ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
4 Eylül 2012 Salı - 00:38

Şehit Babasından milli mesaj

Baba İlyas Sönmez, "Bende Kürdüm. PKK’yı sevindirmemek için ağlamayacağım” dedi.

Şehit Babasından milli mesaj

İSA AKAR-ÇAĞDAŞ YILDIRIM
ANTALYA (İHA) - Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde, dün gece teröristlerin dört farklı noktaya düzenlediği saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez’in Antalya’daki baba evine ateş düştü. Baba İlyas Sönmez, "Bende Kürdüm. PKK’yı sevindirmemek için ağlamayacağım” dedi.
Teröristlerin saldırısında şehit olan 25 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez’in Antalya’daki baba evine acı haber sabah saatlerinde verildi. Haberin ardından Antalya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz ve askeri erkan şehidin evini ziyaret ederek baş sağlığı diledi.
Gözyaşları içinde Tuğgeneral Korkmaz’a sarılan şehit ailesi teröre lanet yağdırdı. Demir doğrama işi ile uğraşan 47 yaşındaki baba İlyas Erdoğan, şöyle konuştu: “Ellerimin nasırı ile ben çocuklarımı büyüttüm. Doğu’dan kaçırdım geldim. Burada adam gibi okutayım. Adam gibi okutmak için buralarda çalışmaya başladım. Çocuğum şu an açıktan hukuk bölümünü okuyordu. Ama benim vergimle, benim paramla dağda PKK ile kucaklaşıyorlar. Türkiye'nin mermisi yoksa biz canımızı verelim. Mermimiz de topumuz da var. İsrail iki asker için Filistin’i yerlebir etti. Biz 9 şehit verdik. Biz, neden dağı taşı ateşe verip yerlebir etmiyoruz. Madem savaş varsa ben dağı taşı yakarım. Yok mu bizim topumuz, silahımız. Oğlumun silahını verin bana ben tek başıma gideceğim. Tek başıma tek başıma. 4 tane çapulcu dağa çıkmış meydan okuyor. 4 çapulcu. Yazık ya. 4 çapulcu ile baş edilemiyorsa verdiğim vergi haram olsun”
Baba Sönmez, Kürt olduğunu belirterek şunları söyledi: "Ben, Van Ercişliyim. Ama benim hakkımı savunmuyorlar. Benim bayrağım var. Her tarafta benim bayrağım dalgalanıyor. 4 tane çapulcu gelmiş ben devlet kuracağım diye, bunlar benim hakkımı savunmuyor. Dünyanın üçüncü büyük ordusu bizde, dört çapulcunun hakkından gelemiyorsak yazıklar olsun bize.”
GÖREVDEYİM MERAK ETMEYİN
Oğlunun iki yıllık asker olduğunu dile getiren baba Sönmez, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bize ev alacaktı. Ev aldıktan sonra evlenecekti. Görevini başarıyla yapmıştır. Onunla gurur duyuyorum. Yalnız PKK'yı sevindirmemek için ağlamayacağım. Akşam telefon etti. Bir eksiğiniz varsa alın. Kardeşlerine kontör gönderdi. 'Görevdeyim baba. Beni merak etmeyin' dedi.”
Tuğgeneral Korkmaz acılı aileye baş sağlığı dileyerek, “Allah her askere böyle bir ölüm yani şehitlik nasip etsin. Erdoğan başarı ile görevini yerine getirmiştir” dedi.
NASIL KIYDILAR
45 yaşındaki ev hanımı anne Günay Sönmez ise, ellerinin nasırı ile çocuğunu büyüttüğünü belirterek şunları söyledi: “Nasıl kıydılar yavruma. Babası demir doğrama yaparak onu büyüttü. Biz bugün bu güzel evde oturabiliyorsak oğlumun sayesindedir. Ama en büyük hayali annesine ev almaktı. Nasıl kıydılar yavruma. Bu Kürt Türk davası değil. Teröristler para için yapıyor bunu. Bugün ben ağlıyorum yarın başka anneler ağlamasın”
KARDEŞLERİNE YARDIM EDİYORDU
Van Erciş nüfusuna kayıtlı İlyas Erdoğan’ın şehit oğlu Erdoğan Sönmez, açıktan hukuk bölümünü okuduğu ve 6 ay önce Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine geçici görevle gittiği öğrenildi. İki kardeşi daha olan şehit Sönmez’in saldırıdan hemen önce ailesini aradığı ve kardeşlerine kontör ve ihtiyaçlarınız varsa alın ben parasını göndereceğim dediği bildirildi. Ayrıca şehit Sönmez’in Pamukkale Üniversitesi’nde Felsefe Öğretmenliği son sınıf öğrencisi kardeşi Pınar Sönmez’in de okul masraflarını karşıladığı kaydedildi.
ASKERLİĞİ SEVİYORDU
Ağabeyi Yusuf Sönmez de, kardeşinin askerden geldikten sonra bir ay sonra uzman çavuş olmaya karar verdiğini belirterek, "Askerliği çok seviyordu. Onun için geriye döndü. Hep bizim için çalışırdı” diye konuştu.
Öte yandan şehitin bulunduğu Kepez İlçesi Yeşiltepe Mahallesi Kayı apartmanındaki baba ocağı Türk bayrakları ile donatıldı. Antalya protokolü de aileye baş sağlığı ziyaretinde bulundu.

 
‘Benim gibi bin tanesi bu devlete feda olsun’
 
‘Diğer oğlumu da askere göndereceğim’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nurs'ta Bediüzzaman Mevlidi
Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı Nurs köyünde Bediüzzaman Said-i Nursi için ...
Kanatlı tehdit mercek altında
Doğu Karadeniz Bölgesi’nde son beş yıldır görülen, yapıştığı bitkilerin ...
Ajanlardan şok itiraflar
Iğdır’da yakalanan İran istihbarat örgütü Savama ajanlarının ifadelerine ulaşıldı.
 
Diyanet’ten Çin açılımı
Diyanet İşleri Başkanlığının Çin Din İşleri Başkanlığı ve Çin İslâm Cemiyeti ...
Erdoğan ve Fatih’in kader bağı
İstanbul haritasındaki Fatih Sultan Mehmet siluetini keşfeden Araştırmacı ...
Sigarada GPS takibi başlıyor
Sağlık Bakanı Akdağ, tütünle mücadelede yeni uygulamalar yapıldığını belirterek, ...
 
Aliyev'den ASİMDER’e övgü
Azerbaycan'ın Iğdır Konsolosu Asiman Aliyev’den, Uluslararası Asılsız ...
Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz’
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, "Ülkemizin birliği, ...
2 evladını daha askere gönderecek
Anne Necmiye Çetin'in, "İki oğlum daha var. Hüseyin’imin intikamı için ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva