ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Judo’da ETÜ farkı
Judo’da ETÜ farkı
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
Erzurum çiftçisine makine desteği
Erzurum çiftçisine makine desteği
HABERLER>BÖLGEDEN
4 Eylül 2018 Salı - 18:26

Şehit istismarına sert tepki

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, son zamanlarda şehitlerin isimlerini kullanarak tüccarlık yapanlara sert tepki gösterdi.

Şehit istismarına sert tepki

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, son zamanlarda şehitlerin isimlerini kullanarak tüccarlık yapanlara sert tepki gösterdi. Sözen, şehitlerin isimlerini çıkar uğruna kullananların şehit aileleri ve gazileri derinden üzdüğünü söyleyerek para hırsı ile bürümüş bu kişileri kınadığını belirtti.

Başta 15 Temmuz gecesinin kahramanı şehit Astsubay Ömer Halis Demir olmak üzere şehitlerin isimlerinin reklam amaçlı, çıkarları uğruna kullanan bir takım art niyetli insanların olduğunu görmenin kendilerini, şehit yakınları ve gazileri derinden üzdüğünü dile getiren Sözen, bu simsarları, gözlerini para hırsı bürümüş bu kişileri kınadıklarını kaydetti. Sözen, "Hiç kimsenin şehitlerin isimlerini kendi çıkarları için kullanmaya hakkı yoktur. Şehitlerimizin ruhlarını incitecek eylem ve söylemlerden herkesin hassasiyetle kaçınması gerekmektedir. Şehitlerin isimlerini kullanarak tüccarlık yapmaya çalışanlar tespit edilip bu kişiler hakkında yasal cezalar uygulanmalıdır. Bu kişilerin yaptıkları terbiyesizliktir, ahlaksızlıktır. Toplumumuzun şehitlerimizin isimleri üzerinden rant devşirmeye çalışanlara, menfaat temin etmeye çalışanlara itibar etmemelerini ve bu tür kişilere tepki göstermelerini özellikle rica ediyoruz” dedi.

“DURSUN ÇİÇEK’E YAZIKLAR OLSUN”

Katıldığı bir televizyon programında yerel seçimlerde HDP ile ittifak kurabileceklerini ifade eden CHP eski milletvekili Dursun Çiçek’i bu talihsiz sözlerinden dolayı kınadığını söyleyen Ziya Sözen, “Emekli Kurmay Albay olan ve üstelik Türkiye’nin kurucusu Atatürk’ün kurduğu bir partide siyaset yapan birinin terör örgütü PKK ile ortaklığı tescillenmiş, bir çok yöneticisinin teröre yardım yataklıktan ceza alıp cezaevinde olduğu, PKK terör örgütünün arka bahçesi konumunda olan bir siyasi parti ile seçimlerde ittifak kurabileceklerini söylemesi Atatürk’ün aziz hatırasına ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu olarak PKK ile çatışarak şehit olan aziz şehitlerimizin hatıralarına yapılmış bir saygısızlıktır. Yıllarca Türk Silahlı Kuvvetleri gibi kutsal bir camianın üniformasını giyen kurmay bir subayın bu sözleri telaffuz etmesi ahlaksızlıktır, vicdansızlıktır. Acaba Dursun Çiçek kurmay albay olarak görev yaparken de bu terör destekçilerine sempati duyuyor muydu? Bu sözler gecesini gündüzünü terörle mücadele ile geçiren bütün subaylara yapılmış bir hakarettir ve saygısızlıktır. Bu sözleri sarf eden birinin geçmişte terörle mücadele etmiş olduğuna da inanmamakla beraber, bilinç altında teröre sevgi beslediğinin en önemli kanıtı olarak görüyoruz. Dursun Çiçek’in bundan sonra emekli kurmay albay ifadesini kullanarak bu kutsal camiaya zarar vermesini asla kabul etmiyoruz. Dursun Çiçek emekli kurmay albay ifadesini hiç bir suretle kullanmamalıdır. PKK ile arasına mesafe koymayan HDP’ye sevgi ve sempati besleyen bu zatların TSK’nın emeklilik haklarından yararlanmamalarını, ordu evlerine ayak basmamaları yönünde tedbirler alınmalıdır. Bunların ordu evlerine ayak basarak o temiz mekanları kirlettiklerini düşünüyorum. CHP’nin bu PKK sevicileri vekillere karşı tavır almadığını görmek Atatürk’ün kurmuş olduğu bir siyasi partiye yakışmamaktadır. CHP’nin sessiz kalması ve partiden ihraç etmemesi bu tür terör sevicilerini cesaretlendirmekte ve sayılarının artmasına sebep olmaktadır. CHP’nin derhal bu terör sevicilerini partiden uzaklaştırmasını bekliyoruz. Maden Dursun Çiçek HDP’yi bu kadar seviyorsa gitsin orada siyaset yapsın” diye konuştu.

 
Çalıntı sorular ile sınav kazandığını itiraf etti
 
Orhan’dan anlamlı ödül
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Palandöken’de yeni sosyal yaşam alanı
Palandöken Belediyesi, Şehitler Parkı’nın 2 ve 3’üncü etabı olan Millet Bahçesini hizmete açtı
Yakutiye köylerinde AK değişim
Yakutiye İlçe Belediyesi, ilçe merkezinin yanı sıra bağlı köy ve mahallelerde ...
Aziziye'de kırsal açılım
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, 1702 kilometre kare hizmet ...
 
AK Yaklaşım şehrin imajını değiştirdi
Tunceli, güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları ile terörden temizlenirken, ...
Sel Olur'da ulaşımı aksattı
Olur ilçesinde etkili olan sağanak yağış sele dönüştü. Sel nedeniyle Olur-Artvin ...
Sera Gölü sel kurbanı oldu
Trabzon’un Akçaabat ilçesinde 1950 yılında meydana gelen heyelan sonucu ...
 
31 yer özel güvenlik bölgesi ilan edildi
Tunceli’de merkez ve 4 ilçede 31 yer 1 - 15 Eylül tarihleri arasında özel ...
Bulutlar: “Taziye evlerimizin sayısı 30’a ulaştı”
Palandöken Belediyesi, ilçeye kazandırdığı taziye evlerine bir yenisini daha ekledi.
Erzincan İl Jandarma Komutanlığı'nda rütbe töreni
Erzincan İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli subay, astsubay ve uzman ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva