ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum Söğütlü’de hortum
Erzurum Söğütlü’de hortum
Varto yolunda feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı
Varto yolunda feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı
Erdoğan’dan Anneler Günü mesajı
Erdoğan’dan Anneler Günü mesajı
Azime Çiftçi: ‘Melek Öğretmen Erzurum’un gururu’
Azime Çiftçi: ‘Melek Öğretmen Erzurum’un gururu’
Aydemir: ‘Ana demek şefkat, merhamet demektir’
Aydemir: ‘Ana demek şefkat, merhamet demektir’
HABERLER>EĞİTİM
22 Nisan 2013 Pazartesi - 10:55

Sarıgül Türkiye finalinde

Toplam 10 ilden 11 öğrencinin katıldığı yarışmada birinciliği Erzurum Pasinler Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mustafa Sarıgül elde ederek, Diyarbakır’da yapılacak olan Türkiye Finalinde bölgeyi temsil etmeye hak kazandı.

Sarıgül Türkiye finalinde

RECEP ERGİN
GÜMÜŞHANE (İHA) - Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından İmam Hatip Liseleri arasında düzenlenen Kur’an-ı Kerim okuma yarışması 2. bölge finali Gümüşhane’de yapıldı.
Toplam 10 ilden 11 öğrencinin katıldığı yarışmada birinciliği Erzurum Pasinler Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mustafa Sarıgül elde ederek, Diyarbakır’da yapılacak olan Türkiye Finalinde bölgeyi temsil etmeye hak kazandı.
Gümüşhane Fatih Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde Gümüşhane Kültür Merkezinde düzenlenen programa Belediye Başkan Vekili Bilal Özdener, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Hüseyin Demirbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, İl Müftüsü Dr. Süleyman Aktaş, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Yalçıncakaya Kömürcüoğlu, kurum yöneticileri, yarışmaya katılan illerin Milli Eğitim Müdürleri, öğretmenleri ve vatandaşlar katıldı.
Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, yarışmanın kaybedeni olmayacağını belirterek, “Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüz İmam Hatip Liselerimiz arasında öğrencilerinin kürsüde, mihrapta, minberde, faaliyetlerini kaliteli hale dönüştürme, öğrencilerini teşvik etme maksadıyla her yıl Kur’an-ı Kerim, hafızlık ve ezan okuma yarışmaları düzenlemektedir. Kaybedeni olmayan bir yarışma izleyeceğiz. Herkesin istifade edeceği bir yarışma olacak. Gelen öğrencilerimiz önce okullarında, sonra illerindeki imam hatip liseleri arasında birinci olduktan sonra bugün burada hem okullarını hem illerini temsil edecekler. Buradan seçeceğimiz bölge birincisi de Diyarbakır’da yapılacak Türkiye Finalinde bölgemizi temsil edecek.” dedi.
“İMAM HATİPLER TÜRKİYE’NİN BİR GERÇEĞİDİR”
Din Öğretimi Genel Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Hüseyin Demirbaş ise İmam Hatip Liselerinin Türkiye’nin bir gerçeği, olmazsa olmazı olduğunu vurguladı. Okullarda cıvıl cıvıl, iyi insan yetiştirme projeleri yürüttüklerini ifade eden Demirbaş, yurtdışından gelen heyetlerin Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne geldiği zaman kendilerine ‘Türkiye’de bir okul modeli varmış. Hem din eğitimi yapıyor hem de dünyevi, pozitif ilimleri yerine getiriyormuş’ sorusu yönelttiklerini belirterek, kendilerinin de gelen misafirleri Ankara’da ki bir İmam Hatip Liselerini gezdirdiklerini söyledi. Fizik, kimya matematik dersine arkasından da Kur’an-ı Kerim dersine soktukları heyetlerin kendilerinden kendi ülkelerinde uygulamak için program desteği istediklerini kaydeden Demirbaş, “Bu durum İmam Hatip Liselerini öne çıkarmıştır. Türkiye’nin en hayırlı projesi İmam Hatip Liseleridir. 21. yüzyılda dünyanın en büyük problemi iyi insan yetiştirmekten geçiyor. Dünyadaki bütün pedagoglar iyi öğrenci ve iyi nesil nasıl yetiştiririmin peşindeler. Biz bütün okullarımıza milli ve manevi değerlerine bağlı, teknolojiyi iyi kullanan, iyi konuşan, iyi giyinen ve iyi ahlaklı, maneviyatı bütün olan nesiller, öğrenciler yetiştirmek zorundayız.” diye konuştu.
Gümüşhane Fatih Anadolu Lisesi müdürü Yaşar Gül de konuşmasında İmam Hatiplilik ruhunun Selçuklu ve Osmanlı medreselerinden beslenerek Türkiye Cumhuriyetinde İmam hatip Ortaokulları ve liseleri olarak yerini aldığını söyledi. Gül, İmam hatiplerin sorumluluğunun “İslam dininin esaslarını bütün yönleriyle doğru bir şekilde öğrenip, vatandaşlarımıza ve tüm insanlara anlatan bireyler yetiştirmek” olduğunu dile getirdi.
Yapılan konuşmaların ardından İl Müftüsü Dr. Süleyman Aktaş'ın başkanlığında toplam 12 kişiden oluşan jüri heyetinin değerlendirmesi ile Gümüşhane, Ağrı, Ardahan, Bayburt, Bingöl, Erzincan, Erzurum, Iğdır, Kars ve Muş illerinden gelen 11 öğrenci Kur’an-ı en güzel ve en doğru şekilde okumak suretiyle yarıştı.
Yarışma sonucunda Erzurum Pasinler Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mustafa Sarıgül birinci, Iğdır Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ferdi Yerlikaya ikinci ve Ağrı Doğubeyazıt Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mehmet Talha Çildan üçüncü oldu.
İlahi dinletisinin ardından düzenlenen ödül töreninde Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği Adem Ay, jüri heyeti, yarışmaya katılan öğrencilerin öğretmenlerine ve dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.
 

 
Yusufelililer Erzurum’da buluştu
 
Pasinler'de "Halk Sağlığı Projesi"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
23 Nisan için yarıştılar
Erzurum GHSİM ve Karate Bölge Başkanlığı tarafından düzenlenen Minikler ...
Veliler Öztürk’ten yardım bekliyor
Erzurum’da ortaokulların yeniden yapılandırılması sürecinde, okullarda ...
TUSEM seçime gitti
Atatürk Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Türkiye Sürekli ...
 
ETÜ ilçelere açıldı
‘Yarınları Şekillendirelim’ felsefesiyle tanıtım etkinliği düzenleyen ...
AÖF’ten Koruyucu Aile Hizmeti Paneli
Aile ve Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdürlüğü ve Açık Öğretim Fakültesi ...
Fedakar öğretmen yardım sağladı
Horasan ilçesine bağlı Ardı Köyünde öğretmenlik yapan Akçakocalı Neslihan ...
 
Üniversiteler Erzurum'da buluşacak
15.Üniversitelerarası İşbirliği Programı Hazırlık Toplantısı (ÜNİP) Atatürk ...
Yaylalı ETÜ vizyonunu paylaştı
Yaylalı, Tanıtım günleri etkinliği kapsamında Mehmet Akif Ersoy Anadolu ...
Eğitimde KÜNİB Heyecanı
Atatürk üniversitesinin de aralarında bulunduğu yedi üniversite ile kurulan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva