ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>BÖLGEDEN
1 Mart 2020 Pazar - 07:23

‘Şehitlere rahmet, Esed ve işbirlikçilerine lanet’

Bölge illerinde şehitlere saygı turizm etkinliklerine de yansıdı. Erzurum Palandöken başta olarak, bölgedeki kayak merkezleri ilk kez boş kaldı. Bölgede nişanlar ertelendi, düğünler yapılmadı, eğlence yerleri kapalı kaldı.

‘Şehitlere rahmet, Esed ve işbirlikçilerine lanet’

Doğu Anadolu Bölgesi illerinde idlib’te Türk askerlerine karşı yapılan hain ve kalleş saldırıya tepkiler hafta sonunda da devam etti. Erzurum, Muş, Van, Erzincan başta olarak bölge illerinde şehitlere saygı yürüyüşleri düzenlendi.

Bölge illerinde şehitlere saygı turizm etkinliklerine de yansıdı. Erzurum Palandöken başta olarak, bölgedeki kayak merkezleri ilk kez boş kaldı. Bölgede nişanlar ertelendi, düğünler yapılmadı, eğlence yerleri kapalı kaldı.

Bölge illerindeki üniversitelerden de tepkiler vardı. Van Yüzüncü Yıl üniversitesi mevlid etkinliği gerçekleştirerek şehitleri dualarla andı. Bölgenin 14 ilinin tamamında cumartesi günü öğle ve ikindi namazlarının ardından şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

AĞRI’DA İDLİB'DE ŞEHİT OLAN ASKERLER İÇİN MEVLİD OKUTULDU

Ağrı'da, Türk Kızılay Ağrı Şubesi tarafından Suriye’nin İdlib kentinde rejim güçlerince düzenlenen hava saldırısında şehit olan askerler için mevlid merasimi düzenlendi.

Ağrı merkez camisinde öğle namazı öncesi düzenlenen programda, şehitler için Kur'an-ı Kerim okutularak, dualar edildi. Kılınan öğle namazının ardından Kızılay Ağrı Şubesi gönüllülerince vatandaşlara lokum ikram edildi. Program sonrasında konuşan Kızılay Ağrı Şubesi Orhan Tatlı, "Kızılay Ağrı Şubesi olarak, İdlib kentindeki şehitlerimiz için mevlid programı düzenledik. Vatandaşlarımızın yoğun katılımı oldu. Hepimizin yüreği yandı. Hepimizin canı acıyor. Allah mekanlarını cennet eylesin. Yaralılarımıza Allah acil şifalar versin. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın” dedi.

ERZİNCAN’DA ŞEHİDE SAYGI YÜRÜYÜŞÜ

- Erzincan Şehit Aileleri Koruma Derneği tarafından İdlib şehitleri için saygı yürüyüşü düzenlendi. Yüzlerce vatandaş ellerinde şehitlerin fotoğrafları ve Türk bayrakları ile yoğun yağmur altında Cumhuriyet Meydan’ından Askerlik Şubesine kadar yürüdü.

Erzincan’da Şehit Aileleri Koruma Derneği tarafından düzenlenen şehide saygı yürüyüşü kapsamında yüzlerce vatandaş Cumhuriyet Meydan’ında bir araya geldi. Dev Türk bayrağını meydanda dalgalandıran vatandaşlar Esad rejimine lanet okuyarak ‘şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları attı. Şehitler için kesilen kurbanın ardından tüm şehitler için Kuran-ı Kerim okundu. Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından vatandaşlar yoğun yağmura rağmen ellerinde İdlib şehitlerinin fotoğrafları ve Türk bayrakları ile Cumhuriyet Meydanı’ndan Ordu Caddesi üzerinde bulunan Askerlik Şubesine kadar yürüdü. Yürüyüş sonunda yüzlerce vatandaş hep birlikte İstiklal Marşı’nı okuyarak daha sonra dağıldı. Erzincan Şehit Aileleri Koruma Derneği Başkanı Abdulkadir Zengin yaptığı açıklamada, şehitlerin emanet bıraktığı toprakların her geçen gün daha anlamla yoğrulduğunu kaydetti.

“ÜLKEMİZİN BEKASI MİLLETİMİZİN DEVAMI İÇİN İDLİB’DE OLDUĞUMUZU HERKES BİLMELİ”

İdlib kırsalında Türk askerinin tesadüfen orada olmadığını ifade eden Zengin, “Mazlum coğrafyada mazlum insanlara kol kanat germek ve barışın teminatı olmak üzere İdlib kırsalında bulunan kahraman Mehmetçiğimize Esad rejim güçleri tarafından haince saldırı düzenlenmiştir. Bu saldırıda 33 kahraman askerimiz şehit edilmiş, onlarca askerimizde yaralanmıştır. Bu hain saldırıya haçlı zihniyeti her zaman olduğu gibi kayıtsız kalmış, basit ve sırt sıvazlar gibi acımızı paylaşır açıklamalar yapmışlardır. Her zaman olduğu gibi bizleri yanıltmamış, kendilerinden bekleneni yapmışlardır. Şehitlerimizin bize emanet olarak bıraktığı bu topraklar, her geçen gün daha ağır bir anlamla yoğrulmaya devam etmektedir. Allah bizlere şehitlerimizin ardından aynı bilinçle yaşamayı nasip etsin. İdlib kırsalında olmamız bir tesadüf değildir. Bu konuda başka çaremiz kalmamıştır. Ülkemizin bekası milletimizin devamı için orada olduğumuz herkes tarafından bilinmelidir. Ne işimiz var orada diyenlere evet tamda olmamız gereken yerdeyiz diyorum. Bu süreçte kısasa kısas başlatan devletimizin ve milletimizin koşulsuz yanında olduğumuz bilinmelidir. Bu hain saldırıyı en ağır şekilde kınıyor ve lanet ediyoruz. Büyük Türkiye Cumhuriyeti Devletinin gelecekte tam bağımsızlığı için, canlarını seve seve feda eden kahraman vatan evlatlarına Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifalar diliyorum. Yüce Türk milletinin baş sağ olsun” diye konuştu.

ERZİNCAN’DA ŞEHİTLER İÇİN DEV TÜRK BAYRAĞI ASILDI

Suriye’nin İdlib kentinde rejim güçlerinin düzenlediği hava saldırısında şehit düşen askerler için Erzincan’da bir iş merkezine dev Türk bayrakları asıldı.

İdlib kentinde düzenlenen hava saldırısı sonucu 33 asker şehit olurken 34 asker ise yaralanmıştı. Yaralıların tedavisi Hatay'daki çeşitli hastanelerde devam ediyor. Milli birlik ve beraberlik duygularının üst seviyeye çıktığı şu günlerde dün akşam saatlerinde Erzincan merkez Dörtyol mevkinde bulunan bir iş merkezinin dış cephesi dev Türk bayrakları ile kaplandı. Dev Türk bayrağını gören vatandaşlar, “Birlik, beraberlik ve bağımsızlığımızın simgesi olan al-kırmızı bayrağımızı birçok kişinin ev ve iş yerlerine astıklarını gördük. Şimdi ise bir iş merkezinin dış cephesi dev Türk bayrağı ile kaplamış. Çok güzel bir duygu. Allah’tan şehitlerimize rahmet dileriz” dediler.

DEPREMZEDELER ÇADIRDA MEHMETÇİĞE DUA ETTİ

Elazığ’da yaşanan deprem nedeniyle kurulan çadır kentlerde yaşayanlar, Fetih Suresi okuyarak Mehmetçiğe destek verdi, şehitler için dua etti.

Elazığ’da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde evleri yıkılan depremzedelerin yaraları sarılmaya devam ediyor. Bir kısmı konteyner kentlere yerleştirilen, bir kısmı da henüz çadırda bulunan depremzede aileler, Mehmetçiği unutmadı. Kendi dertlerini kenara bırakan depremzedeler, İl Müftülüğü tarafından Kültür Park'ta yer alan çadır kentte kurulan etkinlik çadırında bir araya geldi. Aralarında çocuklarında bulunduğu depremzedeler, İdlib'de şehit düşen ve vatan için halen orada görev yapan Mehmetçikler için el açıp dua etti. Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından Fetih Suresi'de okunarak kahraman Mehmetçiğe destek verildi.

Depremzedelerden Yılmaz Durmaz, “Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmasın. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize acil şifalar diliyorum. Biz her zaman devletimizin ve Mehmetçiğimizin arkasındayız. Ordumuzun arkasındayız. Rabbim muzaffer olmayı nasip etsin” dedi.

Şehitlere rahmet dileyen depremzedelerden Halis Taş ise “Devlet ve millet olarak güçlüyüz. Deprem de olsa felaketlerde olsa Türkiye büyük bir devlettir. Bizde çadır kentlerde yaşıyoruz. Onlar için ellerimizi açtık dua ettik” ifadelerini kullandı. Şehitler için dua ettiklerini belirten çocuklarda, dualarının kabul olmasını temenni etti.

YYÜ ŞEHİTLER İÇİN MEVLİD OKUTTU

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi tarafından İdlib, çığ ve deprem şehitleri için Mevlid-i Şerif okutuldu.

YYÜ’ye bağlı sosyal tesislerde düzenlenen mevlide Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli, İl Müftüsü Ömer Keskin, YYÜ Rektör yardımcısı Prof. Dr. Murat Kayri, Genel Sekreter Doç. Dr. Sebaheddin Şevgin, senato üyeleri ve öğrenciler katıldı. Kuran’ı Kerim tilaveti ve duaların okunması ile başlayan programda konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, son bir aydır Van ve ülke genelinde kötü zamanların geçirildiğini ifade etti. Rektör Şevli, “Bahçesaray yolunda birçok vatandaşımızı maalesef çığ faciasında kaybettik. Sonrasında Başkale ilçemizin sınır köylerinde meydana gelen deprem sonucunda yine vatandaşlarımızı kaybettik, yaralılarımız var. Öncesinde senato üyelerimiz Elazığ depremi için bir yardım kampanyası başlatmıştı. Ardından bu kampanyamız buradaki deprem içinde devam etti. Sonrasında senato hocalarımız tarafından ilimizden ve ülkemizden belalar uzaklaşsın diye kurban kesimi gerçekleşti. Bunun akabinde böyle bir organizasyon gerçekleştirdik. Ama maalesef İdlib’te 33 Mehmetçiğimiz, hain bir hava saldırısında şehit oldular. Biz tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar ve yakınlarına sabır celil niyaz ediyoruz. İnşallah dileğimiz ülkemizde ve ilimizde bir daha acılar yaşanmasın. Allah daha büyük felaketlerden ülkemizi muhafaza etsin. Allah, askerimizin, Mehmetçiğimizin de yar ve yardımcısı olsun” dedi. İl Müftüsü Ömer Keskin tarafından okunan duaların ardından mevlid programı ikramla sona erdi.

SMMMO PROGRAMINI İPTAL ETTİ

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Hakkari Temsilcisi Cabbar Yakupoğlu, odalarının 1-7 mart muhasebeciler haftası nedeniyle Hakkari düzenleyeceği yemekli programı Suriye’de şehit olan askerler için iptal edildiğini söyledi.

Yakupoğlu, ”Değerli meslektaşlarım Suriye’de şehit olan askerlerimizin, ilimizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşların etkinlikleri iptal edilmiş olup Van odamızın 1-7 mart muhasebeciler haftası nedeniyle Hakkari ilinde 4 Mart'ta düzenleyeceğimiz yemekli programımız ileri bir tarihe ertelenmiştir. Ülkemizin milli güvenliğini sağlamak üzere İdlib'de görev yapan kahraman askerlerimizin rejim unsurlarınca gerçekleştirilen hani saldırıda şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Rabb'im makamlarını cennet eylesin. Milletimizin başı sağ olsun” dedi.

ŞEMDİNLİ DE MEHMETÇİK İÇİN TEK YÜREK OLDU

- Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Suriye'nin İdlib kentinde rejim unsurlarının saldırısı sonucu şehit olan 33 asker Şemdinli de unutulmadı.

Vatandaşlar camilerde Suriye'nin İdlib kentinde rejim unsurlarının saldırısı sonucu şehit olan 33 asker için cuma namazının ardından dualar etti, sokakları, işyerlerini ve evlerini Türk bayraklarıyla süslediler. Cuma namazında dualar okundu ve ilçe merkezini bayraklarla süslediler.

Ayrıca, ilçedeki okullar da dev Türk bayraklarıyla donatılarak birlik ve beraberlik mesajı verildi.

MALATYA’DA İDLİB ŞEHİTLERİ İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

Malatya’da Suriye’nin İdlib kentinde rejim güçleri tarafından şehit edilen askerler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Suriye’nin İdlib kentinde rejim güçlerinin hain saldırısı sonucu şehit olan 33 asker için Malatya’da da gıyabi cenaze namazı kılındı. Soykan Parkında Ortak Değerler Platformu organizesi ile düzenlenen gıyabi cenaze namazına kentteki bir çok sivil toplum kuruluşu ve vatandaşlar katıldı. Namaz öncesi bir konuşma yapan Platform sözcüsü Hüseyin Polat, Suriye halkının 60 yıla yakın bir süredir Esed ailesinin zulmü altında inlediğini ifade ederek, “Sekiz yıldır Modern dünyanın gözü önünde Suriye’de taş üstünde taş kalmadı. Bütün Suriye toprakları masum insanların kanıyla sulandı. Yüzbinlerce masum insan katledildi, milyonlarca Suriyeli kendi ülkesini terk ederek başta Türkiye olmak üzere farklı ülkelere kaçmak, göç etmek zorunda kaldı. Sözde uygar Batı, ilk etapta işlenen zulümlere sessiz kalmayacağını ima ederek mazlum Suriye halkına cesaret verdi. Sonra halk ayaklanıp, rejim destekçileriyle dünyada eşi benzeri görülmemiş bir vahşeti işlemeye başlayınca geri çekilip seyretmeyi tercih etti. Dile kolay tam sekiz yıldır Suriye, baştanbaşa yakılıp yıkıldı” dedi. Nüfusu 4 milyonu aşan İdlib’in gerginliği azaltma bölgesi olarak ilan edilmesinin ardından Türkiye’nin masum insanların güvenliğini sağlamaya adına bölgeye gözlem istasyonları kurduğunu anımsatan Polat, “Türk Silahlı Kuvvetleri, daha önce birkaç defa Rusya destekli Suriye terör rejiminin saldırılarına maruz kalarak birçok şehit verdiği gibi son olarak 27 Şubat 2020 tarihinde, geçen perşembe akşam saatlerinde, alçak bir hava saldırısına maruz kalmıştır. Bu hain ve kalleş saldırıda 33 kahraman Mehmetçiğimiz, kahraman kardeşimiz şehadet mertebesine yükselmiş, 32 kahramanımız ise yaralanmıştır. Bu kınalı koçlarımızın hayatlarını kaybetmeleri, fidanlarımızın kara toprağa düşmeleri ciğerlerimizi yakmış, yüreklerimizi parçalamıştır” ifadelerine yer verdi.

İdlib’teki zulüm karşısında sessiz kalan ülkelere tepki gösteren Polat, “21. yüzyılda bu vahşete sessiz ve seyirci kalarak, göz yumarak katliamları onaylayan ABD, Avrupa Birliği, Bileşmiş Milletleri ve diğer Arap rejimlerini buradan protesto ediyor ve vicdan sahibi herkesi bu zamanda işlenen bu insanlık dramına karşı sorumluluklarına sahip çıkmaya çağırıyoruz. Sorumluluklarını yerine getirmeyenler, yarın insanlıklarından utanacaklar, çocuklarının yüzüne bile bakamayacaklardır. Mehmetçiğin Suriye’deki varlığını sorgulayanlar bu hakikati ve sonucunu iyi düşünmelidirler” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından şehit olan askerler için topluca gıyabi cenaze namazı kılındı. Program şehitler için yapılan dua ile sona erdi.

ANADOLU SELÇUKLU OCAKLARINDAN TSK’YA DESTEK AÇIKLAMASI

Suriye'nin İdlib kentindeki Türk askerlerine düzenlenen hava saldırısında 33 askerin şehit edilmesi tüm ülkeyi yasa boğarken, Anadolu Selçuklu Ocakları Genel Başkanı Ayetullah Geçen düzenlediği basın toplantısı ile hükümete ve TSK’ya destek verdi.

Toplantıda konuşan Başkan Geçen, ‘Gün birlik olma zamanıdır, devletimizin yanındayız’ diyerek şehit olan askerlere Allah’tan rahmet diledi. Anadolu Selçuklu Ocakları olarak tüm teşkilatları ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve hükümetin yanında olduklarını ifade eden Geçen, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yanındayız ve atacağı her adımda tam destek vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Gün birlik günüdür diyen Geçen, “Askerimiz, devletimize, bayrağımıza, vatanımıza destek verme günüdür. Dün Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış pınarı hareketlerinde olduğu gibi devletimizin göz bebeği olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin her daim yanındayız. Bundan sonrada olamaya devam edeceğiz. En kötü devlet, devletsizlikten iyidir. Gün Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve TSK’nın yanında olma günüdür. Malatya’mızdaki sivil toplum temsilcilerine ve vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum Devletimize sahip çıkalım, devletimize arkasında olalım destek verelim. Ata topraklarımız olan yerleri alacağız” şeklinde konuştu.

MUŞLULAR MEHMETÇİK İÇİN TEK YÜREK OLDU

İdlib'de rejim güçleri tarafından düzenlenen hava saldırısında şehit olan 36 Mehmetçik için Muş’ta gıyabi cenaze namazı kılındı.

Muş Kardeşlik Platformu, İdlib’de şehit olan 36 Mehmetçik için basın açıklaması düzenledi. Belediye Meydanını dolduran yüzlerce kişi, ABD, Rusya, İsrail ve Esed’e ellerindeki dövizlerle tepki gösterdi.

"BAZI VATANDAŞLAR GÖZYAŞLARINI TUTAMADI"

Şehitler için göz yaşlarına hakim olamayan bazı vatandaşlar, rejim güçlerine lanet okudu. 7’den 70’e katılım sağlanan basın açıklamasında Esed’e ve rejime büyük tepki gösterildi. Muş Kardeşlik Platformu adına basın açıklamasını okuyan Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Başkanı Turhan Sur, bu necip milletin yüz yıllardır İslam’ın bayraktarlığını yaptığını, mazlumun yanında, zalimin karşısında yer aldığını söyledi.

İslam’ın sancaktarı Sultan Muhammed Alparslan’ın, Selahaddin Eyyubi’nin ve Yavuz Sultan Selim’in torunları olarak tarihin kendisini çağırdığı her an sefer görev emrine icabet ettiğini anlatan Sur, “Bu gün Türkiye’nin Suriye’de olmaması gerektiğini söyleyenler, hafızalarını yitirmiş mankurtlardır. Daha yüzyıl öncesine kadar tüm ümmet coğrafyası, varisi olduğumuz Osmanlının mülkü idi. 900 kilometre sınır komşuluğumuz bulunan Suriye’de bulunmamızı sorgulayanlar, neden Amerika, Fransa, İngiltere, Rusya ve İran’ın Suriye’deki varlığını sorgulamıyorlar? Terör örgütlerinin ve uluslararası istihbarat ajanlarının Suriye’de cirit attığını görmeyenler, Ortadoğu’da söz sahibi olmak isteyen istilacı ülkelere kör kalanlar, bilinsin ki ‘düşman kapıya dayansın, yangın eve yaklaşsın, sonra gereğini yaparım’ diyenlerdir” dedi.

Türkiye’nin sadece mazlum Suriye halkının haklarını koruduğunu vurgulayan Turhan Sur, “Aynı zamanda kendi geleceğini ve sınır güvenliğini sağlamaktadır. Çünkü aklı olan herkes biliyor ki YPG, PKK, DAEŞ, el-Kaide, Wagner ve Haşdi Şabî eliyle vekâlet savaşları yürütenler, Suriye’den sonraki hedefe Türkiye’yi koymuşlardır. Hükümete olan kinlerinden dolayı vatan, millet ve bayrağımıza yönelik tehditleri görmezlikten gelenler, milletimizin basireti ve feraseti sayesinde duvara toslamışlardır” ifadelerini kullandı.

“Ülkemizin sınırlarına terör örgütlerinin yerleşmesine imkân hazırlayan zalim Esed rejimi ile görüşülmesini öneren siyasiler, gelecek perspektifi olmayan, vatan-millet-bayrak kaygıları siyasi kaygılarının çok gerisinde kalan kişilerdir” diyen Sur, “İki gün önce İdlib'deki hava saldırısında 33 askerimiz şehit düşmüş, bir o kadarı yaralanmıştır. Kardeşlerimizin şehadet haberi bizleri üzmüş olsa da hastanedeki yaralı askerlerimizin hayati tehlikesinin bulunmaması teselli kaynağımızdır. Tağut Esed ve Putin bilmelidir ki Türkiyeli Müslümanlar genciyle yaşlısıyla, askeriyle siviliyle devletimizin ve Suriye halkının yanındadır. Şunu çok iyi biliyoruz ki bu savaşı güçlü olanlar değil, haklı olanlar kazanacaktır. Ve yine çok iyi biliyoruz ki ilahi adalet mazlumların lehine tecelli edecektir. Bu vesile ile şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralı askerlerimize şifa diliyoruz” şeklinde sözlerini tamamladı.

Basın açıklamasının okunmasının ardından şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Basın açıklamasına; Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti İl Başkanı Rahmetullah Yaktı, İl Milli Eğitim Müdürü Emin Engin, Muş Kardeşlik Platformu üyeleri, kamu kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşlar, namazın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

VAN’DA STK VE ODA BAŞKANLARINDAN İDLİB AÇIKLAMASI

Van’da bir araya gelen oda başkanları ve sivil toplum kuruluşları, düzenledikleri ortak basın açıklamasıyla İdlib’te yapılan hain saldırıyı kınadı.

Van TSO’da düzenlenen ortak basın toplantısında basın metnini okuyan Van Esnaf Sanayi Kooperatifler (VESKOB) Başkanı Ömer Doğan, Regaip Kandili gecesinde Suriye’den gelen acı haber ile yüreklerinin dağlandığını ifade etti. Doğan, “İdlib’de gözetleme noktalarımızdan birine, rejim destekli Rusya güçleri tarafından yapılan hava saldırısı sonucu 33 askerimiz şehit edilmiş, çok sayıda askerimiz ise yaralanmıştır. Acımız çok büyüktür. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, milletimize başsağlığı sabır ve metanet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” dedi.

İdlib’te yaşam mücadelesi veren sivilleri bölgeden çıkarmak ve hakimiyet kurmak isteyen rejim güçlerinin, her gün çok daha büyük katliamlara neden olduğunun altını çizen Doğan, “Bunu yaparken Suriye’de çıkarları bulunan devletlerden büyük destek görmektedir. Ülkemiz diplomatik kanallarla mazlumların yaşamlarını güvence altına almak ve İdlib’te bir güvenlik koridoru oluşturmak amacıyla girişimlerde bulunmuş ve bunu ilk etapta sağlamıştır. Yapılan anlaşmalara uymayarak güvenlik koridorunu taciz eden rejim güçlerini engellemek için silahlı kuvvetlerimiz bölgede konuşlanmıştır. Her geçen gün daha da ağır bir yıkıma sürüklenen Suriye’den ülkemize yapılan saldırıları önlemek amacıyla bölgede bulunan askerlerimize yapılan saldırı, hiçbir gerekçeyle kabul edilir bir durum değildir. Bütün dünya Türkiye’nin barış ve insan odaklı çabalarına yardımcı olacağına, yaşanan zulmün son aşamasında İdlib’e sığınan milyonlarca mazlum insanın çaresizce katledilmesini, alçak bir sessizlikle izlemiştir” ifadelerini kullandı.

Emperyalizmin; her alanda gelişerek güçlenen Türkiye’yi yüzyıl önce İstiklal Harbinin verildiği dönemin şartlarına benzer bir imkânsızlığa mahkûm edip, bölgeden dışlamak, bir oyun ve paylaşım planı ile bölgenin haritasını yeniden çizmek istediğini belirten Doğan, “Ancak Türkiye, yüzyıl öncesinin Türkiye’si değildir. Artık bölgede büyük bir güçtür. Geldiğimiz bu aşamada, Türkiye’nin kabul etmediği hiçbir çözüm yaşama ve uygulanma şansı bulamayacaktır. Türkiye en yüksek seviyeden bu kararlılığın mesajını vermiştir. Türkiye katillere gereken cevabın verileceğini, alçakça saldırının hemen akabinde belirlenen hedefleri ateş altına alarak göstermiştir. Şeytani oyun planlayanlarının planları başına geçirilecektir. Milli güvenliğimizi, hak ve hukukumuzu ve masum insanların can güvenliğini korumak için terör devletine karşı sürdürdüğümüz mücadele sonuç alınıncaya kadar devam etmelidir, edecektir. Bu saldırıyı yapanlar da, saldırganları destekleyen ve cesaretlendirenler de hak ettikleri cevabı mutlaka alacaklardır. Askerlerimize saldırarak amaçlarına ulaşacaklarını sananlar, kendileri için nasıl bir son hazırladıklarını göreceklerdir. Bizlerde Van sivil toplum örgütleri olarak görüş ayrılıklarımızı bir kenara bırakarak devletimizin yanında olduğumuzu kamuoyunun bilmesini istiyoruz. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Gün 83 milyonla gerçek bir millet olduğumuzun bilinciyle bayrağımızın altında, kahraman askerimizin yanında yer alma, milli duygular ve idealler etrafında kenetlenme, birliğimizi pekiştirme günüdür. Şehitlerimize tekrar Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” şeklinde konuştu.

 
Erdoğan, Dadaş şehidi uğurladı
 
Öğrencilerden Mehmetçiğe dualı destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Adıyamanlı şehidi binler uğurladı
Suriye’nin İdlib Kentinde Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik düzenlenen ...
Tokat şehidini uğurladı
Suriye'nin İdlib kentinde, hava saldırısında şehit olan Piyade Uzman Çavuş ...
Şehit Akay dualarla uğurlandı
Suriye'nin İdlib bölgesinde düzenlenen hava saldırısında şehit olan 33 ...
 
Pasinlerli Dadaşlar İdlib Şehitleri için yürüdü
Erzurum’un Pasinler ilçesinde, Suriye'nin İdlib kentinde düzenlenen hava ...
Şehit Kurtulmuş dualarla uğurlandı
Suriye’nin İdlib kentindeki saldırıda şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Güven ...
Doğu’da Milli hassasiyet dorukta
Malatya’da tüm sosyal etkinlikler, eğlence organizasyonları süresiz iptal ...
 
Esad’ın fotoğrafını ateşe verdiler
HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan aileler, dün Suriye'nin ...
11 aile evladına kavuştu
Şimdiye kadar 11 ailenin evladına kavuştuğu eylemde bekleyişlerini sürdüren ...
Ailelerin evlat nöbeti 179'uncu gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva