ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum
HABERLER>EĞİTİM
11 Nisan 2018 Çarşamba - 16:51

Şehit öğretmenlere vefa

Kars’ta, üniversite öğrencileri 1993 ve 1994 yıllarında Tunceli’de PKK’lı teröristlerce şehit edilen öğretmenlerin mezarlarının onarımını yaptı.

Şehit öğretmenlere vefa

Kars’ta, üniversite öğrencileri 1993 ve 1994 yıllarında Tunceli’de PKK’lı teröristlerce şehit edilen öğretmenlerin mezarlarının onarımını yaptı.

KAÜ Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler öğretmenliği son sınıf öğrencileri, sosyal proje geliştirme dersi kapsamnda, “Toprağa değil, kalbe gömülenler” projesiyle eğitim şehitlerini unutmadı.

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği son sınıf öğrencileri, hocaları Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kop ile birlikte Yeni Mahalle Mezarlığı’nda bulunan ve 1993-94 yıllarında görev yaptıkları Tunceli’de PKK’lı teröristlerce öğrencilerinin gözü önünde şehit edilen Taşkın Senger ve Vedat İnan’ın mezarlarının bakım, onarımını yaptılar. Üniversite öğrencileri, şehit öğretmenleri mezarın başında bulunan ve eskiyen bayrakları değiştirdi. Şehit öğretmenlerin mezar taşındaki silinmiş yazıları yeniden yazarak okunmasını sağladı.

Yeni Mahalle Mezarlığı’nda, bulunan Güneybatı Kafkas Geçici Milli Hükümeti”, “Cenub-ı Garbi Kafkas Hükümet-i Muvakkate-i Milliyesi” ya da nam-ı diğer Kars İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Cihangir Zade İbrahim Aydın’ın sağında ve solunda bulunan şehit öğretmenler Taşkın Senger ile Vedat İnan’ın mezarı başına gelerek önce mezarın üzerindeki kurumuş otları temizlediler. Ardından silinmiş mezar taşlarının yazılarını yazan öğrenciler, son olarak şehit öğretmenlerin baş uzunda bulunan ve eskimiş Türk bayraklarını değiştirdiler.

Öğrencilerinin sosyal sorumluluk projesi kapsamında, böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Yrd. Doç. Yaşar Kop, “Eski Asri Mezarlığı olarak bilinen Kars Mezarlığı’nda iki tane şehit mezarı tespit ettik arkadaşlarımızla beraber, bir tanesi tam arkamda, Tunceli’de maalesef hunharca katledilmişlerdir. Elbette ki, şehitlik yüce bir makamdır. Ben inanıyorum gerçek şehitlerimizden bir tanesi de eğitim camiamızdakilerdir. Peygamber mesleğini icra ederken, hiçbir suçları günahları yokken, katledilen bu insanların en azından unutulmaması adına biz elimizden gelen bir şey varsa yapalım diye düşündük. Ben iddia ediyorum. Şehitlerimiz olmamış olaydı, ne ben bir akademisyen olabilirdim. Ne öğrenci kardeşlerimizde şuan burada güle oynaya hayatımızı idame ettirebilirdik” dedi.

Kop, “Ben iddia ediyorum her türlü savaşta özellikle Kars ve civarında geçmişten geleceğe toplam bir milyon şehidimizin olduğunu da düşünürsek, serhat ili olduğu için biz bunlara borçluyuz. Ne yaptık peki? İki şehidimiz için bayraklar var mıydı vardı. Eskimişti, yıpranmıştı, ama bizim için bayrak her şeyden ötedir. Bayraklarımızı temin ettik. Ve boyamızı aldık isimleri silinmişti, hocalarımız dua ederken özel gün ve gecelerde isimlerini unutulmuş insanları da dahil ediyorlar ya, isimleri neredeyse tamamen silinmişti. Özel bir boya temin ettik. Ve şuan onların üzerinden geçiyoruz. Mezarların üzerinde çapalama işini hallettik. Hilali buraya diktik. Bayrağımızı dalgalandırdık. Ve bir diğer şehitlik mezarımız da hemen arkamızda, ilginçtir, her iki mezarımızın da, şehidimize ait mezarımızın da Anadolu’da kurulan ilk Cumhuriyetin Cumhurbaşkanı Cihangirzade İbarahim Aydın’ın etrafında olmuş olması, tabiri caizse bir sağında, bir solunda buda çok manidar bir durum. Gelmişken hem buradaki mevtalar için, gerekli olan duamızı yaptık, hem de her ikisine ait eksikleri giderip, en azından bir gram dahi olsa kendi içimizi rahatlatacağız” diye konuştu.

KAÜ’lü öğrenciler Yeni Mahalle Mezarlığı’nda bulunan şehit öğretmenler ait mezarların bakım ve onarımlarını yaptıktan sonra dua ettiler. öğrenciler daha sonra mezarlıktan ayrıldı.

 
Erzurum’dan 4 sporcu Umurbey Belediyespor’da
 
Şehidin adı okuduğu okula verildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ERZİMDER ile Milli Eğitim arasında sponsorluk protokolü
ERZİMDER ile Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında öğrencilerin etkinliklerdeki ...
ATAÜNİ’den arama Konferansı
Atatürk Üniversitesinde, Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi'nin ...
Gençlik Merkezi yöneticilerinden Çomaklı’ya ziyaret
Erzurum Kent Konseyi Gençlik Merkezi Başkanı Batuhan Bakırcı ve merkez ...
 
Erzurum ilk 3’e girdi
İmam Hatip Liseleri arasında yapılan “Genç Hatipler Minberde” Hutbe yarışması ...
KDK kararını verdi
Kamu Denetçiliği Kurumu, YDS-YÖKDİL eşdeğerliğinin tesis edilmesi yönünde karar verdi
İmam Hatipliler hitabette yarıştı
İmam Hatip Liseleri arası Genç Hatipler Hutbe Okuma Bölge yarışması Tatbikat Cami’nde yapıldı.
 
Emniyetten öğrencilerin trafik bilincine destek
Polis Teşkilatının kuruluşunun 173. yıldönümü etkinlikleri kapsamında ...
Veteriner Fakültesi’nden TANAP açılımı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Atatürk Üniversitesi, Trans Anadolu ...
Filistin’den Erzurum’a eğitim köprüsü
Filistin’in AL-Qasemi Akademisi Rektörü Prof. Bashar Saad, Atatürk Üniversitesi ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva