ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
Atama kararları yayımlandı
Atama kararları yayımlandı
Oral: 'Yeni faiz oranları kabul edilebilir değil'
Oral: 'Yeni faiz oranları kabul edilebilir değil'
HABERLER>EKONOMİ
8 Aralık 2015 Salı - 15:19

Sekmen: 'İstişare sünnettir'

Sekmen, kurumlar arası diyalog ve fikir alışverişinin önemine vurgu yaptı.

Sekmen:  İstişare sünnettir

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurumlu işadamlarının ürettiği yerel ürünlere pazar desteği sağlayacağını açıkladı. Sekmen, şehirdeki Süt ve Süt Ürünleri Üreticileri ile bir araya geldi. Büyükşehir Belediye Meclisi Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Sekmen, kent ekonomisinin tarım ve hayvancılığa dayandığını ifade etti.

ERZURUM VE TARIM SEKTÖRÜ

Sekmen, şöyle dedi: “İlimizde hayvancılığın yüksek oranlarda yapılmasına, süt ve süt ürünleri sektörü ilimizde tarımının temel bileşeni olmasına rağmen maalesef bu konuda gereken yere sahip değiliz. Büyükşehir Belediyesi olarak tarım ve hayvancılıkla uğraşan ve şehrimize katma değer sağlayan sizlerin sorunlarını dinlemek, önerilerinizi almak ve problemlere çözüm üretmek için işadamlarımızla bir araya geliyoruz. Benim şahsen şöyle bir çalışma prensibim var; ‘Bu şeyi konuşalım, burada kalsın’ diye bir şey yok bizde. Kararlar alacağız ve kararların uygulamasını da takip edeceğiz. Bana diyeceksiniz ki, ‘Başkanım yerel pazar istiyoruz. Başkanım çarşı istiyoruz…’ Siz bana böyle öneri sunun, ben de gereğini yapayım. Bakınız, bizden ne gibi beklentileriniz var? Bunları bizzat yetkili işadamlarımızdan dinlemek için bir araya geldik. Bu sektörün diğer tanınan büyük üreticilerle rekabet edebilmelerini sağlayacak altyapının oluşturulması için neler yapılabileceğimizi hep birlikte istişare edeceğiz.”

SEKTÖREL ANALİZ

Daha sonra süt ve süt ürünleri üreticilerine Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürlüğü tarafından sektörel analizi içeren bir sunum yapıldı. Sunuma müteakip sorun ve çözüm önerileri kısmında görüş alışverişinde bulunuldu. Sektörün temsilcileri, Erzurum’da bulunan ulusal marketlerin yerel ürünlere yönlendirilmesi, yerel ürünlerin reyonlarının açılması, ticaret şartlarının iyileştirilmesi hususunda Başkan Sekmen’den destek istedi.

SEKMEN: “İSTİŞARE SÜNNETTİR”

Sekmen, kurumlar arası diyalog ve fikir alışverişinin önemine vurgu yaptı. Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şimdi söylediniz, biz de haberdar olduk. Ulusal marketlerimizin sahipleriyle görüşeceğim. ‘Arkadaş Erzurum’da bu işi yapıyorsun, bizim de yerel ürünlerimize reyon ayıracaksın’ deriz. Ama benim haberim olmazsa ‘Böyle bir ihtiyaç var mı?’ bilemem ki. Ulusal marketlerle görüşüp bunu sağlarız Allah’ın izniyle. İstişare sünnettir. İşte bu toplantıları bunun için yapıyoruz. Bakınız Canlı Hayvan Pazarı’na gittim, o günde hava yağmurluydu, etraf çamurdu. Biz de girdik çamura, gittik kahveye. Dedim ki; ‘Daha başlamadan evvel hepinizden özür diliyorum’ Şaşırdı insanlar… ‘Kaç yıldır buradasınız?’ dedim. ‘2005’ten beri buradayız’ dediler. Kurum yetkililerimi derhal çağırdım; ‘Öncelikle bu oturma kahvehaneleri derhal boyanacak. Hemen stabilize serilecek, yollar asfaltlanacak, duvarlar düzeltilecek…’ Konuştukça sorunlar çözüldü. ‘Bizim ruhsatımız da yok’ dediler. Derhal stabilizeyi serdik, yolları asfaltladık, duvarları yaptık, vatandaşlarımızın oturacakları kahvehaneleri boyattık, girişte bir kontrol noktası kurduk, bir zabıta ekibi, bir veteriner koyduk, ruhsatlandırmaya devam ediyoruz. Bakın bunları konuştuk ve yaptık. Konuştuk mu fikir uygunsa Allah’ın izniyle uygulamaya geçiririz. Ulusal marketlerin patronlarıyla görüşeceğim. Erzurum ürünlerinin pazarlamasını yapmak için iki AVM’den de yer isteyelim. Oralarda bu ürünlerin pazarlamasını yapacağız. Birinci kararımız budur. Biz size katkı sağlayacağız, sizin ürünlerinizi pazarlayacağız. İhracatçılar Birliği ile görüşeceğiz. Gıda fuarlarına Erzurum’daki üretici firmalarımız götürülecek, biz de destek sağlayacağız. Biz sizi fuarlara ulaştıracağız.” Sekmen toplantıda, katılımcılardan oluşan alt bir komisyon kurularak sektördeki sorunların rapor haline getirilmesi ve kurumlara dağıtılması talimatını da verdi.

 
Yaban hayata yem takviyesi
 
Zabıta Çalıştayı tamamlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TKDK’dan eğitim yaklaşımı
TKDK İl Koordinatörlüğü, IPARD II Programı’nın ilk başvuru çağrı döneminin ...
İhracatta sektör sıralaması açıklandı
M.AKDAĞ-Erzurum’un Kasım ayı ve ocak-kasım dönemleri sektörel bazlı ihracat ...
Bir milyon eşiğini aştık
MAHMUT AKDAĞ-DHMİ Kasım ayı sonu Erzurum verilerini açıkladı.
 
Ata TEKNOKENT İnovasyon Fuarındaydı
Ekonomi Bakanlığı katkıları ile Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin bu yıl ...
'Yüzde 50 devletten, yüzde 50 sizden'
M.COŞKUN-Gıda Tarım ve Hayvancılık Erzurum İl Müdürlüğü, ‘Yüzde 50 bizden, ...
BTK Demiryolu Projesinin önemi ortaya çıktı
Yapımına 2008 yılında Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan cumhurbaşkanlarının ...
 
TKDK Hibe Destek Oranları arttı
TKDK Erzurum İl Koordinatörlüğü IPARD II Tanıtımlarının ilk toplantısını ...
Degen TOKİ yaklaşımını değerlendirdi
M.COŞKUN-Türkiye Emekliler Derneği Erzurum Şube Başkanı Ahmet Degen, emeklilere ...
Erzurum 3’üncü sırada
TÜİK Kasım ayı TÜFE’sini paylaştı. Erzincan ve Bayburt’un da bulunduğu ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva