ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
HABERLER>ASAYİŞ
13 Ağustos 2018 Pazartesi - 19:11

Şehit öğretmenin ailesi konuştu

6 öğretmenden Rüstem Şen'in annesi Zeynep ve Babası Mustafa Şen, çocuklarıyla her zaman gurur duyacaklarını, teröristin öldürülmesi nedeniyle biraz da olsa içlerinin rahatladığını ifade etti.

Şehit öğretmenin ailesi konuştu

Tunceli’de öldürülen Kırmızı Listedeki elebaşı teröristlerden Atakan-Mahir kod adlı İbrahim Çoban'ın 24 yıl önce şehit ettiği 6 öğretmenden Rüstem Şen'in annesi Zeynep ve Babası Mustafa Şen, çocuklarıyla her zaman gurur duyacaklarını, teröristin öldürülmesi nedeniyle biraz da olsa içlerinin rahatladığını ifade etti.

Olay, 1994 yılında Tunceli'nin Mazgirt ilçesi Darıkent'te meydana geldi. Edinilen bilgiye göre 6 öğretmen, terör örgütü PKK tarafından lojmanlarından çıkarılıp kurşuna dizilerek şehit edildi. Önceki gün ise Tunceli'nin Pülümür kırsalında vatandaşların ihbarıyla tespit edilen terör örgütü PKK'lı 10 terörist hava harekatıyla etkisiz hale getirildi. Öldürülen teröristler arasından bulunan 4 milyon TL ödüllü Kırmızı Listede aranan Atakan-Mahir kod adlı İbrahim Çoban isimli teröristin 6 öğretmen ve 9 korucunun şehit edilmesi olaylarında da yer aldığı ortaya çıktı.

Şehit edilen öğretmenlerin arasında Elazığ’ın Ağın ilçesinde ikamet eden 5 çocuklu Mustafa (81) ve Zeynep Şen’in (80) oğulları olan Biyoloji Öğretmeni Rüstem Şen’de (29) bulunuyordu. Bekar ve ilk görev yeri Tunceli olan Şen'in tayininin Elazığ'ın Palu ilçesine çıkmasına rağmen gitmediği öğrenildi. Oğullarının katinin öldürüldüğü öğrenen aile, içlerinin bir nebzede olsa rahatladığını söyledi.

Okulu bitirdikten sonra 2 sene sonra tayinin Mazgirt’e çıktığını belirten baba Mustafa Şen, "Mazgirt’inde Darıkent’in bir köyüne gitti. Bir sene çalıştıktan sonra Darıkente aldılar. Orada 8 öğretmen vardı. Orada görev yapıyordu. Biyoloji öğretmeniydi. Erzurum Atatürk Üniversitesinden mezundu. Tayini Palu’ya çıktı. Diyarbakırlı ve Mersinli bir arkadaşıyla beraber geldiler. 'Amca biz beraber geldik, beraber ayrılalım buradan' dediler. Ben de onları kırmadım. Siz bilirsiniz dedim. Sen nasıl arzu edersen öyle olsun. Artık sen yetişkinsin, küçük değilsin ki dedim. Sonra tamam oğlum sen ne dersen o olsun dedim kabul ettim” dedi.

Oğlunun tekrar aynı görev yerinde kalmaya karar verdiğini aktaran Şen, “Zaten tatile gelmişlerdi. 11 Eylül’ü 12 Eylül’e bağlayan gece, ertesi günde okul açılıyor. Beraber samimi oldukları arkadaşlarıyla oturuyorlarmış. Sağlık memuru da dışarıdan geliyor. Kapıyı çalıyor. ‘Ben geldim, sohbet edelim’ diyor. Her zaman kahvede de beraberlermiş zaten. Kapıyı açıyorlar. Arkasından 5, 6 kişi beraber getirmiş o mikroplarmış. Sağlık memuru hemen kenara çıkıyor. Onlar sırayla evin önündeki boşluğa alıyorlar. Orada 6 öğretmeni sırasıyla hepsini şehit ediyorlar" diye konuştu.

"BİRAZ İÇİMİZ RAHATLADI, O DA CEZASINI ÇEKTİ”

Oğlunu şehit eden teröristin fotoğrafını gördüğünü dile getiren baba Şen, "Mikrobu ve vicdansızı gördüm. Lanetledim. Allah’ta onun belasını verdi. Biraz içimiz rahatladı, o da cezasını çekti. Ama ateş düştüğü yeri yakıyor. 24 sene geçti ama ne kadar zaman geçerse geçsin devamlı geleceğini düşünüyoruz. Mukadderat diyelim. Devletimiz ve Cumhurbaşkanımız hakikaten bu terörle çok uğraşıyor. Sonunu getireceklerini söylüyorlar. Allah hükümetimize zarar vermesin. Çok ilgileniyorlar. Bizi hiç yalnız bırakmıyorlar. Her zaman hatırımızı soruyorlar. Bayramlarda ziyaret ediyorlar” şeklinde konuştu.

"ÖLDÜRDÜKLERİNİ GÖZÜMLE GÖRSEYDİM, BELKİ BİRAZ YÜREĞİM SOĞURDU”

Yaşayana dek acısının bitmeyeceğini ifade eden anne Zeynep Şen, "Onunla her zaman gurur duyuyorum. Çok gururluyum. Milli Eğitim Müdürü ona orada demiş ki 'Eğer istemiyorlarsa bayrağı asma demiş'. O da, 'Yok bayrak asılmazsa ben orada görev yapmam. Ben bayrağı asacağım' demiş. Bizim de göreceğimiz oymuş. Allah onları kahretsin. Keşke öldürdüklerini gözümle görseydim. Duydum ama gözümle görseydim, belki biraz yüreğim soğurdu. Ana yüreği hiç soğumaz. Unutulacak bir şey değil. Allah göstermesin kimseye her zaman acım duruyor. Başkaları biraz unutur ama ana unutmaz. Orada iki sene görev yaptı ama bir gün rahat bir lokma ekmek yemedi" diye konuştu.

 
Orhan: ‘Aziziye için hizmete amadeyiz’
 
Cumhurbaşkanı Büyükelçilere seslendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Jandarmada nöbet değişimi
Bursa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, Cumhurbaşkanlığı ...
Atama kararları yayımlandı
Jandarma Genel Komutanlığı mensubu 28 general ile 25 albayın çeşitli görevlere ...
O terörist de öldürüldü
Terör örgütü PKK'nın öldürülen Roni Munzur kod adlı Mahmut Laçin'i, 4 ...
 
Baba-oğul silahlı kişilerce darp edildi
Erzurum’da bir şahıs ve oğlu, silahlı 4 kişi tarafından darp edildi. Saldırganların ...
Çocuk tartışması, mahalleli kavgasına dönüştü
Erzurum’da çocukların kavgasına büyükler de karışınca adeta meydan muharebesi ...
Mal paylaşımı kavgasında ölü sayısı 6'ya çıktı
Horasan ilçesinde geçtiğimiz gün 5 kişinin öldüğü silahlı kavgada yaralanan ...
 
TSK: “Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı”
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Şırnak/Akçay’da 2 güvenlik gücünün şehit ...
Yabancılara Yönelik Huzur Uygulaması: 501 gözaltı
Türkiye genelinde eş zamanlı olarak 29 bin 208 personel, 122 dedektör ...
Kırmızı listedeki terörist etkisiz hale getirildi
Güvenlik güçleri tarafından Tunceli'de yapılan operasyonda arananlar listesinde ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva