ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>BÖLGEDEN
24 Aralık 2015 Perşembe - 03:48

Sarıkamış Herekatı’nın 101’nci Yılı

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, 101. Yıldönümünde Sarıkamış Şehitlerini Anma etkinlikleri hazırlıklarının aralıksız devam ettiğini belirttti.

Sarıkamış Herekatı’nın 101’nci Yılı

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, 101. Yıldönümünde Sarıkamış Şehitlerini Anma etkinlikleri hazırlıklarının aralıksız devam ettiğini belirttti. Başkan Göksal Toksoy, Sarıkamış Şehitleri Anma etkinliklerine Ankara’dan üst düzey katılım olacağını kaydetti.

Başbakan, Meclis Başkanı ve bakanları Sarıkamış’a davet ettiklerini ifade eden Başkan Göksal Toksoy, AK Parti Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Selahattin beyribey ile birlikte bütün bakanlıkları tek tek dolaşarak Sarıkamış’a davet ettiklerini söyledi.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, “Sarıkamış Şehitlerini anma etkinlikleri her yıl yapılıyor. Burada devletimizin, hükümetimizin üst düzey katılımı ile gerçekleşiyor. Bu yılda bakanlarımızı bekliyoruz hatta birden çok bakanımızı bekliyoruz. Başbakanımızında katılımı bekleniyor. O katılmazsa yine büyük olasılıkla Meclis Başkanımız katılacak. Bununla ilgili hazırlıklar devam ediyor. Valilikte programımız belli oldu. Ocak ayının 1 ve 3’ü arasında gerçekleştireceğiz” dedi.

“ŞEHİTLERİ ANMA ETKİNLİKLERİNE BAKANLIKLARDAN DESTEK”

Sarıkamış Şehitlerini anma etkinliklerinin 101. Yıldönümünde de Bakanlıkların Sarıkamış’a önemli destek verdiklerini vurgulayan Başkan Göksal Toksoy, “Programın içerisinde sadece Kızılçubuk’tan yürüyüşümüz yok. Onun dışında tamamen anma programımızı gerçekkleştireceğiz. Yine biz geçen hafta kaymakamımızla birlikte Ankara’daydık. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bağanlığı ile Milli EğitimBakanlığı ile hatta Başbakanlık Tanıtma Fonu Genel Sekreterliğiyle görüşmelerimiz oldu. Bununla ilgili destekler gelmeye başladı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız 300 bin TL. destek oldu. Gençlik ve Spor Bakanlığımız da miktarı belli değil ama destek olacağını söyledi. Milli Eğitim Bakanlığımızın desteği var. Gelen ödeneklerle biz bu yıl yürüyüş haricinde programı gerçekleştireceğiz. Milletvekillerimizle birlikte bakanlıkları dolaştık sağolsunlar. Ahmet Arslan ve Serlahattin Beyribey’de bizlere eşlik ettiler. Bakanlıkları birlikte dolaştık. Yardım ve desteklerde gelmeye başladı” diye konuştu.

“ŞEHİTLERİ ANMA ETKİNLİKLERİ MEVLİD-İ ŞERİF İLE BAŞLAYACAK”

Sarıkamış Şehitlerini anma etkinliklerinin Kazım Karabekir Camii’de okutulacak mevlid-i Şerif ile başlayacağına dikkat çeken Göksal Toksoy, “Sarıkamış Harekatı’ın yine ilk günü burada Cuma günü akşam Şehitler için Mevlid-i Şerif okutulacak. Diyanetten hocalarımız gelecek. Kapsamlı bir şekilde mevlidimiz var. Onun akabinde her yıl yaptığımız bir meşelali yürüyüşümüz var. Yürüşümüzü yine şehir meydanınından Yukarı Sarıkamış Şehitliğimize kadar yapacağız. İkinci gün yine kardan heykellerin açılışı var. Sabahleyin, akşamda yine şehitler için panel ve yine snatçılar katılacak ilahi sanatçıları, kahramanlık türküleri söyleyen sanatçılarımız gelecek. Üniversitenin Kapalı Spor Salonu’nda programlarımız etkinliklerimiz devam edecek. Üçüncü gün geçen sene yeni tören alanında yapmıştık ama bu sene bir önceki senelerde yaptığımız Yukarı Sarıkamış Şehitliği’nde anma programımızı gerçekleştireceğiz. O günde şehitleri anma programımızı sonlandıracağız. Bu yıl sadece yürüyüş yok. Onun da sebebi o bölgede toplanma alanında bizim gölet inşatımız devam ediyor. Birde ulaşım yürüyüş yolu devam ediyor. Biliyorsunuz ufak bir müteahitten kaynaklanan bir sıkıntı oldu. O bölgede inşaatla ilgili bazı sıkıntılar var. Biz o sıkıntılardan dolayı bu yıl yürüşümüzü Valilimizinde almış olduğu kararla, bakanlığımızın almış olduğu kararla sadece yürüyüş olmayacak onun dışında program aynı devam edecek” şeklinde konuştu.

 
175 yatırım hizmete açıldı
 
Ekmek nimettir ama…!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TÜBİTAK destekli önemli proje
Türk yükseköğretiminin “uluslararasılaşma vizyonunu” en iyi şekilde temsil ...
BTC’den girişimcilere destek
Ardahan'da Ardahan Üniversitesi, BTC ve KOSGEB işbirliğiyle gerçekleştirilen ...
"Akıllı ol Putin"
Yazıhan Türkmen Dağ Köyleri Derneği Başkanı İsrafil Çatalkaya, Rusya’nın ...
 
Atlı kızak keyfi başladı
Ardahan'da son günlerde soğuk havanın etkisiyle yüzeyi tamamen buzla kaplanan ...
Cinayet zanlıları Konya'da yakalandı
Ağrı’da, yaklaşık altı ay önce çıkan kavgada 1 kişiyi öldürüp, biri jandarma ...
"Kızıma videolarımı izlet, beni unutmasın"
Diyarbakır'ın Lice ilçesi yakınlarında yol kesen PKK'lı teröristlerce ...
 
Memiş, Dede Korkut coğrafyasını anlattı
Güneş Vakfı’nın geleneksel konferans etkinliklerinin bu haftaki konuğu ...
Açılan mezardan 'yeşil' çıkmadı
Kamuoyunda 'Yeşil' kod adıyla bilinen Mahmut Yıldırım'ın Erzincan'a getirilerek ...
Gümüşhane yolunda kaza: 3 yaralı
Gümüşhane’de akşam saatlerinde otomobille TIR'ın kafa kafaya çarpışması ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva