ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>ASAYİŞ
5 Ocak 2022 Çarşamba - 12:46

Şehit Fethi Sekin dualarla anıldı

Beş yıl önce İzmir Adliyesi önünde PKK'lı teröristlerle kahramanca mücadele ederek şehit düşen polis memuru Fethi Sekin, memleketi Elazığ’da kabri başında anıldı.

Şehit Fethi Sekin dualarla anıldı

Beş yıl önce İzmir Adliyesi önünde PKK'lı teröristlerle kahramanca mücadele ederek şehit düşen polis memuru Fethi Sekin, memleketi Elazığ’da kabri başında anıldı.
İzmir Adliyesinde 5 Ocak 2017'de bölücü terör örgütü PKK mensupları ile çatışmaya giren, teröristleri etkisiz hale getirip onlarca insanın canını kurtaran polis memuru Fethi Sekin şehit düşmüştü. Kahramanca mücadele edip şehit düşen Fethi Sekin, bugün şehadetinin 5’inci sene-i devriyesinde unutulmadı. Sekin'in Elazığ'ın Baskil ilçesi Doğancık köyündeki kabrinde anma programı düzenlendi. Anma programında bir araya gelen vatandaşlar, öğrenciler ve il protokolü şehit Sekin'in kabri başında dualar etti. Ardından Şehit Sekin'in kabri başında saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Dua edilip, Kur'an-ı Kerim okunarak, kabrine karanfiller bırakılmasının ardından Elazığ Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Şehit Fethi Sekin Külliyesi açılışı gerçekleştirildi.
"SADECE DAĞDAKİ TERÖRİSTLERLE DEĞİL, ŞEHİRLERDE DE TERÖRİSTLERLE MÜCADELE EDİYORUZ"
Bugün burada bir kahramanın manevi huzurunda olduklarını belirten Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, "Türk milleti tarihi boyunca pek çok kahraman evlat yetiştirmiş ve varlığını geçmişten bugüne kadar da sürdürebilmiştir. Bu kahramanlardan bir tanesi de şehit polis memuru Fethi Sekin'dir. Kahramanlık sıfatı kolay elde edilecek bir sıfat değildir. Fethi Sekin'in vazife ve sorumluluk anlayışları, inançları, değerleri onu sorumluluk düştüğünde vazife icap ettiğinde cesaretle ve büyük bir fedakarlıkla bu milletin huzurunu bozmaya çalışan birlik ve beraberliğini bozmaya çalışan kötü niyetli kişilere karşı bir dakika tereddüt etmeden gözünü dahi kırpmadan onlarla mücadele edebilmesinin bir neticesidir. Eli silahlı teröristlere karşı kahramanca karşı koyuşu aslında bizim milletimizin kolluk kuvvetlerimizin icap ettiğinde ne kadar büyük fedakarlık ortaya koyabileceklerinin ve koymalarının bir nişanesidir. Ülke olarak sadece dağdaki teröristlerle mücadele ediyor değiliz şehirlerde de teröristlerle mücadele ediyoruz. Nerede bulunurlarsa bulunsunlar onlarla bu mücadele büyük bir başarı ve kararlılıkla devam ediyor. Bu mücadelenin başarısında belirleyici unsur kahramanlarımız, şehitlerimiz, gazilerimiz ve halen vazife başında bu mücadeleyi yürüten kolluk kuvvetlerimizdir Allah hepsinden razı olsun. Elazığ bizim milli ve manevi değerlerimizin kaynak şehirlerinden bir tanesidir. Bu değerler burada çok kuvvetli bir şekilde yaşatılıyor ve aktarılıyor. Şehit polis memuru Fethi Sekin de bu manevi ikliminde yetişmiş bir kahraman olarak kendisine öğretilen ve anlatılanları sese aktarılan değerleri yerine getirerek onlara sahip çıkarak şehadet mertebesine ulaşmış bulunuyor. Allah kendisinden razı olsun. Biz inancımız gereği şehitlerimizin ölmediğine ve peygamber efendimize komşu olduklarına inanıyoruz. İnşallah bütün şehitlerimiz bizlere de şefaatleriyle destek olacaklar. Fethi Sekin'in şehadetinin bir başka özelliği de bütün kolluk kolları mesleğe girerken vazifeli olun olmayın, görev mıntıkanız olsun olmasın vatandaşın can ve mal güvenliğini tehdit eden bir suçla karşılaştığınızda ona müdahaleye yetkilisiniz. Fethi Sekin de bu emir doğrultusunda teşkilatın bu geleneğini doğrultusunda karşılaştığı hadiseye müdahale ederek bütün kolluk personeline çok büyük ders verip örnek teşkil etti” dedi.
Anma programına şehit Fethi Sekin'in ailesinin yanı sıra Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Vali Yardımcısı Abdulkerem Abbasoğlu, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Yıldız, siyasi parti temsilcileri, meslek arkadaşları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 
Anneler dondurucu soğukta evlat nöbetinde
 
Ceylan ailesinin acı günü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Anneler dondurucu soğukta evlat nöbetinde
Muş’ta, çocuklarının PKK terör örgütü tarafından kandırılarak kaçırılmasından ...
Maske takmayan yolcuya örnek tepki
Erzurum’da Büyükşehir Belediyesi’ne ait şehir içi yolcu otobüsüne binen ...
Erzurum’da FETÖ operasyonu: 13 gözaltı
KHK ile kamudan ihraç edilmiş toplam 16 örgüt üyesinin yakalanması için ...
 
Bingöl yolunda trafik kazası: 1 ölü, 5 yaralı
Muş-Bingöl karayolunda sis ve buzlanma nedeniyle meydana gelen trafik ...
‘Oğlumu dağda sakat ettiler’
Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP ...
Eğitim şehitlerine vefa
Diyarbakır’da terör örgütü PKK mensupları tarafından 3 Ocak 2008'de bir ...
 
11 bölge özel güvenlik bölgesi ilan edildi
Hakkari il sınırları içerisinde 11 bölge özel güvenlik bölgesi ilan edildi.
251 aile evlat nöbetinde
Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP ...
2022 yılına yürekleri yanık girdiler
Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva