ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı
Erzurum’da 104'üncü yıl gurur ve coşkusu
Erzurum’da 104'üncü yıl gurur ve coşkusu
Milli İrade Milli Coşkuda yüreklerini buluşturdu
Milli İrade Milli Coşkuda yüreklerini buluşturdu
Temsili Vali’den çevre hassasiyeti
Temsili Vali’den çevre hassasiyeti
Uzundere 23 Nisan coşkusuyla şenlendi
Uzundere 23 Nisan coşkusuyla şenlendi
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
23 Şubat 2015 Pazartesi - 06:23

Sekmen: ‘Vefa nedir, bilir misin?’

'Ahde Vefa'nın çok önemli bir meziyet olduğunu belirten Sekmen, "Yaşadığımız şu fani dünyada 'Ahde Vefa' kadar önemli bir şey yoktur. İyi günlerimizde yanımızda olanlar zamanla azalıyorlar, işte o zaman ahde vefası olan sizler varsınız, dostlar var."dedi

Sekmen: ‘Vefa nedir, bilir misin?’

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Erzurum'un yetiştirdiği TRT sanatçıları için “Ahde Vefa Gecesi“ düzenledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in talimatlarıyla düzenlenen, TRT’nin Güçlü sesleri Erzurumlu ses sanatçılarından Mehmet Çalmaşır, Mükerrem Kemertaş, Lütfü Ortakale, Zeki Süzergil, Metin Solmaz, Gürkan Özpeker, Mete Çelenk, Metin Gülebenzer, Cengiz Çelenk, Talat Baydar ve İlhami Kantar’ın konuk olduğu “Ahde Vefa Gecesi“ne Erzurumlular büyük ilgi gösterdi.
Büyükşehir Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'de gerçekleşen programa, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'le beraber, Büyükşehir Belediyesi Yöneticileri ve çok sayıda protokol üyesi de katıldı.
ERZURUM’UN SESLERİ
Erzurumluların yıllardır hayranlıkla dinlediği ses sanatçıları, kendileri için düzenlenen “Ahde Vefa Gecesi“nde en sevilen eserlerini seslendirdi. Zaman zaman seyircilerinde sanatçılara eşlik ettiği programda, sanatçılar halktan gelen isteklere de yer verdiler.
Duygu dolu anların yaşandığı “Ahde Vefa Gecesi“nde, duygusal bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen, programa katılan sanatçılara ayrı ayrı teşekkür ederek, "Bir vefa örneği olarak, şehrimizin değerlerine karşı bir nebze de olsa sorumluluğumuzu yerine getire bilmek için 'Ahde Vefa Gecesi' düzenledik." dedi.
SEKMEN’DEN SELAMLAMA
Büyükşehir Belediyesi olarak “Ahde Vefa Gecesi“ programları düzenlemeye devam edeceklerini vurgulayan Başkan Sekmen, “'Dostlarını daima vefa ile hatırla can ! Arayan sen ol, bulan sen; Tanıyan sen ol, kucaklayan yine sen. Kula vefası olmayanın Hakk'a vefası olmaz..!' anlayışıyla, Erzurum’un yetiştirdiği hepsi birbirinden değerli TRT sanatçıları Mehmet Çalmaşır, Mükerrem Kemertaş, Lütfü Ortakale, Zeki Süzergil , Metin Solmaz, Gürkan Özpeker, Mete Çelenk, Metin Gülebenzer, Cengiz Çelenk, Talat Baydar Ve İlhami Kantar’ı “Ahde Vefa Gecesi“ programız da siz, Erzurum ve sanat aşığı, halkımızla buluşturmanın büyük mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.
NE MUTLU SANATÇI OLABİLENE
Konuşmasında, Sanatçı olmanın büyük gayret ve yürek istediğine vurgu yapan Başkan Sekmen, "Ne mutlu, milletinin gönlünde taht kuran, sanatçı olabilene, ne mutlu Erzurum'umuzun yetiştirdiği, Dadaşın gönlünde taht kuran, siz değerli sanatçılarımıza." diyerek, Erzurum'dan çıkıp, yarım asırdır tüm Türkiye'nin gönlünde taht kuran sanatçıları başarılarından dolayı tebrik etti.
VEFA NEDİR BİLİR MİSİN?
Konuşmasında, Mevla'nın "Vefa"yla ilgili sözlerine de yer veren Başkan Sekmen, “ 'Vefa nedir, bilir misin? Vefa arkanda bıraktığını, giderken yaktığını yabana atmamandır. Vefa; dostluğun asaletine, bir dua sonrası verilen sözlere, hayallere ihanet katmamandır. Vefa; ötelerin sonsuz mükafatı karşısında, cehennemi hafife almaman, ulvi güzellikleri dünyaya satmamandır.' diyor Mevlana... Vefa tam, mükemmel, içten, sağlam ve sarsılmaz kalp bağlılığıdır. Samimi inanan insan vefalıdır. Vefa, insanların hayatları süresince ihtiyaç duydukları üstün ahlak özellikleridir. Sevgi, şefkat, merhamet, hamiyet, yiğitlik ve vefa gibi duygular üstün insanların şiarıdır." şeklinde konuştu.
AHDE VEFA MEZİYETTİR
'Ahde Vefa'nın çok önemli bir meziyet olduğuna ve bu nedenle de gelecek nesillere 'Ahde Vefa'yı öğretmek için programlar düzenlemeye devam edeceklerini belirten Başkan Sekmen, "Yaşadığımız şu fani dünyada 'Ahde Vefa' kadar önemli bir şey yoktur. İyi günlerimizde yanımızda olanlar zamanla azalıyorlar, işte o zaman ahde vefası olan sizler varsınız, dostlar var. İnancımız ve değerlerimiz gereği Ahde Vefa'ya çok önem veriyoruz. Gelecek nesillerimize Ahde Vefa'yı öğretebilmenin gayreti içerisindeyiz. Bir vefa örneği olarak, şehrimizin değerlerine karşı bir nebzede olsa sorumluluğumu yerine getire bilmek için "Ahde Vefa" programları düzenlemeye devam edeceğiz. Bu kış gününde, "Ahde Vefa Gecesi"nde burada bulunarak, vefanın yüceliğine erişen siz değerli vefakar insanları tebrik ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum." dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen, program sonunda, “Ahde Vefa Gecesi"ne katılan sanatçılar Mehmet Çalmaşır, Mükerrem Kemertaş, Lütfü Ortakale, Zeki Süzergil , Metin Solmaz, Gürkan Özpeker, Mete Çelenk, Metin Gülebenzer, Cengiz Çelenk, Talat Baydar ve İlhami Kantar’ı ayrı ayrı tebrik ederek hediyeler verdi.
 

 
Buz Pateni Şöleni ilgi buldu
 
Van, 5’inci maçını da kazandı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
misafir 23 Şubat 2015 Pazartesi 13:21

Ahde vefa, kısaca "sözünde durmak" anlamına geliyor.Bu güzel programa neden böyle bir isim verildi? Daha önce verilmiş bir söz mü vardı,anlayamadık gitti.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk Halk Kültürüne yarışmalı destek
Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ile Erzurum İl Temsilciliği tarafından ...
Bar’da Palandöken Belediyesi farkı
Erzurum'da gerçekleştirilen Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Kulüplerarası ...
Bar başlıyor..Barbaşı sallarken mendilini...
Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ile Halk Oyunları İl Temsilciliği, GHSİM ...
 
‘Türkçe atalarımızın bize emaneti’
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, "Atalarımızın bize en büyük ...
Kudüs Dramı konferansla anlatılacak
Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından ‘Kudüs’ün Dünü ve Bugünü’ ...
11 STK’dan Şehadet Gecesi
21 Şubat Cumartesi günü Yenişehir'de bulunan Necip Fazıl Kısakürek Kültür ...
 
Elek kültürümüzü de kaybettik
M.COŞKUN-Mutfakların vazgeçilmezleri arasında yerini alan ve gürgen ağacından ...
‘Uçurtmanın Kuyruğu’ büyük ilgi gördü
Geçtiğimiz hafta Erzurum Devlet Tiyatrosu’nda seyirci ile buluşan ‘Uçurtmanın ...
Gençlik Merkezi değerlerine sahip çıkıyor
Onarım çalışmaları tüm hızıyla süren Yakutiye Gençlik Merkezi’nde eğitim ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva