ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
2 Temmuz 2016 Cumartesi - 14:48

Sekmen STK üyeleri ve muhtarlarla buluştu

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ve muhtarlarla iftarda bir araya geldi.

Sekmen STK üyeleri ve muhtarlarla buluştu

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ve muhtarlarla iftarda bir araya geldi. Olimpiyat Park’ta düzenlenen iftar programında konuşan Başkan Sekmen, Kadir Gecesi ve Ramazan ayının önemini anlattı. Sekmen, “Feyiz ve bereketin, rahmet ve mağfiretin nihayetsiz bahşedildiği Kadir Gecesi’ni idrak ediyoruz. Bizlere doğru yolu gösteren, bizi aydınlığa çıkaran, insanlığı dünya ve ahiret saadetine erdiren Yüce Kitabımızın indirilmeye başlandığı Kadir Gecemiz mübarek olsun. Kandil geceleriyle başlayıp, üç aylarla devam eden ve mübarek Ramazan ayı ile her tarafı kuşatan bir manevi atmosferden geçiyoruz. Rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazanın son günlerini yaşıyoruz. Manevi ve ahlaki değerlerin zayıfladığı, aile kavramı ve toplumun ortak bağlarının yok olmaya yüz tuttuğu günümüzde, Rabbimizin rahmet yüklü mesajı Kur’an-ı Kerim’i sadece bu ayda değil hayatımızın her anına nakşetmeliyiz” diye konuştu.

“STK VE MUHTARLARIMIZIN FİKİRLERİNİ HER ZAMAN ÖNEMSİYORUM”

Sivil toplum kuruluşları ve muhtarların şehirle ilgili fikirlerini her zaman önemsediğini bildiren Başkan Sekmen, şöyle devam etti: “Toplumun ihya ve inşasında siz sivil inisiyatif kuruluşları ve muhtarlarımızın proje, düşünce ve fikirlerini her zaman önemsediğimi bu güzel birlik sofrasında bir kez daha ifade etmek istiyorum. İlimizdeki sivil toplum kuruluşları, şehrimizin ekonomik, sosyal ve siyasal alanlarda gördükleri işlevleriyle Erzurum için önemli birer aktör haline gelmişlerdir. STK’lar yapmış oldukları etkinlik ve faaliyetleriyle ilgili oldukları konularda toplumu bilinçlendirmektedirler. Sivil toplum kuruluşları ulusal ve uluslararası düzeyde gerçekleştirdikleri ekonomik ilişki ve organizasyonlarla toplumsal kalkınma ve gelişmede önemli roller üstlenmektedir. Bununla birlikte yerel yönetimin hamisi olan siz değerli muhtarlarımızla beraber yerleşim yerlerinin sorunlarını çözmek için sahada görev yapıyoruz. Mahalleler ve şehrimiz arasındaki entegrasyonu sağlayan muhtarlarımız ve Erzurum’un gelişimine katkıda bulunan sivil inisiyatif kurumlarımızla birlikte inşallah kentimizi zirveye taşıyacağız.” Sekmen, sivil inisiyatif ve yerel yöneticilere seslenerek, “Erzurum’u sizlerle birlikte hazırlayacağımız projeler, inovatif ve yenilikçi düşüncelerle lider bir kent yapacağız. Üreten, ürettiğini kazanan ve memleketten kazandığını yine memleketin toprağına harcayan bir Erzurum’u sizlerle birlikte, el birliğiyle inşa edeceğiz” şeklinde konuştu.

SEKMEN: “İSLAM’IN GÜNEŞİ YERYÜZÜNÜ AYDINLATTI”

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, iftar programının ardından Ulu Cami’ye geçerek teravih namazı sonrası Erzurumluların Kadir Gecesi’ni kutladı. Başkan Sekmen, Kadir Gecesi ile ilgili şunları söyledi: “Şuan bütün İslam coğrafyasında Hira ufuklarında beliren İslam güneşinin yeryüzünü aydınlattığına bir kez daha bu mübarek gecede şahitlik ettik. Fahr-i Kâinât Efendimiz bu geceyle ilgili şöyle buyurmaktadır: ‘İnanarak ve sevabını Allah’tan umarak Kadir gecesini ihya edenin geçmiş günahları affolunur’ Kerim kitabımızın indirilmeye başlandığı bu gecede bir kez daha hatırlayalım. Kur’an’ın hak, hakikat ve ahlâk ilkelerine sarıldığımız ölçüde bu gecede bir ömre bedel manevî gelişmeler yaşayabiliriz. Bu gece, kaybettiklerimizi bulma gecesidir. Zihinleri ve gönülleri Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’e göre yeniden inşa etme, onun hayat veren soluklarıyla yeniden dirilme gecesidir. Bu gece imana ve merhamete sarılma gecesidir. Kendimizi hesaba çekme ve darda olan kardeşlerimiz için gözyaşı dökme gecesidir. Ramazan ayı boyunca İslâm coğrafyasında kadın, çocuk, yaşlı demeden kardeşlerimize reva görülen zulüm, şehitlerimiz ve terör saldırıları nedeniyle yüreğimiz dağlandı. Bu hüzünle Ramazanımız buruk geçti. İnsanlığın barış ve huzuru için hayrın anahtarı şerrin kilidi olmak, yeryüzündeki bütün Müslümanların sorumluluğudur.”

Bu arada Kadir Gecesi dolayısıyla Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşlara Teravih Namazı sonrası lokum ikram edildi.

 
Olur yaylalarında civil peynir yapımı başladı
 
Ağırman Kadir Gecesi ve Kur’an-ı Kerim’i anlattı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fidan, ‘Kırklar Meclisi’ni anlattı
Büyükşehir Belediyesi’nin, Yakutiye Medresesi’nde teravih namazı sonrası ...
Canım Erzurumlu Divan Şairlerini anlattı
Prof. Dr. Rıdvan Canım, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Yakutiye Medresesi’nde ...
Özkılıç, 'Gelenek, Toplum ve Şiir'i anlattı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Yakutiye Medresesi’nde teravih namazı ...
 
Yeni Kaymakamlık Binasına ilk armağan
Oltulu el sanatları ustası Kenan Üstün, Oltu Kaymakamı Zengin’e bir tablo ...
Ertaş Göç ve Muhacirliği anlattı
ŞEHİRDER Başkanı Murat Ertaş, “Göç ve Muhacirliğin Erzurum’daki Yansımaları”nı anlattı.
Erzurum Ovası EXPO 2016’da
DİLEK BAYRAK-EXPO 2016 Antalya'da Erzurum Ovası Kuşları Sergisi büyük ilgi gördü.
 
Tarihi Kongre Binasında Tezhib Sergisi açıldı
Erzurum Kongresi’nin yapıldığı tarihi bina, Tezhib ve El Sanatları sergisine ev sahipliği yaptı.
Dünya Hafızları Erzurum'daydı
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Uluslararası ...
Naht Sanatı Sergisine büyük ilgi vardı
DULEK BAYRAK-Pazaryolu ilçesinde açılan Kıl Testeresi Kursuna katılan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva