ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum genç yetenekleri ağırlayacak
Erzurum genç yetenekleri ağırlayacak
OBM’den Ormanları koruma seferberliği
OBM’den Ormanları koruma seferberliği
Sekmen Büyükşehir tarım yaklaşımını açıkladı
Sekmen Büyükşehir tarım yaklaşımını açıkladı
Uzundere Yedi Göller turizmde gündem oluşturdu
Uzundere Yedi Göller turizmde gündem oluşturdu
Emniyet Oltuluları bilgilendirdi
Emniyet Oltuluları bilgilendirdi
HABERLER>TÜRKİYE
6 Eylül 2011 Salı - 08:21

Şahin gündemi değerlendirdi

- İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, 28 Şubat sürecinde özel harekat birimlerinin ağır silahlarının TSK'ya bir protokol ile değil şifai emir doğrultusunda tutanaklarla devredildiğini belirterek, "Hiçbir kanuni alt yapısı olmadan gerçekleştirilen bu uygulama değerlendirilmesi gereken bir durumdur, dönemdir" dedi.

Şahin gündemi değerlendirdi

METİN AKYÜREK(İHA) - İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, 28 Şubat sürecinde özel harekat birimlerinin ağır silahlarının TSK'ya bir protokol ile değil şifai emir doğrultusunda tutanaklarla devredildiğini belirterek, "Hiçbir kanuni alt yapısı olmadan gerçekleştirilen bu uygulama değerlendirilmesi gereken bir durumdur, dönemdir" dedi.
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ordu'da uydudan yayın yapan iki TV'nin ortak yayınına katıldı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile birlikte programa konuk olan ve soruları cevaplayan Şahin, özel harekatın terörle mücadelede yeniden etkin hale getirileceğini söyledi. Bu konu gündeme getirildiğinde bazı kesimlerin 'Özel harekatın terörle mücadelede görev alması yeni mi aklınıza geldi' şeklinde eleştirilere sebep olduğunu hatırlatan Şahin, "Özel harekat aslında terörle mücadelede görev alıyordu, ancak
sorumluluk alanı önemliydi. Özel harekat şehir merkezlerine, jandarma kırsala bakıyordu. Özel harekat biriminin terörle mücadele alanında kent merkezlerinin yanında jandarmayla birlikte, destek olarak kırsalda da daha fazla etkin rol alması çalışması başlamıştır. Bu uygulama peyderpey devam edecek. Bu bir alan paylaşımıdır" diye konuştu.
SİLAHLARIN DEVİR PROTOKOLUNU BULAMADIM
28 Şubat sürecinde özel harekat birimlerinin ağır silahlarının TSK'ya devredilmesinin değerlendirilmesi gereken bir durum olduğuna işaret eden Şahin, şöyle konuştu: "Özel harekatın silahlarının devir teslim protokolunu bulamadım. Şifai bir uygulama. Devir teslim tutanakları tutulmuş bütün illerde. O günlerdeki siyasal şatların ortaya koyduğu bir uygulamayla, yeterli kanuni alt yapısı olmayan bir uygulamayla özel harekatın elindeki etkili silahlar şifai emirle bütün illerde tutanaklarla jandarmaya devri sağlanmış. Bu devlet yönetiminde muhtemelen eleştirilebilir. Değerlendirilmesi gereken bir durumdur, dönemdir. Bu durum o dönemde özel harekatın devre dışı bırakıldığı algılamasına sebep olmuştur. Terörün zaman zaman yeniden azgınlaşmasında bu zafiyetinde payı olduğu halkımızda bir kanaat oluşmuştur. O silahlar devredilmeli miydi, devredilmemeli miydi tartışılabilir. Ama o tartışmayla biz terörle mücadele edemeyiz, birbirimizle mücadele ederiz."
Terörle mücadele alanında polis ve jandarmanın birlikte çalışmasında herhangi bir ön yargı kesinlikle söz konusu olmadığını vurgulayan Şahin, sözlerine şöyle devam etti: "Bu konuda tam bir birliktelik oluşmuştur. Bunun emir ve düzenlemeleri şu an hazırlanıyor. Operasyonlarda görev alacak arkadaşların tereddütlerini ortadan kaldıracak kanuni düzenleme yapılacak. Yakında uygulamaya başlanacak. Olağanüstü durumda görev sınırı yok. Herkes görev alacak konuma gelecek."
Bakan Şahin, terör örgütünün Karadeniz'de boy göstermeye çalışmasının 'silahlı mücadelenin yanında silahsız mücadele' anlamında değerlendirilmesi gerektiğini de kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü: "Karadeniz'e gelmeleri bir moral bozukluğu oluşturabilir miyiz anlayışıdır. Bunu yoklamıştır ama karşılığını hiç bir şekilde bulamamıştır. Bu bölgede teröriste yardım ve yataklık yapılmadı hiç."
Terör eylemlerinin artmasının bölücü örgütün amacına hizmet etmediğini vurgulayan Şahin, "Her hadise bizi daha da güçlendirir. İnadına asker sevgisi, inadına polis sevgisine şevk eder. Bizim moralimiz, ülkemiz, yüksek idealimiz daha da güçlenir, kuvvetlenir" ifadelerini kullandı.

 
Devlet Ana rahmetle anıldı
 
Nenehatun köyü yolunda trafik kazası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğu’da Ramsar atılımı
Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı Kuyucuk Gölü'nde nesli tükenen kuşların ...
En hızlı kredi genişlemesi gayrimenkulde
Yılın ilk yarısında kredi hacmi en hızlı büyüyen sektör yüzde 110'la emlak ...
‘Birliğimizi daima korumalıyız’
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bayramların toplumu bir arada tutan en önemli ...
 
Erdoğan'dan Milli Birlik mesajı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyetin temellerinin 30 Ağustos'ta ...
Şahin çocukları sevindirdi
Bakan Şahin, iftar programı öncesinde Adıyaman Belediyesi Toplumsal Gelişim ...
Bu camide 480 yıldır her gün hatim indiriliyor
Osmanlı'nın yetimi olarak bilinen Bosna, aradan geçen yıllara rağmen Devlet-i ...
 
Ulaşımda bayram müjdesi
Ramazan Bayramı tatilinde köprü ve otoyol geçişleri, belediyelerin toplu ...
Şehit Yumak tekbirlerle uğurlandı
Diyarbakır'ın Ergani ilçesindeki terör saldırısında yaralanan ve daha ...
Teşvikli yatırımlarda artış
Bakan Çağlayan, Ocak-Temmuz döneminde alınan teşvik belgelerinde öngörülen ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva