ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
HABERLER>GUNCEL
31 Mayıs 2016 Salı - 19:32

Sekmen: “Erzurum’u yeniden inşa ediyoruz”

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Doğu’nun başkenti olan Erzurum’u yeniden inşa ediyoruz” dedi

Sekmen: “Erzurum’u yeniden inşa ediyoruz”

Büyükşehir Belediyesi sosyal yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Büyükşehir Belediyesi Evlendirme Dairesi ve Kır Düğünü alanı düzenlenen programla açıldı. Olimpiyat Parkı içerisinde düzenlenen açılışa Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Vali Yardımcısı Ayhan Terzi, Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, AK Parti İl Başkan Yardımcıları, Genel Sekreter Ali Rıza Kiremitci, Genel Sekreter Yardımcıları Ünsal Kıraç ve Selami Keskin ile diğer protokol üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

ÇALMAŞUR’DAN MİNİ KONSER

Açılışta Başkan Sekmen’in Sanat Danışmanı Türk Halk Müziği Sanatçısı Mehmet Çalmaşur söylediği birbirinden güzel türkülerle davetlileri adeta mest etti. Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç, burada yaptığı konuşmada, “Erzurum değişiyor, Erzurum gelişiyor, Erzurum dönüşüyor. Erzurum bütün güzellikleri hak ediyor. Asrın en güzel hizmetlerini Erzurum’a sunabilmek için gayret ve çaba sarf ediyoruz. Erzurum hizmetin en güzeline layıktır. Bundan böyle Olimpiyat Parkı’mızın içerisindeki açık alanda kır düğünleri insanımızın gönlüne ve gözüne yaraşır bir şekilde yapılacak. Burada Dadaşlar halay çekecek, baş bar oynayacaklar. Özellikle de yazın sıcak havalarında burada yapılacak o güzel kır düğünleri için hizmetin her türlüsü düşünüldü ve Dadaşlarımızın hizmetine sunuldu” dedi. Genel Sekreter Ali Rıza Kiremitci de, “Erzurumlu hemşerilerimizin doğumdan ölüme bütün ihtiyaçlarıyla ilgilenirken bu güzel hizmetin açılışını biraz geciktirdik. Tabi ilk el atmamız gereken hizmetlerden bir tanesiydi. İnşallah burada hemşerilerimiz güzel nikâhlara şahitlik edecekler. Burada güzel düğünler gerçekleşecek. Bu Olimpiyat Parkı içerisinde bir düğün salonumuz var. Daha önce bir vatandaşımız işletiyordu. Orayı geri aldık. Hemen süratle Ramazan Bayramı’na kadar o düğün salonunu da en az burası kadar güzel bir şekilde elden geçireceğiz ve o düğün salonumuz da Erzurumlu hemşerilerimize hizmet verecek” diye konuştu.

TERZİ’NİN DEĞERLENDİRMESİ

Vali Yardımcısı Ayhan Terzi de, “İnşallah burada düğün yapacak çiftler mutlu ve mesut bir şekilde merasimlerini yaparlar. Çünkü inanıyorum ki her bayanın hayali bir kır düğünüdür. Bu güzel mekânda güzel kır düğünleri yapılacağını düşünüyorum. Bu mutluluğa, bu güzel anılara vesile olan Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bunlar güzel hizmetler. İnşallah bunların devamı gelecektir. Erzurum’a her şeyin en iyisi, en güzeli yakışır. Büyükşehir Belediye Başkanımızın hizmetlerinden Erzurum halkımız çok memnun. Burada yapılan evliliklerin mutlu, huzurlu, sağlıklı bir şekilde temelinin atılması ve devam etmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

“HAYATIN HER ALANINDA VATANDAŞLARIMIZA HİZMET EDİYORUZ”

Başkan Mehmet Sekmen de, Büyükşehir’in hayatın her alanında vatandaşlara hizmet ettiğini ifade etti. Sekmen, şöyle konuştu: “Öncelikle emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum. ‘En hayırlınız insanlara en çok faydalı olandır’ prensibi gereği böyle güzel hizmetleri hemşerilerimizin, toplumuzun, insanlarımızın hizmetine sunuyoruz. Şunu ifade edeyim; buranın kullanımı ücretsizdir. Ama ikram isteyen vatandaşlarımız olursa, ikramları kendileri karşılayacaklar. Nikâh törenlerimiz burada ücretsiz olarak yapılacak. Bu güzel hizmetin hayırlı olmasını diliyorum. Birçok genç kardeşimiz gelip burada nikâh kıyacaklar, düğün yapacaklar. Allah nikâhlarını daim eylesin ve kıyılan nikâhlar da daim olsun. Bir yastıkta kocasınlar. Bir daha da bir birlerinden ayrılmasınlar. Benim bütün kıydığım nikâhlarda duam budur. Hep böyle dua ederek nikâh kıyarım. Hamdolsun kıymış olduğumuz nikâhlardan bu güne kadar ayrıldık diyen olmadı. Buradaki memurlarımızın ve bizlerin kıyacağımız nikâhların daim olmasını, gençlerimizin mutlu, huzurlu olmasını temenni ediyorum. Allah nasip ederse dönemin sonuna doğru Tebrizkapı civarında bir belediye binamız, nikâh sarayıyla beraber bir kültür merkezimiz şehrimizde hizmete girecek. Şehrimizin orta yerinde olacak. Tebrizkapı’nın oralarda bir yerde olacak ve çok daha modern hizmetleri hemşerilerimizin hizmetine hep beraber sunacağız.” Sekmen, Erzurumlu siyasetçi ve bürokratların serhat kentinin onur kaynağı olduğunu bildirdi. Sekmen, şöyle devam etti: “Şehrimiz bu dönem önemli bir fırsat yakaladı. Başta bölgemizin milletvekili hemşerimiz Prof. Dr. Recep Akdağ Bey yeniden Sağlık Bakanı oldu. Bu bizim için çok büyük bir imkân ve avantajdır. Ayrıca yine şehrimizin bir evladı Efkan Ala Bey İçişleri Bakanımız olarak görevine devam ediyor. Yine iki hemşerimiz Cengiz Yavilioğlu Bey Maliye Bakan Yardımcısı ve Orhan Yegin Bey de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı oldu. Bir şehre verilecek imkân ancak bu kadar olur. Şimdi biz bu arkadaşlarımızın bulunduğu konumların imkânlarını şehrimize nasıl kazandırabiliriz bunun gayreti içerisindeyiz. Öncelikle bu arkadaşlarımıza hayırlı olsun diyorum. Görevlerinde başarılar diliyoruz. Allah yar ve yardımcıları olsun. Bir yandan ülkeye hizmet verirken bir yandan da Erzurum’umuza alabileceğimiz azami hizmetleri almanın gayreti içerisinde olacağımızı ifade ediyorum.”

“ŞEHRİMİZ DEĞİŞİM AÇISINDAN BİR REFORM DÖNEMİ YAŞIYOR”

Erzurum’un değişim ve dönüşüm açısından bir reform dönemi yaşadığını ifade eden Başkan Sekmen, şunları kaydetti: “Bir yandan sosyal ve kültürel tesisler yaparken bir yandan da şehrin diğer hizmetlerine ağırlık veriyoruz. Başta şehrimizin köy statüsünden mahalle statüsüne geçen yerleşim birimlerimizden başlayarak altyapısı, içme suyu, kanalizasyon, dere ıslahları, yağmursuyu kanalları, köy grup yolları inşaatları devam ediyor. Yine köylerimizde okullarımızın bakım ve onarımları devam ediyor. Ayrıca camilerimizi yeniden bakım ve onarımdan geçiriyoruz. İlçelerimizde yine altyapıya önemli bir ağırlık veriyoruz. Şehrin altyapısı olmazsa üst yapısı da olmaz. İçme suyu, kanalizasyon, arıtma tesisleri ve her ilçemizde bir prestij caddesi oluşturmaya gayret ediyoruz. İlçelerimizde döküntü ve yıkıntı binaları elden geçirerek ‘Sokak Sağlıklaştırması’ dediğimiz proje kapsamında cephe giydirmesi yapıyoruz. Şuanda Narman ilçemizde devam ediyor. İnşallah arkasından Şenkaya, Olur, Hınıs ve Oltu’da devam ettireceğiz. Tarım ve hayvancılığın gelişmesi için önemli çabalar sarf ediyoruz. Gerek hayvanların içme suyu gerek arazi sulaması gerek hayvan ve arazi sulama göletleri ve onların kanallarının yapımı devam ediyor. Şuanda ilçelerimizin muhtelif yerlerinde bu şekilde yüz civarında hizmetimizin inşaatları sürüyor. İnşallah kısa zamanda çok sayıda köy ve ilçemizin bu tür ihtiyaçları giderilmiş olacak. Bunların dışında başta Hınıs olmak üzere, Oltu, Köprüköy, Horasan, Çat, İspir ilçelerimizde Canlı Hayvan Pazarı oluşturuyoruz. Diğer ilçelerimizde de devam edeceğiz. İnşallah bunlar bittiği zaman hayvan yetiştiriciliğine önemli bir katkı sağlayacak. Yine mezbahası olmayan ilçelerimizde modern mezbaha yapımına özen gösteriyoruz.”

“ERZURUM’U YENİDEN İNŞA EDİYORUZ”

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Doğu’nun başkenti olan Erzurum’u yeniden inşa ediyoruz” dedi. Başkan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şehrimize iki tane büyük rekreasyon alanı yapıyoruz. Biri Boğaz Mevkii’nde, diğeri de eski Havaalanı Yolu üzerinde. İnşaatları devam ediyor. İnşallah bu yılın sonunda onları da bitireceğiz. Bu arada yeşillendirme ve ağaçlandırmaya da çok büyük önem veriyoruz. Yetişmiş 10-15 yaşındaki ağaçlarla, şehrimizin ana caddeleri başta olmak üzere, ilçelerimizin ana caddeleri de inşallah yem yeşil bir şekilde süslenecek. Sokak sağlıklaştırması dediğimiz çalışma Pelit Meydanı’nda devam ediyor. Herkesi Pelit Meydanı’na davet ediyorum. Bir gidip görünüz. Eski hali neydi, şuandaki hali ne konuma geldi. Etraftaki sokakların bağlantılarını yapıyoruz. Şehrimizin merkezinde de yeni yol yapımı çalışmaları devam ediyor. Gerek Palandöken gerekse Yakutiye ilçelerimizde 25-30 metre genişliğinde yeni caddeler açıyoruz. Allah nasip ederse Kayakyolu’nu ta Abdurrahman Gazi yoluna bağlayacağız. Şehrin alt kısmında Erzurum Teknik Üniversitesi’nden başlayarak Sanayi Mahallesi’ni birbirine bağlayacağımız. Yeni caddeler açılmasını planlanıyor. Yakın zamanda Dadaş Sineması’nı da faaliyete geçireceğiz. Bunun için arkadaşlara talimat verdik. Bayramda Dadaş Sineması’nı hizmete sokacağız. Yeni restore olmuş şekliyle farklı bir konuma gelecek. Şehrimizin şuanda 15 yerinde kaldırım çalışması devam ediyor. Sokaklarımızı peyderpey ele alarak düzeltmeye devam ediyoruz. Mumcu, Kasım Paşa ve Ali Paşa mahallelerinde bu tip çalışmalar söz konusudur. Palandöken’de de önemli yol hizmetlerimiz devam ediyor. Erzurum’da yapacağımız en önemli hizmetlerden bir tanesi kentsel dönüşümdür. İnşallah cuma günü Hasan-i Basri mahallemizde 400 küsur konutluk inşaatın temelini atacağız. Hemen akabinde İtfaiye Evleri’nde 150 konutun temelini atacağız. Daha sonra da Veyis Efendi ve Kevelciler’de inşaatlar devam edecek. Şehitler Mahallesi’ndeki 50 tane sosyal konutumuzun satışını gerçekleştireceğiz. ‘Benim bir evim olsun. Kira öder gibi ödeyeyim’ diyen hemşerilerimiz bankayla anlaşma yapacak. İçerisine taşınacak, kira öder gibi parasını ödeyecek. Bu tip ilk etap hizmetimiz inşallah devreye girecek. Dönemin sonunda bu şehrin farklı bir konuma geldiğini hep beraber göreceğiz. Eskiyi düzeltmek kolay olmuyor. Vatandaşla anlaşmak, proje geliştirmek, projenin yapımını tamamlamak kolay olmuyor. Bütün bu zorlukları aşarak dönemin sonunda çok farklı bir konumda olacağımızı göstereceğiz.” Konuşmalardan sonra Başkan Sekmen ve protokol üyelerince Büyükşehir Belediyesi Evlendirme Dairesi ve Kır Düğünü Alanı’nın açılış kurdelesi kesildi. Sekmen daha sonra beraberindekilerle Evlendirme Dairesi’ni gezerek yetkililerden bilgi aldı.

 
Akdağ: ‘Ufkumuzu büyük tutalım’
 
‘Biz beşerin önünde eğilmeyiz’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir’den bin 700 aileye Ramazan desteği
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı için bin 700 kişiye gıda yardımı yaptı.
Erzurum’da 1904 Aile hayırda yarışıyor
Erzurum Valiliği öncülüğünde kurulan Uluçınar Vakfı kimsesizlerin umudu olmaya devam ediyor.
Altıparmak’a Türk Dünyası teşekkürü
Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine ...
 
Yüksel, Antalya'ya atandı
Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan atandı.
Ceylan: ‘Fethin manasını iyi anlamalıyız’
Güneş Vakfı Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, İstanbul’un fethinin 563. ...
Yoksulların imdadına yetiştiler
M.COŞKUN-Deniz Feneri Derneği Erzurum Doğu Anadolu Bölge Lojistik Merkezi ...
 
‘Bir gün gemiler dağlara tırmandı denizden’
Büyükşehir Belediyesi'nin, İstanbul’un Fethi'nin 563. yıl dönümü münasebetiyle ...
Büyükşehir Belediyesi Konya Kent 2016'da
Konya'da düzenlenen Kent 2016 fuarında Erzurum Büyükşehir Belediyesini temsilen iştirakler katıldı.
Yaz gelmedi, kar geldi
Erzurum ve Erzincan’ın yüksek kesimlerine mayıs karı yağdı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva