ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
33 şehid dualarla anıldı
33 şehid dualarla anıldı
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
HABERLER>EĞİTİM
2 Ağustos 2011 Salı - 04:58

Sarkisyan’a akademik tepki

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz, Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'ı şiddetle kınadığını açıklayarak, "Şu an işgal altında bulunan Karabağ elbet bir gün gerçek sahiplerinin olacaktır" dedi.

Sarkisyan’a akademik tepki

BÜLENT MAVZER (İHA) - Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'ı şiddetle kınadığını açıklayarak, "Şu an işgal altında bulunan Karabağ elbet bir gün gerçek sahiplerinin olacaktır" dedi.
DEVLET ADAMI BUNU YAPMAZ
Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın 'Ağrı Dağı' ile ilgili sözlerine her kesimden tepkiler gelmeye devam ediyor. Rektör Prof. Dr. Yılmaz, Ermenistan Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Serj Sarkisyan'ı devlet adamlığına yakışmayan, barışa ve insani değerlere sığmayan, iki toplum arasında kin ve nefret tohumları ekmeye yönelik sözleri nedeniyle şiddetle kınadığını söyledi. Rektör Prof. Dr. Yılmaz, "Sözde soykırım iddiaları ile tüm dünyayı kandıran, öte yandan halkına diğer coğrafyalarda hedefler gösteren, sınır komşularını rahatsız eden bu zihniyet kendisi ile çelişmektedir. Unutulmamalıdır ki kardeş ülke Azerbaycan'da savunmasız çoğu kadın ve çocuktan oluşan Hocalı halkına yapılan soykırım tüm dünyanın bildiği bir olaydır" dedi.
TÜRK MİLLETİ AYAKTADIR
Gerçek bir devlet adamının yönettiği toplumu barış, huzur ve refah dolu bir gelecek için hazırlamayı kendine görev edinmesi gerektiğini savunan Prof. Dr. Yılmaz, "Bu yüce değerlerin tersi yönünde açıklamalar yapmak ve içi boş saldırılarda bulunmak bir devlet adamına yakışmadığı gibi kendi sınırları içerisinde barış ve huzur içerisinde yaşama hevesinde olması gereken toplumlarımız arasında da husumeti ve nefreti arttırmaktan başka bir işe yaramadığı gün gibi aşikardır. Sarkisyan ve taraftarları şunu unutmamalıdırlar ki; her bir metrekaresi şehit kanı ile yoğrulmuş bu toprakların sahibi olan büyük Türk milleti dimdik ayaktadır. O göz diktikleri Ağrı Dağı'nda sizler barışa ve kardeşliğe ihanet dolu duygular beslerken bizler Kars'ta, Van'da, Erzurum'da, Bitlis'te, Muş'ta, Malatya'da ve Ağrı Dağı'nın eteğinde Iğdır Üniversitesi gibi büyük eğitim kurumları açarak, Sarkisyan ve yandaşlarına rağmen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' ilkesi uyarınca barışa ve kardeşliğe gönülden inanan nesiller yetiştirilerek ebediyete kadar bu toprakların bekçiliği yapılacaktır. Barışa ve kardeşliğe olan bağlılığımızın sınırlarının da olduğu şüphe götürmez bir gerçektir. Bu ulus en zor anlarında bile kendi küllerinden doğmayı, tarihin şahitliğinde birçok defa başarmış ve yine en zor anlarında bile kardeş ülkelere yardım etmiş bir ulustur. Şu an işgal altında bulunan Karabağ elbet bir gün gerçek sahiplerinin olacaktır. Bilmelisiniz ki, sizin devlet başkanlığını yaptığınız ermeni toplumunun geçmişte masum ve silahsız olan sivil Türk halkına yaptığı soykırım; bizlerin hatırında olduğu gibi gelecek nesillerimize de doğru olarak aktarılacaktır. Katlettiğiniz insanların acısını daima yüreğinin bir köşesinde hissedecek olan milletimiz, 'Barış içinde yaşamak' gibi yüce bir değere olan aşkından dolayı, Ermeni halkına hiçbir husumet gütmemektedir. Bu yüce hissiyatımızı, böylesine şövanist yaklaşımlarla bozmanıza da müsaade etmeyeceğiz. Unutmayınız ki büyük Türk milleti sizlerin hayal ettiklerinizi yaşayan bir ulustur. Sarkisyan ve taraftarları, işgal ederek sahiplenmeye çalıştığınız ve daha önce kınadığımızı her fırsatta dile getirdiğimiz; dost ve kardeş ülke Azerbaycan toprağı olan Dağlık Karabağ bölgesinden işgalci güçlerinizi çekerek, gerçek sahipleri olan Azerbaycan Devleti ve halkına teslim etmesi gerektiğini bildirir, Iğdır Üniversitesi olarak yapılan bu açıklamayı da şiddetle kınıyoruz" şeklinde konuştu.

 
2 kazada 5 kişi yaşamını yitirdi
 
İftar vakti feryat yükseldi..
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
dadas 2 Ağustos 2011 Salı 16:49

helal büyük hoca

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TDP’den uygulamalı uyarı
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi ekipleri şehirlerası ...
“Kuran kurslarında yaş sınırı kaldırılmalı”
Erzurum İmam-Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (ERZİMDER) ...
AÜ, Nahcivanlı öğrencileri ağırladı
Atatürk Üniversitesi (AÜ), Nahçivan Tıp Fakültesi öğrencilerini ağırladı.
 
Seyahatnamedeki "Bey Camisi" Bulundu
Erzincan'ın Kemah ilçesi tarihi Kemah Kalesi'nde 26 kişilik ekibin yaptığı ...
Çobanoğlu öğrencileri ödüllendirdi
Oltu Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, 2010 - 2011 öğretim yılında ilköğretim ...
Nüfus serüvenine bilimsel bakış
Erzurum’da 1927 ile 2010 yılı arasında yapılan nüfus sayımları, Yrd. Doç. ...
 
A.Ü’den öğrencilere e-kitap desteği
Atatürk Üniversitesine bağlı Açıköğretim Fakültesi, Sosyal Hizmet Lisans ...
ETÜ bir ilki gerçekleştirecek
2012 yılında öğrenci alımına başlayacak olan Erzurum Teknik üniversitesi ...
Su Ürünleri 30 öğrenciyle başlıyor
Atatürk Üniversitesi (AÜ) bünyesinde yeni oluşturulan Su Ürünleri Fakültesi, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva