ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>EKONOMİ
5 Aralık 2019 Perşembe - 14:30

Sekmen: ‘Bütün arzumuz üretim ve istihdamı artırmak’

Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen, “İstihdamı arttırma arzusundayız. Bundan 5 yıl önce, yapmış olduğumuz hizmetleri düşünmek bile hayaldi” dedi

Sekmen: ‘Bütün arzumuz üretim ve istihdamı artırmak’

Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen, “İstihdamı arttırma arzusundayız. Bundan 5 yıl önce, yapmış olduğumuz hizmetleri düşünmek bile hayaldi” dedi

Erzurum 8’inci kariyer ve istihdam fuarında izdiham yaşandı. İş başvurusunda bulunmak isteyen İŞKUR’a kayıtlı 36 bin işsiz, Erzurum Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi'ne akın etti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi, İŞKUR, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası, Erzurum Ticaret Borsası, Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve 1’inci Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlemiş olduğu ‘8’inci Kariyer Planlama ve İstihdam Fuarı’ açılışı yapıldı.

İki gün sürecek fuar için Erzurum’da bulunan kayıtlı 36 bin işsiz, fuarda iş bulabilmek için stantların önünde formlar doldurdu. Önümüzdeki günlerde işçi alımına başlayacak olan ve kadın istihdamını arttırmak için önemli projeler içerisinde bulunan Tekstilkent firmaları içinde, başvuruda bulunanların sayısı oldukça yoğun oldu.

İş gücü taleplerini karşılamak için fuara, 72 özel, 20 kamu kurum ve kuruluşu ve sivil toplum kuruluşu katılım sağladı. Fuarın açılış töreninde konuşan İŞKUR Müdürü Abdulkadir Mutlu, istihdam fuarının iş gücüne ihtiyacı olan işverenlere ve iş talep edenlere yönelik bir fırsat olduğunu açıklarken, ETSO Başkanı Lütfü Yücelik, Tekstilkent'te fabrika binalarının tamamlandığına değinerek, Tekstilkent’in istihdamı arttıracağını söyledi. En önemli konunun üretim olduğuna vurgu yapan Yücelik, fuarda yaklaşık 2 bin insana istihdam sağlanacağını belirtti.

"BU YÖNTEM İSTİHDAMI ARTIRMA AMACI TAŞIMAKTADIR"

Başkan Yücelik, “Şehrimiz, zor iklim şartlarının hüküm sürdüğü bir coğrafyada yer alıyor. İlimiz ve bölgemizdeki işletmelerimiz de aynı şekilde bu zor coğrafyada üretim yapmaya, istihdam sağlamaya ve ülke ekonomisine katkı sunmaya çaba gösteriyor. Bu sebeple; firmalarımız, üretim maliyetlerinde olduğu gibi istihdam yükünün hafifletilmesi için de her zaman devletimizin teşvik ve desteklerine ihtiyaç duyuyor. Gelişmiş ya da gelişmekte olan her ülkede uygulanan Ücret ve İstihdam Sübvansiyonları, işsizlikle mücadelede uygulanan yöntemlerden biridir. Bu yöntem istihdamı artırma amacı taşımaktadır” dedi.

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Fahrettin Kaya, “Türkiye’nin ve dünyanın en büyük sorunu işsizlikle mücadele. Erzurum’da 36 bin işsiz mevcut. Nitelikli eleman sorunu var. Herkes iş istiyor, herkes kapıda ancak bizim amacımız nitelikli eleman yetiştirip, elemanları piyasaya kalıcı istihdam olarak sürmek” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise, “İstihdamı arttırma arzusundayız. Bundan 5 yıl önce, yapmış olduğumuz hizmetleri düşünmek bile hayaldi” şeklinde konuştu.

Başkan Sekmen, “Bütün arzumuz üretimi, istihdamı artırmak. Hangi tesisi özel hizmetleri yaparsak yapalım aç insanların, işsiz insanların halini yaptığımız tesisler gidermez. Bu fuarlara önem veriyoruz. İstiyoruz ki memleketimiz hayvancılık, turizm şehri olsun” dedi.

Erzurum Valisi Okay Memiş de, “Fuara ilgi yoğun, göreve gelir gelmez 4 ayda 4 fabrikanın yapımını bitirdik. İyi niyetle işimizi yapmaya devam ediyoruz. Her bir fabrikada en az 250 kişi çalışacak ve ilk yılda bin kişiyi Ocak ayından itibaren istihdam etmiş olacağız” dedi.

"SANAYİCİNİN YANINDAYIZ"

Vali Memiş, “Biz işimizi yapıyoruz. Kışın ihalesini yapıyoruz yazın kazmayı vuruyoruz. Bu işler devletin işleri değil, biz sanayiciye üretime yönelik paran cebinde kalsın diyoruz, binayı yapıyoruz ve istihdam sağlaması için sanayiciye teşvikte bulunuyoruz. Biz sanayicinin yanındayız. Biz kaynak peşindeyiz. 30 milyon liranın 10 milyonunu tarıma harcadık, 5 bin aileye yemlik stoku sağladık. Tohum verdik, ektiler, biçtiler, büyükbaş hayvan varlığı 720 binden şu anda 830 bine çıktı. Hedefimiz 1 milyon” dedi.

“BU KENTİN MORALİNİ KİMSE BOZMASIN”

“Palandöken’in dünyada eşi benzeri yok. Dünyada, havalimanından inip de kayak merkezine 10 dakikada ulaşabileceğiniz başka bir kayak merkezi yok. Büyükşehir Belediyesi bu yıl bütün pistlerini yeniledi. Bir Türk Lirasını dahi boşa harcamıyoruz. Vatandaşa nasıl daha fazla istihdam sağlarız derdindeyiz. Havaalanı inşaatı yetişemedi, bu kentin moralini kimsenin bozmasına müsaade etmeyiz. Biz bu kente değer katmaya çalışıyoruz. Sorunu olan varsa gelsin yüz yüze konuşsun, bu kentin moralini kimse bozmasın, bunu da buradan ifade ediyorum” şeklinde konuşan Vali Memiş, “Sorunu çözmek adına ciddi adımlarımız ve ciddi mücadelemiz var. Bu kente bir gram emeği olmayıp, kente değer katan insanların moralini bozmaya kimsenin hakkı yok. Biz boğazından bir kuruş haram para geçmeyen kamu görevlileriyiz, bu işlere pabuç bırakmayız. Saklı kapılar arkasından değil, mikrofonların huzurunda konuşurum bu tür şeyleri” ifadelerini kullandı.

Memiş, en az 10 fabrika daha yapacaklarını ve büyük bir emek sarf ettiklerini söyleyerek, Erzurum’un, Türkiye’nin tekstil merkezlerinden biri olacağı müjdesini verdi.

Fuarın açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından vatandaşlar şirketlerin stantlarında büyük bir yoğunluk oluşturdu. Firmalara dilekçe vermek için vatandaşların yoğun ilgisi izdiham oluşturdu.

 
8. Erzurum Kariyer ve İstihdam Fuarı açıldı
 
Ailelerin evlat nöbeti 94’üncü gününde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
8. Erzurum Kariyer ve İstihdam Fuarı açıldı
Erzurum Valisi Okay Memiş, “Bir kardeşimize nasıl helal yönden istihdam ...
DAP İdaresinden süt sığırcılığına destek
Bingöl’de DAP İdaresi’nin desteğiyle süt sığırı yetiştiriciliği yapan ...
KUDAKA Bağımsız değerlendiriciler görevlendirecek
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi ...
 
Erzurum ihracatta vizyon büyüttü
MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL - Erzurum’dan ihracat yapılan ülke sayısı 43’ten 44’e yükseldi.
Erzurum ekim ayı araç verileri açıklandı
MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL - Erzurum’da Ekim 2019 dönemi bazında trafiğe 119 ...
Erzurum Kasım TÜFE’si açıklandı
MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL - TÜİK Kasım 2019 dönemi Erzurum İstatistik Bölgesi TÜFE sonuçlarını açıkladı
 
Karaca’dan “e-fatura sistemi’ açıklaması
Erzurum Matbaa, Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca, ...
Erzurum’dan 11 ayda 25.4 milyonluk ihracat
MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL - Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM) Kasım ayı Erzurum ...
Erzurumlu Kadınlar için e-ticaret projesi
Teknolojide Kadın Derneği ve çalışmaları hakkında bir sunum gerçekleştiren ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva