ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>EKONOMİ
28 Kasım 2011 Pazartesi - 08:11

Şehitler’de sosyal konut istişaresi

Şehitler Mahallesi’ne çıkarma yaptı. Şehitler Mahallesi’nde bir süre önce başlatılan sosyal konut seferberliği hakkında mahalle sakinlerini bilgilendiren Başkan Küçükler, Büyükşehir Belediyesi’nin 2004 ile 2011 yılları arasında yaptığı çalışmaları ise, görsel bir sunum eşliğinde anlattı.

Şehitler’de sosyal konut istişaresi

Dilek BAYRAK/ERZURUM gazetesi
Şehitler Mahallesi’ne çıkarma yaptı. Şehitler Mahallesi’nde bir süre önce başlatılan sosyal konut seferberliği hakkında mahalle sakinlerini bilgilendiren Başkan Küçükler, Büyükşehir Belediyesi’nin 2004 ile 2011 yılları arasında yaptığı çalışmaları ise, görsel bir sunum eşliğinde anlattı.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Yakutiye ilçesine bağlı Şehitler Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Mahalle sakinlerinin sorularını yanıtlayan Küçükler, Şehitler Sosyal Konut Projesi hakkında bilgiler de verdi. Mahalle sakinlerinin büyük ilgi gösterdiği halk toplantısı, yaklaşık 2 saat sürerken, Başkan Küçükler, vatandaşların beklentilerini de dinledi.
Başkan Küçükler, Şehitler Mahallesi’ndeki halk toplantısında, belediye hizmetlerini ‘yapılanlar’ ve ‘yapılacak olanlar’ şeklinde ele aldı. Küçükler, yatırım ve hizmetler hakkında bilgiler aktarırken, özellikle kentsel dönüşüm ve gecekondu ıslah projeleri üzerinde durdu. Başkan Küçükler, Erzurum’un birçok bölgesinde gecekondu dönüşüm projeleri uyguladıklarını belirterek, “Erzurum’da yeni bölgeleri imara açmıyor, gecekonduların yoğun olarak bulunduğu yerleri yeniden inşa ediyoruz. Eski Mal Meydanı, Palandöken Caddesi, Üç Kümbetler civarı, kamulaştırma noktasında üzerinde ciddiyetle çalıştığımız projeler arasında geliyor. Şehitler Mahallesi’nde başlattığımız sosyal konut seferberliğini Dağ Mahallesi’nde sürdürecek, şehrin gecekondularla örülü bölgelerinde modern yerleşim yerleri oluşturacağız.” şeklinde konuştu.
“ERZURUM’U CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRMEYE KARARLIYIZ”
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’u cazibe merkezi ve marka bir kent haline getirmeye kararlı olduklarını vurgulayarak, ulaşımdan altyapıya, çevre düzenlemelerinden sosyal ve kültürel hizmetlere varıncaya kadar her alanda model bir şehir hedeflediklerini dile getirdi.
Başkan Küçükler, “Erzurum’da belediyecilik hizmetleri noktasında acil müdahale gerektiren alanlarla ilgili oluşturduğumuz yol haritasında kentsel yenileme projelerine öncelik tanıdık. Şehrin muhtelif noktalarında kamulaştırma çalışmaları yaparken, belirlediğimiz diğer alanlarda çeşitli yatırım projelerini devreye soktuk. Erzurum’da bir tane bile müstakil otopark yokken, bugün binlerce araç kapasiteli kapalı otoparklara sahip olduk. 6 köprülü kavşak hizmete sokarak, şehir içi trafiğinde ciddi bir rahatlama sağladık. Çeşitli meslek kollarını bir arada toplamak amacıyla site yatırımlarına giriştik. Kamyon-Tır Parkı ve Nakliyeciler Sitesi, Galericiler Sitesi, Hurdacılar Sitesi, Süt ve Süt Ürünleri Çarşısı, Erzurum’a kazandırdığımız ticari yatırımları teşkil ediyor” diye konuştu.
2012 YILI YATIRIM PROJELERİ
Başkan Küçükler, Erzurum’u 2012 yılında yeni yatırımlarla tanıştıracaklarının müjdesini de verdi. Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük kongre kültür ve fuar merkezinin temelini Çat Yolu üzerinde atacaklarını açıklayan Başkan Küçükler, Müzik Folklor ve Engelli Eğitim Merkezi ile Toplu Ulaşım Sevk ve İdare Merkezi isimli yatırımların da, yine 2012 yılının önemli projelerinden olacağını dile getirdi.
Başkan Küçükler, “Biz Erzurum’a belediyecilik hizmetleri noktasında yepyeni bir ufuk kazandırdık. Bizden önceki dönemlerde sadece asfalt ve kaldırımdan ibaret olan belediyecilik hizmetlerini, yatırım yağmuruna dönüştürdük. Erzurum, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde belediye eliyle yapılan kamu yatırımları noktasında bölgenin en zengin ili haline gelecek” şeklinde konuştu.
TOPLANTININ GÜNDEMİNİ ŞEHİTLER’DEKİ SOSYAL KONUTLAR OLUŞTURDU
Şehitler Mahallesi’nde düzenlenen halk toplantısında vatandaşların Başkan Küçükler’e en çok soru yönelttikleri konu, sosyal konut projesi oldu. Şehitler’de başlatılan gecekondu ıslah uygulamasının ne şekilde yürütüleceği hakkında Başkan Küçükler’den bilgi talep eden vatandaşlar, ekonomik koşullarda ev sahibi olup olamayacaklarını sordular. Başkan Küçükler de, Şehitler Mahallesi’nde ilk etapta 128 dairelik sosyal konut projesini hayata geçireceklerini belirterek, “Daireler tamamlandıktan sonra tapulu mülklerin sahipleriyle bir araya geleceğiz. Evlerine karşılık olarak para talep edenlere anında parasını ödeyeceğiz, evlerinin yerine daire isteyenleri ise, yine sosyal konutlarımızdan daire sahibi yapacağız” diye konuştu.
Bu projeyi yürütürken kâr amacı gütmeyeceklerinin altını çizen Başkan Küçükler, “Biz bu projede her şeyden önce vatandaşımızın menfaatini ön planda tutacağız. Vatandaşımız sırf konut sahibi olsun diye belki maliyetinin altında daire satacağız. Bu kolay bir iş değil. Biz bu bölgede yılların hayalini gerçekleştiriyoruz” dedi.

 
Saygın, sağlıklı iletişim yollarını anlattı
 
Yakutiye’nin vizyonu değişiyor
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
fatıh özan 15 Mart 2012 Perşembe 12:29

gecekten tortumdan gelırken o bölgede yukselen bınaları görmek sehre ayrı bır hava katar gırıste suankı görunum sankı bır haraba sehır yapacaklara basarılar dılerım

Yorumu oyla      6      4  
çaykolik 28 Kasım 2011 Pazartesi 12:04

Eline sağlık hizmet bu işte,sosyal konut artık her ilde uygulanmaya çalışılıyor.Erzurumda İnşaat mevsiminin çok kısa olduğunu da göz önüne alınca çalışmaları sabırla beklemek lazım.Beklentilerini bulamayan bazı kişilerin dolduruşuna gelipde yuhalayanlar bir kez daha düşünsünler.Bazı gazeteler de birilerinden medet umut nağmeler yazıyor.Çalışana fırsat vermek lazım,takip edip eksikleri uygun platformlarda tartışmak lazım.Erzurumlu vatandaşa da bu yakışır.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hizmet de arttı, harcama da
Erzurum’da ekim ayında 232.5 milyon TL tutarında kamu harcaması gerçekleştirildi. ...
ETSO’da Belediyecilik konuşuldu
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum Ticaret ve ...
ETB Yönetimi Peygamberler şehrinde
Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu, Hakkı Hınıslıoğlu başkanlığında ...
 
Şirket arttı, küçük işletme azaldı
Erzurum’da ekim ayında açılan şirket sayısı 2010 yılının aynı dönemine ...
Özel İdare 2011 hedefine ulaştı
İl Genel Sekreteri Selami Altınok İl Özel İdaresi olarak 2011 sezonunun ...
OSB’de altyapı açılımı
Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Zülküf Bakaç, bölgede tahsis ...
 
Erzurum ‘Vatan’la buluştu
Vatan Bilgisayar, Türkiye’deki 44’üncü, Doğu Anadolu'daki ilk mağazasını, ...
Palandöken yolu baharda onarılacak
Kış turizminin gözde mekanlarından biri olan Palandöken'e çıkan karayolunun ...
Kadın çiftçiler bilgilerini yarıştırdı
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva