ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>ASAYİŞ
10 Ekim 2015 Cumartesi - 18:27

‘Saldırı ülkemizin bütününe yapılmıştır’

Başbakan Davutoğlu, Ankara'daki saldırıya dair, "Bu saldırı tek bir gruba, o mitinge katılan vatandaşlarımıza ya da bir siyasi topluluğa karşı değil, ülkemizin bütününe karşı yapılmıştır" dedi.

‘Saldırı ülkemizin bütününe yapılmıştır’

Başbakan Davutoğlu, Ankara'daki saldırıya dair, "Bu saldırı tek bir gruba, o mitinge katılan vatandaşlarımıza ya da bir siyasi topluluğa karşı değil, ülkemizin bütününe karşı yapılmıştır" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Ülkemiz, halkımız ve demokrasimiz büyük bir terör saldırısıyla hedef edinilmiştir. Bu saldırı herhangi bir şekilde tek bir gruba, o mitinge katılan vatandaşlarımıza ya da herhangi bir siyasi topluluğa karşı değildir. Bu saldırı, ülkemizin bütününe karşı yapılmış bir saldırıdır" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, saldırının iki canlı bomba tarafından gerçekleştirildiğine dair çok kuvvetli emareler olduğunu belirterek, "Bu saldırı ülkemizin huzuruna, istikrarına doğrudan bir saldırıdır. Bu saldırı halkımızın her kesiminedir. Eminim bugün ülkemizin her yanında bütün vatandaşlarımız bu saldırıyı kendilerine, ailelerine, evlatlarına yapılmış bir saldırı olarak görmüşlerdir" şeklinde konuştu.

Davutoğlu, Ankara'daki terör saldırılarıyla ilgili "Şundan emin olunuz ki bu saldırı kim tarafından yapılmışsa, hangi örgüt bunları desteklemişse, arkalarında hangi gizli odaklar desteği sağlamışsa, hepsi ortaya çıkarılacak ve hak ettikleri şekilde cezalandırılıp, hukuka teslim edilecektir" dedi.

Siyasi liderlere bir kez daha çağrı yapmak istediğini kaydeden Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Terörü, yapana göre değerlendirmeyelim, mağduruna göre de değerlendirmeyelim. Terör mağdurlarının hepsi mağdurdur ve onların hepsinin hukukunu korumak hepimizin vazifesidir. Terörü yapan da kim olursa olsun suçludur, katliam yapan insanlık düşmanlarıdır. Onlara karşı da omuz omuza duralım."

"TERÖRE KARŞI ORTAK BİR TAVIRDA BULUŞALIM"

Başbakan Davutoğlu, "Teröre karşı ortak bir tavırda buluşalım, ortak bir çağrıda buluşalım. Bu çerçevede Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Bahçeli ile tekrar görüşmeyi planlıyorum" dedi.

Davutoğlu, "Böylesi zor şartlarda o ağır sorumluluğu üstlenmiş, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak bütün siyasi partilere tam da bugün demokrasimizi korumanın, ülkemizi, halkımızı korumanın hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Bu çerçevede de bütün siyasi liderlerin söylemlerine, üsluplarına dikkat etmeleri, tahriklerden uzak durmaları, toplumda katlanarak artacak nefret, intikam söylemine kesinlikle kapılmamaları yönünde çağrıda bulunmayı gereklilik olarak görüyorum" ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu "Ümit ederim ki bu yaşadığımız acı olay, halkımızın birliği ve beraberliğinin tahkim edilmesine, ülkemizin geleceği konusunda ortak kader inancımızın yaygınlaşmasına, omuz omuza vermemize ve gelecekle ilgili olarak terörden azade bir Türkiye, terörden azade bir Ortadoğu, terörden azade bir dünya kurmamıza vesile olur" şeklinde konuştu.

"BU AÇIK BİR TAHRİKTİR"

Davutoğlu, "Bugünlerde siyasi polemik yapmak istemem ama eğer Sayın Kılıçdaroğlu ve CHP, bu hükümete katılmış olsalardı, teröre karşı dayanışma konusunda en büyük desteği vermiş olurlardı, bu yükü omuz omuza kaldırırdık, bu ülkeyi seçime hep birlikte götürürdük" dedi.

Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:"Üç aydır şehit edilen onca askerimiz ve korucumuz varken, PKK'nın döşediği mayınlarla hayatını kaybeden, PKK'nın bombaladığı çorbacıda hayatını kaybeden siviller varken, onları görmezden gelip, daha ortada kesin bir veri yokken, bugün bu saldırıyı yapanlar konusunda hükme varıp, bir de devleti mesul göstermek, parlamentoda temsil edilen bir partinin genel başkanına yakışmaz. Bu açık bir tahriktir. Buradan bütün vatandaşlarımıza bu tahrike kapılmamaları ricasında bulunuyorum. 6-7 Ekim olaylarında nasıl tahrik yapmışsa Sayın Demirtaş, nasıl halkı sokağa dökmüşse şimdi de aynı oyunun içindedir."

"GEREKLİ ARAŞTIRMA VE İNCELEMELERİN YAPILMASI TALİMATINI VERDİM"

Davutoğlu, "Olayın oluş seyri itibarıyla bilgiler bana aktarıldı. Herhangi bir eksiklik, zaaf söz konusuysa, ki bu konularda gerekli araştırmalar, incelemeler yapılması talimatı verdim, kesinlikle bu zaafın giderilmesi için gerekli tedbirleri alır, herhangi bir ihmal söz konusuysa onun için de gerekli adımlar atılır. Kimsenin bundan tereddüdü olmasın" dedi.

"ÜLKEMİZİN DEMOKRASİSİ TEHDİT EDİLMEK İSTENİYOR"

Başbakan Davutoğlu, "Daha çok DHKP-C bağlantılı bir canlı bomba İstanbul'da yakalandı, bir başka canlı bomba da Ankara'da, özellikle yargı mensuplarına yapılacak bir saldırı hazırlıkları içinde yakalandı. Bütün bunlar bize, çok kapsamlı bir terör saldırısının Türkiye'yi hedef aldığını gösteriyor. Tek boyutlu, tek eksenli, bir gruptan sadece kaynaklanan değil değişik grupların terör saldırılarıyla Türkiye'deki istikrar, ülkemizin demokrasisi tehdit edilmek isteniyor" şeklinde konuştu.

 
3 gün ulusal yas ilan edildi
 
Tüm maçlar ertelendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otomobil otobüse çarptı, trafik tıkandı
Erzurum şehir merkezinde park halindeki otomobil seyir halindeki halk ...
Uyuşturucu satıcılarına 7 yıl 6 ay hapis
Erzurum'dan getirdikleri 33 kilo kubar esrarla yakalandıkları iddiasıyla ...
Bölücü örgüt bozguna uğradı
Bölücü terör örgütü PKK'nın ilk sözde Serhat Kantonunda (Ağrı-Iğdır-Kars-Erzurum-Ardahan ...
 
Karaçoban’da terör operasyonu
Karaçoban ilçesinde yapılan terör operasyonu kapsamında 2 kişi gözaltına alındı.
30 kaçakçılık olayı ortaya çıkarıldı
Erzurum İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Eylül ayı içerisinde yapılan ...
Terör operasyonunda 12 tutuklama
Genelkurmay Başkanlığı, Iğdır’da icra edilen arama tarama faaliyetinde ...
 
Taksici cinayetinin failleri yakalandı
Horasan ilçesinde öldürülen taksicinin 2 faili düzenlenen operasyonla ...
Tekman’da terör operasyonu: 11 gözaltı
Tekman ilçesinde düzenlenen terör operasyonunda 11 kişi gözaltına alındı
100 bin TL’ye aldığı define küpü boş çıktı…!
Erzurum’da bir kişi elimizde altın küpü var diyen dolandırıcılara 100 ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva