ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi başarılı öğrencileri ağırladı
Çiftçi başarılı öğrencileri ağırladı
Futsal kadınlarda Gümüşhane şampiyon
Futsal kadınlarda Gümüşhane şampiyon
Atatürk Üniversitesinde öncelik kalite
Atatürk Üniversitesinde öncelik kalite
ETÜ – Büyükşehir sanayi iş birliği
ETÜ – Büyükşehir sanayi iş birliği
Olur Belediyesinde tebrik gündemi
Olur Belediyesinde tebrik gündemi
HABERLER>GUNCEL
28 Mayıs 2015 Perşembe - 01:19

Sekmen:‘Erzurum'u yeniden ihya ediyoruz'

Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle gerçekleştirilen Palandöken İlçesi Mal Meydanı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 1. Etap 17 bloktan oluşan 579 adet Konut İnşaat’ının temel atma töreni İçişleri Eski Bakanı Efkan Ala ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in katılımıyla yapıldı.

Sekmen:‘Erzurum u yeniden ihya ediyoruz

Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle gerçekleştirilen Palandöken İlçesi Mal Meydanı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 1. Etap 17 bloktan oluşan 579 adet Konut İnşaat’ının temel atma töreni İçişleri Eski Bakanı Efkan Ala ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in katılımıyla yapıldı.

72 dönemlik arazi üzerinde yapılan 17 blok ve 579 konutun temel atma törenlerine Erzurum Vali Vekili Mustafa Gündoğan, Milletvekili ve AK Parti Milletvekili Adayı Adnan Yılmaz ile Abdurrahim Fırat, AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, TOKİ Kentsel Yenileme Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu ve çok sayıda davetliler katıldı.

HEDEFİMİZ, BAŞTAN BAŞA TÜRKİYE'Yİ VE ŞEHİRLERİMİZİ  YENİLEMEK

Törende bir konuşma yapan İçişleri Eski Bakanı ve Ak Parti Erzurum Milletvekili Adayı Efkan Ala, Temeli atılan kentsel dönüşüm projesinin Erzurum'a hayırlı olmasını dileyerek, şu ana kadar 660 bin konut yaptıklarını, ayrıca  100 bine yakın konutun da kentsel dönüşümle inşa edildiğini açıkladı.

Hedeflerinin, baştan başa Türkiye'yi ve şehirleri  yenilemek olduğunu açıklayan Ala, "İki temel siyasi anlayışın birini temsil ediyoruz. Birisi problemden yararlanan siyasi anlayış. Birisi de problemi çözen, çözümden yararlanan siyasi anlayış. Biz çözümden yana olan siyasi anlayışız. Biz meseleleri çözdükçe istikrarımızı ve iktidarımızı devam ettiriyoruz" şeklinde konuştu.

ERZURUM TARİHİNDE BİR DÖNÜM NOKTASI YAŞANIYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen yaptığı konuşmada, Erzurum tarihinde bir dönüm noktası yaşandığı vurgulayarak," Çünkü Erzurumlu hemşerilerim geldiğimiz günden beri bizden düşük taksitli sosyal konut istiyorlardı. Bizde, önceki Başbakanımız şimdiki Cumhurbaşkanımıza durumu ilettik. Bize, 'Erzurumlu hemşerilerimizi kira öder gibi konut sahibi yapmamız' talimatı verdi. Hemşerilerimize, kira öder gibi konut sahibi olma imkanı sunan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

SEKMEN’İN TESPİTLERİ

Ülkemizde yürütülen kentsel dönüşüm projelerinin, hızla büyüyen şehirlerin değișen ve bozulan tarihi dokularını onararak, kent parçalarının yeniden geliștirilmesini amaçladığına işaret eden Başkan Sekmen, kentsel refah ve hayat kalitesini artırmanın kentsel dönüşümün en önemli hedefi olduğunu vurguladı. Erzurum'daki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda da bulunan Başkan Sekmen, "Erzurum’da, ekonomik, toplumsal, fiziksel ve çevresel yaklaşımlarla iyileştirmeye yönelik uyguladığımız kentsel dönüşüm çalışmalarında, 1 yılda önemli mesafeler kat ettik. Kentsel estetik ve dönüşüm çalışmalarında bugün şehrimizde değişim etkisi oluşturacak bir başka projemizi hayata geçiriyoruz. Bir zamanlar 'Mal Meydanı' olarak tanımlanan bu alanda yeni bir yerleşim yeri inşa ediyoruz. Ülkemizde ürettiği konutlarla Türkiye’nin yüz akı olan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile Büyükşehir Belediyemiz tarafından ortaklaşa yürütülen 'Mal Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi’yle konforlu ve sağlıklı yeni bir yaşam alanını hemşerilerimizin beğenisine sunuyoruz" diye konuştu.

'MAL MEYDANI KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ’ KAPSAMINDA 1820 KONUT YAPILIYOR

27.5 hektarlık alanda yapımı gerçekleştirilen 'Mal Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi’ kapsamında ilk 3 etapta 1820 konut yapacaklarını açıklayan Başkan Sekmen, "Erzurum’daki imar hizmetlerine yeni bir çehre kazandıracak olan projeyle birlikte buraya okul, ticaret alanı, mescit, çocuk oyun alanı, yeşil alan, otopark, yaya, bisiklet ve koşu yolu, spor alanı ve gölet gibi sosyal donatı merkezleri de inşa edeceğiz. Bu projeyle birlikte şehrimizin eski yerleşim yeri olan Kazım Yurdalan Mahallesi’nin dokusunu modern iyileştirmeyle koruyup fiziksel bir değişimi hayata geçireceğiz." diye konuştu.

 2015 YILI, ERZURUM’UN MAKÛS TALİHİNİN DEĞİŞECEĞİ BİR SENE OLUYOR

2015 yılını Erzurum’un makûs talihinin değişeceği bir sene olarak ilan ettiklerini hatırlatan Başkan Sekmen, " Bugün bu düşüncemizin, şehrimin geleceğiyle ilgili yatırımların, projelerin, kentle ilgili fikirlerimin gerçekleştiğini görmek beni ziyadesiyle mutlu ediyor, heyecanlandırıyor, çalışma azmimi kat ve kat güçlendiriyor. İnşallah sizlerin destek ve duasıyla ecdadımızın emaneti bu güzel vilayeti hep birlikte Anadolu’nun zirve şehri yapacağız. Biz Yeni Türkiye’nin yeni şehirlerini kuruyoruz. İnandık ve başaracağız." şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Şuanda şehrin değişik bölgelerinde 200'ün üzerinde Büyükşehir Belediyesi projesinin devam ettiğine dikkat çeken Başkan Sekmen, devam eden projeler hakkında da bilgiler verdi. Erzurum'un bir üretim ve yatırım merkezi olacağına vurgu yapan Başkan Sekmen, "Bu şehre, milli ekonomiye ve istihdama katkı sağlayacak yatırımlar kazandırıyoruz. Bu şehri yeniden ihya ediyoruz. Nasıl yapacaksınız diyorlar? İş bilenin, kılıç kuşananın." diyerek, temeli atılan projenin hayırlara vesile olmasını diledi.

Konuşmalardan sonra İçişleri Eski Bakanı Efkan Ala ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen katılımcılarla beraber, Palandöken İlçesi Mal Meydanı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 1. Etap 579 adet Konut İnşaat’ının temelini atı.

 

 

 
Tarıkdaroğlu 7 Haziran’ın önemini paylaştı
 
Erzurum tanıtımı adına tarihi adım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘27 Mayıs darbesi bir daha yaşanmayacak’
Duman, 27 Mayıs 1960 tarihinde yaşanan askeri darbenin bir daha yaşanmayacağını ...
TKDK’dan İl Ekonomisi’ne bilgi desteği
TKDK Erzurum İl Koordinatörlüğü Tarafından “İşletmelerin Sürdürülebilirliği” eğitimi düzenlendi.
Aydemir: ‘Erzurum’u Sevmek Sloganla Olmaz’
AK Parti Erzurum Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, Tarihinde Medreseler ...
 
Sekmen Yılın Başkanı seçildi
Vizyon 2023 Dergisi “2014 Yılının En’lerini belirledi
Erzurum’dan Oltu’ya hizmet seferberliği
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Oltu şantiye ekipleri hafta sonunda da yoğun mesai harcıyor.
Büyükşehir’de ücretsiz internet zamanı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Wi-Fi hatlarıyla kesintisiz ve ücretsiz ...
 
Hizmet İş’le ‘Büyük’ anlaşma
Hizmet İş Sendikası Erzurum Şubesi bir ilke imza atarak Erzurum Büyükşehir ...
AK Gençler Mursi için yürüdü
AK Parti Erzurum Gençlik Kolları Başkanlığı, Mısır’ın eski Cumhurbaşkanı ...
Güllüce’den Asparagas habere tepki
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Erzurum’da katıldığı bir programda ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva