ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
Horasan’da Ramazan bereketi
Horasan’da Ramazan bereketi
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
HABERLER>VEFAT VE TAZİYE
19 Haziran 2021 Cumartesi - 12:47

Şehit amca ve yeğeni dualarla anıldı

Karayazı ilçesinde yayladaki çobanlara kumanya götürürken bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca şehit edilen AK Parti İl Genel Meclis üyesi amca ve yeğeni ölüm yıl dönümünde mezarları başında anıldı.

Şehit amca ve yeğeni dualarla anıldı

Karayazı ilçesinde yayladaki çobanlara kumanya götürürken bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca şehit edilen AK Parti İl Genel Meclis üyesi amca ve yeğeni ölüm yıl dönümünde mezarları başında anıldı.
18 Haziran 2019 tarihinde Karayazı ilçesi Turnagöl Mahallesi'nden yayladaki çobanlara kumanya götürmek için yola çıkan AK Parti Karayazı Belediye Meclisi üyesi Savcı Küçük ve yeğeni Ahmet Küçük kırsalda PKK terör örgütü mensuplarınca pusuya düşürülerek şehit edilmişti.
Şehit amca ve yeğeni için bugün ölüm yıldönümünde Karayazı Turnagöl Mahallesi’nde anma töreni düzenlendi. Törende şehit Ahmet Küçük’ün şehit edildiği gün doğan oğlu Ahmet Miran Küçük de babasının mezarı başında doğum günü için hediye edilen oyuncuklarla oynadı.
Törene Karayazı Kaymakamı Hasan Hüsnü Türker, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cemil İlbaş, İlçe müftüsü aile yakınları ve mahalle sakinleri katıldı. Karayazı Kaymakamlığı ve Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce organize edilen programda şehit aileleri ziyaret edildi, mezarları başında Kur’an-ı Kerim okunarak dua edildi.
Şehit Ahmet Küçük’ün eşi Ferya Küçük kızı Esmanur (4) ve oğlu Ahmet (2) ile birlikte eşinin mezarı başında gözyaşlarına boğuldu. Küçük, “Çocuklarımı baba sevgisinden mahrum kaldılar. Oğlum kızım baba sevgisini tatmadılar. Hangi birisine yanayım. Eşimin öldüğü gün oğlum dünyaya geldi. Bizi bir hayata sığdıramadılar. Hayallerimiz vardı” dedi.
Şehit Savcı Küçük’ün ablası Hınar Ceylen, “Allah PKK’yı kahretsin. Lanet olsun Sorumluları idam etsinler” diye konuştu.
Kaymakam Hasan Hüsnü Türker, yaptığı açıklamada, “Bugün 18 Haziran 2021, bundan 2 yıl önce Ak Parti Karayazı İlçesi Belediye Meclis Üyesi Savcı Küçük, yeğeni Ahmet Küçük, PKK terör örgütü tarafından şehit edilmişlerdir. Bu gün Kaymakamlık olarak şehit ailesine ziyaret yaptık. Kabirlerinde dua ettik. 2 şehit için camide mevlit okundu. Şehit Savcı Küçük ve yeğeni Ahmet Küçük beye Allah’tan rahmet diliyoruz. Kederli ailesine taziyelerimizi iletiyoruz. Her zaman olduğu gibi bir kez daha PKK terör örgütünü ve tüm terör örgütlerini lanetliyoruz. Dua edip temenni ediyoruz ki bundan sonra ülkemizde buna benzer terör olayların son bulmasıdır. Devlet ve millet olarak şehitlerimizin yanındayız. Bu gün Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Karayazı İlçe Müftülüğü, İlçe Belediyemiz ve Kaymakamlığımız bir araya geldik. Ülkesine ve vatanına bağlı onlarca vatan evladı bu gün yanımızdalar. Hep birlikte terörü lanetledik, hem de şehit ailesini yalnız bırakmadık. Bu vesile ile şehitlerimizi kabirleri başlarında ziyaret edip dua ettik. 18 Haziran 2019 tarihinde şehit olan Ahmet Küçüğün evladı dünyaya gelmişti. Doğan çocuğa da babasının ismi olan Ahmet ismini vermişler. Çocuğuna uzun ömürler temenni ediyorum. Şehit babası Savcı Bey gibi vatanına inşallah hayırlı evlat olur. Tarihten itibaren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.
Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cemil İlbaş da konuşmasında, “Bugün 18 Haziran 2021 şehit Savcı ve Ahmet Küçüğün şehadetlerinin ikinci yılını kutluyoruz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve İl Müdürlüğü olarak ailelerimizi sürekli ziyaret ederiz. Devletin her ailenin yanında olduğunu hatırlatıyoruz. Merhametli ve büyük Devlet, yeri geldiğinde de zalime dersini ve cevabını veren Devlet. Vatanımızın güzel bir ilçesi aynı zamanda da ters lalelerin açtığı bölgedeyiz. Bizlerin huzurunu bozan, sinsi emelleri olan tüm terör örgütleri tarihin karanlıklarında kaybolmuşlardır. Şehit ailelerimizle birlikteyiz” diye konuştu.

 
Karasu ailesinin acı günü
 
Çomaklı’dan DAG sunumu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karasu ailesinin acı günü
 Gazeteci Ela Karasu’nun annesi Sevim Karasu (84) vefat etti.
Demirel rahmet niyazlarıyla anıldı
Türkiye’nin 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ölümünün 6’ncı yılında devlet töreni ile anıldı.
Kıbrıs Gazisi, Akan dualarla uğurlandı
Muğla’nın Fethiye ilçesinde hayatını kaybeden Erzurumlu Kıbrıs Gazisi ...
 
Dadaş Bakan Babüroğlu hakkın rahmetine kavuştu
Türk siyaset ve bürokrasi hayatında önemli görevlerde bulunan, 3 çocuk ...
Şehit Gün Sazak dualarla anıldı
27 Mayıs 1980'de şehit edilen merhum Gün Sazak, memleketi Mihalıççık’ın ...
Aydemir: ‘Dadaşlar Ilıcalı’yı yüreklerine nakşettiler’
Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği (DATÜB) Başkanı ...
 
Ilıcalı Hakkın rahmetine kavuştu
Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği (DATÜB) Başkanı ...
Akbulut hakkın rahmetine kavuştu
Saadet Partisi Eski Oltu İlçe Başkanı Mehmet Akbulut (63) covit nedeniyle hayatını kaybetti.
Prof. Dr. Gündüz koronaya yenik düştü
Bayburt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Gündüz (70), korona ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva