ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
19 terörist etkisiz hale getirildi
19 terörist etkisiz hale getirildi
Aras coştu
Aras coştu
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
13 Şubat 2015 Cuma - 15:38

Sekmen Sanat Tarihi’ne geçti

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen Erzurum Yerel Yönetiminde bir ilke öncü oldu. Büyükşehir Bünyesinde tiyatro kurduran Sekmen, bu yatırımıyla hem sanat, hem de Erzurum yerel yönetim tarihine yeni bir sayfa ekledi.

Sekmen Sanat Tarihi’ne geçti

Erzurum'un kültür ve sanatına önemli katkılarda bulunan Erzurum Büyükşehir Belediyesi kendi tiyatrosunu kurdu. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in destek ve teşvikleriyle kurulan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu 14 Şubat Cumartesi günü saat 19.00'da Necip Fazıl Kısakürek’in yazdığı, Cem İçyar’ın aynı adlı eserden uyarlayıp, yönetmenliğini yaptığı "Yunus Emre" isimli tek perdelik tiyatro oyunuyla Erzurum Büyükşehir Belediyesi Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde perdelerini açıyor.
İLK OYUN: YUNUS EMRE
 Prömiyeri 14 Şubat Cumartesi günü saat 19.00'da yapılacak olan "Yunus Emre" tiyatrosunun Yönetmenliğini Cem İçyar, Genel Sanat Yönetmenliğini ise Emrah Çılgı yapmakta. 14,15,18,25 Şubat günlerinde ki oyunlar saat 19:00’da, 22 Şubat ve 1 Mart Pazar günlerinde ki oyunlar ise saat 16:00’da bütün halkımıza ücretsiz olarak sahnelenecek.
ÇILGI BİLGİ VERDİ
 Oyunla ilgili açıklamalarda bulunan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Emrah Çılgı, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu olarak ilk kez seyirci karşısına çıkmanın heyecanı içinde olduklarını ve ilk oyunları olan “ Yunus Emre” oyununun halkımızı memnun edeceğini söyledi. Ekip olarak yeni oyunlara şimdiden başlandığını ifade eden Çılgı, "Toplumumuzun ve medeniyetimizin düştüğü yerden yeniden yükselmesinin, sanat ve bilimde ulaştığımız parlak seviyelere tekrar ulaştığımızda mümkün olacağını düşündüğümüzden bütün sanatsal, kültürel faaliyetlerle birlikte tiyatroya büyük önem vermekteyiz.
 Modern zamanlara ve Batıya ait bir sanat dalı olan tiyatroya kendi dilimizi ve rengimizi katmayı becerebilmeliyiz. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen’in desteğiyle, büyük geleneğimize, tarihin ve coğrafyanın ülkemize yüklediği misyona uygun bir tiyatro anlayışını Erzurum’umuzda geliştireceğiz." dedi.
OYUNU İÇYAR YÖNETİYOR
“Yunus Emre” adlı oyunun Yönetmeni Cem İçyar ise oyunla ilgili yaptığı açıklamada, “Necip Fazıl Kısakürek gibi Türk Edebiyatı’nın önemli isimlerinden birinin pek bilinmeyen ancak çok önemli oyunlarından biri olan oyunun çalışmaları yoğun bir şekilde geçti. Yaklaşık kırk günlük bir prova sürecinden sonra oyunumuzu Erzurumlu Hemşerilerimizin beğenisine sunuyoruz. Profesyonel bir anlayışla Dramaturgi çalışması yapıp oyunu uyarladık. Bu uyarlamada Üstad Necip Fazıl’ın oyun üzerindeki rengini kaybetmeden yeni sahneler ve oyun kişileri katarak, oyunda yeni katmanlar oluşturmaya gayret ettik. Yirmi kişilik bir ekiple, seyir zevki yüksek bir oyun ortaya koymaya ve Erzurumlu hemşerilerimize güzel bir tiyatro zevki yaşatmaya çalıştık. Umarım bunda başarılı olmuşuzdur. Yunus Emre Anadolu’da birçok yer gezerek insanlığa iyi, güzeli anlatmış, onlara mutluluğun Allah Aşkı’nda olduğunu söylemiştir. Allah’ı seven, O’na aşık olan insan tüm güzellikleri görür ve iyi olanı, güzel olanı sever. Yunus hayatı boyunca Allah Aşkı’yla yanmış, yakmış bir Anadolu Erenidir. Yunus Anadolu insanının ortak paydasıdır. Onu anlatan bir oyunu yönetmek onur verici bir durum.” dedi.
 Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in ve ekibinin Erzurum’da tiyatroya destek olup yeni bir profesyonel oluşumu başlattığını vurgulayan Cem İçyar, “Bu durum Erzurum için büyük bir kazançtır. Bu desteğin devam edeceğini ve katlanarak büyüyeceğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen’in, yeni oyunların da sahneleneceğini ve sosyal olarak tiyatronun önemli olduğunu vurgulaması bizi çok mutlu etti; yıllardır var olan bir eksikliğin giderilmesi ve yeni sosyal etkileşim alanlarının artması hususunda bizi ümitlendirdi. Bu bağlamda Sayın Başkanımız Mehmet Sekmen’e teşekkür ediyorum.” dedi.
 

 
‘Kurtarın beni’
 
17 ülke Erzurum’da yarışıyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
misafir 13 Şubat 2015 Cuma 19:46

Sayın başkanım belediyenin sosyal faaliyetlere el atması çok iyi ama kurulumunuzda çalışan işçilerin 2015 yılı toplu is sözleşgmesini ne zaman yapacaksiniz. Şunun şurasında genel seçimlere 4 ay bir süre kaldi.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2. Abdulhamit rahmetle anıldı
ll. Abdulhamit Han’ın Erzurum’dan çekilip gönderilmesini istediği fotoğrafların ...
25’inci şehir, 25 ülkeye açılıyor
M.AKDAĞ-Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen Erzurum’un turizm ölçekli ...
Buz Tırmanış Festivali’nin yankıları sürüyor
Gaziantep Üniversitesi Dağcılık Topluluğu (GÜDAT) üyeleri Erzurum Uzundere’de ...
 
EDT’den 3’üncü büyük oyun
Erzurum Devlet Tiyatrosu Uçurtmanın Kuyruğu oyununu tiyatro seyircisiyle buluşuyor
Genç İletişimciler edebiyata yoğunlaştı
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün İlteşim Fakültesi’nden ...
Tarihin Arka Yüzündeki Sarıkamış Harekatı’na övgü
Avukat Necati Bölükbaşı’nın kaleminden çıkan ve ilk baskısı büyük yankı ...
 
Uzundere yeni logosunu buldu
Uzundere Kaymakamlığı Seçici Kurulu, istediği logoyu "Recep Gürler" isimli ...
Eserini Cumhurbaşkanı’na ithaf etti
Tarihi eserleriyle tanınan Kadir Mısıroğlu’nun Tarihten Günümüze Ermeni ...
‘Uçurtmanın Kuyruğu’ EDT sahnesinde
Dilek BAYRAK-Erzurum Devlet Tiyatrosu oyun repertuarına ‘Uçurtmanın Kuyruğu’nu ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva