ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>EKONOMİ
4 Mayıs 2016 Çarşamba - 15:44

Sekmen: ‘Gel, sen de eğitim al’

Sekmen: ‘Erzurum da 14 tane sanat edindirme kursları açtık. İnsanlar bizlere iş istemek için geliyorlar ama ne hikmetse ellerinden her iş geliyor. Hayır, efendim elinden he iş gelmesin. Bak meslek edindirme kurları açıyoruz. Gel sende burada eğitim al kalifiyeli elaman ol.’ dedi

Sekmen: ‘Gel, sen de eğitim al’

AZİZİYE ESMEK

Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim yatırımlarından biri olan Aziziye Erzurum Sanatsal ve Meslek Edindirme Kursları (ESMEK) düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Törene Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Kültür Daire ve Sosyal İşler Başkanı Mehmet Emin Öz, ESKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi, Genel Sekreter Yardımcıları Ünsal Kıraç, Selami Keskin, Zafer Aynalı, ESMEK kursiyerleri ve vatandaşlar katıldı.

ÖZ’ÜN SUNUMU

Açılışı yapılan ESMEK hakkında bilgi veren Kültür Daire ve Sosyal İşler Başkanı Mehmet Emin Öz, “Bugün açmış olduğumuz merkezin kapasitesi yaklaşık olarak 107 öğrencidir. 11 tane sınıfımız var. Gençlik merkezimizle beraber toplamda 5 bin öğrencimiz buralarda eğitim görüyorlar. Merkezimizde kütüphane ve kreşte bulunmaktadır. Aziziye gençlik merkezimizde 3 tanede teorik sınıf, bilgisayar sınıfı ve kuaför sınıfı bulunmaktadır. Merkezimizin şehrimize hayırlı olmasını dilerim” dedi.

KIRAÇ’IN AÇIKLAMASI

Erzurum Sanatsal ve Meslek Edindirme Kursları’nın annelerin hünerlerini sergilediği yer vurgusunu yapan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç, “ESMEK kursları halkımızın özelliklede annelerimizin nefes aldığı ve hünerlerini sergilediği hayata pozitif bakabildikleri yerlerdir. Şuana kadar bu kurumlarımızda hiçe azımsanmayacak kadar öğrencilerimiz yetişmiştir. Bunu küçümsememek gerek. Çünkü bu sayı küçük ölçekli bir il’in üniversite öğrenci sayısı kadardır. ESMEK kurslarını elimizden geldiği kadar her ilçede açacağız. Vasıflı eleman yetiştirmek bu kurslarımızda olanak bulacaktır. Bunun için birçok yerde ESMEK açacağız. Burada yetişen öğrencilerimize de istihdam alanı oluşturacağız. Biz göreve geldiğimiz günden bu yana ESMEK Erzurum’da birçok yerde açıldı. İnşallah sayımızı daha da yükseklere çıkaracağız” diye konuştu.

ORHAN’IN DEĞERLENDİRMESİ

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Aziziye’ye yapmış olduğu yatırımlardan dolayı memnun olduğunu ifade eden Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, “Büyükşehir belediyemiz ilçemize yapmış olduğu yatırımlar bizleri fazlası ile memnun etmektedir. Özellikle bugün burada açıklan ESMEK ilçemize faydalı olacaktır. Bizde Aziziye Belediyesi olarak burada meslek edinen herkese destek olacağız. Bu anlamda bizde kalifiyeli elaman yetişmesine katkıda bulunacağız” ifadelerini kullandı.

SEKMEN: GEL SEN DE EĞİTİM AL’

Erzurum’un her geçen gün değişeceği vurgusunu yapan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Şehrimiz her geçen gün değişiyor. Değişmeye de devam edecek. Erzurum’u çok farklı bir konuma taşımak için elimizden gelenin fazlası ile çalışacağız. Tabi bunları yapmak emek istiyor. Şu ana kadar Erzurum da 14 tane sanat edindirme kursları açtık. İnsanlar bizlere iş istemek için geliyorlar ama ne hikmetse ellerinden her iş geliyor. Hayır, efendim elinden he iş gelmesin. Bak meslek edindirme kurları açıyoruz. Gel sende burada eğitim al kalifiyeli elaman ol. Bizler herkesin tek bir iş için hayata atılmaların isteriz. Ve çalışmalarımızı da bu yönde yapıyoruz. Aziziye ESMEK hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

 
“Musul, Türkiyesiz kurtarılamaz”
 
Güneş Vakfı açıklama yaptı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Marka oldu, talep arttı
M.COŞKUN-Erzurum’a has olan gövermiş peynir, doğal antibiyotik özelliği ...
Erzurum Nisan TÜFE’si açıklandı
M.AKDAĞ-TÜİK Nisan ayı TÜFE’sini paylaştı.
Organik tarımda büyük açılım
M.COŞKUN-Erzurum’da organik et ve süt üretiminin yaygınlaştırılması amacıyla ...
 
EZO beklentilerini açıkladı
M.COŞKUN-Ziraat Odası Başkanı İslam Yıldırım, Erzurum tarım ve hayvancılığının ...
Erzurum’da kredi istikrarı
M.AKDAĞ-Erzurum Doğu Anadolu Bölgesinde taşıt ve diğer kredilerde 1, ...
Erzurum’dan finansal fark
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum Bankacılık sektöründeki liderliğini devam ettiriyor.
 
Erzurum sektör performansları açıklandı
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum’da Nisan ayı ölçeğinde en yüksek kapasite de ihracat ...
Erzurum’dan, 4 ayda 29 ülkeyle ihracat
M.AKDAĞ-Erzurum’dan bu yılın nisan ayında 14, ocak-nisan ayları bölümünde ...
Erzurum’dan 4 ayda 6 milyonluk ihracat
M.AKDAĞ-Türkiye ihracatçılar Meclisi(TİM) Nisan ayı Erzurum ihracat rakamlarını açıkladı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva