ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
28 Kasım 2019 Perşembe - 13:37

Sekmen: ‘İnsanlığın önderi sevgili peygamberimizdir’

Büyükşehir Belediyesi, “Mevlid-i Nebi Haftası” etkinlikleri kapsamında çok özel bir program gerçekleştirdi.

Sekmen: ‘İnsanlığın önderi sevgili peygamberimizdir’

Büyükşehir Belediyesi, “Mevlid-i Nebi Haftası” etkinlikleri kapsamında çok özel bir program gerçekleştirdi. “Peygamber Efendimizin Örnek Aile Hayatı” konulu program vatandaşlardan büyük ilgi görürken, Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nun sohbeti ise, adeta can kulağıyla dinlendi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kültür etkinlikleri kapsamında “Peygamber Efendimizin Örnek Aile Hayatı” konulu bir program düzenledi. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Allah Resulü’nün örnek aile hayatını anlattı. Dünya Birincisi Hafız Mehmet Bilir’in Kur’an tilavetiyle başlayan programda, seslendirdiği ilahilerle gönüllerde taht kuran Sedat Uçan da, birbirinden güzel ezgilerle programa katılanları adeta mest etti.

MEVLİD-İ NEBİ ÖZEL PROGRAMI

Mevlid-i Nebi özel programının açılış ve selamlama konuşmasını Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Şahin yaptı. Şahin bu yıl Mevlid-i Nebi Haftası’nın “İslam’da Aile” temasıyla kutlandığını hatırlatarak, “Biz de bu bağlamda Büyükşehir Belediyesi olarak, birbirinden kıymetli konuklarımızın katılımıyla özel bir program organize edelim istedik” dedi.

Konuşmasında ailenin önemine değinen Şahin, “Hepimiz biliyoruz ki; aile demek güven demek, dayanak demek, korunak ve sığınak demektir. Aile vefadır, sadakattir, bağlılıktır, teslimiyettir, sevgidir, samimiyet ve muhabbettir. İşte bu tüm vasıfları üzerinde toplayan, bizler için mükemmel bir örnek olan kişi ise, hiç şüphe yok ki, âlemlere rahmet olarak gönderilen Yüce Peygamberimizdir” ifadelerini kullandı.

“İNSANLIĞIN ÖNDERİ SEVGİLİ PEYGAMBERİMİZDİR”

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise konuşmasında, Allah Resulü’nün, insanlığın kurtuluşuna giden yolu göstermekle kalmadığını, aynı zamanda yaşantısı ve özellikle aile hayatıyla da mümtaz örnekler ortaya koyduğunu ifade etti. Başkan Sekmen, “O, Yüce Mevla’nın Kur’an’da koyduğu ölçüleri bizlere pratik olarak gösterdi. Sevgili Peygamberimiz, gerek peygamberliği döneminde ve gerekse ondan önceki yaşantısında hem aile ve hem de akrabalık ilişkilerinin en güzel örneklerini sundu. Aile ve akrabalık ilişkilerinde en güzeli, en içten davranışları, samimiyeti, ihlası ve muhabbeti bizlere O gösterdi, O öğretti. Kutlu Nebi, vefalı ve sevgi dolu bir eşti. Kutlu Nebi, alçak gönüllü, şefkatli ve sevecen bir babaydı. Allah Resulü, narin ve merhametli bir dede ve insanlığın önderiydi” diye konuştu.

“ALLAH’IN EMRİ, PEYGAMBERİN KAVLİ”

Başkan Sekmen, Türk toplumunda kız istemeye gidilirken bile “Allah’ın emri, Peygamberin kavli” diye bir cümle kurulduğunu anımsatarak, şunları kaydetti: “Yani bu ne demek? Yeni bir ailenin ve yuvanın temelinin sağlam olması demek Kurulan bu yuvanın huzurla ve mutlulukla ayakta kalabilmesi; Allah’ın emirleri ve Peygamberin sünnetine uymaya bağlı demek Mesele işte bu kadar basittir. Yani hayatımızın her alanında olduğu gibi, aile yaşantımızda da Allah’ın emirleri ve bizlere gösterdiği istikamete uymak zorundayız. Ve O’nun Resulü’nün bizzat yaşayarak ortaya koyduğu pratikleri, hayatımıza tatbik etmek durumundayız. İlaveten, Sevgili Peygamberimiz hem öksüz, hem de yetimdi. Ama O kendisini yetiştirenlere karşı dahi vefayı ve iyilikte bulunmayı ihmal etmedi. Eşlerine, çocuklarına hep sıcak ilgiyle yaklaştı, güzellikte bulundu, şefkat ve merhamet abidesi oldu. Aile içi ilişkilerinde hak ve hukuk ölçüsünden hiç şaşmadı. Bizim, eşlerimiz ve çocuklarımız üzerindeki, onların da bizim üzerimizdeki haklarını bizzat hayatında tatbik ederek, göstererek öğretti. Dolayısıyla Müslümanlar olarak bizler de; ailelerimize karşı O’nun gösterdiği istikamet üzere davranmalıyız. Çocuklarımızın talim ve terbiyesini dini ve ahlaki temeller üzerine oturtmalı ve onları birer pırlanta gibi işlemeliyiz.” Konuşmaların ardından İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Peygamberimizin örnek aile hayatını hadis ve sünnetler ışığında dinleyicilere anlattı.

 
Büyükşehir’den 5 ilçeye tarımsal yatırım
 
Büyükşehir’den Nuri Pakdil’e vefa
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kudüs Şairi Pakdil’e vefa
TYB ve Büyükşehir Belediye Kültür Daire Başkanlığı’nın konuğu olarak Erzurum’a ...
Memiş’ten Arif Sağ’a davet
Vali Okay Memiş, Erzurumlu THM sanatçısı Arif Sağ’ı telefonla aradı. ...
Özden, ‘İslâm Felsefesinin Özgünlüğü’nü paylaştı
ETÜ Düşünce ve Felsefe Kulübü tarafından organize edilen konferansın konuğu, ...
 
Yeşilay’ın tarihini yazdılar
Türkiye’de yaşayan başta gençler ve tüm halkı alkol, sigara, uyuşturucu, ...
Küçük Bedirhan Vali Memiş’i büyüledi
Bağlamasıyla birlikte Erzurum Valisi Okay Memiş’i makamında ziyaret eden ...
Öğretmenler Gününü şiirlerle kutladılar
TYB Erzurum Şube Başkan Yardımcısı Yusuf Kotan’ın sunumu ile il merkezi ...
 
Erbaş, 6'ncı Din Şurası'nda konuştu
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Günümüz dünyasında, küresel ölçekte ...
Kadına yönelik şiddete dikkat çektiler
Atatürk Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aslı ...
Körfez’deki Dadaşlardan kültür etkinliği
Körfez Belediyesi ve Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu tarafından, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva