ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Mütefekkir Erol Güngör'e vefa
Mütefekkir Erol Güngör'e vefa
Aliyev’den Fransa’ya gözdağı
Aliyev’den Fransa’ya gözdağı
Yumaklı tarımsal ihracat verilerini paylaştı
Yumaklı tarımsal ihracat verilerini paylaştı
MEB Yeni müfredat taslağı büyük ilgi gördü
MEB Yeni müfredat taslağı büyük ilgi gördü
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
18 Eylül 2015 Cuma - 16:12

Şehit yakınlarına özel yaklaşım

Abdulhakimoğulları, terör nedeniyle hayatını kaybeden sivil vatandaşlar ile asker, polis ve diğer kamu görevlilerinin birinci dereceden yakınları ile gazi ve çocuklarının kamuda istihdam edildiğini ifade etti.

Şehit yakınlarına özel yaklaşım

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları, 19 Eylül Gaziler Günü ile ilgili bir mesaj yayımladı.

Abdulhakimoğulları, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Vatanını canından aziz bilen, bağımsızlığımızın korunması, ülkenin her köşesinde huzur ve güvenliğin sağlanması için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan bir milletin evlatları olarak, gazilerimizin ve şehitlerimizin ailelerinin gururuna ortak oluyor, kederlerini yürekten paylaşıyoruz. 19 Eylül’ün yurdumuzun her yerinde ‘Gaziler Günü’ olarak anılması, gönlümüzde yerleri her zaman farklı olan kahraman şehitlerimize, cesaret timsali gazilerimize karşı vefa borcumuzu bir nebze de olsa sunma imkânı vermiştir. Bu kapsamda, İl müdürlüğümüzün çalışma alanına giren şehit yakınları ve gazilere yönelik hizmetlere yoğunlaştık.”

153 ŞEHİT YAKININA İSTİHDAM

Abdulhakimoğulları, terör nedeniyle hayatını kaybeden sivil vatandaşlar ile asker, polis ve diğer kamu görevlilerinin birinci dereceden yakınları ile gazi ve çocuklarının kamuda istihdam edildiğini ifade etti.

Şehit yakını ve gazilere yönelik hizmetlerle ilgili açıklamalarda bulunan Abdulhakimoğulları, “Şehit yakını ve gazilere yönelik hizmetler kapsamında ’3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamında 153 hak sahibinden ilgili evrakların temin edilmesi sağlanmış ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın onayına sunularak, istihdam edilmiştir. İl Müdürlüğümüz tarafından 1275 hak sahibi şehit yakını gazi ve gazi yakınının ücretsiz seyahat kartı başvuru işlemi tamamlanarak Bakanlığımız tarafından hazırlanan kartlar hak sahiplerine teslim edilmiştir” dedi.

ŞEHİTLİKLERDE RESTORASYON İŞLEMİ

Şehitlerde restorasyon işlemi yapıldığını belirten Abdulhakimoğulları, “Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi Başkanlığınca şehitlik ve anıtlarımızın restorasyon işlemleri için ödenek kullanım yetkisi ve tahsis edilen ödenek, ilimizde 9. Kolordu Komutanlığının yetkisinde bulunmaktadır. Kurumlar arası koordinasyon İl Müdürlüğümüz tarafından sağlanmış olup İl Emniyet Müdürlüğü Şehitliği, Narman ve Aşkale ilçelerimizde bulunan şehitliklerimizin restorasyon işlemleri başlatılmıştır” dedi.

ZİYARETLERE YOĞUNLAŞTIK

Şehit aileleri ve gazileri yalnız bırakmadıklarını belirten Abdulhakimoğulları, “Tekman’daki şehit yakınlarına Vali Yardımcımız Sayın Hatice Bayar Özdemir ile ziyaret gerçekleştirdik. Ayrıca, İl Müdürlüğümüz ve Sosyal Hizmet Merkezlerimiz ile koordineli olarak şehit ailelerimize milli ve dini bayramlarda ziyaretler düzenlenmektedir. Basında çıkan birimimiz ile ilgili haberler günlük takip edilip olumsuz haberler konusunda araştırma yapılarak Bakanlığımıza gerekli bilgilendirmeler yapılmaktadır. Şahadet veya yaralanma haberinin alınmasından itibaren İl Müdürlüğümüz ile şehit yakını veya gazi aileleri arasındaki iletişim sağlanarak gerekli bilgilendirme gerçekleştirilmektedir. Bakanlığımız Tarafından Organize edilen İftar Programına Şehit Yakınları ile gazilerimizin katılımı sağlanmıştır. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mevlit Programı gerçekleştirilmiştir. İl Müdürlüğümüz tarafından organize edilen şehit aileleri ve gazilerimiz ile iftar buluşmasına 44 şehit ailesi ve gazi ailemiz katılmıştır. Yine İl Müdürlüğümüz tarafından organize edilen 19 Eylül Gaziler Günü Pikniğine de 6 Gazimiz aileleri ile birlikte katılmıştır. Bakanlığımız tarafından organize edilen Gazilerimizin Çanakkale Buluşması’na 4 gazimizin katılımı sağlanmıştır. Şehit Yakını ve Gazilere ilişkin hizmetlerimiz artarak devam edecektir. Cennet vatanımız bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin mirası ve emanetidir. Gaziler Günü vesilesiyle, bu kutsal emanete kararlılıkla sahip çıkarak ve ülkemizi en güçlü şekilde geleceğe taşımak için elbirliğiyle çalışmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, Gaziler Günü'nde, şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor, tüm gazilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum.”

 
‘Gazilerimiz medar-ı iftiharımız’
 
Pasinler’den giden kurbanlık rekor kırdı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mutluluğu Erzurum’da buldular
M.COŞKUN-Uzun zamandır Erzurum da sığınmacı olarak yaşayan İranlı İman ...
Mahallebaşı vizyonunda ‘büyük’ değişim
Erzurum’un en eski yerleşim yerlerinden biri olan ve “Mahallelerin Başı” ...
Bozhalil’den Erzurumlulara çağrı
Kızılay’ın Erzurum Şube Başkanı Hüseyin Bozhalil Kurban vekaletine tüm Erzurumluları davet etti.
 
Aşkale Emniyeti’nde duygusal uğurlama
Aşkale İlçe Emniyet Müdürü Ertunç Ünal, Konya İl Emniyet Müdürlüğüne atandı
Kızılay’dan yangınzedelere yardım
Merkez Karasakal Mahallesinde çıkan yangında evleri yanarak kullanılamaz ...
Şenkaya İçmesu depremle uyandı
Şenkaya ilçesinde meydana gelen 4,0 büyüklüğündeki deprem korkuya neden ...
 
Erzurum alt yapısında dönüşüm
Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğü, ...
Genç sağlıkçılar görev başında
Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı 112 Acil Sağlık Hizmetleri’nde görev ...
Erzurum’da Engelsiz Yaşam adına çevre atılımı
Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Mehmet Polat, 32 ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva