ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
TOBB’dan Karaca’ya başarı plaketi
TOBB’dan Karaca’ya başarı plaketi
Mart ayı bilimsel teşvik ödülleri sahiplerini buldu
Mart ayı bilimsel teşvik ödülleri sahiplerini buldu
Yücelik ailesi yasta
Yücelik ailesi yasta
Erzurum’da DEAŞ operasyonu
Erzurum’da DEAŞ operasyonu
Erzurum’da Narkoçelik-15 operasyonu
Erzurum’da Narkoçelik-15 operasyonu
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
4 Ocak 2013 Cuma - 15:50

‘Sarıkamış’tan ders çıkarılmalı’

ÖĞDER Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci, “Sarıkamış Harekatından herkes ders çıkarmalıdır” dedi.

‘Sarıkamış’tan ders çıkarılmalı’

ERZURUM (İHA) - ÖĞDER Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci, “Sarıkamış Harekatından herkes ders çıkarmalıdır” dedi.
Tarihimizin sadakat ve fedakarlık örneklerinden olan Sarıkamış Harekatının yıldönümü dolayısıyla Gençlik ve Spor Bakanlığının yapmış olduğu ‘Türkiye şehitleriyle yürüyor ‘organizasyonunu takdirle karşıladıklarını dile getiren İkinci, “Programı Sadece -30 derece de gençleri dağın tepesine çıkarıp birkaç protokol konuşmasıyla sona erdirmek yetersizdir. Sarıkamış programı dolayısıyla yürüyüşe katılacak gençlerimize Sarıkamış şehitlerinin kışın en soğuk aylarında sadakati, fedakarlıkları, cesaretleri, azim ve kararlılıkları mutlaka anlatılmalı hatta küçük bir kitapçık hazırlayıp katılımcılara dağıtılmasının daha faydalı olacağını düşünüyoruz. Sarıkamış’ın mana ve ehemmiyeti kafiledeki işin uzmanları tarafından küçük gruplara mutlaka anlatılmalıdır. Tarih şuuru gençlere mutlaka verilmelidir” diye konuştu.
“Sarıkamış’ta ,Çanakkale de şehit olan gençlerin bu fedakarlığına sebep olan sahip oldukları iman ve İnançtır. Vatan sevgisini ve şehitlik tutkusu kazandıran unsurlar nelerdir bunları gençliğe iyi anlatmak lazımdır” diyen İkinci daha sonra şunları kaydetti “Sarıkamış’ta ayağında ayakkabısı, üzerinde kabanı olmayan yiğit gençler düşmana değil Alman hayranlığı ve işbirlikçiliği gafletine düşen yöneticilerin yanlış stratejilerine yenilmişlerdir. Mehmetçiğimiz Sarıkamış’ta bütün imkansızlıklara rağmen müthiş bir civanmertlik yapmış, Cihattan kaçmamış, düşmana arkasını dönmemiş ve vatanını canı pahasına korumayı bilmiştir. Allahu Ekber ve Soğanlı dağları bu milletin din, namus ve vatan uğruna nasıl bir bedel ödediğine şahit olmuştur.
Gençliğimizin kurtuluşu, devletimizin yücelmesi şehitlerimizin bıraktığı mukaddes emaneti devralıp onu hak ettiği makama yükseltmekle olur. Sarıkamış şehitleri sıraları geldiğinde inandıkları kutsal değerler uğruna nasıl bedel ödemişlerse ecdadın bize emanet ettiği milli ve manevi değerleri yüceltmek ve onlara layık olmak ta hepimizin birinci vazifesi olduğu hatırlatılmalıdır.
Bu askeri harekatı yalnız öğrencilere değil askerlik yapan Mehmetçiklerimize de iyi anlatılması gerekir. Maneviyatın ve imanın insana neler yaptırdığının askerlik yapan Mehmetçiklerimize de öğretilmesi gerektiğini, halen daha bir çok kışlada devam ettirildiğini duyduğumuz Namaz ve ibadet yasağının bu vesile ile son bulması gerektiğini Asker ocağımızda Mehmetçik ruhunun devam etmesi için maneviyatı artırıcı faaliyetlerin artırılması gerekir diye düşünüyoruz. Dün Sarıkamış dağlarında şehit olanların ceplerinden küçük Kuran-ı Kerimlerin çıktığı, o gün gençlerin zemheri soğuğunda bile namazlarını terk etmedikleri unutulmamalıdır.
Dün Alman hayranlığı gafletine dalıp Osmanlıyı Sarıkamış’ta, Kanal cephesinde maceraya sürükleyenler Osmanlının sonunu hazırlamışlardır. Bu gün devletimizi yönetenlerin de ABD ve AB ilişkilerinde bu olaylardan ders çıkarması gerekir diye düşünüyoruz. İttihatçılar tarafından Stratejik Müttefik sayılan Almanlar dün nasıl Osmanlıyı çukura düşürdüyse bu günde stratejik ortak sayılan AB ve ABD de benzer yanlışlara ülkemizi düşürebilir. Bundan dolayı tarihten herkesin dersler çıkarmasını ümit ediyoruz.”
 

 
Çiltaş gözyaşlarıyla uğurlandı
 
Aktif Eğitimciler, saldırıyı kınadı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
murat 5 Ocak 2013 Cumartesi 16:20

sarıkamışta nice yiğitler kar altında kalmış.Allah rahmet eylesin.Enver paşa yazık etmiş.Keşke hocası Hasan izzet paşayı dinleyip o vakit yapmasaymış harekatı.İstişaresiz olursa sonuç bu olur her halde.

Yorumu oyla      6      4  
siyami 5 Ocak 2013 Cumartesi 09:12

sarıkamış enverpaşakomutan; 90bin donmuş asker.çanakkale;komutan liman von sanders 150bin parçalanmış ölmeden kabre koyulmuş insan.ogünkü alman bu günkü amerikan kankaları milletin sonun getirecekler.

Yorumu oyla      6      4  
metin 4 Ocak 2013 Cuma 19:46

Almanya hayranı değil almanyanın çıkarlarına hizmet etmiş.Söylemleriyle tam bir vatan kahramanı ama yaptıklarıyla tam bir devlet düşmanının yapamayacaklarını yapmış devlet adamı.Koskoca cihan imparatorluğunu tarihe karıştıran ittihatçı yapının en etkin adamı.şimdide devamları var bunalrın.söylemelrine baktığınızda ondan başka vatan perver yoktur ama yaptıklalrıyla vermedeikleri zarar yoktur.

Yorumu oyla      6      4  
İKİNCİ YANLIŞ 4 Ocak 2013 Cuma 18:12

Enver Paşa'yı alman hayranlığıyla suçlamanız tarihi bir hata olduğu gibi, tarihi de bilmediğinizi ortaya koyuyor. Milleti uğruna rahmeti rahmana kavuuşmuş, hayatta olmayan birini suçlamak vebal değil midir? Lütfen gözlüklerinizi çıkarıp tarihi yeniden okuyun. Kul hakkı almayın

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Maltepe’de Dadaşlar Herefene’de buluştu
İstanbul Maltepe’de bulunan Erzurumlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma ...
Şehit dedesinin mezarını arıyor
Erzurum’da ikamet eden Gökhan Doğan, 1964 yılında vatani görevini yaptığı ...
İlahiyat’tan Fetih Paneli
Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi , Mekke`nin Fethinin 1383. yıl ...
 
Güneş Vakfı Doğan’ı ağırladı
Güneş Vakfı’nca düzenlenen konferansta konuşan İstanbul Üniversitesi Öğretim ...
Tiyatro Festivaline rekor başvuru
Festivale, Kayseri'den 29 okulun yanı sıra yurtiçinden İstanbul, Ankara, ...
Erzurum izcileri Sarıkamış'ta
İzcilik Erzurum İl Temsilcisi Özcan Işık, Erzurum’dan Sarıkamış’a keşif ...
 
Türkiye Sarıkamış şehitliğinde buluşuyor
Sarıkamış Şehitleri anısına 29 Aralık 2012 tarihinde İstanbul’dan yola ...
Allahü Ekber’de 10 bin genç
Sarıkamış Şehitleri 98. Yılı Anma Etkinlikleri, bu yıl tarihi ve görkemli ...
EDT’den ‘Yürüyen Taşlar’
Erzurum Devlet Tiyatroları Perşembe günü yeni bir çocuk oyununu sahneleyecek. ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva