesi Şehir ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva