ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’den I. Erzurum Fen Liseleri Sempozyumu
ETÜ’den I. Erzurum Fen Liseleri Sempozyumu
700 kilo uyuşturucu ele geçirildi
700 kilo uyuşturucu ele geçirildi
Arıkan’dan ‘Etkili Hitabet’ semineri
Arıkan’dan ‘Etkili Hitabet’ semineri
Ortaokullar ‘bilgi’de yarıştı
Ortaokullar ‘bilgi’de yarıştı
10 ilde BTÖ’ye yönelik 'Bozdoğan-36' operasyonu
10 ilde BTÖ’ye yönelik 'Bozdoğan-36' operasyonu
HABERLER>EĞİTİM
28 Ocak 2012 Cumartesi - 00:25

Şehidin adı okulda yaşatılacak

MÜSİAD Erzurum Şubesi’nin gündeme getirdiği Erzurum’a Teknik Lise kurulması fikri, İstanbul Ticaret Odası tarafından hayata geçiriliyor.

Şehidin adı okulda yaşatılacak

ERZURUM (İHA) - MÜSİAD Erzurum Şubesi’nin gündeme getirdiği Erzurum’a Teknik Lise kurulması fikri, İstanbul Ticaret Odası tarafından hayata geçiriliyor.
İstanbul Ticaret Odası tarafından yaptırılacak olan ve Şehit Er Vedat Tetik’in isminin verileceği Endüstri Meslek Lisesi ile ilgili protokol, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın da katıldığı törende Vali Sebahattin Öztürk ve İTO Başkanı Murat Yalçıntaş tarafından imzalandı.
YALÇINTAŞ’A TEŞEKKÜR
Düzenlenen törende konuşan Vali Sebahattin Öztürk, İTO’nun toplumsal sorumluluk duyarlılığı çerçevesinde Erzurum’a yaptıracağı 24 derslikli Endüstri Meslek Lisesi için Başkan Murat Yalçıntaş ve Meclis üyelerine teşekkür etti. Cumhuriyet Lisesi’nin bahçesinin bulunduğu alana kurulacak teknik lisenin semtteki gençlerin mesleki eğitim görmelerine önayak olacağını kaydeden Vali Öztürk, bu sebeple yer seçiminin isabetli olduğunu bildirdi.
KAHRAMANLARI UNUTMAMALIYIZ
İTO Başkanı Murat Yalçıntaş da eğitime katkı sunmak için kendilerine fırsat verilmesinden dolayı Valilik ve İl Özel İdaresi ile Milli Eğitim yetkililerine teşekkür etti. Yalçıntaş, okul yapımının şehitlere ahde vefa , Türkiye’ye karşı bir sorumluluğunun gereği olduğunu ifade ederek, “Teröre karşı en iyi cevap, eğitime yapılan yatırımlardır. Bizler İstanbul Ticaret Odası olarak, geçtiğimiz yıl 13 , bu yıl yapılacak 10 ve önümüzdeki yıl yapılacak 10 okul ile toplam 33 okula şehitlerin isimleri verilecek. Okullarımıza şehitlerimizin isimlerinin verilmesi çok önemli. Nenehatunların
Erzurum gibi önemli bir vatan toprağında yaktığı mücadele ateşi, yine 23 Temmuz 1919’da Erzurum Kongresi ile yakılan özgürlük ateşi hala yanmaktadır. Bu okullar vatanımız için gerektiğinde canını verebilecek bilinçte gençlerin yetişmesine katkı sunacaktır. Bu arada okulumuza ismini verdiğimiz şehidimizin babası Hatem Tetik’e böylesine bir kahramanı yetiştirdiği için teşekkür ediyor, ellerinden öpüyorum. Bu okullarla kahramanlarımızı unutmayacak, unutturmayacağız. Şehitler ve aileleri başımızın tacıdır. “dedi.Yalçıntaş, 28 bin 583 metrekare alan üz erine kurulacak okulun 24 derslik ve 2 atölye binasından oluşacağını sözlerine ekledi.
KADİRŞİNASLIK ÖRNEĞİ
Törende hazır bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ da, Türkiye’ye önemli ölçüde katma değer sağlayan İstanbul’un, önemli sivil toplum kuruluşlarından olan İTO’nun yöneticilerine eğitime katkılarından dolayı teşekkür etti. En önemli meselenin eğitim olduğunu vurgulayan Bakan Akdağ, iyi yetişmiş insan gücü ile geleceğe daha güvenle bakılacağını ve gelecek nesillerin daha rahat ortamlarda yaşayacağını ifade etti. İTO’nun Erzurum’a yapacağı eğitim yatırımının, bölge için de önem arz ettiğini kaydeden Akdağ, İTO’nun şehitlerin ismini okullara vermesinin bir kadirşinaslık örneği olduğuna işaret eden Bakan Akdağ, şehitliğin ülkemizin birlik ve beraberliğini sağlayan en önemli ve kutsal bir unvan olduğunu söyledi.
Törende daha sonra İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ile Vali Sebahattin Öztürk, protokole imza attılar. Bakan Akdağ da protokole imza koydu. İmza törenine Şehit Er Vedat Tetik’in babası Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Hatem Tetik, İTO Meclis üyeleri, Vali Yardımcısı Mehmet Gök, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Milli Eğitim Müdür Vekili Abdullah Bilge, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Lütfü Yücelik, Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Abdullah Mustafa Güvenli ile diğer yetkililer katıldı.
Tören sonunda İTO Başkanı Yalçıntaş’a Vali Sebahattin Öztürk tarafından bir plaket sunuldu. Yalçıntaş da Bakan Akdağ ve Vali Sebahatttin Öztürk’e birer plaket verdi.

 
Kar Festivalinde voleybol heyecanı
 
Süphan’da sağlık operasyonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narman Lisesi güncelleşti
2011 yılında yapımına başlanan yeni Narman Lisesi binası tamamlanarak okul yeni binasına taşındı.
Buzda eğitim başarı sürecinde
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kış Sporları ...
7. Ulusal Kar Heykeli Yarışması başladı
"Erzurum Kış Sporları Festivali" kapsamında düzenlenen, Atatürk Üniversitesi ...
 
Budak veda etti
Ankara’ya tayin edilen Kars Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak için Vali ...
Eskimo evinde kampa girdiler
Erzurum'da kar ve soğuk havaya meydan okuyan küçük izciler, Palandöken ...
Kaymakam Almalı’dan örnek girişim
Tekman ilçesinde kaymakamın çabalarıyla oluşturulan buz pisti gençlerin ...
 
Deprem psikolojisinden kurtuldular..
Van'da meydana gelen depremlerin ardından Erzurum'daki Hizmetiçi Eğitim ...
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yeni uygulama
"Alo 147", 1 Mart'ta uygulamaya açılacak.
YGS başvuru süresi uzatıldı
3-13 Ocak 2012 tarihleri arasında 2012-ÖSYS'ye başvurusunu yapamayan adaylar, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva