ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
Horasan’da Ramazan bereketi
Horasan’da Ramazan bereketi
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
HABERLER>SİYASET
10 Eylül 2014 Çarşamba - 16:09

Sekmen Erzurum için öngörülerini paylaştı

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Haber7’ye çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Sekmen Erzurum için öngörülerini paylaştı

 Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Haber7’ye çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. 30 Mart seçimlerinden zaferle çıkarak Erzurum’a hizmete soyunan Sekmen, şehrin havasını nasıl değiştirdiğini anlattı. Çeyrek asırlık siyaset ve belediyecilik tecrübesi ile hemşerilerine hizmet için kolları sıvayan Sekmen, Erzurum’da Türkiye’de olmayan projeler geliştirmeye devam ediyor. 750 bin kişinin yaşadığı tüm şehri tek bir merkezden ısıtma planları yapan Sekmen, proje ile ilgili yoğun bir araştırma faaliyeti içinde olduğunu ilk kez Haber7 Yayın Koordinatörü Osman Ateşli`ye açıkladı. Sekmen, bu sayede şehrin ısınma maliyetlerini ve enerji tüketimini ciddi oranda azaltmayı planladıklarını ifade etti. Erzurum’u futbol kulüpleri için vazgeçilmez bir kamp merkezine dönüştürmek için de faaliyet yürüttüklerini kaydeden Sekmen, yeni yaptıkları tesislerde bu yaz döneminde 30’dan fazla takımın kamp yaptığını duyurdu. Sekmen bu takımlardan 10’a yakınının Süper Lig ve Süper Lig düzeyinde takımlar olduğunu da sözlerine ekledi. Sekmen 29 Mart seçimleri ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erzurum’da oynanmak istenen oyuna da dikkatleri çekti.
İŞTE SEKMEN’İN ÇARPICI AÇIKLAMALARI:
Üst üste iki seçimin yaşandığı yoğun bir dönem yaşandı. Bu süreci özetler misiniz?
 Yoğun bir seçim döneminden geçtik. Üst üste iki seçim yaşadık. 17 Aralık sonrası Türkiye de kampanyalar yürütüldü. AK Parti’nin girdiği seçimleri kaybetmesi için bir takım senaryolar hazırlandı. Halkımız bu ayak oyunlarına ve karanlık planların hiçbirine itibar etmedi. Kendisine hizmet edeceğini inandığı kişileri yeniden işbaşına getirdi.
YÜZDE 45’LİK BAŞARI
 Türkiye’nin pek çok ilinde olduğu gibi Erzurum’da da önemli bir başarı yakaladık. 2009 yerel seçimlerinde aldığımız yüzde 38’lik oy oranını bu seçimde yüzde 45’e taşıdık. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise Erzurum’da yüzde 69 gibi çok yüksek bir orana ulaştık. Hatta bazı oyunlar oynanmamış, halka bazı karanlık eller tarafından baskı yapılmamış olsaydı Erzurum’da bu oran yüzde 75 bile olabilirdi. Bu halkımızın Recep Tayyip Erdoğan’a olan sevgisidir, teveccühüdür. Bugün Cumhurbaşkanımız dünyada yüzde 50 üzerinde oy alarak seçilen sayılı liderlerden birisidir.
 GÖREVE GELİR GELMEZ HANGİ ÇALIŞMALARI YAPTINIZ?
 "Biz Erzurum’u bir yerlere taşımak istiyoruz. Bir marka şehre nasıl dönüştürebiliriz bunu planlarını yapıyoruz. Erzurum’un geçmişte yapılan şehir planlarını inceledik. Geçmişte yapılmış planların bu günün şartlarına uygun olmadığını gördük. Planları yeniden ele aldık. Hazırladığımız yeni planları bu hafta belediye meclisimize sunacağız. İkinci olarak şehrin alt yapısı ne durumda gözden geçirdik. Bu noktada da ciddi eksiklerimizin olduğunu gördük. Bunları hızlı bir şekilde gidermek için çalışmalar yapıyoruz."
 "Ben şehrin alt yapısına büyük büyük önem veriyorum. Bunlar görünmeyen ve yaparken vatandaşı rahatsız eden yatırımlar olsa da bunları iyi yapmak mecburiyetindeyiz. Erzurum’da ciddi su sıkıntısı var. Bunun için alt yapıyı yenilemek zorundayız. Erzurum’u bu konuda kısa sürede rahata kavuşturmak istiyoruz."
 "Köy yollarının bakım onarımını yapıyoruz. Su ve atık su şebekeleri yapıyoruz. İlçelerimizde kanalizasyon çalışmaları hızla devam ediyor. Köy yollarını asfaltlıyoruz. Köy okullarının bakım onarımını üstlendik. Amacımız eğitime de büyük katkı sağlamak. Şehrin yeşillendirilmesine büyük önem veriyoruz. Aydınlatma alanında çalışmalar yaptık. Lambası olmayan sokağımız kalmasın istiyoruz. Gecesi gündüzü aydınlık bir Erzurum hayal ediyoruz."
 "Beni en çok heyecanlandıran bir başka projemizden de size bahsetmek istiyorum."
 Buyurun…
 “ERZURUM’U TEK MERKEZDEN ISITMANIN PLANLARINI YAPIYORUZ”
Erzurum’u soğuk kış şartlarına esir etmemek için önemli bir çalışma yürütüyoruz. Dünyanın aynı şartlara sahip ülkelerin şehirleri nasıl ısıtılıyor bunu araştırıyoruz. Şu anda araştırma içindeyiz. Erzurum’u tek bir merkezden ısıtabilir miyiz? Bunun araştırmalarını yapıyoruz. Özellikle Rusya ve Kafkaslar’da bunun örnekleri olduğunu biliyoruz. Eğer bu projemizi gerçekleştirebilirsek bu Türkiye’de bir ilk olacak. Bu çetin kış şartlarında Erzurum’da hayatı çok kolaylaştıracak bir proje… Rusya’daki örneklerinde bu sıcak su sistemleri yolların altından geçiyor. Böylece yolların buz tutması da önleniyor.
 Bir diğer araştırmamız ise doğal gazdan elektrik elde edilirken santrallerin oluşturduğu sıcak su buharı şehre verilebilir mi? Bu iki konuda ciddi çalışmalarımız var. Şu an için kesin söz veremiyoruz. Araştırmalarımız sonunda bunların ne kadar uygulanabilir olduğunu daha net anlayacağız. Bir kaç ülkede bu yönde yapılan çalışmaları inceledim. İnşallah Eylül veya Ekim aylarında bizzat Rusya’ya gidip orada da göreceğim.
 Soğuk şehirlerde en büyük sorunlardan biri ısınma maliyetleridir. Vatandaşımıza nasıl katkıda bulunabiliriz diye çabalıyoruz.
 TARİHİ OLDUĞU KADAR MODERN BİR ERZURUM HAYALİ
 "Bir diğer konu ise kentsel dönüşüm… Şehrin eski bölgelerinde kentsel dönüşüm çalışmaları yapılması lazım. Buraları modern hale getirmeliyiz. Tarihi dokumuzu korumalı ve yenilemeliyiz. Osmanlı ve Selçuklu mimarisini şehrimizde yaşatmak istiyoruz. Erzurum şehrinin bir ruhu olsun istiyoruz. Biz bu yönümüzle şehrimize turist çekmek istiyoruz. İnsanları misafirperverdir. Her yönüyle emniyetli bir şehirdir. Ulaşım kolaydır. Uçaktan indiğinizde 10 dakika sonra oteldesiniz."
 "Tarihi dokumuzu ön planda tutacağız. Bununla birlikte Palandöken dağımız var. Kayak merkezlerimiz var. Bunlar da şehrimizin ve ülkemizin turizmine büyük katkı sağlayacaktır. Tanıtım atağına kalkmak istiyoruz. Bunun için çok önemli çalışmalar yürütüyoruz. Yurt içinde ve yurt dışında fuarlara ve etkinliklere katılıyoruz."
“KAMP YAPMAK İÇİN SPOR KULÜPLERİ AKIN ETTİ”
Erzurum’da çok önemli bir şey daha yaptık. Kışın şehrimizdeki oteller doluyken, yazın boş kalıyordu. Seçim çalışmalarımız sırasında demiştik ki; “Erzurum’u spor kulüplerimiz için büyük bir kamp merkezi yapacağız”. Geldik ve de yaptık. Erzurum, şehrin rakımı spor kulüpleri ve sporcular açısından çok elverişli… Modern tesislerimizin olduğu bölgeye 5 tane futbol sahası yaptık. 30’dan fazla takım bu yaz bölgede kamp yaptı. Kulüplerimiz şehrimize büyük ilgi gösterdi. Bu 5 sahamızın yanına 5 tane daha yapma kararı aldık. Bu tesislerimizde günde 10 takım kamp yapacak hale gelecek. Hedefimiz sezonda 100 takımın burada kamp yapabilmesi…
HANGİ TAKIMLAR ŞEHRİNİZDE KAMP YAPTI?
Süper lig takımlarımızdan Çaykur Rizespor, Kayseri Erciyesspor, Akhisar Belediyespor’u ağırladık. Azerbeycan’dan Oğuz Çetin Hoca’nın çalıştırdığı süper lig takımı yine şehrimizdeydi. Gürcistan ve Ermenistan süper liginden de takımlar geldi. Futbol Federasyonumuza bağlı alt liglerden takımlar da burada kamp yapıyor. Seneye İran’dan, Ukrayna’dan ve Rusya’dan da takımları bekliyoruz. Bunu yanında ikinci lig takımları da şehrimizi yoğun bir şekilde tercih ediyor. Kamp için sadece futbol kulüplerimiz ilgi göstermiyor. Diğer spor branşlarından da Erzurum’a yoğun ilgi var. Buz pateni takımımız şehrimizde hazırlık dönemi geçirdi. Basketbol, voleybol takımları kampımızdan faydalandı.
Bunun yanında, Arap ve Ortadoğu’dan turist çekmek için yaz tatil köyleri oluşturulacağız. Erzurum’u yaz kış yaşanacak bir yer haline getirmek için durmaksızın çalışıyoruz.
“ERZURUM’DA TARIM VE HAYVANCILIK DA GELİŞMELİ”
Erzurum’da tarım ve hayvancılık da bir o kadar önemli… Et ve süt ürünlerimizdeki protein miktarı diğer bölgelere göre yüzde 4 daha fazla… Hayvancılıkta yine bir numarayız. Tarım ürünlerimiz organik. Bu ürünlerimizin pazarlanması alanında büyük firmalar ile görüşmeler yürütüyoruz. Erzurum’un etini, sütünü, balını tanıtmak istiyoruz. Mesela geçen hafta Erzurum’da Uluslararası Bal Sempozyumu yaptık. Dünya bal üreticileri birlik başkanı Türkiye üreticileri birlik başkanı ve 30 yakın bilim adamı Erzurum’da buluştular ve 5 gün boyunca bal konusunda oturumlar yaptılar.
 Erzurum’u doğunun üretim üssü yapmak istiyoruz. Gıda, tarım ve sanayi alanında ilerlemek istiyoruz. İlk etapta hedefimiz 10 fabrika açılması. Bu rakamı 50 fabrikaya kadar çıkarabileceğimizi düşünüyoruz. Erzurum tam anlamıyla bir geçiş noktasında… Doğunun merkezi ve Asya’ya ve Ortadoğu’ya açılma konusunda önemli bir avantajı var. İstanbul’dan Kocaeli’den yapacağınız nakliyeyi en az 1000 kilometre kısaltabilirsiniz. Buraya yapılacak büyük yatırımlar göçü de engelleyecektir.
 ERZURUM’DA EĞİTİM VE SAĞLIK
 Erzurum eğitim ve sağlık alanında da Doğu’da merkez konumunda… Erzurum Atatürk Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi’nin yanınada üçüncü bir üniversite daha kuruluyor. Ticaret ve sanayi odamızın kurduğu özel üniversite devreye girecek. Bu sayede şehrimizde 100 bin öğrenci eğitim görme imkanına kavuşacak. Bölge hastanemiz her türlü sağlık hizmetinin yanında organ nakli bile yapılabiliyor.
 Bugün KOP tüneli yapılıyor. Erzurum için bunlar basit bir olay değil. Tam üç dağ deliniyor. Halk bu yüzden bu hizmetleri yapanları seviyor, onlara saygı duyuyor.
İSTANBUL’DA BAŞKANLIK YAPMAK İLE ERZURUM ARASINDAKİ FARK NEDİR?
 Bölgede yetiştirilmiş personel bulmak kolay değildi. Göreve geldiğimizde biz de üst yönetimimizi halkın talepleri doğrultusunda tercih ettik. Halkımızın bize dediği şu oldu: “Bu kadro ile başarılı olman mümkün değil. Madem sen buraya başarı için geldin üst yönetimi değiştirmen lazım” Biz de halkın bu talebi doğrultusunda üst yönetimimizi dışarıdan kurduk. İstanbul’dan tecrübeli isimleri kadromuza kattık. 15 milyonluk kente hizmet eden isimleri getirip Erzurum’un geleceği için çalışmalarını istedik. Bu özveri ve fedakarlık gerektiren bir şeydir.Biz yıllardır “Doğu ve Güneydoğu bakımsız” diye yakınırdık. Allah’ın işine bakın ki buraların imarı görevini bizlere verdi.
 Tabi İstanbul’da imkanlarınız ve kaynaklarınız daha fazla… Biz her şeye rağmen olumsuz şartları olumlu yapmaya çalışmalıyız. Allah bütün coğrafi bölgelere farklı imkanlar vermiştir. Batı’da farklı imkanlar var, doğu’ da farklı imkanlar var. Bizim sloganımız ‘’Her şeye rağmen mazeret yok, yarın değil bugün’’ Bir şekilde yapacağız. “Efendim burası kış” diyorlar. Allah’ın verdiği kışı nimete çevirmenin yolunu bulmak lazım öyleyse... Doğudaki imkansızlıkları bir şekilde nimete çevireceğiz. İmkanları biz oluşturacağız. “Evet imkan var arkadaş”.
 "Allah’ın vermiş olduğu imkanlara bakın. Erzurum yılda 320 gün güneş ışığı alıyor. Bunu enerjiye çevirip elektrik elde edebilirsiniz. Hem insanlar çalışır hem de şehre katma değer sağlar. Madenlerimiz var. El değmemiş zengin kömür rezervlerimiz var. Termik santral kurulabilir. Krom, bakır ve mermer yataklarımız var. Dünyanın nadide mermer ocaklarına sahibiz."
 "Hayvancılıkta bir numarayız. 1 milyon 300 bin hayvan yetiştiriliyor bu şehirde… 700 tanesi büyük baş 600 bin ise küçükbaş yılda yetiştiriliyor. 400 bin hayvan kesiliyor. Bunun derisinden ciddi biçimde yararlanabilirsiniz. Erzurum’da bir deri endüstrisi kurulması için girişimlerimiz var. Hayvancılıkla ilgili markalarımızı oluşturmalıyız."
 "Termal sularımız var. Modern tesisler ve otellerimizi çoğaltmalıyız. Erzurum’un daha nice nimetleri var. Bunları değerlendirirsek bu şehir çok daha farklı olacaktır. Vatandaşın biraz daha sabır olmasını istiyorum. 5 yıl boyunca başarılı bir çalışma yürüteceğiz. Bizi buraya görevlendiren Sayın Cumhur Reisimiz adına… "

 
Palandöken Belediyesi ekmeğini halkla bölüştü
 
‘Önceliğiniz ay-yıldız olsun’
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Palandöken Belediyesi ekmeğini halkla bölüştü
Deniz seviyesinden 2 bin metre yükseklikte bulunan Erzurum’da, Palandöken ...
SP’den 62. Hükümet Programı yorumu
Çalık, “62. hükümet programı, taşıdığı zihniyet olarak geçmişin devamıdır. ...
Sertoğlu’ndan personel tasarrufu..!
İkinci kez Pasinler’e Belediye Başkanı seçilen Ünsal Sertoğlu, “İlk seçildiğimde ...
 
Merkez Parti’de tanıtım etkinliği
Merkez Parti Erzurum İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantı ile ...
Pasinler Sekmen’i ağırladı
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum’un Pasinler İlçesini ziyaret etti.
Sekmen Cheng’e Erzurum’u anlattı
Çin Cumhuriyeti Tayvan Büyükelçisi Taih Siang Cheng, Erzurum Büyükşehir ...
 
‘İyi ki varsın Başkanım’
Pankartta "İyi ki varsın Başkanım..." diyerek beğenilerini dile getiren ...
Pasinler’in saklı tarihi ortaya çıkıyor
Ünsal, “Bu kalemde ödeneğimiz çok fazla değil. Ama bizim bir saklı tarihimiz ...
Büyükşehir Makina Parkı güncelleştiriliyor
Büyükşehir Belediyesi makine parkına yeni araçları dahil etti. Fen İşleri ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva